Lady
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lady
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
ladycat
Διάσημο μέλος
Lady
Δραστήριο μέλος
Οταν λες αποτελέσματα τι εννοείς?
Βασικά εξαρτάται και από το χαρακτήρα του γάτου.Τον δικό μου τον στείρωσα την τρίτη και σταμάτησε να ψεκάζει.Βέβαια είναι λίγο γκρινιάρης αλλά θα στρώσει.
Γενικότερα να ξέρεις πως η στείρωση παρατήνει το χρόνο ζωής της γάτας (και του σκύλου) και δεν υπάρχει φόβος για καρκίνο στους όρχεις γιατί αυτοί αφαιρούνται.
Βέβαια υπάρχει και το φαινόμενο της επαναληπτικής συμπεριφοράς σε κάποια γατιά.Δηλαδή να συνεχίζουν να ψεκάζουν όχι όμως με την ίδια οσμή όπως καλή ώρα ο γάτος της Γιώτας και ο Νίνο μου ο οποίος βέβαια ποτέ σε ψέκασε αλλά έκανε τσίσα του παντού τα οποία μύριζαν έντονα..Πάντως με τον καιρό η γάτα ηρεμεί.
Μη περίμενετε τον γάτο να ψεκάσει για να τον στειρώσετε.Μερικοί γάτοι αν δεν έρθουν σε επαφή με θηλυκιά δεν εκδηλώνονται και οι ορμές τους είναι καταπιεσμένες.Ο γατούλης μου την κυριακή του Πάσχα κατάλαβε οτι είναι γάτα επειδή μύρισε θηλυκιά.Μας ψέκασε όλους αλλά μετά σταμάτησε.
Ξερω οτι με τη στειρωση παρατηνεται ο χρονος ζωης κατα 2 χρονια μεσο ορο!!!
Lady
Δραστήριο μέλος

effie
Νεοφερμένο μέλος
Άλλο ένα ερώτημα για στείρωση, αυτή τη φορά για θηλυκό:
Η Ψιψινέλ γέννησε πριν 25 ημέρες ακριβώς και φυσικά ακόμη θυλάζει. Παρ' όλα αυτά (απτόητο αυτό το γατί!!), έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια οίστρου -π.χ. κλαίει και κάνει κάποιες προσπάθειες να βγει έξω απο το σπίτι...
Έτσι κι αλλιώς είχα σκοπό να τη στειρώσω μόλις απογαλακτιστούν τα μωρά, αλλά τώρα το θέμα μάλλον επείγει.
Μήπως γνωρίζει κάποιος σε πόσο καιρό μετά τη γέννα μπορεί να στειρωθεί με ασφάλεια;
Ευαριστώ.
crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
Θα σου προτεινα να την περιορισεις για αυτες τις μερες για να την περασει αυτος ο πρωτος οιστρος(για να μην ερθει σε επαφη με αρσενικο και τυχον ξαναζευγαρωσει) και μετα μολις ηρεμησει να της κανεις την στειρωση...τοτε τα γατακια θα μπορουν περα απο γαλα να φανε και στερεα τροφη ειδικη για απογαλακτισμενα γατακια...
Νικος Crestfallen
effie
Νεοφερμένο μέλος
Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να την περιορίσω μέσα στο σπίτι για 1 μήνα περίπου και μετά βουρ για το γιατρό.
Αν δε σε κουράζω θα μπορούσες να μου λύσεις μία ακόμη απορία - εντελώς off topic: Πόσο καιρό μετά τη γέννα μπορεί να εμβολιαστεί η γατούλα; Υπάρχει πρόβλημα εάν κάνει εμβόλια ενώ θηλάζει;
crestfallen
Νικος Crestfallen
effie
Νεοφερμένο μέλος
(Νομίζω πλέον είναι προφανές οτι θα σκίσεις στην εξεταστική
!!)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
crestfallen
..Πανω απο ολα υγεια..και τα αλλα επονται..Νικος Crestfallen
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool