Στείρωση και εμβόλια

Δεν ειναι τιποτα,καλυτερα που την αφησες εκει,θα εχει ξυπνησει κιολας και θα την παρεςι χοροπηδηχτη-χοροπηδηχτη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδιά έχει τύχει ποτέ σε κανέναν το γατάκι του/της να είναι ανόρεχτο στη φάση του οίστρου?
λέγοντας ανόρεχτο αναφέρομαι στο φαγητό...
σήμερα όλη μέρα το Μοκατσίνο,το οποίο χτες έμαθα ότι γινεται γυναίκα παρεπιπτόντως,
δν έχει φάει τίποτα και έχω αρχίσει να προβληματίζομαι.
να φανταστείτε έκανα ψαρόσουπα μπας και τη δελεάσω με λίγο βραστό ψάρι!
Αν έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι ανάλογο παρακαλώ θα ήθελα να μάθω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα αρσενικα που εχουν θηλυκο διαθεσιμο δεν πολυτρωνε,τουλαχιστον ξερω μερικες περιπτωσεις στις οποιες παρατηρηθηκε αυτο...Δεν ξερω αν συμβαινει και στα θηλυκα το ιδιο.Ποτε πηγε τελευταια φορα στο γιατρο;

Τα αρσενικα που εχουν θηλυκο διαθεσιμο δεν πολυτρωνε,τουλαχιστον ξερω μερικες περιπτωσεις στις οποιες παρατηρηθηκε αυτο...Δεν ξερω αν συμβαινει και στα θηλυκα το ιδιο.Ποτε πηγε τελευταια φορα στο γιατρο;

τελευταία φορά ήταν για το εμβόλιό της γύρω στα μέσα οκτωβρίου,και μέχρι
τώρα δν υπήρξε κάποια αφορμή για να την ξαναπάω..
αυτό με την ανορεξία συνέβη σήμερα,μέχρι χτες έτρωγε κανονικά,και σήμερα
που της άφησα επίτηδες λίγη κονσέρβα για να φάει το οιστροκατασταλτικό
χάπι που είχα διαλυσει μέσα δν έχει πλησιάσει το πιάτο όλη μέρα,κάτι
που δν έχει ξαναγίνει...
αν συνεχιστεί αυτό και αύριο θα την πάω στο γιατρό :(

Της δινεις χαπια;Υπαρχει πιθανοτητα να υπαρχει καποια παρενεργεια απο αυτα;Ισως απλα να μυριζει το χαπι και να μην τρωει,δοκιμασες με σκετη τροφη;

Της δινεις χαπια;Υπαρχει πιθανοτητα να υπαρχει καποια παρενεργεια απο αυτα;Ισως απλα να μυριζει το χαπι και να μην τρωει,δοκιμασες με σκετη τροφη;

πήγα σήμερα στο γιατρό απελπισμένη και άυπνη για ευνόητους λόγους και
μου έδωσε 4 χάπια που μοιάζουν με κυβάκια ζάχαρης τα οποία είναι για
να σταματήσει η διαδικασία του οίστρου,ο γιατρός μου είπε πως δν υπάρχει πρόβλημα και πως καλύτερα να πάρει αυτά παρά να τη στειρώσω τώρα που είναι τοσο μικρή και δν έχουν αναπτυχθεί πλήρως τα όργανα της.σίγουρα η ανορεξία της δν προέκυψε απ'αυτά γιατί την έπιασε
πριν της δώσω το πρώτο.
δοκίμασα και με σκέτη τροφή και με βραστό ψαράκι και τίποτα.
ίσως έχει τόσες εξάψεις που της κόπηκε η όρεξη αλλά όπως και να
χει ανησυχώ λιγάκι..είναι και η πρώτη μου φορά που αντιμετωπίζω
τέτοια κατάσταση και ζορίζομαι!

Ποσο ειναι ειπες η μικρη σου;Πεντε μηνων;Ε ενταξει θα μπορουσες να κανεις υπομονη δυο τρεις μερες και να περασει ο οιστρος,και να τη στειρωνες τον επομενο μηνα.Εγω παντως δεν θα εδινα χαπια...Δεν ξερω,το φοβαμαι λιγο το ολο θεμα και κρινω οτι ειναι και λιγο ανουσιο αφου εναν οιστρο θα περασει.

Ποσο ειναι ειπες η μικρη σου;Πεντε μηνων;Ε ενταξει θα μπορουσες να κανεις υπομονη δυο τρεις μερες και να περασει ο οιστρος,και να τη στειρωνες τον επομενο μηνα.Εγω παντως δεν θα εδινα χαπια...Δεν ξερω,το φοβαμαι λιγο το ολο θεμα και κρινω οτι ειναι και λιγο ανουσιο αφου εναν οιστρο θα περασει.

