Σκύλος και γάτα στο ίδιο σπίτι

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ, αλλα δυστιχος το μικρουλι μου εφιγε προχτες το πρωι... το ειχα μια βδομαδα και το ειχα αγαπησει παρα πολυ..
στεναχωρεθηκα παρα πολυ γιατι τισ πρωτες 5 μερες ηταν πολυ καλα κ την 6 αρχισε να νιαουριζει και την 7 το πρωι πεθανε στην αγκαλια μου... φοβαμε οτι εγω φτεω, οτι κατι δεν εκανα καλα :(
Να και μια φωτογραφια του.. μια απο τις χιλιαδες που το ειχα βγαλει!! εχω ακομα την κουβερτουλα του και την μιριζω.. :'(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• IMG_1206.JPG
    IMG_1206.JPG
    459,3 KB · Εμφανίσεις: 125
Ψυχάκι μου γλυκό, καλό ταξίδι να έχει...Ήταν κουκλάκι, δεν το συζητώ. aannatz μου, μην καταλογίζεις ευθύνες στον εαυτό σου. Σε αυτήν την ηλικία είναι πολύ σύνηθες, δυστυχώς, να μην επιβιώνουν, τόσο μικρούλια και ευάλωτα που είναι, μακριά κι από τη μανούλα τους. Είμαι σίγουρη πως το αγάπησες και πως πενθείς, αλλά μια μέρα θα ανοίξεις την αγκαλιά σου για να δώσεις την αγάπη σου αυτή σε ένα άλλο πλασματάκι που σε έχει ανάγκη... Ευτυχώς, η αγάπη δεν χάνεται.... Κουράγιο καλή μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λυπάμαι πολύ με την εξέλιξη κρίμα πολύ :-(((((

η αληθεια ειναι πως προσπαθω να μην το σκεφτομαι.. αλλα μου λειπει.. το βλεπω στον υπνο μου να αναστινετε.. τελοσπαντον καλο ταξιδι να χει το αγγελακι μου κ ελπιζω αυτεσ τις 7 μερεσ που το ειχα να ηταν ευτυχησμενο!!!!!!!!! <3

η αληθεια ειναι πως προσπαθω να μην το σκεφτομαι.. αλλα μου λειπει.. το βλεπω στον υπνο μου να αναστινετε.. τελοσπαντον καλο ταξιδι να χει το αγγελακι μου κ ελπιζω αυτεσ τις 7 μερεσ που το ειχα να ηταν ευτυχησμενο!!!!!!!!! <3

Σίγουρα ήταν ευτυχισμένο καλή μου, με τόση αγάπη...

καλησπερα σας.θα ηθελα την γνωμη σας και την βοηθεια σας πανω σε ενα θεμα που με απασχολει.Συζω με τον αρραβωνιαστικο μου κ πριν 6 μηνες υιοθετισαμε 2 γατακια.ενα αγορακι 3 μηνων κ ενα κοριτσακι 6 μηνων σαιμεζακια. ολα καλα μεταξυ τους αν και ειχαμε ψηλοεντασουλες το πρωτο διαστημα.το προβλημα μου ειναι ομως το εξης. πριν 3 μηνες εχασα την μαμα μου η οποια ειχε 2 σκυλακια ενα 14 χρονων κ ενα 3χρονων μικροσωμα ημαιμα.πλεον και τα 4 ζωα περνανε στην δικη μου φροντιδα. πως θα μπορεσω να τους μαθω να ζουν κατω απο την ιδια στεγη χωρις να φανε τα μουστακια τους? ηδη τα εχω 2 μερες μαζι χωρις ιδιαιτερα θετικη συμπεριφορα απο τους μεν η απο τους δεν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλησπέρα Χαρούκα. Θέλει πολύ υπομονή. Να μην τα φέρεις απότομα μεταξύ τους σε επαφή. Σιγά σιγά δώστους χρόνο να μυριστούν να συνηθίσουν το ένα το άλλο. Έχω και εγώ σκυλάκι που συμβιώνει με 3 γατάκια και σοβαρά προβλήματα δεν έχω. Μπορώ να σου πω ότι περισσότερα προβλήματα έχω μεταξύ των γάτων. Το τελευταίο γατάκι τσακώνεται με την θηλυκιά μου. Κι εγώ με πολύ υπομονή οτ μαλώνω και προσπαθώ να τα συμβιβάσω. Υπομονή λοιπόν μην τα αφήνεις μόνα στο σπίτι μεταξύ τους . Χώριζέ τα. Συλληπητήρια για της μητέρα σου.... Μπράβο σου που φροντίζεις ότι αγαπούσε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω 3 γάτες και θέλω έναν σκυλάκο. Τι, πως και γιατι?

Καλημέρα σε όλους! Θέλω να υιοθετήσω ένα σκυλάκι, ψάχνω για αδεσποτάκι-ταλαιπωράκι μικρό σε μέγεθος, λόγω ότι μένω σε λίγα τετραγωνικά και έχω ήδη 2 θηλυκές και έναν αερσενικό γατούλη.
Πως μπορώ να μάθω αν το σκυλάκι δεν μισεί τις γάτες? Αν το εκθέσω σε ήχους νιαουρίσματος ?(γιατί στο καταφύγιο δημου κλπ δεν μπορούν να ξέρουν)Δεν υπάρχει περίπτωση εφόσον τον φέρω σπίτι, να το διώξω (εξάλλου όποιος μπαίνει, μένει εκτός αν το αποφασίσει ο ίδιος να φύγει! ).:clapup:

Καλημέρα! Δεν ξέρω αν θα πετύχει αυτό με τα νιαουρίσματα.... Ίσως αν είναι μικρό κουτάβι, που μπορεί να προσαρμοστεί ευκολότερα.. Ή αν υιοθετήσεις κάποιο από κάποια φιλοζωική πχ, που να ξέρουν πως τα πάει καλά με τις γάτες! ;)

Δύο λύσεις μου έρχονται!
Ή με πολύ προσοχή και επίβλεψη (για να μην γίνει κάποια στραβή) θα ξεκινήσεις να φιλοξενήσεις ένα ζωάκι ή θα πάρεις από κάποιον που έχει αδέσποτα τσεκαρισμένα με γάτες.

Καλησπέρα! Φαντάζομαι, όπως ήδη είπε και η aba παραπάνω ότι αν πάρεις κουτάβι θα τις συνηθίσει μια χαρά τις γάτες σταδιακά και δε θα χεις ιδιαίτερα προβλήματα, μάλιστα σ΄αυτή τη περίπτωση (που πάρεις δηλ. μικρό σκυλάκι) μάλλον αυτό θα κινδυνεύει πιο πολύ αρχικά από τις γάτες μέχρι να το συνηθίσουν παρά οι γάτες από αυτό! Αν είναι μεγάλο το σκυλί όμως θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να βρεθούν τοι ισορροπίες...:/:

Καλημέρα, εγω μπορώ απλα να σας πω την δικια μου πρόσφατη εμπειρια.Πηγαμε διακοπες στην Μυτιληνη και εκει βρήκαμε παρατημένο ενα κουταβάκι, με το πολλα αποφασησαμε να την φέρουμε αθηνα και να της βρουμε απο εδώ σπίτι.Το αγχος μου ομως ήτανε η αντίδραση της γάτας μου η οποία ειναι κοντα στα 5 και δεν είχε ποτε επαφή με άλλα ζώα. Να σας πω επίσης οτι εκτός απο γλυκία και τρυφερή ειναι και επιθετικη ακομα και στα παιχνιδια τις βγάζει νυχια!Οπότε ανησυχούσα για την επαφη τους.Λοιπον εφτασε σπιτι πρωτα ο φίλος μου μονος του και κανανε χαρες και χάδια αφου ειχε να μας δει κ 15 μερες.Λιγο αργότερα εφτασα και εγω, ανεβηκα αρχικα μονη μου πάνω και καναμε επισης γουργουρισματα και αγαπες.Ειχα μαζι μου το κουτι μεταφορας του κουταβιου οποτε την αφησα να το μοιρησει και μαλιστα μπηκε κ μεσα. Μετα απο λιγα λεπτα ανεβηκε και ο φιλο μου με το κουταβι (θηλικο, 4 μηνων περιπου) καμια ασχημη αντιδραση για αρχη, το σκυλι αγκαλια σε μια φιλη που ητανε μαζι μας πηγε την μοιρησε και συνεχισε τα γουργουρισματα μαζι μας. Για τις πρωτες μερες και κυριως νυχτες απομονοναμε το σκυλι σε ενα δωμάτιο και οχι το γατι, νομιζω οτι είναι σημαντικο να μην νιωσει οτι το σκυλι καταπαταει τον χωρο της οπως παιζει επισης ρόλο και η δικια μας αντιδραση, αν δειχνουμε εμεις αγχομενοι και φοβησμένοι νομιζω οτι περναει και στο ζωο αυτο. Την αλλη μερα ητανε στον ιδιο χωρο παντα με εμας παρον, με μικρες επαφες για μοιρισματα, 2 βράδια κοιμηθηκαμε ολοι μαζι χωρις να απομονοσουμε το σκυλι σε αλλο χωρο και εχθες μεινανε και μονες στο σπιτι για πρωτη φορα και οταν γυρισαμε ητανε κ οι δυο αρτιμελεις! :) Το σκυλακι βεβαια πρεπει να εχει φαει μερικες φαπες απο την γατα αλλα οχι τιποτα τραγικο! απλα λογο του οτι ειναι κουταβι και κανει απότομες κινήσεις για παιχνιδια και συνηθως τα γατιά τρομάζουνε με αυτα, ε εκει τρώει καμια φαπα.
Οποτε εγω καταλήγω οτι θέλει σταδιακή επαφη μεταξυ τους και να συνεχησετε να δίνετε την ίδια σημασεία στην γάτα σας!και καλη επιτυχεία! :)

2 γάτοι στο σπίτι. Σκύλος γίνεται;

