Σκύλος και γάτα στο ίδιο σπίτι

Όσο και να είναι μαθημένη στο μπαλκόνι μια γάτα πάντα υπάρχει κίνδυνος. Εγώ προσωπικά το έχω πάθει, έχει πέσει γάτα από το μπαλκόνι μου και την βρήκα μετά από 3 μέρες (ευτυχώς). Πιο παλιά βέβαια μου είχε πηδήξει ένα λυκόσκυλο επειδή με είδε να φεύγω για την δουλειά. Όμως αυτό είναι πολύ σπάνια περίπτωση. Ελπίζω μόνο να μην αρχίσει να ενοχλεί τον κόσμο με φωνές ο booky και έχεις πρόβλημα με την γειτονιά. Όπως και νάχει, μια βδομάδα είναι, θα περάσει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γάτα με σκύλο!

Ωχ αυτό το ενδεχόμενο δεν το είχα σκεφτεί!Το πολύ πολύ αν δεν τα καταφέρω να τον πάω στο πατρικό μου και να πηγαινοέρχομαι.Ευτυχώς έχω άδεια από την δουλειά!Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή Αγγελική

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Σχέση γάτας με σκύλο

Μυρτώ, φαντάζομαι μέχρι σήμερα θα έχεις ήδη βρει τρόπο να συνυπάρξουν το σκυλάκι με τα γατιά. :)

Εγώ όταν ήθελα να γνωρίσω το σκύλο μου στη γάτα, είχα παρατηρήσει ότι αυτός που φοβότανε και έδειχνε επιθετικότητα ήταν η γάτα. Την πήρα λοιπόν αγκαλιά για να είναι ψηλότερα από το σκύλο και βγήκα στην αυλή, που είναι η περιοχή του σκύλου, ώστε να είναι όσο πιο ήρεμος γίνεται. Τον φώναξα κοντά, του έδωσα λιχουδιά και τον έβαλα να κάτσει. Η γάτα δεν είχε βγάλει νύχια ακόμα, που ήταν καλό σημάδι. Πήρα θάρρος και γονάτισα κάτω με τη γάτα πάντα αγκαλιά μου, που τώρα ήταν στο ίδιο ύψος με το σκύλο. Τα χάιδευα και τα δύο και τους μιλούσα ήρεμα και κάθονταν (τα ζουζούνια μου!).

Ε, αυτό το σκηνικό έχει γίνει ήδη δυο φορές ως τώρα και πλέον η γάτα δεν τρέμει όταν πλησιάζει το ατσούμπαλο το λυκόσκυλο στα πόδια μου! Με την επανάληψη θα τα κάνω κι εγώ να γίνουν φίλοι, σαν της Μαίρης παραπάνω.

καλά τελικά κανένα πρόβλημα!Κυρία η Μιλού...κύριος και ο Μπούκι!:whistle:Λες και γνωρίζονται μια ζωή!:hmm:Τσάμπα το άγχος που τράβηξα.Η Μιλού ούτε καν έδωσε σημασία παρολο που έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με σκύλο!Ο Μπούκι δε που μισεί θανάσιμα τις γάτες καμία αντίδραση!Τέλεια θα περάσουμε ήσυχη εβδομάδα:clapup:

Απάντηση: Γάτα με σκύλο!

μπραβο...πολυ καλα τα νεα σας!!!!:clapup::clapup:

Γάτα και ...σκύλος στο σπίτι!!!

Πριν λίγες ώρες έφτασε στο σπίτι ένα γλυκό καφέ Λαμπραντοράκι..2μηνών. :)
Η γάτα μου είναι 2χρονών ήρεμη, όμορφη αλλά ......αντιπαθεί τους σκύλους:(
...στην αρχή...τα 10 πρώτα λεπτά.... όλα ήταν καλά, κοιταζόντουσαν, ξανά κοιταζόντουσαν- μέχρι εκεί. Μετά...η Φαίδρα(σκύλος) άρχισε να γαβγίζει από κει άρχισαν όλα..η Σάντυ(γάτα) την είδε αλλιώς κ άρχισε τις αγριάδες.
Τι θα κάνω??????? Τι??? :hmm: Πώς θα την εκπαιδεύσω ώστε να αποφύγω επιθέσεις και πιθανούς τραυματισμούς????

Καλησπέρα,για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις....απλά είχα ανάλογη εμπειρία στις διακοπές του καλοκαιριού οπου έπρεπε να φιλοξενήσω τον σκύλο της μαμάς μου,ο οποίος είναι ικανός να κατασπαράξει κάθε γάτα!!!Στην αρχή πήγα τον Μπούκι(σκύλος) να μυρίσει την Μιλού(γάτα)και τον χάιδευα συνέχεια όσο το έκανε μαζί με λιχουδιές.Όποτε τους έφερνα κοντά προσπαθούσα να μην αδικώ κανέναν στο χαιδεμα για να μην ζηλέουν.Εαν ο Μπούκι γινόταν λίγο πιο ζωηρός του έδινα μια ξυλιά :/:και σταματούσε λέγοντας δυνατά μη....η Μιλού είναι καλή!!!Χάιδευα τον ένα ή τον άλλο κρυφά και πήγαινα να μυρίσουν τα χέρια μου για να εξοικιωθούν με την μυρωδιά.
Αυτά από εμένα αν και δεν νομίζω ότι βοήθησα αρκετά!!Καλή επιτυχία και μην ξεχνάς ότι εμείς κάνουμε τα ζώα κακά οπότε με λίγη υπομονή και αγάπη θα τα καταφέρεις!:clapup:

Απάντηση: Σχέση γάτας με σκύλο

Παιδιά, είμαι πολύ χαρούμενη! Ο σκύλος μου έγινε φίλος με τις γάτες! Η Λάρα του κάνει λίγο ΧΟΥ όταν την πλησιάζει για να τη μυρίσει, ο Άλεξ πισωπατάει λιγάκι, αλλά και τα δύο είναι πολύ ανεκτικά με τον τριχωτό γίγαντα πάνω απ' τα κεφάλια τους! Και ο σκύλος μου, που είναι λίγο φοβιτσιάρης με ό,τι πετάει-κινείται-και-έρπεται, πλησιάζει τις γάτες κουνώντας ουρά! Γιούπιιιιιι! :D

OXI MIN XTIPISEIS KANENAN...PROSPATHISE ME LIXOUDIES ELEGXOMENA NA SINDESOUN KAI TA 2 ZOA THETIKA TIN PAREA O ENAS STON ALLON...AN XTIPISEIS TON SKILO THA SINDESEI OTI OPOTE EMFANIZETE I GATA SIMVAINEI KATI ARNITIKO..GIA AYTON OPOTE KANEIS XIROTERA TA PRAGMATA..!!!!
PROSPATHISE NA EINAI OSO MPOREIS ELEGXOMENA SE ENA XORO KAI NA DINEIS PX STON SKILO SOU NA TROEI KATHE FORA POU EMFANIZETE I GATA...!!!
EKPAIDEYTIS~SIMPERIFERIOLOGOS PILOS VASILIS EYXARISTO...!

Απάντηση: Γάτα και ...σκύλος στο σπίτι!!!

συμφωνω...το ξυλο ΜΟΝΟ κακο μπορει να κανει,,,ποτε καλο...:)

Σκύλος & γάτα στο ίδιο σπίτι

Καλημέρα!
Εχω ένα σκύλο περίπου 4 χρονών και προχτές βρήκα ένα πανέμορφο, φιλικότατο και χαδιάρικο γατάκι στο δρόμο. Ερωτεύτηκα! Ξέρει κανείς να μου πει πως να τους κάνω φίλους αυτούς τους 2? Ακόμα δεν τους έχω φέρει σε επαφή γιατί δεν έχω ιδέα πως θα αντιδράσουν και τι πρέπει να κάνω... ουφ!

Το μόνο που μπορώ να σου πω,είναι να σου μεταφέρω τα λόγια της κτηνιάτρου μας,όταν της είχα πει ότι σκέφτομαι να πάρω και σκύλο...Μου είπε ότι συχνά το εγχείρημα έχει καλύτερη εξέλιξη απ'ότι γάτα με γάτα...
Δεν ξέρω!Γιατί όχι;Προσπάθησε να μην ¨τσαλακωθεί¨ συναισθηματικά ο μικρούλης ,φοβισμένος,νέος συγκάτοικος από τον μεγαλόσωμο και ¨ξεψαρωμένο¨ σκυλάκο...
Καλή επιτυχία!

Απάντηση: Σκύλος και γάτα στο ίδιο σπίτι... πώς???

Καλησπέρα.:)
Καταρχήν να σου πω ότι έχουμε πάρα πολλά μέλη που έχουν και γάτες και σκύλους και τα πάνε μια χαρά.Απο σχεδόν προσωπική εμπειρία,έχω 2 περιπτώσεις..μία με την μητέρα μου και μία με τη αδελφη μου..και στις 2 τα πράγματα εξελίχτηκαν πολύ καλά!!
Απλά να τα φέρεις σε επαφή σιγά σιγά.Αρχικά σε ξεχωριστό δωμάτιο,αν αυτό είναι εφικτό.Αυτά μυρίζονται ακόμα και με κλειστές τις πόρτες.Μετά βγάζε το μικρούλι απο το δωμάτιο..αλλά να είσαι και εσύ παρούσα..ε..σιγά σιγά θα συνηθίσει το ένα το άλλο..και μ[πορεί να γίνουν και τα καλύτερα φιλαράκια..ο σκύλος της μητέρας μου κοιμάται αγκαλιτσα με τη γατούλα..:D

Καλησπέρα και από εμένα,
όταν χρειάστηκε να φιλοξενήσω το καλοκαίρι τον σκύλο της μητέρας μου,ο οποίος κυνηγάει σαν τρελός τις γάτες τις γειτονιάς όταν πλησιάζουν στην αυλή μας,είχα πολύ άγχος για το αν θα έχουνε καβγάδες με την Μιλού.Όπως σου αναφέρει και η Έφη πιο πάνω,είχα στην αρχή την Μιλού αγκαλιά και την πήγαινα κοντά στον σκύλο για να την μυρίσει.Άφηνα λίγο ανοιχτή την πόρτα του μπαλκονιού για να μυρίζει ο ένας τον άλλο ώσπου την άνοιξα τελειώς και δεν είχαμε κανένα θέμα.Ίσα ίσα που στο τέλος η Μιλού τριβώταν και πάνω του!καλή επιτυχία λοιπόν!;)

Αν ο σκύλος σου δεν έχει δείξει εξακριβωμένη επιθετικότητα για γάτες, τότε είναι απλά τα πράγματα. Αλλά θέλει χρόνο και υπομονή.
Εγώ μάζεψα ένα γατάκι πριν από 1,5 μήνα και έχω μια σκύλα 3 χρόνων.
Έβαλα το γατί στο crate της σκύλας με φαϊ, νερό, άμμο κλπ. Έφερα την Μάρθα σπίτι, έπαθε ένα πολιτισμικό σοκ όταν το είδε και ξεκινήσαμε. Όχι, πρόσεχε, σιγά-σιγά, μπράβο, καλό κορίτσι, μπούκωνα με κεράσματα όταν ηρεμούσε. Τις πρώτες 5 μέρες, μια βδομάδα τα είδα όλα. Δεν κοιμήθηκα λεπτό. Η Μάρθα είχε ριζώσει έξω από το crate, δεν έτρωγε μη τυχόν και απομακρυνθεί από το πόστο της, με το ζόρι βγαίναμε για τουαλέτα.
Την 3 μέρα το έβγαλα και το είχα στα χέρια μου να το μουσουδίσει. Επιβράβευα, κερνούσα, πάλι μέσα. Κάποια στιγμή που τα νεύρα μου είχαν γίνει τσατάλια, επειδή άρχισε να σκουντάει το crate για να πιάσει το γατί (από περιέργεια, όχι για να το φάει) την πιτσιλούσα με ένα ψεκαστήρι. 1-2 έπιασε το υπονοούμενο και χαλάρωσε. Πάνω στη βδομάδα, το γατί έκανε αυτό που έπρεπε να είχα ήδη κάνει εγώ αλλά κώλωνα: βγήκε έξω σα να μην τρέχει τίποτα. Το κυνήγησε, αυτό χώθηκε σε μια γωνιά, τα ψιλοβρήκανε. Τα γατιά είναι θρασύτατα και πάντα θα βρούνε κάπου να χωθούν για να σώσουν το τομάρι τους, μη σκας.
Στις 10-15 μέρες όλα πήγαιναν ρολόι, στο μήνα πάνω ηρέμησαν και τα δυο τους και τώρα τρώνε από το ίδιο πιάτο, κοιμούνται μαζί.
Υπόψιν, η σκύλα μου είναι ένα ιδιότροπο, κυριαρχικό πλάσμα, δεν είναι κανένα προσκοπάκι. Αλλά με υπομονή, επίβλεψη και οδηγίες ΣΥΝΕΧΩΣ από εμένα, τώρα είμαστε μια χαρά. Τους αφήνω πλέον χύμα μαζί στο σπίτι και φεύγω.

Να συμπληρώσω ότι εμένα μου πήρε χρόνο γιατί η δικιά μου είναι εξαιρετικά άτσαλη, μια να το σκουντούσε το γατί θα το έκανε χαλκομανία. Επιπλέον αυτό είχε το ένα χέρι του παράλυτο, οπότε δεν μπορούσε να τρέξει και να ξεφύγει ιδιαίτερα εύκολα. Εσύ δε θα δυσκολευτείς τόσο.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλησπέρα,εγώ μόλις χτες μετέφερα το κουνέλι μου στο ίδιο σπίτι με τους 2 γάτους μου...1 έχω να πω...τα γατιά φοβούνται το κουνέλι γιατί χτυπάει τα πόδια του...ειδικά ο Τιττο μου κάθε φορα που το βλέπει τριπλασιάζεται...κ δεν το έχει δει ακόμα έξω από το κλουβί...όταν θα φέρω σκυλάκι στο σπίτι τι θα γίνει??? Ελπιζω όχι μακελειό...έχω διαβάσει παντού ότι τελικά τα 2 ζώα τα πάνε καλά αλλά οι γάτες είναι απρόβλεπτες..ελπίζω να το βρω ζωντανό το κουνέλι μου όταν γυρίσω σπίτι...!! Πάντως είμαι κ εγώ της άποψης ότι τα ζώα με τον καιρό φιλιόνουν όσο κ αν απέχουν οι χαρακτήρες τους...Επίσης θα σε συμβούλεβα να μην αγχωθείς όταν έρθει κοντά το ένα με το άλλο γτ το άγχος σου μπορεί να μεταδωθεί αμέσως στα 2 ζωα..κ αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι καλό...

Καλημερα!!! Εγω εχω σκυλο 2 χρονων και περσι βρηκα γατακι μωρο στο δρομο και με υιοθετησε με ενα του βλεμμα!!!
Ηταν αρρωστο με τζιμπλες και μολις το εβαλα μεσα στο σπιτι το πρωτο που εκανα ηταν να το αφησω διπλα στον Πικο(ο σκυλος μου)
Ο Πικο αρχισε να το μυριζει και μετα του εγλυφε τις τζιμπλιτσες του!!! Δεν το πειραξε ποτε!!! Τωρα το εχω εναμιση χρονο σχεδον και κοιμουνται αγκαλια! Να φροντιζεις μονο οταν χαιδευεις το ενα να χαιδευεις και το αλλο μαζι για να μην εχεις ζηλιες και τα φαγητα τους σε διαφορετικες θεσεις και διαφορετικες ωρες και παντα με την επιβλεψη σου!!!(την ωρα του φαγητου γινονται μεγαλοι τσακωμοι!!!):)

Καλημερα!!! Εγω εχω σκυλο 2 χρονων και περσι βρηκα γατακι μωρο στο δρομο και με υιοθετησε με ενα του βλεμμα!!!
Ηταν αρρωστο με τζιμπλες και μολις το εβαλα μεσα στο σπιτι το πρωτο που εκανα ηταν να το αφησω διπλα στον Πικο(ο σκυλος μου)
Ο Πικο αρχισε να το μυριζει και μετα του εγλυφε τις τζιμπλιτσες του!!! Δεν το πειραξε ποτε!!! Τωρα το εχω εναμιση χρονο σχεδον και κοιμουνται αγκαλια! Να φροντιζεις μονο οταν χαιδευεις το ενα να χαιδευεις και το αλλο μαζι για να μην εχεις ζηλιες και τα φαγητα τους σε διαφορετικες θεσεις και διαφορετικες ωρες και παντα με την επιβλεψη σου!!!(την ωρα του φαγητου γινονται μεγαλοι τσακωμοι!!!):)
Πολύ την απολαμβάνω και την ζηλεύω την συνύπαρξη σκύλου-γάτας!!!!:)
enjoy it!:)

Το καλό είναι ότι έχεις ήδη το σκύλο και θα φέρεις το γατάκι!!!Οι σκύλοι είναι πιο αγαθιάρηδες, πιο υπάκουοι στο αφεντικό τους. Τους λες, αυτό είναι καλό (εννοώντας το γατάκι) και σε πιστεύουν, γιατί εμπιστεύονται τυφλά τον άνθρωπό τους. Οι γάτες όχι. Σε αυτές, άμα φέρεις κουτάβι στο σπίτι θα πρέπει να κάνεις τη διπλάσια προσπάθεια. Να το μυρίσουν, να το αποδεχτούν, να σε εμπιστευτούν, ότι δεν θα τους το έφερες να τις καπελώσει ,κλπ κλπ Η γάτα μας η Μπασσέτ, ουδέποτε χώνεψε το σκυλάκι ,που εντελώς αναπάντεχα βρέθηκε φιλοξενούμενο στο σπίτι μας, για να καταλήξει τελικά υιοθετημένος και μόνιμος κάτοικος σε αυτό. Είναι αλήθεια, ότι επειδή πίστευα ότι θα το δίναμε το κουταβάκι, δεν φρόντισα να εξοικειωθεί μαζί του και τον τάραζε τον κακομοίρη στα χχχθ και στις φάπες.:(Για παρόμοιες καταστάσεις με τη δική σου, έχω διαβάσεί ότι γίνονται αυτά που σου είπαν οι κοπέλλες πιο πάνω, όπως και ότι , καθώς κρατάς στην αγκαλιά σου το γατάκι, το χαϊδεύεις, μιλάς στο σκυλάκι με γλυκιά φωνή λέγοντας "Αυτό είναι καλό, είναι δικό μας" και του δίνεις να μυρίσει αρχικά το χέρι σου και μετά το ίδιο το γατάκι:)
Καλή επιτυχία!!

Είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις σκύλο και να πάρεις γάτα από το ανάποδο. θέλει πολύ υπομονή και πολύ περισσότερη αγάπη και προς τα δύο μέλει. όμως όταν πλέων θα τα βλέπεις να παίζουν ακατάπαυτα στο σπίτι θα γεμίζει η ψυχή σου. Καλή επιτυχία!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back