απ'ότι μου έδωσε ο γιατρός να καταλάβω ο οίστρος δν θα περνούσε από
μόνος του.
μήπως κατάλαβα λάθος?
αν είναι έτσι εννοείται οτι δν θα της δώσω τα υπόλοιπα 3 και θα περιμένω
να περάσει.Μαζί με ένα ζευγάρι ωτοασπίδες.
Αυτό που με ανησυχεί είναι οι γείτονές μου,που σίγουρα δν θα δείξουν
την ίδια ανοχή.
Δλδ δν ισχύει ότι είναι καλύτερα η στείρωση να γίνεται όταν χρονίσει το γατάκι ώστε η μήτρα και οι ωοθήκες να έχουν αναπτυχθεί πλήρως?
Δυστυχώς στην ορεστιάδα που σπουδάζω αυτός ο γιατρός είναι ο μόνος
που υπάρχει κι έτσι δν είχα πρόσβαση και σε μια δεύτερη γνώμη,εξ'ου και οι
πολλές απορίες.

Μα αν ηταν ετσι οι γατουλες που ζουν εξω θα ακουγοταν ολο το χρονο!Ο οιστρος περνα βεβαια,μετα απο μερικες μερες,σε αλλες κανει δυο τρεις,σε αλλες μια εβδομαδα.Αλλα φυσικα και περνα μονος του.Οσο για τη στειρωση,στο εξωτερικο οι εκτροφεις στειρωνουν τα γατακια απο τον τεταρτο μηνα,εδω συνηθιζεται γυρω στους εξι μηνες.Ισα ισα,καθε οιστρος που περνα μεχρι να γινει ενος ετους η γατα,την επιβαρυνει με ορμονες και αυξανει τον κινδυνο πυομητριων.
Δεν εχεις τη δυνατοτητα να κατεβεις Θεσσαλονικη για να τη στειρωσεις;Ή εστω να πας σε καποια κοντινη πολη για δευτερη γνωμη και στειρωση;

όλο αυτό έγινε τη χειρότερη περίοδο γιατί έχω εξεταστική και δν γίνεται να φύγω,πόσο
μάλλον στη θεσσαλονίκη που είναι 9 ώρες απο δώ με τρένο.
ωραίο μέρος βρήκα να σπουδασω ε?
αχχχ δε μπορώ,έχω στεναχωρηθεί πολύ μ'αυτή την ιστορία,την βλέπω και νομίζω ότι υποφέρει :(
Για τον οίστρο έχεις δίκιο,όντως,βιάστηκα γιατί αγχώθηκα με τη φασαρία και με την όλη της
κατάσταση και δε το σκέφτηκα καλύτερα.Μαμα και κόρη περνάμε μεγάλο στρες!
Άρα το καλύτερο είναι να κάνω υπομονή μέχρι να της περάσει..Και σε κανα μήνα θα πάω στην
Αλεξανδρούπολη που ειναι κοντά και θα βρω εκεί έναν αξιόπιστο κτηνίατρο για την στείρωση.
Πάντως χίλια ευχαριστώ για τις συμβουλές :)

όλο αυτό έγινε τη χειρότερη περίοδο γιατί έχω εξεταστική και δν γίνεται να φύγω,πόσο
μάλλον στη θεσσαλονίκη που είναι 9 ώρες απο δώ με τρένο.
ωραίο μέρος βρήκα να σπουδασω ε?
αχχχ δε μπορώ,έχω στεναχωρηθεί πολύ μ'αυτή την ιστορία,την βλέπω και νομίζω ότι υποφέρει :(
Για τον οίστρο έχεις δίκιο,όντως,βιάστηκα γιατί αγχώθηκα με τη φασαρία και με την όλη της
κατάσταση και δε το σκέφτηκα καλύτερα.Μαμα και κόρη περνάμε μεγάλο στρες!
Άρα το καλύτερο είναι να κάνω υπομονή μέχρι να της περάσει..Και σε κανα μήνα θα πάω στην
Αλεξανδρούπολη που ειναι κοντά και θα βρω εκεί έναν αξιόπιστο κτηνίατρο για την στείρωση.
Πάντως χίλια ευχαριστώ για τις συμβουλές :)
Μην αγχωνεσαι,ολοι τα περασαμε.Μπορεις να δεις και καποια αρθρα σχετικα στην ενοτητα Articles για να πληροφορηθεις κι αλλο.Και ο,τι αλλο θες εδω ειμαστε!:)

Βρε, το καημενάκι! Θα ηρεμήσει όμως σε λίγες μέρες και θα είναι μια χαρά! Υπομονή κσι σε σένα, δύσκολη η αναμονή αλλά θα περάσει! Καλή ανάρρωση και περιμένουμε νέα σας αύριο!

Δεν πας να κλείσεις λίγο τα μάτια σου, που έγινες κουκουβάγια τόσες μέρες από τις φωνές της; :( Έλα, μια μικρή επεμβασούλα είναι, αύριο θα είναι καλά που θα την πάρεις σπίτι...

Καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά σας εύχομαι.:) Μην στενοχωριέσαι καθόλου και κοίτα να αναπληρώσεις τον ύπνο που έχασες.;)

Καλή επιτύχια και από εμάς!:D Τώρα πια πέρασαν τα δύσκολα, η επέμβαση έγινε, μένει να αναρρώσει η κουκλίτσα.:D
Περαστικά της και γρήγορα καλά!:D:D:D
Και επίσης περαστικά στην μαμά της!;)

Καλησπερα κι απο μας!
No news good news...:)
Η κτηνιατρος δε με πηρε τηλ οποτε αυτο καλο ειναι... Το απογευμα που πηρα εγω δεν απαντησε, μαλλον το ειχε κλειστα.
Σας ευχαριστουμε ολους παρα πολυ για τις ευχες σας και παω να κανω αυτο που μου προτεινετε.. Να σαπισω!!!!
Εκανα και ενα ταξιδι πατ κιουτ στο Ναυπλιο και ειμαι πτωμα!!!!

παιδιά έχει τύχει ποτέ σε κανέναν το γατάκι του/της να είναι ανόρεχτο στη φάση του οίστρου?
λέγοντας ανόρεχτο αναφέρομαι στο φαγητό...
σήμερα όλη μέρα το Μοκατσίνο,το οποίο χτες έμαθα ότι γινεται γυναίκα παρεπιπτόντως,
δν έχει φάει τίποτα και έχω αρχίσει να προβληματίζομαι.
να φανταστείτε έκανα ψαρόσουπα μπας και τη δελεάσω με λίγο βραστό ψάρι!
Αν έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι ανάλογο παρακαλώ θα ήθελα να μάθω!

Η Χιονατη μου τις τελευταιες μερες ετρωγε πολυ λιγο... Ισα ισα που το δοκιμαζε το φαι..
Και θα συμφωνησω με moukelis, τα χαπια δεν ειναι και οτι καλυτερο...

Αυριο τι ωρα παραλαμβανεις την κορη;Με ρωταει ο νυμφίος.:P

Αυριο τι ωρα παραλαμβανεις την κορη;Με ρωταει ο νυμφίος.:P

Μπορεις να πεις του νυμφιου οτι η κορη θα παραλειφθει στις 1.30 μεσημβρινη περιπου....
Θα βρισκεται στο σπιτι της στις 1.45 περιπου....
Το ανακοινωθεν θα πεσει στις 3.00 περιπου ( να φαει και κατι η αμοιρη και ταλαιπωρημενη μανα)
Και απο τις 7.00 και μετα (περιπου:P) νομιζω θα ειμαστε ετοιμες για νεες περιπετειες.... ;)

Ωραια θα ενημερωσω.Καλη ξεκουραση.:D

Ιατρικο ανακοινωθεν....
Η μαλλον γονικο ανακοινωθεν! :P

Ολα πηγαν τελεια, η Χιονατη ειναι μια χαρα, στο δρομο της επιστροφης πλενοταν....
Ηρθαμε σπιτι, εφαγε, ηπιε νερο, πηγε τουαλετα.... :D

Η τομη ειναι πλαγια, της εκανε αντιβιωση ενεση για δυο βδομαδες και η μικρη εχει τρελαθει να γλυφεται. Τα ραμματα ειναι αποροφουμενα... Εξερευνησε την καινουρια πολυκατοικια τους και εχει ορεξη και για παιχνιδακια!!!! :up::up::up:

Φωτο απο τομη:
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Συνημμένα

• Εικόνα001.jpg
    Εικόνα001.jpg
    103,4 KB · Εμφανίσεις: 59
  • Εικόνα000.jpg
    Εικόνα000.jpg
    106 KB · Εμφανίσεις: 59
  • Εικόνα002.jpg
    Εικόνα002.jpg
    110,2 KB · Εμφανίσεις: 49
Τιποτα δεν ηταν,ειδες;Μια χαρα,περαστικα της!

Μπράβο, πολύ ευχάριστα τα νέα σας!:up::up::up:
Και τώρα πια περαστικούλια και γρήγορη ανάρρωση!:D:D:D
Προσοχή όμως να μην το παρακάνει με το σκαρφάλωμα και τα πηδηματάκια.:hmm:Και βέβαια "με γειά" η καινούργια σας πολυκατοικία!;):D

Ευχαριστουμε παρα πολυ, αλλα φαινεται οι ορμονες δεν εχουν πεσει ακομα...
Ειναι ζωηροτατη και εξακολουθει να γκρινιαζει για να βγει εξω....:(

Οι ορμονες δεν ειναι ενα κουμπι που πατας και εξαφανιζονται,θελει καποιο χρονο μεχρι να σταματησουν να υπαρχουν στο σωμα.Υπομονη και θα περασει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back