kat-cats
Διάσημο μέλος
Αχ σε ευχαριστω παρα πολυ, φαινονται ιδιαιτερα χρησιμα ολα και πιστευω θα με βοηθησουν! Το βασικοτερο ομως νομιζω οτι πρεπει να αποβαλω εγω το αγχος μου γιατι το μεταδιδω στα σκυλια και ειδικα στο ενα (αυτο που ανεφερα με την απροβλεπτη συμπεριφορα). Επειδη νιωθω οτι θα την κανει τη βλακεια του (πχ ακομα και στη βολτα αν παει να μυρισει αλλο σκυλι, εγω απο το φοβο μου μην επιτεθει η δαγκωσει στρεσαρομαι και τον τραβαω με αποτελεσμα και αυτος να νομιζει οτι το να μυριζει αλλα σκυλια ειναι κατι κακο). Οποτε πρεπει πρωτα απο ολα να χαλαρωσω εγω η ιδια και ευχομαι ολα να πανε καλα για να μπορεσω να κρατησω και το γατακι σπιτι!!!
Ναι είναι βασική προϋπόθεση να ηρεμήσεις. Κατ' αρχήν ξεκίνησε με τα σκυλιά...όταν πηγαίνεις βόλτα μαζί τους άφηνε τα με προσοχή όμως να μυρίζουν άλλα σκυλιά. Εγώ ας πούμε πριν το κάνω επειδή μας έχουν δαγκώσει, ρωτάω είναι ήρεμα;;; ανάλογα με την έκφρασή τους καταλαβαίνω την αλήθεια....γιατί δυστυχώς πολλοί δεν το λένε ότι έχουν απρόβλεπτα σκυλιά...
εντάξει έχω πολλά χρόνια σκυλιά και πια διαβάζω και τη στάση του σώματός τους αλλά δεν πρέπει να τον αποθαρρύνεις γιατί έτσι δεν κοινωνικοποιείται. Να θυμάσαι ότι εφόσον τον έχεις στο λουρί, τον ελέγχεις, οπότε χαλάρωσε για να μπορέσει να κυλήσει όλο πιο ομαλά.Υστερα στο σπίτι δεν θα έχεις όλα μαζί γιατί θέλουν προσαρμογή. Λίγο λίγο θα το κάνεις. Εχει πολλά άρθρα, αυτά που έστειλα είναι λίγα, διάβασε όσο μπορείς και άρχισε να εφαρμόζεις αυτά τα λίγα που αφορούν στα άρθρα εδώ και πιστεύω πως σιγά σιγά θα συνηθίσουν. Δεν σημαίνει ότι θα βλέπουν έξω τις γάτες και θα είανι ήρεμα....απλά σιγά σιγά θα συνηθίσουν σίγουρα αυτό που έχεις εσύ στο σπίτι. Θέλει λίγο χειρισμό και υπομονή. Αν βέβαια δεις ότι με τίποτα δεν συμβιώνουν τότε βλέπεις τι μπορείς να κάνεις.
Εγώ να καταλάβεις έκανα 6 μήνες να φέρω σε επαφή τις δύο γάτες μου...χαμός μες το σπίτι και εκεί που είχα απελπιστεί έγινε το θαύμα....οπότε καταλαβαίνεις πως έχεις δρόμο ακόμα...ίσως πιο σύντομο από το δικό μου αλλά με μικρά βήματα κάθε ημέρα θα τα καταφέρεις! Οταν μπορείς μας βάζεις φωτο να σας θαυμάσουμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
animalover
Νεοφερμένο μέλος
Παντως οταν ειχα βρει την θηλυκια μου στον δρομο και την ειχα φερει κατευθειαν σπιτι, ενω στην αρχη την τραμπουκιζε και της γρυλιζε, πολυ συντομα γινανε φιλαρακια και πλεον ειναι αχωριστοι...Αλλα το θεμα ειναι οτι το σκυλι και να το δαγκωνε δεν θα του εκανε ζημια, ενω το γατακι που ειναι ουτε μισο κιλο, δεν θελω να φανταστω τι μπορει να παθει.. οκ δεν θα το σκοτωσει,αλλα θα εχουμε προβλημα σιγουρα...
Και ο ατιμος εντωμεταξυ ειναι μονο 8 κιλα, αλλα εχει ενα νευρο και τσαμπουκα, αλλο πραγμα!!!
Τεσπα θα διαβασω οσα μου εστειλες και θα ψαξω να βρω και αλλα και ελπιζω να πανε ολα καλα γιατι και το γατακι το εχω αγαπησει και δεν θα ηθελα να το δωσω αλλου... Εστω να μπορεσουν να συνυπαρχουν στον ιδιο χωρο και ας μην γινουν και αυτοκολητοι δεν πειραζει!
Φωτο ηθελα να βαλω, αλλα δεν ξερω πως... μου βγαζει ενα εικονιδιο για φωτογραφιες αλλα δεν μπορω να το κανω απο εκει... ισως φταιει που μπαινω και απο το κινητο, γιατι μου εχει χαλασει το λαπτοπ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Φωτο ηθελα να βαλω, αλλα δεν ξερω πως... μου βγαζει ενα εικονιδιο για φωτογραφιες αλλα δεν μπορω να το κανω απο εκει... ισως φταιει που μπαινω και απο το κινητο, γιατι μου εχει χαλασει το λαπτοπ...
Μπορείς να δεις οδηγίες για ανέβασμα φωτο, εδώ

animalover
Νεοφερμένο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Με την θηλυκια μου δεν εχω κανενα προβλημα ειναι πολυ φιλικη και ηρεμη, ουτε την φοβαμαι ιδιαιτερα με το γατακι... Οκ μπορει να βλεπει γατια στον δρομο και να λυσσαει, και μπορει και το μικρο να το ψιλοτραμπουκισει αλλα δεν πιστευω οτι θα δαγκωνε ποτε...Ο αρσενικος ειναι το θεμα... Στην βολτα τον αφηνω να μυριζει αλλα σκυλια ειδικα μικρα σε μεγεθος περιπου σαν αυτον (γιατι στα μεγαλα επιτιθεται σιγουρα), αλλα καποιες φορες που καταλαβαινω οτι μπορει να ορμηξει κτλπ τον τραβαω (λαθος μου το ξερω) για να μην δαγκωσει και με βρισει και ο ιδιοκτητης του αλλου σκυλου και με το δικιο του...
Παντως οταν ειχα βρει την θηλυκια μου στον δρομο και την ειχα φερει κατευθειαν σπιτι, ενω στην αρχη την τραμπουκιζε και της γρυλιζε, πολυ συντομα γινανε φιλαρακια και πλεον ειναι αχωριστοι...Αλλα το θεμα ειναι οτι το σκυλι και να το δαγκωνε δεν θα του εκανε ζημια, ενω το γατακι που ειναι ουτε μισο κιλο, δεν θελω να φανταστω τι μπορει να παθει.. οκ δεν θα το σκοτωσει,αλλα θα εχουμε προβλημα σιγουρα...
Και ο ατιμος εντωμεταξυ ειναι μονο 8 κιλα, αλλα εχει ενα νευρο και τσαμπουκα, αλλο πραγμα!!!
Τεσπα θα διαβασω οσα μου εστειλες και θα ψαξω να βρω και αλλα και ελπιζω να πανε ολα καλα γιατι και το γατακι το εχω αγαπησει και δεν θα ηθελα να το δωσω αλλου... Εστω να μπορεσουν να συνυπαρχουν στον ιδιο χωρο και ας μην γινουν και αυτοκολητοι δεν πειραζει!
Καλημέρα!
Λοιπόν η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσει από το σκύλο σου βασικά. Οταν λοιπόν είστε βόλτα και "φοβάσαι" μήπως δαγκώσει τότε εκεί θα του μάθεις την εντολή "κάτσε". Αντί να τραβάς έτσι απλά και να είσαι λες και παλεύεις, δώσε την εντολή να κάτσει και βοήθησε λίγο ακουμπώντας στο πίσω μέρος του σώματός του για να καταλάβει τι θες να πεις. Στην αρχή να το κάνεις πριν δει κάποιο ερέθισμα - σκύλο - απλά για να συνηθίσει να υπακούει. Δώσε του και μια λιχουδιά για να γίνει πιο εύκολο. Κατά τη διάρκεια της βόλτα σας μόλις δεις σκύλο να πλησιάζει τον δικό σου άρχισε να του μιλάς με ήρεμο τόνο και δώσε του την εντολή να κάτσει - δώσε και λιχουδιά. Σιγά σιγά θα μάθει ότι έτσι είναι αποδεκτό να συμπεριφέρεται.
Εάν σε τραβάει, τότε αν θέλει πχ. να πάει μπροστά εσύ όπως είσαι τον τραβάς και τον στρίβεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μπροστά θέλει αυτός, τον στρίβεις ακριβώς ανάποδα προς τα πίσω. Θα δεις πως σιγά σιγά με αυτό τον τρόπο θα καταλάβει ότι δεν πρέπει να τραβάει αν θέλει τελικά να φτάσει το στόχο του και να είναι αποδεκτός από εσένα, τον Αρχηγό. Εσύ είσαι ο αρχηγός μην το ξεχνάς. Πρέπει να του το δηλώνεις αποφασιστικά. Αυτό θα γίνει σιγά σιγά και μέσα στην βόλτα με πολύ ωραίο τρόπο θα αρχίσει να επικοινωνεί μαζί σου και να σε καταλαβαίνει.
Με αυτό τον τρόπο θα επικοινωνείτε. Οταν θα γίνει αυτό τότε παράλληλα θα ξεκινήσεις και στο σπίτι τα ίδια. Π.χ. θα τον δένεις και θα χεις αγκαλιά το γατάκι....τότε θα του λες να κάτσει και θα του δίνεις λιχουδιά. Σιγά σιγά κάθε μέρα θα το κάνεις και θα κυλήσουν όλα πιστεύω ομαλά. Επίσης στην αρχή θα κάθεσαι σε κάποια απόσταση....να μην τον δαιμονίζεις....λίγο λίγο όμως όσο βλέπεις ότι έχεις αρχίσει να επικοινωνείς θα πλησιάζεις πιο κοντά. Ολο αυτό όμως πρέπει να γίνει σταδιακά, όχι απότομα, όχι γρήγορα και με τίποτα χωρίς να επιβλέπεις. Ακόμη κι όταν είσαι βέβαιη πως όλα κυλούν ομαλά....Θα περάσει καιρός αλλά μόλις συνηθίσουν την παρουσία του όλα θα πάνε καλά!

Αυτό που θέλω να τονίσω γενικά είναι ότι πρέπει να καταλάβεις πως ΕΣΥ βγάζεις το σκύλο σου βόλτα και όχι εκείνος....θέλει δουλειά αλλά μόλις δέσετε εσείς σαν σχέση όλα θα ακολουθήσουν πολύ εύκολα!!
animalover
Νεοφερμένο μέλος
Το κατσε και αυτα τα ξερει, τον ειχα παει και σε εκπαιδευτη τρομαρα του, αλλα το ακουει οποτε και εαν θελει (ενταξει ισως κανω και εγω κατι λαθος, δεν αμφιβαλλω καθολου) !!! Ας πουμε σπιτι καθεται παντα, αλλα στην βολτα μολις δει αλλο σκυλι κλειδωνει, δεν καταλαβαινει τιποτα και γαυγιζει σαν τρελο (με το γαυγισμα εχουμε τεραστιο θεμα, δεν θυμαμαι εαν το ανεφερα σε προηγουμενο μνμ). Ειναι γενικα πολυ καλο σκυλι με τους ανθρωπους κτλπ δεν θελω να τον κανω να φαινεται σαν αιμοβορος, απλα εχει καποια θεματακια συμπεριφορας, για τα οποια φυσικα δεν ευθυνεται ο ιδιος...
Αυτο παντως το αλλαζω κατευθυνση οταν βλεπει πχ αλλο ζωο και τραβαει ειναι πολυ καλη λυση μου το ειχε πει και ο εκπαιδευτης αλλα μου ειχε πει να του βαλω φιμωτρο και εγω δεν ηθελα

Χθες παντως το βραδυ τον εβαλα λιγο στο δωματιο που ειχα το γατακι ολο το απογευμα... τον αφησα μεσα και ημουν και εγω, του εδωσα να μυρισει και τα παιχνιδια του κτλπ... και μετα απο λιγη ωρα εβγαλα το γατι το κρατουσα στην αγκαλια μου και τα σκυλια δεν εκαναν τιποτα... Αλλα ο αρσενικος ειναι τοσο απροβλεπτος που μπορει να το παιζει αδιαφορος, αλλα αμα το αφησω κατω σε δευτερολεπτο μπορει να επιτεθει (μπορει και οχι, αλλα φοβαμαι να το ρισκαρω)...
Παντως γενικα οσα μου ειπες για το σκυλι ειναι πολυ σωστα, και θα προσπαθησω να τα εφαρμοσω οσο γινεται (ειδικα αυτο με το να αλλαζω κατευθυνση και ας μην εχει φιμωτρο).
Και ελπιζω ολα να πανε καλα!!!
kat-cats
Διάσημο μέλος
Καλημερα!!!
Το κατσε και αυτα τα ξερει, τον ειχα παει και σε εκπαιδευτη τρομαρα του, αλλα το ακουει οποτε και εαν θελει (ενταξει ισως κανω και εγω κατι λαθος, δεν αμφιβαλλω καθολου) !!! Ας πουμε σπιτι καθεται παντα, αλλα στην βολτα μολις δει αλλο σκυλι κλειδωνει, δεν καταλαβαινει τιποτα και γαυγιζει σαν τρελο (με το γαυγισμα εχουμε τεραστιο θεμα, δεν θυμαμαι εαν το ανεφερα σε προηγουμενο μνμ). Ειναι γενικα πολυ καλο σκυλι με τους ανθρωπους κτλπ δεν θελω να τον κανω να φαινεται σαν αιμοβορος, απλα εχει καποια θεματακια συμπεριφορας, για τα οποια φυσικα δεν ευθυνεται ο ιδιος...
Αυτο παντως το αλλαζω κατευθυνση οταν βλεπει πχ αλλο ζωο και τραβαει ειναι πολυ καλη λυση μου το ειχε πει και ο εκπαιδευτης αλλα μου ειχε πει να του βαλω φιμωτρο και εγω δεν ηθελα
Χθες παντως το βραδυ τον εβαλα λιγο στο δωματιο που ειχα το γατακι ολο το απογευμα... τον αφησα μεσα και ημουν και εγω, του εδωσα να μυρισει και τα παιχνιδια του κτλπ... και μετα απο λιγη ωρα εβγαλα το γατι το κρατουσα στην αγκαλια μου και τα σκυλια δεν εκαναν τιποτα... Αλλα ο αρσενικος ειναι τοσο απροβλεπτος που μπορει να το παιζει αδιαφορος, αλλα αμα το αφησω κατω σε δευτερολεπτο μπορει να επιτεθει (μπορει και οχι, αλλα φοβαμαι να το ρισκαρω)...
Παντως γενικα οσα μου ειπες για το σκυλι ειναι πολυ σωστα, και θα προσπαθησω να τα εφαρμοσω οσο γινεται (ειδικα αυτο με το να αλλαζω κατευθυνση και ας μην εχει φιμωτρο).
Και ελπιζω ολα να πανε καλα!!!
Λοιπόν από όλα αυτά που λες συμπεραίνω ότι με το σκύλο σου - εσύ κι αυτός δηλαδή - δεν έχετε ξεκαθαρίσει μεταξύ σας ποιος έχει το πάνω χέρι

Θέλει λίγο δουλίτσα και αυτή γίνεται με αυτό που σου είπα πιο πάνω. Οταν λες κάτσε - περιμένεις να κάτσει - όχι όποτε θέλει αυτός αλλά όποτε πεις ΕΣΥ = αρχηγός. Οταν αυτό το δουλέψεις καλά και όπως σου είπα, κάτσε (βοηθάς αν χρειαστεί) σε ανύποπτο χρόνο όταν έχει μπροστά του το "θέμα" τότε δεν ακούει τίποτε... λοιπόν λες κάτσε - κάθεται - λιχουδιά και σταδιακά μόνον έπαινος! αυτό χτίζει τη σχέση σας. Ξεκαθαρίζει το τοπίο. Αρχηγός δεν σημαίνει ότι εσύ θα τον βασανίζεις προς Θεού. Εννοώ ότι εκείνος θα μπορεί και θα ξέρει πως μπορεί να βασιστεί επάνω σου όταν χρειαστεί. Είσαι το Α της ζωής του και έτσι πρέπει να είσαι για να λειτουργεί η σχέση σας.
