Στείρωση στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ναι, δεν θα σου φέρει μωρά.. αλλά θα τα κάνει, και μετά θα τα βλέπεις πατημένα στον δρόμο...

Δεν θα γίνει μαλθακός. Εμένα δεν άλλαξε καθόλου, αν και το ευχόμουν να ηρεμήσει λίγο... αλλά ΔΕΝ. Και εγώ νόμιζα ότι θα τρώει ξύλο απο τους άλλους αρσενικούς, αλλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Δεν τον βλέπουν σαν αντίζηλο...δεν του δίνουν καμία σημασία.. και ΑΝ πλακωθεί (γιατί αυτός θα κάνει την αρχή... ) είναι μια χαρά γατί!!!! :P:)

Και ήρεμο γατί να ήταν, πάλι, δεν στέκει αυτό που σου λέει. Δεν θα υπάρχουν πλέον οι ορμόνες που θα μυρίζουν οι άλλοι, για να τον πλακώσουν... θα έχει γίνει ουδέτερος.!!!;)

Παρε, 10 διαφορετικούς Κτηνιάτρους και ρώτα τους... και θα δείς..

Επίσης, με την στείρωση, ΔΕΝ θα φύγει για να βρεί νύφη, με τον κίνδυνο να τον πατήσει αμάξι
ΔΕΝ θα κολλήσει AIDS
ΔΕΝ θα ξεσκίζεται με τα άλλα αρσενικά την εποχή του ζευγαρώματος
Θα ζήσει τα διπλάσια και παραπάνω χρόνια, και ΠΟΛΥ καλύτερα.

Δική σου η απόφαση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σ ευχαριστω. δηλαδη η κτηνιατρος μου δεν ειναι καλη μαλλον πρεπει να την αλλαξω? ωχ κλονιστηκα τωρα με τη γιατρο. τοσο ασχετη ειναι??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διάβασε και αυτό δεξιά σε παραγράφους η συνέχεια...

Δεν μπορώ να σου πω για την γιατρό, μπορεί να είναι μια χαρά..
απλά προφανώς δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα... ή είναι νέα και δεν έχει ακόμα την πείρα με τις γάτες που χρειάζεστε. Πολλοί γιατροί και καλοί, υποστηρίζουν να γεννήσει η γάτα πρώτα, μην της στερήσουμε την μητρότητα κλπ κλπ...

Αλλά για άσε τους μια κούτα με 10 μικρά μπροστά απο την πόρτα και θα δείς..:
( ένεση που θα πέσει..)

Τέσπα, γνώμη μου... διάβασε ψάξτο και μόνη σου και αποφασίζεις.:)

Κι εγώ θα σου συμβούλευα να τον στειρώσεις..Εκτός από αυτά που είπε η julia -συμφωνώ απόλυτα- σκέψου ότι και μαλθακός να γίνει που λέει η γιατρός σου, δε θα πειράζει γιατί απλουστατα δε θα μπαίνει σε καβγάδες αφού δε θα θέλει να ζευγαρώσει..
Και από την άλλη δεν είναι και σίγουρο 100% ότι θα "μαλθακέψει" με τη στείρωση.Η Κύκα όχι μόνο δεν ηρέμησε αλλά έγινε χειρότερη από πριν!:lol:

ο δικος μου απο τοτε που στειρωθηκε σταδιακα ηρεμησε,αλλα μαλλον επαιξε ρολο το οτι μεγαλωσε κιολας!!!
ειναι μια χαρα γατος,το καλοκαιρι εκανε παρεα με αδεσποτα και μαλιστα με εναν γατο,που αν δεν ειχε ουδετεροποιηθει θα ειχαν χοντρους καβγαδες.
συμφωνω με τα κοριτσια,ειναι η καλυτερη λυση!:)

ξεχασα να πω ειναι αρσενικος μηπως εχει σημασια?
Ένα ακόμα υπέρ είναι ότι για τους αρσενικούς η στείρωση είναι πολύ πιο εύκολη επέμβαση κ επειδή δεν έχουν ράμματα δεν πονάνε μετά ξαναγυρνάνε αμέσως στη ρουτίνα τους:up:

ξεχασα να πω ειναι αρσενικος μηπως εχει σημασια?
γεια σας ,
εμενα το μικρουλη μου εκανε εχθες στειρωση κ αισθανθηκα πολυ ασχημα γιατι εκλαιγε απεγνωσμενα σα κατι να μη πηγαινε καλα, φοβηθηκα πως θα πεθάνει,περασα μια φρικη μεχρι να κομηθει στις 3 το πρωι(η στειρωση εγινε στις 2.30 το μεσημερι)σημερα ειναι μες την τρελη χαρα κ παιζει σα τρελο με το μικρο της κορης μου,ειναι το εκτο στη σειρα γατακι που στειρωνω κ πρωτη φορα εγινε κατι τετοιο,μεχρι που σκεφτηκα πως αν κατι δεν πηγαινε καλα δεν θα ξαναεπαιρνα αλλο γατακι στη ζωη μου

Η γατουλα μου απο χθες τα εχει παιξει. Κλαιει ολη την ωρα, θελει να φυγει, γλυφεται συνεχεια στα επιμαχα σημεια... και οταν την χαιδευο μου στηνεται καπως σαν να περιμενει κανενα γατο να ερθει απο πισω. Ειναι δυνατων να σερνει απο τωρα? Ξερω οτι ο οιστρος της γατας αρχιζει ιανουαριο. Τι να κανω να σταματησει? δν εχω κοιμηθει ολο το βραδυ απο τιν γκρινια της και το κακο ειναι οτι ενοχλει και τους γονεις μου που την αλλη μερα δουλευουν. Λεω να την παω στον κτηνιατρο σημερα. Υπαρχει κανενα χαπι η ενεση που θα την ηρεμισει προσωρινα μεχρι να περασουν οι γιορτες και μετα να την στειρωσω?? Δεν γινεται να συνεχιστει αυτη η κατασταση. Αν ημουν μονη στο σπιτι θα την παλευα. Και δεν μπορω την βλεπω να κλαιει.

Δεν υπάρχει στάνταρ εποχή οίστρου στις γάτες!!! Εαν είναι μεγαλύτερη απο 5-6 μηνών ΝΑΙ είναι οίστρος.

Γίνεται στείρωση με οίστρο, απλά πες το στον γιατρό σου να το ξέρει.;)

Υπάρχει και ένεση να της κοπεί ο οίστρος αλλά είναι ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ!!!!! :down: Και απλά θα της αναβάλει για λίγο τον οίστρο...

Μήν αγχώνεσαι... ή κανονίζεις στείρωση άμεσα μόλις σου πει ο γιατρός ή μόλις της περάσει... :)

Ειναι 6-7 μηνων. Λογικα οιστρος ειναι. Ακομα νιαουριζει. Ποσο κραταει ο οιστρος μιας θυλικιας γατας??αν κανω την ενεση μονο μια φορα προσωρινα μεχρι να την στειρωσω λετε να παθει τιποτα. Πρωτη φορα εχω γατουλα σπιτι και δεν ξερω. Ετοιμοι ειναι εδω στο σπιτι να με διωξουν μαζι με την γατα αν δεν σταματησει.:P

Εξαρτάται την γάτα... μπορεί 3-5-7 μέρες... ανάλογα..

Δεν ξέρω αν θα κάνει ζημιά ΜΙΑ φορά η ένεση, ρώτα τον γιατρό μας.., αλλά είναι κρίμα, γιατί μέχρι να την πιάσει μπορεί και να της έχει περάσει.

Γιατί δεν κλείνεις ραντεβού για στείρωση αύριο άντε την Δευτέρα??? ΔΕΝ είναι τίποτα, απλά το λές στον γιατρό ότι έχει οίστρο... πραγματικά στο λέω. ΞΕΡΩ.:)

3-5-7 μερες???:mad: ΩΩΩΩχχχχ τι εχω να τραβιξω. Θα την παω σημερα το απογευμα να την δει. Διαβασα τωρα οτι η γατα οταν εχει οιστρο δεν πρεπει να εγχειριστει. Πρεπει να περιμενουμε να περασει. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο.

Aν υπάρχει χρόνος, ναι μπορεί να περιμένει... αλλά γίνεται, ρώτα και Κτηνίατρο!!! Εσύ ξέρεις, αν μπορούν οι δικοί σου να περιμένουν....

Υπομονή.:)

Καλημέρα σας. Χθες τελικα πηγα την γατα στον γιατρο. Την ειδε την εκανε ενα εμβολιο που χρειαζοταν και μου ειπε οτι για τον οιστρο δεν μπορω να κανω τιποτα και οτι αυτη η ιστορια μπορει να συνεχιστει μεχρι τον Μαρτιο. Για να μην τα πολυλογω εκλεισα ραντεβου για την Δευτερα. Στην βραση κολαει το σιδερο. Μου ειπε οτι θα την κρατησει 24 ωρες δηλαδη θα την παρω την τριτη αλλα επειδη θα λειπω θα την παρω τεταρτη. Καλυτερα ετσι ωστε αν παρουσιαστει κατι να ειναι εκει ο γιατρος. Τον ρωτησα για ραμματα κτλ και μου ειπε να μην ανησυχω δεν θα συμβει τιποτα. Οτι φαει μεχρι την κυριακη το βραδυ. Μετα τιποτα. Μου ειπε 100 ευρο ενω πριν μια βδομαδα σε εναν αλλον που πηγα μου ζητησε 120 και θα την επερνα μολις τελειωνε η διαδικασια και δεν μου γεμιζε το ματι. Αυτος ειναι πολυ καλος γιατρος και του εχω εμπιστοσυνη. Παλια πηγαινα και τον Μαχ το σκυλακι που ειχα εκει και εμεινα πολυ ευχαριστημενη. Μακαρι ολα να πανε καλα. Το γατι παντος ακομα σερνει και παλι στις 5 το πρωι αρχιζε την γκρινια. Υπομονη 2 νυχτες ακομα.

Αντε, μακάρι να ησυχάσεις και εσύ...:)

Και είναι και το ιδανικότερο, να την κρατήσει στο ιατρείο.
Τα 100? με 2 μέρες φιλοξενία είναι μέσα στα λογικά πλαίσια... Ρώτησέ τον, αν θα χρειαστεί μετά να τις δίνεις εσύ αντιβοίωση για μία εβδομάδα ή αν θα της κάνει αυτός ενέσιμη, να ξεμπερδέυεις και να μην έχεις να κάνεις τίποτα!;):)

Καλημερα και Χρονια Πολλα. Λοιπον νεα για την γατουλα μου. Πριν μια βδομαδα τιν πηγα στον γιατρο για στειρωση. Την πηρα παραμονη Χριστουγεννων πρωι. Το γατι ειναι μια χαρα. Ο γιατρος μου ειπε οτι δεν καταλαβε τιποτα. Την ειχε με ορο 1,5 μερα και οταν την πηραμε ηταν κυριλε μασ εδωσε 2 χαπια να της δωσουμε αλλα και να μην της τα δωσουμε ειπε οτι δεν εχει αναγκη. Εγω της τα εδωσα παντος για καλο και για κακο.Τα ραμματα φευγουν μονα τους και δεν τα πειραζει καθολου. Η κοιλιτσα της εχει πολυ πλακα χωρις τις τριχουλες. Εχει σταματησει να σερνει και δεν ακουγεται καθολου. Ουτε πριν τον οιστρο νιαουριζε.Ειδικα τις τελευταιες μερες χοροπηδαει σαν κατσικι οπως πριν. Δεν εχει αλλαξει τιποτα στην συμπεριφορα της. Μου ειπε να της δινω light ξηρα τροφη και πηρα της Hills. Τζαμπα ανησυχουσα. Ολα ειναι μια χαρα. Και ο γιατρος ειναι τζιμανι. Πιστευω οτι αν δεν εβρισκα το cat.gr δεν θα τολμουσα τιποτα. Απο τα post σας πηρα την αποφαση να το κανω. Θα μου πειτε... δεν ειναι και τιποτα. Αλλα πρωτη φορα ειναι που εχω γατουλα και μαλιστα θυληκια. 100000 Thanks.

Μπραβο!
Πολυ χαιρομαι που πηγαν ολα καλα,και ευχομαι η γατουλα σου νε περασει κοντα σου μια ζωη γεματη χαδια και αγαπες!

Η γάτα μου ζητάει γάτο!!!

η γατουλα μου ειναι 6 μηνων ενηλικιωθηκε και παρατηρω οτι εχει αλλαξει η συμπεριφορα της! τουρλωνει τον ποπουλη της(!),κυλιεται στα πατωματα και φωναζει!εχω καταλαβει οτι ειναι σε οιστρο... να την στειρωσω?ακουσα οτι μια στειρωση μπορει να εχει και 100 ευρω!!τοσα πολλα??ασε τωρα που την προσεχω μην μου βγει απο το σπιτι μην τυχον και μεινει εγκυος........:/::hmm:

Ριξε μια ματιά στα άρθρα. Θα βρεις ενα σωρό πληροφορίες για την στείρωση της γατας. Αν το θεμα είναι κυρίως οικονομικό σίγουρα αν το ψαξεις θα βρεις λιγο φθηνοτερα απο 100?. Και σίγουρα η περιποίηση των μωρών της γατούλας σου αν τελικά δεν στειρωθεί μεχρι να τα δώσεις (αν μπορεσεις να τα δωσεις) κοστιζει πολυ περισσοτερο απο 100?.
Η προσωπική μου αποψη είναι να στειρώσεις την γατουλα σου οσο γρηγοροτερα γίνεται και εως τοτε να μην την αφηνεις να βγαινει εξω. Αλλά σίγουρα την σωστοτερη λύση για την μικρούλα σου θα την αποφασίσεις εσυ:)

Στειρωσε την! Δεν θα το μετανιωσεις! Εγω βρηκα την ησυχια μου. Εκανε τα ακριβως ιδια με σενα. Τωρα εχουν περασει 2 βδομαδες και ειναι το γατι μου μεσ στην τρελη χαρα. Πανω κατω ειναι τοσα τα λευτα και δεν τα γλυτωνεις! Σορρυ!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back