Σκύλος και γάτα στο ίδιο σπίτι

Γειαα..εχω μια γατα και θελω να παρω σκυλακι 6 μηνων ειναι...η γατα μου γενικα ειναι πολυ ηρεμη εσεισ τι λετε??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξαρτάται.... :) εγώ τα κατάφερα....

PB040005.jpg

PB040012.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειαα..εχω μια γατα και θελω να παρω σκυλακι 6 μηνων ειναι...η γατα μου γενικα ειναι πολυ ηρεμη εσεισ τι λετε??

θέλει απλά λίγο προσοχή στην αρχή γιατί το σκυλάκι 6 μηνών είναι παιχνιδιάριο και μπορεί να τρομάξει την γατούλα. Κι εγώ πάντως έχω σκυλάκι και γατούλα:)

Αποφάσισέ το εσύ κι όλα θα πάνε πολύ καλά!! Θα δεις θα ισορροπήσουν από μόνα τους και θα συνυπάρξουν μια χαρά!!!:up:

Εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι και θέμα χημείας.
Στο σπίτι του φίλου μου έχουμε ένα θηλυκό λυκόσκυλο. Πριν 4 χρόνια περίπου, είχαν έρθει 2 γατόνια και περιτριγύριζαν στην αυλή. Το ένα δεν το άφηνε σε χλωρό κλαρί, όλο το κυνηγούσε. Το άλλο δεν το πείραζε.
Όπως καταλαβαίνετε το ένα εξαφανίστηκε και το άλλο εγκαταστάθηκε. Κοιμούνται μαζί, τρώνε μαζί,όταν ο γατούλης έχει κανένα χτύπημα η Λώρα το γλύφει και όταν ακούει γατιά να τσακώνονται και λείπει ο γατούλης τρελαίνεται.
Θα συμφωνήσω με την Ουρανία ότι θα θέλει λίγο προσοχή γιατί το σκυλάκι είναι μικρό και θα κάνει τρέλες.

Γειά σας και από μας! Εμείς είμαστε ολόκληρη οικογένεια που αποτελείται απο...
1σκυλάκι,1 γατάκι,2 χελώνες,3 καναρίνια και 2 παπαγαλάκια και όλα συνηπάρχουν χωρις κανένα απολύτως πρόβλημα...Η Μίνυ(το σκυλάκι) μια χαρά παίζουν με την Φραμπαλά(το γατί)μου καθως επίσης και τα πουλιά έχουν συνηθίσει την παρουσία της Φραμπαλά και οχι μόνο την έχουν συνιθίσει αλλά τα προσέχει κι'όλας!!! και οι χελώνες μου κανουν ανέμελα τις βουτιές τους και τα μακροβούτια τους στον υδάτινο κόσμο που τους έχω φτιάξει μόνη μου και με πολυ μεράκι...
Όλα μου τα ζωντανά πραγματικά είναι πολύ χαρούμενα που είναι όλα μαζι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.;)

Γειά σας και από μας! Εμείς είμαστε ολόκληρη οικογένεια που αποτελείται απο...
1σκυλάκι,1 γατάκι,2 χελώνες,3 καναρίνια και 2 παπαγαλάκια και όλα συνηπάρχουν χωρις κανένα απολύτως πρόβλημα...Η Μίνυ(το σκυλάκι) μια χαρά παίζουν με την Φραμπαλά(το γατί)μου καθως επίσης και τα πουλιά έχουν συνηθίσει την παρουσία της Φραμπαλά και οχι μόνο την έχουν συνιθίσει αλλά τα προσέχει κι'όλας!!! και οι χελώνες μου κανουν ανέμελα τις βουτιές τους και τα μακροβούτια τους στον υδάτινο κόσμο που τους έχω φτιάξει μόνη μου και με πολυ μεράκι...
Όλα μου τα ζωντανά πραγματικά είναι πολύ χαρούμενα που είναι όλα μαζι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.;)
Εμένα από όλα όσα αναφέρεις μου λείπουν τα χελωνάκια και τα καναρινάκια. Στο παρελθόν είχα και καναρινάκια:lol:

Α!!! Και εσύ πολύτεκνη???:) Να χαίρεσαι και εσύ την φαμίλια σου!!! :D

Α!!! Και εσύ πολύτεκνη???:) Να χαίρεσαι και εσύ την φαμίλια σου!!! :D

Να είσαι καλά και εσύ το ίδιο να χαίρεσαι την δικιά σου:)

Σκύλος και γάτα μαζί...

Στο σπίτι έχουμε το σκύλο μας τον Μπούμπι.Εχει μια μανία να κυνηγάει τις γάτες.Οταν όμως στο σπίτι ήρθε η γάτα η Λιλίκα μας,δίσταζε να την κυνηγήσει απο το σπίτι καθώς του έλεγα οτι αυτή είναι η δικιά μας γάτα και να μην την διώχνει.Τελικά ζουν μαζι ,σεβόμενοι ο ενας το χώρο του άλλου.Μάλλον δεν συμπαθιούνται και τόσο γιατί ο σκύλος οταν περνάει η γάτα απο κοντά του γυρίζει το κεφάλι του αλλου με ενα ύφος....:cry::cry::cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγώ έχω σκύλο και γάτες. Με μια κοιτάμε μαζί αγκαλιά, με άλλες αδιαφορία, και άλλες τις κυνηγάει.

Δεν τις τραυματίζει.. ή τις δαγκώνει, απλά δεν θέλει να τις βλέπει. :P
Όπως και εμείς οι άνθρωποι... με άλλους τα πάμε καλά και με αλλους όχι.

Εσένα αφού ζούνε μαζί, καλύτερα να σιγουρευτείς ότι δεν θα την δαγκώσει άσχημα, ή και αυτή δεν θα του βγάλει κανα μάτι...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το καινουριο μου γατακι ειναι μικρο:)! Έχω ενα σκυλο. Μόλις το βλεπει του γρυλιζει. τι να κανω?????

Καταρχας,για καποιες μερες πρεπει να κρατησεις το γατακι σε αλλο χωρο η' μακρια απο το σκυλο.Το γρυλισμα και τα γαβγισματα του σκυλου κανουν το γατακι να φοβαται.Επισης,αν πλησιασει το γατακι απο περιεργεια τον σκυλο,μπορει να το πνιξει η' να το χτυπησει.Σε λιγο καιρο θα συνηθησει ο ενας τον αλλο και θα ζουν αρμονικα...;)

Σ'ευχαριστω πολύ...

Γάτα και σκύλος στο ίδιο σπίτι: Μπορεί να λειτουργήσει;

Επειδη θα παρουμε μεζονετα με αρκετο χωρο στην αυλη και στον κηπο οσο και εξωτερικα(παρκα,χωματερες,ποταμακι) θα παρω και σκυλακι.Αλλα θα ηθελα να παρω και ενα γατακι.Αλλα φοβαμε γτ οσο να ναι στο ιδιο μερος θα συναντηθουν καποτε!Αν μαλονουν?Αν το ενα κανει κακο στο αλλο?Το σκυλακι θα το περνω μαζι μου παντοτε με λουρι ενω το γατακι οχι και τοσο γιατι δεν θελω να το βλεπω με λουρι...Ειναι ολαα αυτα....Εσεις τι λετε?:/:

Παιδια χρειαζομαι γνωμες!!!Οι γονεις μου με επιτρεπουν αλλα εγω το φοβαμε ενω τοσο πολυ το θελω....Γνωμες please!!!!!!!!!!!!

Εγω θα ελεγα να παρεις και γατακι.Θα ηθελα ομως να σε ρωτησω κατι...τι ρατσα σκυλακι θα παρεις?θα ειναι μικρης ηλικιας???

Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι η ιδέα πως ο σκύλος με τη γάτα μαζί δεν κάνουν είναι μύθος. Έχω μια σκυλίτσα 4 χρονών και υιοθέτησα ένα γατάκι πριν από 3 εβδομάδες και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι θέμα συνήθειας. Φυσικά στην αρχή υπήρχε μια επιφύλαξη μεταξύ τους και ποτέ δεν τα άφηνα μόνα τους όμως μέσα σε δύο εβδομάδες έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Παίζουν και κοιμούνται μαζί και είναι απόλαυση να τα βλέπεις. Η δική σου περίπτωση ίσως να είναι και πιο εύκολη γιατί υποθέτω πως και τα δύο θα είναι μωράκια όταν τα πάρεις οπότε η συμβίωση τους θα είναι πιο ομαλή γιατί δεν θα παίζει θέμα κυριαρχίας. Εσύ βέβαια θα πρέπει να έχεις το νου σου ιδιαίτερα τον πρώτο μήνα γιατί δεν παύει να πρόκειται για δύο διαφορετικά ζώα που έχουν διαφορετικούς κώδικες επικοινωνίας. Ο σκύλος είναι πάντα πιο θορυβώδης και υπερκινητικός ενώ η γάτα επειδή έχει το ένστικτο του κυνηγού είναι λίγο πιο πονηρούλα στο παιχνίδι της.
Πριν αποφασίσεις να πάρεις δύο ζώα, με την βοήθεια των γονιών σου και κάποιου ειδικού (φιλοζωική, κτηνίατρος) κάνε μια έρευνα, δες τι σκύλο και τί γάτα θες, εξέτασε την προοπτική να υιοθετήσεις κάποιο ζωάκι που έχει ανάγκη από σπίτι, αγόρασε κάποιο βιβλίο για να πάρεις ιδέες για την φροντίδα τους και την εκπαίδευσή τους ... Η ιδέα των κατοικίδιων είναι πολύ ρομαντική, αλλά δεν είναι πάντα όλα ρόδινα, απαιτούνται κόποι και θυσίες εκ μέρους σου και το γεγονός ότι θα έχετε άνετο σπίτι και κήπο δεν είναι αρκετά. Τα μέλη του φόρουμ θα σου δώσουν συμβουλές και ιδέες αλλά θα πρέπει και από μόνη σου να ενημερωθείς όσο το περισσότερο μπορείς και να συνειδητοποιήσεις 100% πόσο μεγάλη ευθύνη είναι τα ζώα. Αν είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Ελπίζω να δούμε σύντομα νέα σου.

Σας ευχαριστω που απαντησατε!Δεν προκειτε να παρω σκυλι οπως κυνηγοσκυλο και λυκοσκυλο.Εχω εναν γνωστο και το κυνηγοσκυλο που εχουν με μια γατα κοιμουνται μαζι αγκαλια!Εγω ολες τις ιστοσελιδες με θεμα τα σκυλια και τις γατες τις εχω διαβασει...Και με βοηθησαν πολλυ με σχεση τα αξεσουαρ τους αλλα και την καταγωγη τους.Εξαλλου εχω ακομη μεχρι να χτιστει εκεινω το σπιτι αλλα πρεπει πιστευω να ετοιμαζομαι γτ δν ξερω τι συνθηκες με περιμενουν...Παντως και παλι σας ευχαριστω!Οσο μπορω θα σας λεω τα νεα μου με σχεση αυτο το θεμα!

ξεχασα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στην Labrini γτ με βοηθησε τοσο πολλυ για να ησυχασω λιγο απο τις σκεψεις!Τωρα το μονο που με απομενει ειναι να τελειωσει εκεινο το σπιτι για να παρω και τα κατοικιδια!!Thanks!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back