Στη συνέχεια όταν δεις ότι αυτό γίνεται δηλ. κάτσε, έλα, πάμε, κλπ. τότε προχωράς στο επόμενο στάδιο....τον αφήνεις να έρχεται σε επαφή με τα άλλα σκυλιά αφού όμως τον βάλεις να κάτσει. Σιγά σιγά θα μάθει θα το κάνει αυτόματα. Ετσι θα ελαχιστοποιείς τις περιπτώσεις να φαγωθεί με κάποιον άλλον σκύλο. Πάντα βεβαίως θα έχεις το νου σου...δεν συμπεριφέρονται όλα καλά τα σκυλιά....
Το ίδιο θα κάνεις και στο σπίτι...θα βρεις χρόνο - όχι πολύ - να παίζεται π.χ. μπάλα μαζί. Χωρίς περισπασμούς....εσύ και εκείνος...πετάς μπαλάκι, φέρνει μπαλάκι, επιβραβεύεις. Ολα αυτά τα καθημερινά θα σας βοηθήσουν πολύ.
Και παράλληλα βεβαίως εξελίσεις και τη σχέση των τριών σας...εσένα του σκύλου και του γατιού.... σιγά σιγά θα πάνε όλα μια χαρά.
Ολα αυτά στα λέω γιατί πρέπει να τον ελέγχεις πάντα. Ειδικότερα άμα είναι κυριαρχικός.
Αυτό με την κατεύθυνση το κάνουμε απότομα. Χωρίς να τον ξεμασκουλιάζεις ούτε να φωνάζεις ούτε να υστεριάζεις. Τραβάει; γυρνάς το λουρί και πας προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό τον αποδιοργανώνει....οπότε θα αναγκαστεί να συγκροτηθεί και να ακολουθήσει τον αρχηγό, εσένα δηλαδή.
Φίμωτρο δεν βλέπω γιατί πρέπει να βάλεις εκτός κι αν ο σκύλος είναι επικίνδυνος. Είναι τόσο απλό να το δουλέψεις μαζί του. Μόλις ξεκινήσεις θα δεις ότι όλα θα σε οδηγούν χωρίς να το καταλάβεις!
Μόνα τους με το γατί μην τα αφήσεις...είναι κρίμα να το δαγκώσουν θα είναι μοιραίο....δούλεψέ το και είμαι βέβαιη ότι όλα θα πάνε καλά!
Οτι θέλεις και μπορώ να βοηθήσω εδώ - ειδικά για τα σκυλιά - για τα γατούδια έχουμε πολλούς εδώ που γνωρίζουν πολλά περισσότερα!!

animalover
Νεοφερμένο μέλος
Οσο για το φιμωτρο, μπερδευτηκα πνιχτη μου ειχε πει να βαλω αλλα δεν ηθελα τον λυπομουν...
Εγω τρεμω τη στιγμη οταν ερθει, (γιατι αμα κρατησω το γατι καποια στιγμη αργα η γρηγορα θα γινει και αυτο) που θα αφησω το γατι και το σκυλο ελευθερα... Απο το αγχος μου θα το καταλαβει και θα το δαγκωσει... Πρεπει συνεπως να ηρεμησω, αυτο ειναι το πιο βασικο...
Ευχαριστω και παλι για ολα θα προσπαθησω να ξεκινησω με το κατσε εξω και να γυρναω απο την αντιθετη οταν βλεπει αλλα σκυλια, η τραβαει στην βολτα... και πιστευω ολα θα πανε καλα...!
kat-cats
Διάσημο μέλος
Σιγουρα για τη σχεση μας εγω φταιω, το ξερω μου το ειπε και ο εκπαιδευτης και ολοι... Ας πουμε με τον φιλο μου ειναι παναγια, οποτε τον βγαζουμε μαζι μπορει να παει να γαυγισει κτλπ, αλλα με ενα βλεμμα του η μια φωνη, σταματει επιτοπου... Επισης οταν τον πηγα για εκπαιδευση του εμαθε πρωτα καποιες βασικες εντολες και μετα ο εκπαιδευτης τον εφερε σε επαφη με τον σκυλο του αλλα και αλλα σκυλια και σε πληροφορω πως ηταν πολυ ησυχος σε σημειο που ο ανθρωπος δεν με πιστευε οταν του ειπα πως κανει οταν βλεπει αλλα σκυλια! Με εμενα σιγουρα βρισκει και κανει τα τρελα του και το μεγαλυτερο μου λαθος ειναι οτι του μεταδιδω το αγχος μου στην βολτα... Απλα οταν τον πηρα απο την φιλοζωικη ημουν και πιο μικρη, τελειως απειρη με σκυλια και τον λυπομασταν τοσο πολυ (επειδη μας ειχαν πει οτι ειχε κακοποιηθει απο τους προηγουμενους ιδιοκτητες του) που πεσαμε ολοι πανω του και τον καναμε λιγο κακομαθημενο! Σε καμια περιπτωση δεν φταιει το σκυλι αλλα εγω και αναγνωριζω τα λαθη μου στην εκπαιδευση του...μακαρι να μπορεσω να τα αλλαξω και να τα διορθωσω, βασικα πρωτα διορθωνοντας εμενα την ιδια και μετα το σκυλι...
Οσο για το φιμωτρο, μπερδευτηκα πνιχτη μου ειχε πει να βαλω αλλα δεν ηθελα τον λυπομουν...
Εγω τρεμω τη στιγμη οταν ερθει, (γιατι αμα κρατησω το γατι καποια στιγμη αργα η γρηγορα θα γινει και αυτο) που θα αφησω το γατι και το σκυλο ελευθερα... Απο το αγχος μου θα το καταλαβει και θα το δαγκωσει... Πρεπει συνεπως να ηρεμησω, αυτο ειναι το πιο βασικο...
Ευχαριστω και παλι για ολα θα προσπαθησω να ξεκινησω με το κατσε εξω και να γυρναω απο την αντιθετη οταν βλεπει αλλα σκυλια, η τραβαει στην βολτα... και πιστευω ολα θα πανε καλα...!
Καταρχήν μην βαράς τόσο τον εαυτό σου
εγώ πιστεύω ότι η αγάπη και η διάθεση όλα τα διορθώνουν. Ο σκύλος σου είναι πολύ τυχερός που σε βρήκε και που τον έχεις και τον αγαπάς! το έχουν πολύ ανάγκη. Αλλά απλά θα ήθελα να διαχωρίσεις την κακοποίηση από το πρόγραμμα.
Δεν χρειάζονται φωνές, ούτε βία, με τίποτα....απλά να τον νοιώσεις και να τον κάνεις να σε ΔΕΙ. Τίποτα περισσότερο δεν χρειάζεται. Δεν είναι εύκολο για όλους να επιβληθούν. Αλλά αυτά που σου προτείνω θα τα κάνεις μέσω παιχνιδιού, οπότε όλη η εκπαίδευση θα γίνει χωρίς να το καταλάβει κανείς, ούτε εσύ ούτε εκείνος και θα έχετε ένα σούπερ αποτέλεσμα.
Με τον πνίχτη δεν συμφωνώ καθόλου και πολύ καλά έκανες και δεν του έβαλες. Απαράδεκτο μέσο εκπαίδευσης ενώ μπορείς να ασχοληθείς και να καταφέρεις πολύ περισσότερα.
Δεν θα τον γυρνάς ανάποδα σε άλλη κατεύθυνση όταν βλέπει σκυλιά, ΑΛΛΑ μόνο όταν δεν σε ακούει και τραβάει για να πάει προς τα εκεί.
Το χει πολύ ανάγκη μωρέ, θέλει να μυρίσει, να γνωρίσει κι άλλα ζώα και είναι κρίμα να μην έρχεται σε επαφή. Απλά να έχεις το νου σου γιατί πολλές φορές μπορεί να πιστέψεις ότι φταίει ο δικός σου και να τον δαγκώσει ένας άλλος πιο μουλωχτός σε συμπεριφορά σκύλος....θα το καταλαβαίνεις σιγά σιγά...έχουν ίδια φάτσα με τον ιδιοκτήτη τους
οπότε θα στρίβετε δια του αρραβώνος!!
Μια χαρά θα τα πας είμαι βέβαιη! προσπάθησε να παίζεις μαζί του και να χρησιμοποιείς λεξούλες απλές και κοφτές για να του πεις τι θέλεις. Π.χ. να φέρει το μπαλάκι με το "έλα" - λιχουδίτσα, να του πετάς το μπαλάκι και να στο φέρνει - λιχουδίτσα, να μπαίνεις στο σπίτι και πριν τον χαιδέψεις να του λες να κάτσει και μετά να τον χαιδεύεις, να του βάζεις το φαγητό και να του λες να κάτσει και αφού του πεις π.χ. οκ ή τρώγε κάτι απλό τέλος πάντων να τρώει....να μην χυμάει κατάλαβες;;; όλα αυτά τα απλά και καθημερινά θα δεις πως θα αλλάξουν τη σχέση σας πριν το καταλάβεις!!

Και με το γατάκι να έχεις το νου σου...λίγο λίγο να γνωρίζονται, αλλαγή μυρωδιών, χάιδεμα με το ίδιο χέρι που χαιδεύεις το ένα και το άλλο, να μένει η μυρωδιά...τέτοια πραγματάκια και θα γίνουν κολλητοί!
animalover
Νεοφερμένο μέλος
Τωρα ομως θα το ξαναβαλω στο προγραμμα και πιστευω θα τα ακολουθησει πολυ ευκολα αφου ειναι πραγματα που εχει ξαναδει - ξανακανει...
Παντως το προγραμμα για ενα σκυλι ειναι σπουδαιο πραγμα και ζηλευω και οσους εχουν πολυ καλα εκπαιδευμενα τα σκυλια τους... Εγω απλα δεν το εχω πολυ με την επιβολη, αλλα σιγα σιγα πρεπει να το αποκτησω αν θελω να εχω μια ισορροπημενη σχεση με τα σκυλια μου και ειδικα με αυτον τον μουργο...
Παντως ειναι φοβερο το οτι η θηλυκια μου δεν εχει υιοθετησει καμια κακη συμπεριφορα του αλλου (εκτος απο τα γαυγισμα στις γατες αλλα πιστευω αυτο το ειχε εμφυτο).
Πιστευα οτι θα την "χαλουσε" αλλα ευτυχως σταθηκαμε τυχεροι με αυτην, χωρις εκπαιδευση ουτε τιποτα... Αλλιως ειναι τα σκυλια που εχουν μεγαλωσει στον δρομο...

Οσο για το γατακι, θα πω στον φιλο μου να ειναι εδω οταν ερθει η στιγμη να ειναι και τα δυο ελευθερα, που τον ακουει και δεν νομιζω μπροστα του να κανει ευκολα κινηση να επιτεθει... Αλλα μεχρι τοτε φυσικα και θα προσπαθησω να τα κανω ολα οσα μου ειπες γιατι ακουγονται πολυ χρησιμα, ειλικρινα!
Παντως λεω λεω για το σκυλι αλλα και ο γατουλης χθες μολις τον ειδε "φουσκωσε" αρχισε τα χχχχχ και ηταν ετοιμο για επιθεση! Απο αλλου το περιμενω, απο αλλου θα μου ερθει στο τελος!

kat-cats
Διάσημο μέλος
Καλημέρα!

animalover
Νεοφερμένο μέλος
Ναι ειχε πολυ πλακα το γατι, ηταν ολα τα λεφτα ετσι οπως εκανε...
Οχι δεν θα τα αφησω ελευθερα ακομα τουλαχιστον εννοειται... Απλα και το γατακι οσο περναει ο καιρος και ξεθαρευει (γιατι στην αρχη ηταν πολυ φοβισμενο) ολο και ζωηρευει! Τωρα με το που θα τον βαλω στο κλουβι χαλαει τον κοσμο... Κλαιει λες και τον σφαζουν, ενω πριν καθοταν ο ατιμος... Το ιδιο και οταν τον κατεβαζω στον κηπο... Θελει παρεα και αυτο το κακομοιρο

Ελπιζω συντομα να μπορει να ειναι μαζι μας συνεχεια!
mpirarxos
Νεοφερμένο μέλος
Στο θέμα μας τώρα. Καταλαβαίνω ότι είναι νωρίς να τα βρούνε 5 μέρες είναι αυτός εδώ αλλά πως θα μπορέσω να τον βολτάρω στο σπίτι γιατί ακόμα τρομάζει έξω από το δωμάτιο. Η σκυλίτσα είναι πολύ φιλική και παιχνιδιάρα. Ακόμα αυτός έξω από το δωμάτιο φοβάται. Για πόση ώρα θα μου λέγατε να τον αφήνω έξω από το δωμάτιο? Δε θέλω να την κλειδώνω και την άλλη στο δωμάτιο γιατί στενοχωριέται. Υπόψιν η Ίρμα είναι του αδερφού μου και στο δωμάτιο μου δε μπαίνει άμα δε της πω εγώ.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το θεμα ειναι να μην κανουν πολυ κακη αρχη.
Υπομνη και σιγα σιγα θα ελεγα.Κια εννοειται πως οταν φευγεις απο το σπιτι,σε καμια περιπωση δεν θα τους αφηνεις στον ιδιο χωρο,μεχρι να ειασι σιγουρος οτι ολα ειναι οκ.

mpirarxos
Νεοφερμένο μέλος
Της έδωσα τώρα και ένα μπαλάκι αλουμινόχαρτο που το χε βάλει ο σκύλος στο στόμα του, ίσως συνδυάσει τη μυρωδιά με παιχνίδι. Ξέχασα να συμπληρώσω (δε ξέρω αν παίζει ρόλο), ότι η Σκυλίτσα γενικά είναι μαθημένη με μωρά παιδιά και ξέρει ότι δεν πρέπει να τα πονάει και να παίζει μαζί τους αν δε θέλουν. Και όποτε έρχεται μωρό στο σπίτι στο δωμάτιό μου είναι
Παρεπιμπτόντως ο γάτος δε νιαουρίζει, κάνει σαν το γατί σε αυτό το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=VEtuKJMlQ_4
Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο πρόβλημα? Στο λαιμό ή πνευμόνια? Δεν έχει κάποιο θέμα στη συμπεριφορά του αλλά τώρα που ήθελε φαϊ έκανε έτσι. Αυτό είναι το νιαούρισμα του από ότι έχω καταλάβει.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Λοιπον,το νιαουρισαμ που εβαλες ναι..το θεωρω φυσιολογικοτατο.
Την σκυλιτσα σου δεν την φοβαμαι..το γατι ειναι πιο φοβισμενο.Θελει λιγη προσοχη μεχρι να εξοικιωθουν,διοτι δυστυχως εχουν συμβει ασχημα ατυχηματα,πχ να γρατσουνισει γατος το ματι σκυλου και τελικα ο σκυλος να πεθανει απο αυτο.Ακραια περιπτωση βεβαια..απλα στο λεω να το εχεις υποψην σου.
Μου φαινεται οτι ειστε σε καλο δρομο παντως/.

mpirarxos
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
mpirarxos
Νεοφερμένο μέλος
Λες μήπως το νιαούρισμα υποδηλώνει κάτι ιατρικό? Σκάβει και την άμμο χωρίς λόγο τώρα, θα δω μήπως θέλει να του την αλλάξω.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αλλα σε παρακαλω πολυ...σε καμια περιπτωση μμη βγαινει στο μπαλκονι! Ειδικα τωρα που ειναι νευρικος.Ειναι απολυτα επικινδυνο..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool