Δεν ξέρω που θα ήταν πιο σωστό να ανοίξω θέμα αλλά το καταλληλότερο μου φάνηκε εδώ.
Ποτέ δεν είχαμε γάτα στο σπίτι. Η Τζίνι ήταν η πρώτη. Την έχω από τα δεκατρία μου.
Πριν λίγο γύρισα από τον κτηνίατρο...Τον πέμπτο που έχει δει την γάτα μ...
Ο πρώτος ήταν που την στείρωσε και τις άφησε μέσα όχι μόνο τις ωοθήκες αλλά και μέρος της μήτρας. Ο δεύτερος ήταν όταν άρχισε να βγάζει τα πρώτα γρομπαλάκια στους μαστούς (10 χρονών) , μικρά σας φακές. Τις αφαίρεσε τοπικά. Μετά αλλάξαμε πάλι γιατί ήταν πολύ μακριά και βρήκαμε έναν καλό κτηνίατρο στον Π. Φάληρο. Η γάτα συνέχισε να βγάζει γρομπαλάκια και η αντιμετώπιση συνέχισε να είναι τοπική αφαίρεση με χειρουργείο.
Η κατάσταση της μέχρι πριν μια βδομάδα ήταν τα γρομπαλάκια να έχουν γίνει μεγαλύτερα από ρεβύθια κι ένα από αυτά να αρχίζει να ματώνει επειδή το έγλειφε συνέχεια. Η αντιμετώπιση του γιατρού ήταν να μην την ξαναεγχειρήσουμε γιατί ήταν πολύ ταλαιπωρημένη (είχε ήδη κάνει σε 2 χρόνια 4 εγχειρήσεις τοπική αφαίρεση όγκων).
Εγώ δεν μπορούσα να βλέπω την ψυχούλα μου να αιμορραγεί μέχρι να....
Πήγαμε σε τέταρτο κτηνίατρο. Πρότεινε ή να την αφήσουμε κι όσο πάει ή να αφαιρεθούν όλοι οι μαστοί σε 2 εγχειρήσεις.
Αφού ήταν τόσο μεγάλο χειρουργείο είπα να πάω και σε έναν ακόμα να δω αν θα πει το ίδιο. Κι έτσι έγινε... Μόνο που δεν πρότεινε μόνο αυτό αλλά και "διόρθωση" της στείρωσης, δλδ να αφαιρεθούν οι ωοθήκες και το κομμάτι μήτρας που είχε μείνει. Συν ότι είπε ότι απ'την αρχή έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί και να μην είχαν γίνει τοπικά οι αφαιρέσεις γιατί έτσι ήταν πιο επικίνδυνο. Ποτέ δεν είχαν γίνει βιοψίες.
Σήμερα η Τζίνι εγχειρήστηκε. Ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι και 12 χρονών πια...Έχει σίγουρα καρκίνο αλλά έτσι βελτιώθηκε σημαντικά η ποιότητα ζωής της.
Το ερώτημα μου είναι γιατί έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια και τόσοι κτηνίατροι για να διορθωθεί ένα λάθος που σχεδόν έχει στοιχίσει τη ζωή της γάτας μου? Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση?
Κανείς δεν μας είπε ότι μπορεί να διορθωθεί η στείρωση της...Θα γλυτώναμε χρόνο και πολύ πόνο...Φταίμε κι εμείς που δεν το ψάξαμε καλύτερα αλλά υποτίθεται ότι εμπιστεύεσαι τον κτηνίατρο σου αφού βλέπεις ότι έχει και ίδια τακτική με τον προηγούμενο. Δεν έχω σπουδάσει κτηνιατρική αλλά παρόλ'αυτά αισθάνομαι σαν να έπρεπε να τα γνωρίζω όλα αυτά.
Θα ήθελα να μάθω αν κανείς άλλος είχε παρόμοια εμπειρία γιατί μέχρι στιγμής διάβασα μόνο ένα παρόμοιο περιστατικό.
Συγνώμη για το τεράστιο θέμα αλλά κάπου έπρεπε να τα πω.