chloee
Νεοφερμένο μέλος
Η στείρωση στα αρσενικά σε ποια ηλικία πρέπει να γίνεται;
σας ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

Αν είναι από σπίτι, ρώτα μήπως του έχουν κάνει ήδη τα πρώτα εμβόλια, γιατί είναι αρκετά μεγάλο. Αν όχι, μπορείς (καιπρέπει) να του τα κάνεις αμέσως. Στείρωση μετά τους 6 μήνες μάλλον.
Πήγαινέ τον στον κτηνίατρο για αποπαρασίτωση (εσωτερικά και εξωτερικά παράσιτα) και θα σου λύσει τις απορίες σου σχετικά.

Καλωσήρθατε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chloee
Νεοφερμένο μέλος
Το κόστος είναι μεγάλο;
καλώς σας βρήκα:cat:
aspasiapef
Διάσημο μέλος
chloee
Νεοφερμένο μέλος

alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπερα!!!!
Χρειαζομαι παλι τα φωτα σας!
Αφου η κτηνιατρος αποφασισε να το ριξει εξω, και να κλεισει το ιατρειο εδω και 15 μερες, και δεν ξερουμε αν θα το ανοιξει και αυτη τη βδομαδα....
Α! Ειναι και αλλεργικη στις γατες! Γ#@$* την Κ$#@#$@$#@$επαρχια μου!
Η Χιονατη μου ειναι περιπου δεκα μηνων, τη βρηκα αδεσποτακι. Μεχρι τωρα δεν εχουμε εμβολιαστει μιας και αργησα να την βαλω στο σπιτι, την βρηκα περιπου 5 μηνων, και μετα ειχαμε προβληματα με γαστρεντεριτιδα, αντιβιωσεις κλπ.
Εδω και καποιες μερες που συνηλθε, δε μπορω να της κανω εμβολια λογω διακοπων-γενικου ξεπουληματος και να μην πω και τιποτα αλλο... της γιατρου.
Αλλα απο εχτες η Χιονατη εχει οιστρο!!! ΛΟΛ!!! Τα νευρα μου κορδονια!
Τι να κανω? Αφου περασει ο οιστρος, (την εχω μονο μεσα εννοειται) θα παει για στειρωση. Αλλα με τα εμβολια τι γινεται? Πρεπει να τα κανω πριν? Μετα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Εγώ θα σου πρότεινα να ξεμπερδέψεις πρώτα με τη στείρωση και να της κάνεις τα εμβόλια αργότερα, όταν πλέον θα έχει συνέλθει εντελώς από την επέμβαση. Τα εμβόλια ρίχνουν για 1-2 μέρες τον οργανισμό (όπως και στους ανθρώπους!) και καλύτερα αυτό να μη συμβεί κοντά στην εγχείρησή της.Καλησπερα!!!!
Χρειαζομαι παλι τα φωτα σας!
Αφου η κτηνιατρος αποφασισε να το ριξει εξω, και να κλεισει το ιατρειο εδω και 15 μερες, και δεν ξερουμε αν θα το ανοιξει και αυτη τη βδομαδα....
Α! Ειναι και αλλεργικη στις γατες! Γ#@$* την Κ$#@#$@$#@$επαρχια μου!
Η Χιονατη μου ειναι περιπου δεκα μηνων, τη βρηκα αδεσποτακι. Μεχρι τωρα δεν εχουμε εμβολιαστει μιας και αργησα να την βαλω στο σπιτι, την βρηκα περιπου 5 μηνων, και μετα ειχαμε προβληματα με γαστρεντεριτιδα, αντιβιωσεις κλπ.
Εδω και καποιες μερες που συνηλθε, δε μπορω να της κανω εμβολια λογω διακοπων-γενικου ξεπουληματος και να μην πω και τιποτα αλλο... της γιατρου.
Αλλα απο εχτες η Χιονατη εχει οιστρο!!! ΛΟΛ!!! Τα νευρα μου κορδονια!
Τι να κανω? Αφου περασει ο οιστρος, (την εχω μονο μεσα εννοειται) θα παει για στειρωση. Αλλα με τα εμβολια τι γινεται? Πρεπει να τα κανω πριν? Μετα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
sigmacom
Νεοφερμένο μέλος
Η αιτιολογία γι' αυτή την σειρά ενεργειών ήταν "ώστε να είναι θωρακισμένος ο οργανισμός της κατά την επέμβαση και μετέπειτα, μη τυχόν αρπάξει τίποτα". Εγώ συμφώνησα, εσείς τι λέτε?
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Στην δική μου περίπτωση ο κτηνίατρος με συμβούλεψε να ξεκινήσω πρώτα με το εμβόλιο. Στη συνέχεια, και αφού περάσουν δυο εβδομάδες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, να περιμένω την χρονική φάση που θα έχει καταλαγιάσει ο οίστρος, και τότε για να την πάω για την επέμβαση. Δηλαδή μιλάμε για 1.5 μήνα υπομονή με τον οίστρο.
Η αιτιολογία γι' αυτή την σειρά ενεργειών ήταν "ώστε να είναι θωρακισμένος ο οργανισμός της κατά την επέμβαση και μετέπειτα, μη τυχόν αρπάξει τίποτα". Εγώ συμφώνησα, εσείς τι λέτε?
Καπως ετσι το σκεφτηκα κι εγω, αλλα να κολλησει κατι απο που? Απο την επεμβαση?
Δε βγαινει εξω τωρα για να μην μεινει εγκυος, και μετα απο τη στειρωση, θα την κρατησω , μεσα για ενα χρονικο διαστημα. Εξαλλου εχει και το παρεακι της! Θα μιλησω αυριο με τον κτηνιατρο που σκοπευω να την παω για στειρωση και θα σας πω και τη δικη του γνωμη. Ρε γμτ ειναι μακρια για να την παρακολουθουσε αυτος. 
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Για καθαρά οικονομικούς λόγους, άφησα για αργότερα τα εμβόλιά της, για να μπορώ να τα καταφέρω κάπως.
Της ήρθε όμως οίστρος και ο Όλιο την καβαλούσε και έτρεχα από πίσω τους συνεχώς. Οπότε τη στείρωσα 5 1/2 μηνών στις 19 Δεκέμβρη ( και είχε και οίστρο) και το πρώτο της εμβόλιο το έκανα στις 13 Ιανουαρίου.
Δεν έχει προς το παρόν κανένα πρόβλημα, παρ' όλο που ακόμη δεν έχουν απορροφηθεί τα ράμματα και τα έχει ακόμη.
Μόνο τα κλασσικά μετά το εμβόλιο: πυρετο, ανορεξία, δύσπνοια από τον πυρετό και ύπνο.
LILY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νεκταρια
Διάσημο μέλος
οι ορμονες ναι μενουν για αρκετους μηνες το καταλαβαινω αλλα η μητρα εχει βγει....Στην δική μου περίπτωση με μία γάτα που μπήκε στον οίστρο και δεν είχε κάνει στείρωση η γιατρός μου της έκανε τότε! Μου είπε ότι δεν έχει σημασία! Της αφερεί και τα ωάρια ή κάτι τέτοιο! Απλά πρέπει να προσέχεις μην σου φύγει και μετά την΄στείρωση για λίγο καιρό γιατί τις μένουν οι ορμόνες!
alice
Πολύ δραστήριο μέλος

Εχω στεναχωρηθει πολυ με το Ελβιρακι....
aramis
Εκκολαπτόμενο μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Καταρχην να στειλω ολες μου τις ευχες και την αγαπη στο Ελβιρακι της Ελενης, σιγουρα θα τα καταφερει το κοριτσι!
Τα δικα μας νεα τωρα. Πηρα τηλ τη δευτερη κτηνιατρο της περιοχης για την οποια δεν ειχα ακουσει καλα λογια. Πηγα απο εκει με τη Χιονατη μου και ενθουσιαστηκα! Ειναι πανακριβη (130 ? η στειρωση
) αλλα αξιζει τον κοπο. Μας εκανε τα εμβολια μας, μας βρηκε και λιγη ψωρα στα αυτακια, μας εξετασε γενικως... Εμενα με κατατοπισε πληρως ο,τι και να την ρωτησα.
Οποτε κατοχυρωθηκε. Μου ειπε οτι δεν πειραζει να εμβολιαστει σε οιστρο, ακομα κι αν ειναι εγκυος. Αυτο βεβαια, (για την εγκυμοσυνη) μου κανει λιγο εντυπωση.
Σε 20 μερες παμε για επαναληψη, και μετα στειρωση. Αρα, υπομονη.... Σας ευχαριστω πολυ ολους!
moukelis
Επιφανές μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν κανει εμβολια οσο ειναι εγκυος!Ουτε καν αποπαρασιτωση δεν κανει!
Ρε γμτ, ο καθενας με το κοντο του και το μακρυ του! (στους γιατρους αναφερομαι) Αυτη μου ειπε οτι δεν εχει προβλημα... Ποιον να εμπιστευτω?
Ομως Δωρα, αν ειναι εγκυος ηδη, που δεν το νομιζω, θα παει για στειρωση και αμβλωση μαζι δυστυχως
Τα εμβολια επιρεαζουν τα μωρα μονο η και τη μανα???
moukelis
Επιφανές μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool