Στείρωση στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
αχχ για αυτο δε εχω γατι

Πριν καμιά ώρα γυρίσαμε από την κτηνίατρο! Όλα φαίνονται καλά και ο Ρωμαίος τρώει με όρεξη. Όντως ξυρισμένος έχει πολύ πλάκα. Τον λυπήθηκα βέβαια αλλά δεν δείχνει να έχει καταλάβει και πολλά. Με το που ήρθαμε άρχισε να κυνηγάει πάλι τη μύγα που δεν είχε πιάσει το μεσημέρι. Δεν μπορεί βέβαια να κάνει τα βιονικά του άλματα, αλλά για ζαλισμένο γατί, καλά τα πάει!:up:

Γιατι τα λυπάμαι.Πως να το στειρώσω.Να του κόψω μια δραστηριότητα που σ ολα τα ζωα ειναι πηγη χαρας και παιχνιδιου.Θα προτιμουσα να παιρνα Γατο και να του χα μια γατα να..."παιζει" θα τη στειρωνα αφου εκανε τα πρωτα γατακια να γλιτωνε τουλαχιστον ο γατος απο τη αλλαγη φύσης...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο γατος ομως θα ηθελε συνεχεια γατα,ενω αμα τον στειρωνες δεν θα τον απασχολουσε αυτο,δεν θα καταλαβαινε οτι κατι του λειπει,τα ζωα θελουν να ζευγαρωσουν λογο των ορμονων,οταν δεν υπαρχουν πια δεν θελουν,τοσο απλα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν καλωσήρθες. Για τις θηλυκές γύρω στα 70? και για τους αρσενικους γύρω στα 50?. Επίσης σε παρακαλώ να γράψεις τα μηνύματά σου στα ελληνικά και να μην γράφεις με greeglish γιατί απαγορεύεται από τους κανόνες του φόρουμ.

οκ....ευχαριστώ

Vana Balafa, τα μηνύματα σου διαγράφηκαν επειδή ήταν γραμμένα με greeklish, τα οποία απαγορεύονται.

Εγώ έκανα στείρωση στον γάτο μου όταν ήταν 6,5 μηνών σε μία κτηνίατρο που δεν τον παρακουλουθούσε από την αρχή. Όταν τελείωσε μου έδειξε τι έβγαλε γιατί όπως μου είπε πολλοί την κατηγορούν ότι δεν έχει στειρώσει γιατί δεν αλλάζει η συμπεριφορά τους μετά. Επίσης μου είπε ότι οι όρχεις του ήταν πολύ μικροί. Κι ότι ήταν πολύ μικρός για στείρωση. Έπρεπε να του την κάνω 9 μηνών. Εγώ όμως της είπα ότι είχα δει σημάδια οίστρου, π.χ. νιαούριζε χωρίς λόγο(πράγμα που έκοψε τώρα), πεταγόταν έξω με το που ανοίγαμε την πόρτα(αυτό δεν το έχει σταματήσει πάρα πολύ). Ωστόσο δεν μου έχει ψεκάσει ποτέ. Μου είπε ότι αν δεν είχε αναπτυχθεί ακόμα σεξουαλικά και τον έφερα για στείρωση πριν την ώρα του, σε κάποια χρόνια θα μου παρουσιάσει αλλωπεκίαση, δηλαδή με λίγα λόγια θα καραφλιάσει:( . Ελπίζω να μην γίνει αυτό:( . Κάποια απάντηση σχετικά με αυτό θα ήταν ευπρόσδεκτη:/: .

Εμένα ψιλοκουφό μου φαίνεται αυτό. Δεν το έχω ξανακούσει.

κι εμενα μου ακουγεται λιγο κουφο αυτο...:hmm:

Εγώ έκανα στείρωση στον γάτο μου όταν ήταν 6,5 μηνών σε μία κτηνίατρο που δεν τον παρακουλουθούσε από την αρχή. Όταν τελείωσε μου έδειξε τι έβγαλε γιατί όπως μου είπε πολλοί την κατηγορούν ότι δεν έχει στειρώσει γιατί δεν αλλάζει η συμπεριφορά τους μετά. Επίσης μου είπε ότι οι όρχεις του ήταν πολύ μικροί. Κι ότι ήταν πολύ μικρός για στείρωση. Έπρεπε να του την κάνω 9 μηνών. Εγώ όμως της είπα ότι είχα δει σημάδια οίστρου, π.χ. νιαούριζε χωρίς λόγο(πράγμα που έκοψε τώρα), πεταγόταν έξω με το που ανοίγαμε την πόρτα(αυτό δεν το έχει σταματήσει πάρα πολύ). Ωστόσο δεν μου έχει ψεκάσει ποτέ. Μου είπε ότι αν δεν είχε αναπτυχθεί ακόμα σεξουαλικά και τον έφερα για στείρωση πριν την ώρα του, σε κάποια χρόνια θα μου παρουσιάσει αλλωπεκίαση, δηλαδή με λίγα λόγια θα καραφλιάσει:( . Ελπίζω να μην γίνει αυτό:( . Κάποια απάντηση σχετικά με αυτό θα ήταν ευπρόσδεκτη:/: .

Καλημέρα, τι κουφό ειναι αυτό? τι σχέση έχει η αλλωπεκίαση με την στείρωση????? λόγω ορμονών ενοούσε ίσως??? δεν ρωτάς και κανέναν άλλο κτηνίατρο......
και ο δικός μου που είναι ήδη 4 χρονών , δεν τον έχω στειρώσει ακόμα, δεν έχει ψεκάσει ποτέ, δεν ειναι απόλυτο να ψεκάζει, τουλάχιστον έτσι μου είχε πεί ο γιατρός του για τον Σιαμέζο μου!!!

Ναι λόγω ορμονών ενοούσε. Μου είπε για παράδειγμα πως αν στείρωνες έναν άνθρωπο σε ηλικία 11 ετών πριν δηλ. απο την εφηβεία θα παρουσίαζε ανεπανόρθωτες βλάβες μετέπειτα επειδή οι ορμόνες είναι απαραίτητες για την σωστή ανάπτυξη. Πάντως στο προηγούμενο κτηνιατρείο που πήγαινα μου είχαν πει να τον πάω για στείρωση μόλις κλείσει τους 6 μήνες. Άλλωστε ξέρω ότι μετά τους 6 μήνες έχουν περάσει στην εφηβεία οπότε είναι ετοιμοι για στείρωση. Αυτό πάντως που μου είπε αυτή με ανυσήχησε, τι να πω όλο σε άσχετους κτηνίατρους πέφτω. Μακάρι να μπορούσα να επισκεφτώ τον "Αίλουρο" αλλά δυστυχώς μένω πολύ μακριά και θα ήταν ταλαιπωρία. Απ'ότι ακούω από το όνομα του κτηνιατρίου πρέπει να ειδικέυεται στις γάτες!
Φοβερό, μακάρι να υπήρχαν κι αλλοι σαν κι αυτόν κοντά μου....

Μήπως γνωρίζετε σε πόσο διάστημα περίπου μετά τη στείρωση φεύγει ο οίστρος? Δηλαδή εαν ενα αρρσενικό 8 μηνών (στην περίπτωση μου), βρίσκονταν σε έντονη κατάσταση οίστρου πριν τη στείρωση, σε πόσο διάστημα μετά ηρεμεί?

Νομίζω σε κανα μήνα Ισμήνη...

Διαφωνώ!

Διαφωνώ κάθετα με τη στείρωση στα αρσενικά κατοικίδια και διαφωνώ επίσης στη στείρωση στα θυλικά αν δε γίνουν πρώτα 1-2 φορές μαμάδες.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί "φιλόζωοι" που διαφωνούν και μιλάνε για αδέσποτα αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα τις εκμετάλευσης των ζώων από διάφορους περιστασιακούς κατόχους ζώων. Ο νόμος προστατεύει τα ζώα και έχει κυρώσεις για αυτούς που τα εγκαταλείπουν αλλά οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ποτέ.
Όσο για τους "φιλόζωους" θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η σχέση πρέπει να είναι φιλίας με τα ζώα τους,πατρότητας ή μητρότητας και όχι αφεντικού και προφανώς ζώου-σκλάβου πάνω στο οποίο έχουμε δικαίωμα ζωής και θανάτου.
Όπως και με τις γατούλες έτσι και στους ανθρώπους. Προτείνω αυτοί που κάνουν στείρωση στο κατοικίδιο τους να δοκιμάσουν πρώτα τη στείρωση στον εαυτό τους. Το ίδιο επικίνδυνοι είναι να μεταδώσουν αφροδίσια νοσήματα και να αφήσουν ή να μείνουν έγκυοι και στο τέλος να το σκοτώσουν στη μήτρα για να μη το αφήσουν "αδέσποτο" σε κάποιο ορφανοτροφείο.

Διαφωνώ κάθετα με τη στείρωση στα αρσενικά κατοικίδια και διαφωνώ επίσης στη στείρωση στα θυλικά αν δε γίνουν πρώτα 1-2 φορές μαμάδες.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί "φιλόζωοι" που διαφωνούν και μιλάνε για αδέσποτα αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα τις εκμετάλευσης των ζώων από διάφορους περιστασιακούς κατόχους ζώων. Ο νόμος προστατεύει τα ζώα και έχει κυρώσεις για αυτούς που τα εγκαταλείπουν αλλά οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ποτέ.
Όσο για τους "φιλόζωους" θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η σχέση πρέπει να είναι φιλίας με τα ζώα τους,πατρότητας ή μητρότητας και όχι αφεντικού και προφανώς ζώου-σκλάβου πάνω στο οποίο έχουμε δικαίωμα ζωής και θανάτου.
Όπως και με τις γατούλες έτσι και στους ανθρώπους. Προτείνω αυτοί που κάνουν στείρωση στο κατοικίδιο τους να δοκιμάσουν πρώτα τη στείρωση στον εαυτό τους. Το ίδιο επικίνδυνοι είναι να μεταδώσουν αφροδίσια νοσήματα και να αφήσουν ή να μείνουν έγκυοι και στο τέλος να το σκοτώσουν στη μήτρα για να μη το αφήσουν "αδέσποτο" σε κάποιο ορφανοτροφείο.

Οσο σκεφτεσαι οτι τα ζωα ειναι ανθρωποι θα κανεις παντα λαθος.

Οσο για τον νομο, δως μου σε παρακαλω(με στοιχεια) ΕΝΑ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ παραδειγμα ανθρωπου που τιμωρηθηκε γιατι κακοποιουσε το ζωο του.

Τα ζωα ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ καν οτι γεννησαν ισα ισα το ξεχνανε αμεσως μολις αποχωριστουν τα μωρα τους. Και μιλαω απο προσωπικη πειρα!!!!!

Για τα ζωα η σεξουαλικη πραξη δεν ειναι ευχαριστηση, αλλα κατι πολυ βιαιο και επιπονο για εκεινα. Ειναι ΜΟΝΟ η ικανοποιηση των αναγκων....Δεν εχουν επιγνωση του τι θα γινει μετα....Δεν ξερουν οτι οι θηλυκες θα μεινουν εγκυες....θα ταλαιπωρηθουν με γενες...γατακια...!

Και επισης αν ολοι σκεφτονταν με την λογικη σου θα ειχαμε γεμισει αδεσποτα ζωα και πτωματα στο δρομο.

Το να γίνουν 1-2 φορές μαμάδες μπορείς να φανταστείς πόσα γατάκια θα γεννηθούν, που με τη σειρά τους θα γίνουν 1-2 φορές μαμάδες κλπ κλπ;
Με αυτόν τον τρόπο σκέψης το αποτέλεσμα είναι ένα: περισσότερα αδέσποτα κακοποιημένα και δηλητηριασμένα.

Neisseria, τα ζώα δεν απολαμβάνουν απαραιτήτως τη μητρότητα, ούτε και τη σεξουαλική πράξη. Με το να έχεις ένα ζώο αστείρωτο απλά το βασανίζεις. Οταν εχει οίστρο τι θα κάνει το ζωντανό? Θα υποφέρει. από την άλλη, ζευγαρώνοντας το βοηθάς στη διαιώνιση ενός μεγάλου προβλήματος. Τι θα γίνουν τα γατάκια? Στην καλύτερη περίπτωση να τους βρεις σπίτι, θα βρεις όμως για ολα ή θα καταλήξουν στο δρόμο μαζί με τόσα άλλα αδέσποτα?

Για να μην μιλήσουμε και για τα προβλήματα υγείας που μπορούν να προκύψουν σε ένα αστείρωτο ζώο που δεν ζευγαρώνει :down:. Το ζώο ταλαιπωρείται πολύ περισσότερο από τυχόν τέτοια προβλήματα παρά από την επέμβαση της στείρωσης.

Πολυ ακραιος ο τροπος που εξηγεις το γιατι εισαι κατα της στειρωσης!:blink:

Ακομα ομως κι αν βρεθει σπιτι για ολα τα γατακια που γεννιουνται σε σπιτι, σημαινει οτι θα υιοθετηθουν λιγοτερα αδεσποτα γατακια που περιμενουν σπιτι. Εγω εκανα το λαθος να μην προλαβω την γατουλα μου πριν μεινει εγκυος και 2 απο τα γατακια της βρηκαν σπιτι επειδη το εψαξα, εβαλα αγγελιες και ελεγξα οσο γινεται τους ανθρωπους που τα πηραν. Τα αδεσποτα δεν μπορει να εχουν ολα εναν ανθρωπο πανω απο το κεφαλι τους που να τα νοιαστει και να τα κρατησει αν δεν δωθουν. Με αποτελεσμα χιλιαδες πεινασμενα, ταλαιπωρημενα, αρρωστα και νεκρα ζωακια στους δρομους.
Σαφως δεν ειμαστε αφεντες των ζωων και δεν εχουμε δικαιωμα ζωης και θανατου πανω τους αλλα αφου εγινε αν θες το λαθος και "εξημερώθηκαν" ειμαστε υπευθυνοι γι'αυτά. (οπως λεει και ο μικρος πριγκηπας:))
Το θέμα είναι να μην εξημερωθούν άλλα ζωακια όπως φίδια, ιγκουάνα, κουναβια κλπ. γιατι τότε παλι ο ανθρωπος θα οριζει την τυχη τους. Αλλα τα γατια δεν εχουμε πια δικαιωμα να τα ξαμολυσουμε κι οποια παρει ο χαρος

Λυπάμαι πολύ όταν ακούω τέτοιες απόψεις, όχι τόσο επειδή είναι λανθασμένες, όσο γιατί φανερώνουν άνθρωπο ανενημέρωτο και, κυρίως, απρόθυμο να ενημερωθεί. Για το καλό των ζώων που έχεις και θα έχεις στο μέλλον, σε παρακαλώ ψάξε το λίγο περισσότερο. Μίλησε με γιατρούς και φιλοζωικά σωματεία που θα σε ενημερώσουν για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία των ζώων το να παραμένουν αστείρωτα και για το μέγεθος του προβλήματος των αδέσποτων στο οποίο συμβάλλεις με το να μην τα στειρώνεις.
Όπως και με τις γατούλες έτσι και στους ανθρώπους. Προτείνω αυτοί που κάνουν στείρωση στο κατοικίδιο τους να δοκιμάσουν πρώτα τη στείρωση στον εαυτό τους.
Όπως πολύ σωστά σου είπαν και παραπάνω, το σεξ και η μητρότητα για τα ζώα είναι διαδικασίες εντελώς διαφορετικές από ό,τι στους ανθρώπους, με εντελώς διαφορετική σημασία και σε εντελώς διαφορετική κλίμακα. Το να προβάλλεις ανθρώπινες αξίες και συναισθήματα στα ζώα, μόνο σε λανθασμένες κρίσεις μπορεί να σε οδηγήσει.
Ψάξ' το λίγο παραπάνω!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back