marso
Νεοφερμένο μέλος
Ποτέ δεν είχαμε γάτα στο σπίτι. Η Τζίνι ήταν η πρώτη. Την έχω από τα δεκατρία μου.
Πριν λίγο γύρισα από τον κτηνίατρο...Τον πέμπτο που έχει δει την γάτα μ...
Ο πρώτος ήταν που την στείρωσε και τις άφησε μέσα όχι μόνο τις ωοθήκες αλλά και μέρος της μήτρας. Ο δεύτερος ήταν όταν άρχισε να βγάζει τα πρώτα γρομπαλάκια στους μαστούς (10 χρονών) , μικρά σας φακές. Τις αφαίρεσε τοπικά. Μετά αλλάξαμε πάλι γιατί ήταν πολύ μακριά και βρήκαμε έναν καλό κτηνίατρο στον Π. Φάληρο. Η γάτα συνέχισε να βγάζει γρομπαλάκια και η αντιμετώπιση συνέχισε να είναι τοπική αφαίρεση με χειρουργείο.
Η κατάσταση της μέχρι πριν μια βδομάδα ήταν τα γρομπαλάκια να έχουν γίνει μεγαλύτερα από ρεβύθια κι ένα από αυτά να αρχίζει να ματώνει επειδή το έγλειφε συνέχεια. Η αντιμετώπιση του γιατρού ήταν να μην την ξαναεγχειρήσουμε γιατί ήταν πολύ ταλαιπωρημένη (είχε ήδη κάνει σε 2 χρόνια 4 εγχειρήσεις τοπική αφαίρεση όγκων).
Εγώ δεν μπορούσα να βλέπω την ψυχούλα μου να αιμορραγεί μέχρι να....
Πήγαμε σε τέταρτο κτηνίατρο. Πρότεινε ή να την αφήσουμε κι όσο πάει ή να αφαιρεθούν όλοι οι μαστοί σε 2 εγχειρήσεις.
Αφού ήταν τόσο μεγάλο χειρουργείο είπα να πάω και σε έναν ακόμα να δω αν θα πει το ίδιο. Κι έτσι έγινε... Μόνο που δεν πρότεινε μόνο αυτό αλλά και "διόρθωση" της στείρωσης, δλδ να αφαιρεθούν οι ωοθήκες και το κομμάτι μήτρας που είχε μείνει. Συν ότι είπε ότι απ'την αρχή έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί και να μην είχαν γίνει τοπικά οι αφαιρέσεις γιατί έτσι ήταν πιο επικίνδυνο. Ποτέ δεν είχαν γίνει βιοψίες.
Σήμερα η Τζίνι εγχειρήστηκε. Ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι και 12 χρονών πια...Έχει σίγουρα καρκίνο αλλά έτσι βελτιώθηκε σημαντικά η ποιότητα ζωής της.
Το ερώτημα μου είναι γιατί έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια και τόσοι κτηνίατροι για να διορθωθεί ένα λάθος που σχεδόν έχει στοιχίσει τη ζωή της γάτας μου? Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση?
Κανείς δεν μας είπε ότι μπορεί να διορθωθεί η στείρωση της...Θα γλυτώναμε χρόνο και πολύ πόνο...Φταίμε κι εμείς που δεν το ψάξαμε καλύτερα αλλά υποτίθεται ότι εμπιστεύεσαι τον κτηνίατρο σου αφού βλέπεις ότι έχει και ίδια τακτική με τον προηγούμενο. Δεν έχω σπουδάσει κτηνιατρική αλλά παρόλ'αυτά αισθάνομαι σαν να έπρεπε να τα γνωρίζω όλα αυτά.
Θα ήθελα να μάθω αν κανείς άλλος είχε παρόμοια εμπειρία γιατί μέχρι στιγμής διάβασα μόνο ένα παρόμοιο περιστατικό.
Συγνώμη για το τεράστιο θέμα αλλά κάπου έπρεπε να τα πω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Μακαρι η γατουλα σας να μην ξαναταλαιπωρηθει και να περασει πολλα ευτυχισμενα χρονια μαζι σας,να τη χαιρεστε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
brigite
Διάσημο μέλος
Το ερωτημα το δικο μου ειναι,ο τελευταιος γιατρος πως ειδε οτι θελει διορθωση η στειρωση;
Εγραφε το βιβλιαριο τι ακριβως αφαιρεθηκε κατα τη στειρωση,εκανε καποιον υπερηχο και το ειδε ;και πως οι οι αλλοι δεν σκεφτηκαν να το κανουν αυτο;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
...να σε ρωτρησω κατι...της εκαναν καθολου ενεσεις για να μην εχει οιστρο;
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Έχω ακούσει διάφορες γνώμες γύρω από τις στειρώσεις των θηλυκών γατιών, για το τι πρέπει να μείνει και τι να αφαιρεθεί.

Έχουμε διαβάσει και εδώ στο φόρουμ πολλές περιπτώσεις στειρώσεων όπου δεν αφαιρέθηκαν είτε ολόκληρη ωοθήκη ή κομμάτι της ή ακόμη κομμάτι μήτρας.

Καλό θα ήταν να ακούσουμε μια πιο υπεύθυνη γνώμη γύρω από τις στειρώσεις των θηλυκών.
Εύχομαι ότι καλύτερο για την γατούλα σου.

CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τώρα για την στείρωση... Πρέπει να αφαιρούνται όλα. Κυρίως όμως οι ωοθήκες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την παραγωγή των ορμονών. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι δύσκολο, οπότε μπορεί να μείνει ένα κομμάτι (αυτό έχει συμβεί στις σκυλίτσες μου)., το οποίο τις περισσότερες φορές είναι αρκετό για την παραγωγή ορμονών. Το να τις αφήσει όμως ο κτηνίατρος επίτηδες, αυτό είναι απαράδεκτο! Το να μείνει κομμάτι μήτρας, δεν είναι σοβαρό, δεν είναι όμως και ιδανικό... Η απορία μου είναι: Αν ο πρώτος κτηνίατρος άφησε μέσα ωοθήκες και μήτρα, τότε τι είδους στείρωση έκανε, τι αφαίρεσε;
Όσο για τους μαστούς, πρέπει να γίνεται βιοψία για να ξέρουμε αν πρόκειται για κακοήθη ή καλοήθη όγκο. Στην περίπτωση που η βιοψία δεν είναι εφικτή πρέπει να γίνεται ολική μαστεκτομή. Και πρέπει να γίνετα και ακτινολογικός έλεγχος των πνευμόνων για πιθανή παρουσία μεταστάσεων.
Δεν ξέρω τι να πω για τους υπεύθυνους κτηνιάτρους... Πραγματικά δεν ξέρω... Ξέρω ότι εσύ δεν είχες καμία υποχρέωση να τα γνωρίζεις όλα αυτά, δεν φέρεις καμία ευθύνη, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατηγορείς τον εαυτό σου! Άλλοι είναι υποχρεωμένοι να τα γνωρίζουν... Θέλω να πιστεύω ότι έπεσες σε εξαιρέσεις...
marso
Νεοφερμένο μέλος
Επίσης ευχαριστώ τον γιατρό του site JohnDVM για τις πληροφορίες και το κουράγιο που μου έδωσε!
Brigite: Ο τελευταίος γιατρός κατάλαβε για τις ωοθήκες και τη μήτρα από τους υπέρηχους που είχαμε κάνει στον τρίτο γιατρό και από τις υποθέσεις του δεύτερου γιατρού. Όποιον ρωτάγαμε μας έλεγε ότι δεν γίνεται να βρεθούν οι ωοθήκες γιατί είναι πολύ μικρές. Δεν κατηγορώ κανένα κτηνίατρο. Ο καθένας είχε τα δικά του καλά και κακά σημεία. Μερικοί μπορεί να μην έχουν εμπειρία σε τέτοια διορθωτική επέμβαση, άλλη απλά όντως να πιστεύουν ότι δεν γίνεται να αφιαρεθούν και άλλοι οι οποίοι πιστεύουν ότι αξίζει μια προσπάθεια. Εξάλλου ο κτηνίατρος που της έκανε τώρα της εγχείρησει μου το είπε ότι θα του πάρει περίπου 2,5 ώρες για να της βρει. Μου της έδειξε χθες που πήγα να δω το Τζίνι μου. Η κάθε μια ήταν λίγο μεγαλύτερη από φακή και η μήτρα ήταν σαν καρύδι.... Τουλάχιστον τέλος καλό όλα καλά για την ώρα....
marso
Νεοφερμένο μέλος
Μετά την πήγαμε για στείρωση όπου εκεί έγινε το μεγάλο λάθος και από μερους μας και από του γιατρού. Δεν είχαμε ιδέα για γάτες αλλά μας είχε διαβεβαιώσει πολύ καλός φίλος ότι ο γιατρός ήταν πάρα πολύ καλός. Όταν την πήγαμε για στείρωση του είπαμε ότι δνε θέλουμε να γίνει ένα χοντρό χωρίς όρεξη και ενεργεια ζώο. Είχε ήδη γεννήσει 4 φορές. Όποτε κι έκανε έτσι την στείρωση. ούτε μας είπε ότι θα αφήσει μέσα ωοθήκες (γιατί δεν ξέραμε ότι αυτό που ζητούσαμε απαιτούσε κάτι τέτοιο) ούτε ότι θα είχε μελλοντικές συνέπειες και μάλιστα σοβαρές στην υγεία της. Απλά τον εμπιστευτήκαμε. Ενέσεις δεν κάναμε ποτέ. Δεν ξέραμε καν ότι υπήρχε κάτι τέτοιο. Απλά όταν είχε οίστρο την αφήναμε στον κήπο και ξεσάλωνε. Απλά δεν έμενε πια έγκυος.
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας αλλά και η απόλυτη αμάθεια τα ίδια χ!$%@@ είναι!
CoffeBlack: Τώρα πια κι εγώ θεωρώ ότι η γάτα όταν στειρώνετε θα πρέπει να αφαιρούνται όλα. Από το να μείνει κάτι μέσα και μετά να υπάρχει έτσω και 0,00000000000001% πιθανότητα να συμβεί κάτι είναι προτιμότερο. Η γάτα δεν εμπιστεύεται εύκολα κι όταν το κάνει έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε το ζώο για αυτήν την εμπιστοσύνη.
brigite
Διάσημο μέλος
Ακριβως επειδη εμεις ειμαστε αδαεις και με αγνοια σε θεματα στειρωσης,ο γιατρος ειναι υποχρεωμενος να μας ενημερωσει και να μας προτεινει εκεινος
πιο ειναι το σωστο για τη γατα μας.Εσυ εκανες αυτο που επρεπε ομως οι γιατροι η ειδαν το προβλημα και δεν ηξεραν πως να το αντιμετωπισουν η δεν ειχαν την τολμη να το κανουν . Ευτυχως ο τελευταιος ηταν πιο θαρραλεος και το τολμησε.
Ευχομαι να τελειωσουν ολα μ αυτη την επεμβαση και η γατουλα σου να ειναι μια χαρα απο δω και περα.

marso
Νεοφερμένο μέλος
Η γάτα μου είναι απίστευτα δυνατή και ξέρω ότι θα τα αντέξει όλα αυτά!
nenaki20271
Νεοφερμένο μέλος
Voula
Διάσημο μέλος
Δυστυχώς αυτό που έχω καταλάβει τώρα πια, είναι ότι οι κτηνίατροι 'λειτουργούν' ακριβώς όπως και οι ανθρώπινοι γιατροί.
Υπάρχουν αυτοί που σεκάνουν καλά, αυτοί που πας να σε χειρουργήσουν και ξεχνάνε μέσα σου από γάζα έως λαβίδα και τέλος, αυτοί που σε στέλνουν στον άλλο κόσμο μια και έξω.
Είναι δύσκολο να είσαι απόλυτα σίγουρος αν ο γιατρός σου είναι καλός ή όχι. Ακόμα και για κάποιον που εσύ θεωρείς κορυφή, πάντα θα υπάρχει η ανίθετη άποψη.
Εύχομαι η γατούλα σου να είναι καλά. Τα αποτελέσματα της βιοψίας τα πήρες ?
Φιλιά πολλά και στις δυο σας.
marso
Νεοφερμένο μέλος
Είχα να μπω καιρό αλλά είχα την προσοχή μου στη Τζίνι και καταλαβαίνετε...
Την πήρα Δευτέρα 26/3 από τον γιατρό. Μου έδειξε τι της αφαίρεσε...Βρήκε και τις 2 ωοθήκες και ένα κομμάτι μήτρα όσο ένα καρυδότσουφλο! Συν λεμφαδένες και δεξιούς μαστούς. Πολύ κρέας (όσο ανατριχιαστικό κι αν ακούγεται)!!! Αφού από κει που της κρεμόταν η κοιλίτσα της τώρα είναι σαν τίγρης! Ούτε λίφτινγκ τέτοια αποτελέσματα! :-p
Από την Δευτέρα που την πήρα ήταν ήδη μια χαρά. Μου φαινόταν απίστευτο γιατί μια προηγούμενη εγχείρηση αφαίρεσης όγκου που είχε κάνει, έκανε ένα μήνα και για να συνέλθει...Ποιός ξέρει τότε τι της είχε κάνει ο άλλος...
Το μόνο πρόβλημα ήταν που της είχε βάλει κολλάρο Ελισάβετ. Η γάτα μου ούτε απλό λουράκι δεν καταδέχεται :-p Φανταστείτε με το κολλάρο...
Ήταν όλη μέρα στο κρεββάτι. Δεν μπορούσε να πιει νερό και να φάει καλά γιατί το κολλάρο έβρισκε. Κάναμε τρελλές κατασκευές με τη μάνα μου για να τρώει έστω και λίγο. Για μια εβδομάδα ήταν ακούνητη και πάρα πολύ φοβισμένη και επιφυλακτική. Αφού το βράδυ δεν πήγαινε στην άμμο. Πήγαινε στα πόδια της μάνας μου! Ω ναι! Καλά διαβάσατε!
Καταλήξαμε να στρώσουμε όλο το κρεββάτι με νάυλον και υποστρώματα! Τελικά ανακάλυψα ότι δεν πήγαινε στην άμμο της το βράδυ γιατί δεν έβλεπε (οι γάτες το βράδυ βλέπουν πιο πολύ με τα μουστάκια και το κολλάρο της τα είχε μαζέψει μέσα). Έβαλα λοιπόν κάτι μικρά αγαλματάκια-ξωτικά με φωτάκια που έχω και της φώτισα τον δρόμο!
Τώρα πια έχουμε βγάλει το κολλάρο και θέλουμε να πάμε και βόλτα στον κήπο! Έχω εντυπωσιαστεί από την ανάρρωσή της! Αν δεν υπήρχε η τεράστια τομή δεν θα καταλάβαινες ότι έχει εγχειριστεί. Της έκανε εσωτερικά ράμματα γιατί κατάλαβε ότι είναι αναρχικό στοιχείο κι ότι θα τραβήξει τα άλλα ράμματα. Σε 2 βδομάδες θα πάμε και για την άλλη σειρά μαστών.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

...αντε..υπομονη και περαστικουλια..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marso
Νεοφερμένο μέλος
Ο γιατρός μας είπε ότι τώρα πια δεν πρόκειται να ξαναβγάλει στην κοιλιά. Αν βγεί θα βγεί στους πνεύμονες. Οπότε αν ξαφνικά χάσει βάρος απότομα ή αρχίζει και βήχει, την κάτσαμε! :-(
Βέβαια μας είπε ότι μπορεί και να μην κάνει ποτέ μεταστάσεις και να φύγει από κάτι άλλο. Οπότε προσεύχομαι για μια όσο γίνεται υγιή και χωρίς μεταστάσεις ζωή για το Τζίνι μου. Αισιοδοξία γιατί τα ζώα αισθάνονται πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε...
Συμβουλή δική μου αλλά και του κτηνίατρου που επέμενε πολύ σε αυτό:
ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ!
Μου είπε συγκεκριμένα ότι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι "διορθωτικές" εγχειρήσεις σε στειρώσεις που γίναν '80-2000. Γι' αυτό προσοχή στην επιλογή κτηνιάτρου και στις αποφάσεις που παίρνετε για τις ψυχούλες σας.
Βούλα: Κι εγώ θα ήθελα να τα είχαμε πει πιο καλά στο garage sale αλλά ήμουν και λίγο κουμπομένη σαν πρώτη επαφή (είμαι ντροπαλή τι να κάνω...). Θεωρώ εξαιρετικό αυτό που κάνετε με τις γάτες του Φλοίσβου και σου υπόσχομαι ότι μόλις ξεμπερδέψω εντελώς με τη Τζίνι θα κανονίσουμε έναν καφέ στο Φλοίσβο να σας γνωρίσω καλύτερα.
Σας ευχαριστώ όλους για το κουράγιο που μου δίνετε και τις ευχές σας!
katt albanezou
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
marso
Νεοφερμένο μέλος
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αυτό που είπε η πουπουλίνα. Πάρε τον κτηνίατρο σου τηλέφωνο. Εφόσον λες ότι τον εμπιστεύεσαι, ζήτα να σου εξηγήσει τι έκανε. Και να ξέρεις ότι τα "γυναικολογικά" της γάτας φαίνονται με υπέρηχο όπως και σε εμάς.
moukelis
Επιφανές μέλος
Voula
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool