Στείρωση στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Σε ευχαριστώ πολύ για πληροφορίες:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, πολυ σημαντικό να είναι νηστικές/α και πρίν και μετά, για τουλάχιστον 12 ώρες.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω εχω αρσενικο θα ποναει πολι μετα την στιροσι?:(:hmm:

Οχι καλέ!!! Εμένα μονο 2 ώρες περπάταγε λίγο κάπως και μετά ήταν το ίδιο ζωηρό γατάκι!!!
Δεν είναι τίποτα πραγματικά!! Δεν κάνουν ούτε ράμματα να καταλάβεις.:)

εγω εχω αρσενικο θα ποναει πολι μετα την στιροσι?:(:hmm:
Γλυκια μου μην ανησυχεις . Δεν ποναει και ειναι σχετικα ευκολη και γρηγορη διαδικασια στα αρσενικα. Τα ραμματα ειναι εσωτερικα και δεν φαινονται και θα ταν καλο να ζητησεις να τον παρεις αφου εχει ξυπνησει καλα , για να μην φρικαρεις που θα ειναι μισοναρκωμενος.
Απο την επομενη μερα θα χοροπηδαει ξανα.

όπως έψαχνα σήμερα στο internet βρήκα αυτό το άρθρο και είπα να το ποστάρω εδώ :rolleyes:

Αλήθειες και ψέματα για τη στείρωση της γάτας

45925_b_TN_GIATAKI_1.JPG

45925_b_TN_GIATAKI_2.JPG

Sex και Αναπαραγωγή: Στείρωση ή Όχι;
Οι γάτες ζευγαρώνουν λόγω του ενστίκτου και όχι επειδή το απολαμβάνουν. Αντίθετα από τους ανθρώπους, δεν προγραμματίζουν τις εγκυμοσύνες, ούτε φορούν προφυλακτικά. Γεννιούνται πάρα πολλά γατάκια το χρόνο και αυτό ωθεί ορισμένους να τα σκοτώνουν, για το λόγο ότι δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια να τα υιοθετήσουν.
Μία γάτα δεν είναι αρκετά δυνατή για να κάνει στείρωση
Αν η γάτα δεν είναι αρκετά δυνατή για να κάνει εγχείρηση, τότε δεν είναι σίγουρα αρκετά υγιής για να κάνει γατάκια.
Θέλω τα παιδιά μου να δουν τη γάτα να αποκτά γατάκια
Τέτοιοι ιδιοκτήτες, θα πρέπει έπειτα από τη γέννα, να πάρουν τα παιδιά τους και να τους δείξουν χειρουργικές επεμβάσεις κτηνιάτρων, για να δουν τα ανεπιθύμητα γατάκια να σκοτώνονται. Στα πέντε γατάκια μίας γέννας, πιθανώς μόνο ένα θα βρει μία μόνιμη στέγη. Εάν τα παιδιά θέλουν να δουν τα γατάκια, να επισκεφθείτε ένα καταφύγιο ζώων, όπου θα μπορέσουν να γνωρίσουν τις αληθινές καταστάσεις της ζωής.
Βρίσκω πάντα καλά σπίτια για όλα τα γατάκια
Κάθε νεογέννητο γατάκι, σημαίνει και ένα λιγότερο σπίτι για μία ενήλικη γάτα. Πόσα από τα καλά σπίτια θα έχουν τη γάτα για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια; Πόσα είναι γνήσια καλά σπίτια; Μήπως είναι γατάκια που προορίζονται για εργαστήρια (πειραματόζωα), για εμπόριο γουνών ή για κακοποίηση;
Μπορώ να πουλήσω τα γατάκια και να διαθέσω τα χρήματα για να στειρώσω τη γάτα μου
Είναι ακριβότερο για τον ιδιοκτήτη να φροντίσει μία έγκυο γάτα και τα γατάκια της μέχρι την ηλικία που θα μεγαλώσουν, έτσι ώστε να πληρωθεί και η στείρωση. Τα γατάκια τρώνε πολύ περισσότερο από όσο υπολογίζετε γιατί μεγαλώνουν γρήγορα. Επίσης τα ημίαιμα γατάκια δεν πωλούνται, γιατί κάποιος μπορεί να βρει ημίαιμο γατάκι δωρεάν από κάποιον σύλλογο ή καταφύγιο.
Υπάρχει κέρδος από τους εκτροφείς γάτας
Οι εκτροφείς γάτας έχουν ελάχιστο ή μηδενικό κέρδος. Οι περισσότεροι δεν καλύπτουν ακόμη και το κόστος τους. Τα γατάκια μπορεί να φανούν κερδοφόρα, αλλά ξοδεύονται πολλά περισσότερα για την αγορά του θηλυκού, την εύρεση ιδανικού αρσενικού, την εύρεση πιθανών αγοραστών. Η αναπαραγωγή γατών καθαρής φυλής είναι ένα ακριβό χόμπι. Τα ημίαιμα γατάκια, μπορούν να βρεθούν δωρεάν από πολλές πηγές.
Δεν θέλω να τους χαλάσω τη διασκέδασή τους
Το ζευγάρωμα είναι λίγο σε διάρκεια και αρκετά επίπονο. Δεν είναι διασκέδαση. Επίσης δεν είναι διασκέδαση η παραγωγή 20 γατιών ανά έτος. Το σταθερό ζευγάρωμα έχει σαν αποτέλεσμα την εξασθένιση του οργανισμού της γάτας και μπορεί να μικρύνει και την περίοδο ζωής της. Κατά το ζευγάρωμα, οι γάτες μπορεί να κολλήσουν διάφορες θανατηφόρες αρρώστιες, όπως λευχαιμία ή AIDS των αιλουροειδών, μέσω των δαγκωμάτων. Οι περιπλανώμενοι γάτοι μπορούν να τραυματιστούν ή να σκοτώσουν από ένστικτο και όχι από διασκέδαση κατά την αναζήτηση μίας γάτας.
Εγώ απολαμβάνω το sex, άρα και η γάτα μου/ο γάτος μου, το απολαμβάνει επίσης
Sex = Γατάκια. Οι γάτες δεν κάνουν ψυχαγωγικό σεξ, ούτε παίρνουν αντισύλληψη. Η στάση αυτή είναι ανθρωπόμορφη. Κάθε χρόνο σκοτώνονται εκατοντάδες υγιή γατάκια γιατί δεν μπορούν να βρουν σπίτι. Ο έλεγχος του πληθυσμού από την πρόληψη της γέννας, είναι καλύτερος από τον έλεγχο του πληθυσμού από νοσήματα και θανάτους υγιών ζώων.
Οι στειρωμένες γάτες/γάτοι, παχαίνουν και βαριούνται
Η αλλαγή μπορεί να κρατήσει τις γάτες μακριά από την περιπλάνηση, αλλά μόνο οι γάτες που τρώνε πολύ παραπάνω από το κανονικό παχαίνουν.
Τα γατάκια αποτελούν ένα ευχάριστο δώρο
Τα γατάκια δεν είναι παιχνίδια που μπορούν να ξεχαστούν όταν τα βαρεθούμε. Τις περισσότερες φορές που κάποιος κάνει δώρο ένα γατάκι, αυτό καταλήγει πεταμένο στο δρόμο μετά από λίγες μέρες. Μια γάτα πρέπει να θεωρείται σύντροφος, όχι ένα δώρο «μηχανικό» ή «παιχνίδι».
Τα αρσενικά είναι πιο φιλικά
Αν μία γάτα είναι φιλική, αυτό σίγουρα δεν έχει σχέση με το γένος της. Τη διαφορά κάνει η συμπεριφορά σας απέναντι στο ζώο και πώς εσείς το μεταχειρίζεστε. Μερικές γάτες βέβαια είναι από τη φύση τους πιο φιλικές από άλλες, ανεξάρτητα από το γένος.

στειρωση

hi... παιδιά απίστευτο το site!!!... Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πώς γίνεται ακριβώς η διαδικασία της στείρωσης (σε αρσενικά) γατιά... Ψάχνω περισσότερο τις πληροφορίες όσο αφορά την επέμβαση...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...:D
Και πάλι συγχαρητήρια για το site:):up:

skevi,
το μήνυμά σου διορθώθηκε γιατί, όπως ίσως θα πρόσεξες και στην προειδοποίηση με κόκκινα γράμματα πάνω από το πλαίσιο της απάντησης, τα greeklish δεν επιτρέπονται από τους κανόνες του mycat.

Για τη διαδικασία της στείρωσης δες εδώ.

Ο μικρούλης μου έκανε σήμερα στείρωση!!!!
Και γω νιώθω απαίσια......
Με κοιτάει με ματάκια παραπονεμένα, πεινάει, διψάει, δεν ξέρω και αν πονάει:(.
Έκανε 3-4 φορές εμετό και αν και πονεμένο και ζαλισμένο όταν χρειάζεται τουαλέτα πάει στην αμμολεκάνη του :cry:.
Τι να κάνω να νιώσει καλύτερα, καμιά ιδέα?
Κι αύριο του δίνω κανονικά τροφή σαν να μην τρέχει τίποτα η να αρχίσω με καμιά κοτόσουπα????
Ο γιατρός μου είπε απλά να τον ταΐσω το πρωί, μέσα στην τρομάρα μου με την επέμβαση δεν σκέφτηκα και πολλά να ρωτήσω.

Τι να κάνω να νιώσει καλύτερα, καμιά ιδέα?
Χρειάζεται ζέστη. Άναψε τα καλοριφέρ, ή βάλτου μια θερμοφόρα. Καμιά φορά με τη νάρκωση παθαίνουν υποθερμία.
Επίσης, μπορεί να τον ενοχλούν τα έντονα φώτα και οι δυνατοί θόρυβοι. Έχε τον σε μια γωνίτσα ζεστή, ήσυχη και με χαμηλό φωτισμό και άφησέ τον να κοιμηθεί. Αύριο θα είναι σίγουρα καλύτερα.:)
Κι αύριο του δίνω κανονικά τροφή σαν να μην τρέχει τίποτα η να αρχίσω με καμιά κοτόσουπα????
Η κανονική του τροφή, που την ξέρει και την έχει συνηθίσει, θα είναι νομίζω καλύτερη. Και σιγά σιγά άρχισε να του την ανακατεύεις με την ειδική για στειρωμένα, για να κάνετε τη μετάβαση.
Και το βραστό κοτοπουλάκι πάντως καλό είναι, οι περισσότερες γάτες το τιμούν δεόντως.

Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και θα το εκμεταλλευτώ και θα σου κάνω άλλη μια ερώτηση. Η νάρκωση έγινε το πρωί και ο γατούλης πλέον είναι πιο ζωηρός όχι βέβαια αρκετά, πιστεύεις ότι μπορώ να του δώσω κάτι να φάει ή να πιει τώρα ή καλύτερα από το πρωί?

Αφου λες οτι εκανε εμετους,καλυτερα θα ηταν να του καθυστερησεις λιγο το ταϊσμα.Περαστικα του!

γεια σας και πάλι. μήπως μπορειτε να μου πειτε ποσο κοστιζει η στειρωση;

Εμένα μου κόστισε 40euro...

Εμένα μου κόστισε 40euro...
ευχαριστω πολυ.πρεπει να το κανω το συντομοτερο γιατι ο γατουλης μου φαινεται οτι εχει το μυαλο του να ξεπορτισει. αν και δεν ξερω ακριβως την ηλικια του.:redface:

Γειά σας!!! Και γω καινούρια στο site. Κατα τύχη το βρήκα και ειναι πράγματικα απίθανο. Η κατάσταση έχει ως εξής. Την Σαμανθα μου την μαζεψα απο το δρομο γιατι την λυπηθηκα 30Αυγούστου. Δεν ηταν μεγάλη γατα αλλα ουτε και πολύ μικρο. Υπολογιζα να ηταν γυρω 2-3 μηνων αρα τωρα θα ειναι περιπου 6-7 μηνων. Εχω καταληξει να την κανω στειρωση και απο οτι διαβαζω ειναι σε καταλληλη ηλικια. Μενω σε μονοκατοικια και εχει πολλες γατες στην γειτονια και φανταζομαι οτι την ανοιξη θα τρελαθει οποτε λεω μετα της γιορτες να προχωρισω την διαδικασια. Το θέμα ειναι οτι δεν θελω να τη δω να υποφερει μετα την στειρωση. Στο πρωτο εμβολιο ειχε 2 μερες πυρετο και πονουσε και στεναχωριομουν πολυ που την εβλεπα ετσι ποσο μαλλον τωρα μετα απο μια εγχειρηση. Επισεις η γατουλα δεν ειναι και πολυ για χαδια και γλυκες λογο του οτι στην αρχη ηταν στον δρομο. Λετε μετα την εγχειρηση να μην με πλησιαζει καθολου;

Λετε μετα την εγχειρηση να μην με πλησιαζει καθολου;
Τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση, μέχρι να συνέλθει από τη νάρκωση δηλαδή, το πιθανότερο είναι να μη θέλει πολλά-πολλά, μάλλον θα κουρνιάσει κάπου να κοιμηθεί. Αλλά μόλις περάσει η επίδραση της νάρκωσης, θα ξαναγίνει η γατούλα που ήξερες, το πιθανότερο μάλιστα είναι να γίνει σιγά σιγά και λίγο πιο χαδιάρα.
Πριν από λίγες μέρες στείρωσα κι εγώ τη γατούλα μου. Στειρώθηκε μεσημέρι, όταν γυρίσαμε σπίτι μύρισε λίγο γύρω γύρω και ξεράθηκε στον ύπνο, το ίδιο βράδι φερόταν απολύτως φυσιολογικά, μέχρι που σκαρφάλωσε και στο γατόδεντρό της. Το επόμενο πρωί, χοροπηδούσε κιόλας.:)

να κανω στειρωση η οχι?

οπως εχω ξαναπει εχω μια γατα στο γραφειο που ομως καθε απογευμα που κλεινουμε την βγαζω εξω και το πρωι τη περνουμε παλι τη ταιζουμε τη φροντιζουμε κτλ.
σκεφτηκα να της κανω στειρωση αλλα μου ειπε η γιατρος οτι αφου δε μεναι σε σπιτι μονιμα θα γινει πιο μαλθακος απο τους αλλους αδεσποτους και θα μειονεκτει. τι να κανω? δεν ειμαι σιγουρη?
βοηθεια θελω

Αλλάζεις γιατρό και την στειρώνεις, αυτά που λεει ΔΕΝ στέκουν. Έχω 10 σειρωμένα θηλυκά... ΔΕΝ εχει αλλαξει τίποτα.:)

Υγ. της λες, της γιατρούς σου. Οταν μου κάνει 5 μωρά να σας τα φέρω???:mad: Γιατί εγώ ΤΙ θα τα κάνω άν μου τα φέρει στο γραφείο???

ξεχασα να πω ειναι αρσενικος μηπως εχει σημασια?

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back