γειας σας,

έχω δύο πανέμορφους γάτους 3 και 2 χρονών. θα ήθελα πολύ και ένα σκύλο. ειναι εφικτό; θα ήθελα την συμβουλή σας. θα μπορέσουν να είναι ευτυχισμένοι οι τρεις τους σε ένα σπίτι χωρίς αυλή;

ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση: 2 γάτοι στο σπίτι. Σκύλος γίνεται;

Εξαρτάται το χαρακτήρα των γατιών, δηλαδή κατά πόσο τα πάνε καλά μεταξύ τους και δείχνουν πρόθυμα να δεχτούν και τρίτο, άλλου είδους, μέλος στην παρέα. Αν είναι αρκετά κοινωνικοποιημένα και αν το σκυλάκι το πάρεις από μωρό, ώστε να του είναι ευκολώτερο να εξοικειώνεται, δεν βλέπω το λόγο γιατί όχι..
Αλλά καλύτερα να σου πουν τα πιο έμπειρα μέλη μας, που έχουν ήδη σκυλάκια και γατάκια στην ίδια οικογένεια:)

Καλησπέρα! Πριν από μερικά χρόνια όταν πήραμε ένα γατάκι,πήραμε περίπου τον ίδιο καιρό και ένα σκύλο (επιθυμίες ενός μικρού φιλόζωου παιδιού :redface: )
Στην αρχή δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά, αφού αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον σκύλο σε δικό του κλουβι τις περισσότερες ώρες της ημέρας(πράγμα που δεν μου άρεσε καθόλου τότε!) Όσο να'ναι θελουν και αυτα τον χρονο τους.Σήμερα,μετά από τόσα χρόνια,οχι μόνο τα πηγαίνουν πολύ καλά, αλλά το ένα δεν μπορεί χωρίς το άλλο! Βέβαια,αραιά και που έχουν μικροκαυγαδάκια, αλλά επόμενο δεν είναι; Το να τα βλέπεις αυτή τη στιγμή,το ένα να κοιμάται πάνω στο,άλλο δίπλα στο τζάκι είναι το κάτι άλλο!!

Άλλη μια απόδειξη οτι η υπομονή κάποτε ανταμείβεται, η πολύ όμορφη σκηνή που περιγράφεις.:)
Την κάνω στο μυαλό μου εικόνα, περιμένοντας και φωτογραφίες σας
emoticon-object-028.gif

Εγώ θα έλεγα να σκεφτείς ενήλικο χαμηλής ενέργειας και ήδη κοινωνικοποιημένο με γάτες (και μαθημένο σε crate αν είναι δυνατόν), αυτό που θες μες στο σπίτι είναι ηρεμία από μεριάς του σκύλου, τουλάχιστον στην αρχή μέχρι να εξοικειωθούν οι γάτες σου -μετά θα καταλήξεις όπως εμένα, οκλαδόν στον καναπέ και γύρω γύρω γάτες πάνω σε σκυλιά, σκυλιά πάνω σε γάτες, κακός χαμός κι εσύ σαν Βούδας. Βέβαια εμείς πρώτα είχαμε τον σκύλο, μετά τις γάτες μωρά, μετά ήρθαν κι άλλοι σκύλοι, τώρα 5 γατομωρά, τέσπα, αχταρμάς γίναμε αλλά είμαστε ωραία ατμόσφαιρα γενικώς, δεν έχουμε αίματα.

Καλημέρα και καλή χρονιά εύχομαι σε όλους και όλες!Σε λίγο καιρό ετοιμάζομαι να μετακομίσω με τον φίλο μου ο οποίος έχει σκύλο ράτσας cane corso.Εγώ από τη μεριά μου μένω με 4 γατούλες στο σπίτι των δικών μου.Οι 2 από τις 4 είναι απόλυτα δεμένες μαζί μου,μάλιστα κοντράρονται όλη την ώρα για το ποιος από τους δύο θα με έχει με αποτέλεσμα ομηρικούς γατοκαβγάδες.Δεν θέλω να αποχωριστώ τις γατούλες μου αλλά ούτε κι ο φίλος μου το σκύλο του.Υπάρχει περίπτωση να καταφέρουν να συμβιώσουν?Τι να κάνω??

Καλημέρα καλή χρονιά. Εξαρτάται από τον χαρακτήρα των ζώων. Σε καμμιά περίπτωση δεν τα φέρνεις απότομα σε επαφή μεταξύ τους. Θέλει σιγά σιγά και υπομονή. Κοινώς τα αφήνεις να γνωριστούν. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει διαχωριστικό στην αρχή μεταξύ τους για να δεις τις διαθέσεις τους. Εμένα οι γατούλες μου συνυπάρχουν με σκυλίτσα. Μια φίλη επίσης με 3 σκυλιά και μάλιστα μεγαλόσωμα έχει φέρει πρόσφατα και 2 γατούλες σπίτι της.

Οπότε καλό είναι να υπάρξει πρώτα εξοικείωση.Εντάξει δεν θα απογοητευτούμε με τη μία αν υπάρξει μίνι μάχη στην αρχή αρχή:):)...Με τον καιρό ελπίζω να συνηθίσουν!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back