iaswnas
Νεοφερμένο μέλος
Πριν καμιά ώρα γυρίσαμε από την κτηνίατρο! Όλα φαίνονται καλά και ο Ρωμαίος τρώει με όρεξη. Όντως ξυρισμένος έχει πολύ πλάκα. Τον λυπήθηκα βέβαια αλλά δεν δείχνει να έχει καταλάβει και πολλά. Με το που ήρθαμε άρχισε να κυνηγάει πάλι τη μύγα που δεν είχε πιάσει το μεσημέρι. Δεν μπορεί βέβαια να κάνει τα βιονικά του άλματα, αλλά για ζαλισμένο γατί, καλά τα πάει!![]()
Γιατι τα λυπάμαι.Πως να το στειρώσω.Να του κόψω μια δραστηριότητα που σ ολα τα ζωα ειναι πηγη χαρας και παιχνιδιου.Θα προτιμουσα να παιρνα Γατο και να του χα μια γατα να..."παιζει" θα τη στειρωνα αφου εκανε τα πρωτα γατακια να γλιτωνε τουλαχιστον ο γατος απο τη αλλαγη φύσης...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
kittycat
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Ελπίζω να μην γίνει αυτό
. Κάποια απάντηση σχετικά με αυτό θα ήταν ευπρόσδεκτη
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Εγώ έκανα στείρωση στον γάτο μου όταν ήταν 6,5 μηνών σε μία κτηνίατρο που δεν τον παρακουλουθούσε από την αρχή. Όταν τελείωσε μου έδειξε τι έβγαλε γιατί όπως μου είπε πολλοί την κατηγορούν ότι δεν έχει στειρώσει γιατί δεν αλλάζει η συμπεριφορά τους μετά. Επίσης μου είπε ότι οι όρχεις του ήταν πολύ μικροί. Κι ότι ήταν πολύ μικρός για στείρωση. Έπρεπε να του την κάνω 9 μηνών. Εγώ όμως της είπα ότι είχα δει σημάδια οίστρου, π.χ. νιαούριζε χωρίς λόγο(πράγμα που έκοψε τώρα), πεταγόταν έξω με το που ανοίγαμε την πόρτα(αυτό δεν το έχει σταματήσει πάρα πολύ). Ωστόσο δεν μου έχει ψεκάσει ποτέ. Μου είπε ότι αν δεν είχε αναπτυχθεί ακόμα σεξουαλικά και τον έφερα για στείρωση πριν την ώρα του, σε κάποια χρόνια θα μου παρουσιάσει αλλωπεκίαση, δηλαδή με λίγα λόγια θα καραφλιάσει. Ελπίζω να μην γίνει αυτό
. Κάποια απάντηση σχετικά με αυτό θα ήταν ευπρόσδεκτη
.
Καλημέρα, τι κουφό ειναι αυτό? τι σχέση έχει η αλλωπεκίαση με την στείρωση????? λόγω ορμονών ενοούσε ίσως??? δεν ρωτάς και κανέναν άλλο κτηνίατρο......
και ο δικός μου που είναι ήδη 4 χρονών , δεν τον έχω στειρώσει ακόμα, δεν έχει ψεκάσει ποτέ, δεν ειναι απόλυτο να ψεκάζει, τουλάχιστον έτσι μου είχε πεί ο γιατρός του για τον Σιαμέζο μου!!!
kittycat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φοβερό, μακάρι να υπήρχαν κι αλλοι σαν κι αυτόν κοντά μου....
Ismini
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Διαφωνώ κάθετα με τη στείρωση στα αρσενικά κατοικίδια και διαφωνώ επίσης στη στείρωση στα θυλικά αν δε γίνουν πρώτα 1-2 φορές μαμάδες.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί "φιλόζωοι" που διαφωνούν και μιλάνε για αδέσποτα αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα τις εκμετάλευσης των ζώων από διάφορους περιστασιακούς κατόχους ζώων. Ο νόμος προστατεύει τα ζώα και έχει κυρώσεις για αυτούς που τα εγκαταλείπουν αλλά οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ποτέ.
Όσο για τους "φιλόζωους" θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η σχέση πρέπει να είναι φιλίας με τα ζώα τους,πατρότητας ή μητρότητας και όχι αφεντικού και προφανώς ζώου-σκλάβου πάνω στο οποίο έχουμε δικαίωμα ζωής και θανάτου.
Όπως και με τις γατούλες έτσι και στους ανθρώπους. Προτείνω αυτοί που κάνουν στείρωση στο κατοικίδιο τους να δοκιμάσουν πρώτα τη στείρωση στον εαυτό τους. Το ίδιο επικίνδυνοι είναι να μεταδώσουν αφροδίσια νοσήματα και να αφήσουν ή να μείνουν έγκυοι και στο τέλος να το σκοτώσουν στη μήτρα για να μη το αφήσουν "αδέσποτο" σε κάποιο ορφανοτροφείο.
Διαφωνώ κάθετα με τη στείρωση στα αρσενικά κατοικίδια και διαφωνώ επίσης στη στείρωση στα θυλικά αν δε γίνουν πρώτα 1-2 φορές μαμάδες.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί "φιλόζωοι" που διαφωνούν και μιλάνε για αδέσποτα αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα τις εκμετάλευσης των ζώων από διάφορους περιστασιακούς κατόχους ζώων. Ο νόμος προστατεύει τα ζώα και έχει κυρώσεις για αυτούς που τα εγκαταλείπουν αλλά οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ποτέ.
Όσο για τους "φιλόζωους" θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η σχέση πρέπει να είναι φιλίας με τα ζώα τους,πατρότητας ή μητρότητας και όχι αφεντικού και προφανώς ζώου-σκλάβου πάνω στο οποίο έχουμε δικαίωμα ζωής και θανάτου.
Όπως και με τις γατούλες έτσι και στους ανθρώπους. Προτείνω αυτοί που κάνουν στείρωση στο κατοικίδιο τους να δοκιμάσουν πρώτα τη στείρωση στον εαυτό τους. Το ίδιο επικίνδυνοι είναι να μεταδώσουν αφροδίσια νοσήματα και να αφήσουν ή να μείνουν έγκυοι και στο τέλος να το σκοτώσουν στη μήτρα για να μη το αφήσουν "αδέσποτο" σε κάποιο ορφανοτροφείο.
Οσο σκεφτεσαι οτι τα ζωα ειναι ανθρωποι θα κανεις παντα λαθος.
Οσο για τον νομο, δως μου σε παρακαλω(με στοιχεια) ΕΝΑ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ παραδειγμα ανθρωπου που τιμωρηθηκε γιατι κακοποιουσε το ζωο του.
Τα ζωα ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ καν οτι γεννησαν ισα ισα το ξεχνανε αμεσως μολις αποχωριστουν τα μωρα τους. Και μιλαω απο προσωπικη πειρα!!!!!
Για τα ζωα η σεξουαλικη πραξη δεν ειναι ευχαριστηση, αλλα κατι πολυ βιαιο και επιπονο για εκεινα. Ειναι ΜΟΝΟ η ικανοποιηση των αναγκων....Δεν εχουν επιγνωση του τι θα γινει μετα....Δεν ξερουν οτι οι θηλυκες θα μεινουν εγκυες....θα ταλαιπωρηθουν με γενες...γατακια...!
Και επισης αν ολοι σκεφτονταν με την λογικη σου θα ειχαμε γεμισει αδεσποτα ζωα και πτωματα στο δρομο.
marfot75
Δραστήριο μέλος
Το να γίνουν 1-2 φορές μαμάδες μπορείς να φανταστείς πόσα γατάκια θα γεννηθούν, που με τη σειρά τους θα γίνουν 1-2 φορές μαμάδες κλπ κλπ;
Με αυτόν τον τρόπο σκέψης το αποτέλεσμα είναι ένα: περισσότερα αδέσποτα κακοποιημένα και δηλητηριασμένα.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Πολυ ακραιος ο τροπος που εξηγεις το γιατι εισαι κατα της στειρωσης!Διαφωνώ κάθετα με τη στείρωση στα αρσενικά κατοικίδια και διαφωνώ επίσης στη στείρωση στα θυλικά αν δε γίνουν πρώτα 1-2 φορές μαμάδες.

Κείρα
Δραστήριο μέλος
Σαφως δεν ειμαστε αφεντες των ζωων και δεν εχουμε δικαιωμα ζωης και θανατου πανω τους αλλα αφου εγινε αν θες το λαθος και "εξημερώθηκαν" ειμαστε υπευθυνοι γι'αυτά. (οπως λεει και ο μικρος πριγκηπας
)Το θέμα είναι να μην εξημερωθούν άλλα ζωακια όπως φίδια, ιγκουάνα, κουναβια κλπ. γιατι τότε παλι ο ανθρωπος θα οριζει την τυχη τους. Αλλα τα γατια δεν εχουμε πια δικαιωμα να τα ξαμολυσουμε κι οποια παρει ο χαρος
aretha
Περιβόητο μέλος
Λυπάμαι πολύ όταν ακούω τέτοιες απόψεις, όχι τόσο επειδή είναι λανθασμένες, όσο γιατί φανερώνουν άνθρωπο ανενημέρωτο και, κυρίως, απρόθυμο να ενημερωθεί. Για το καλό των ζώων που έχεις και θα έχεις στο μέλλον, σε παρακαλώ ψάξε το λίγο περισσότερο. Μίλησε με γιατρούς και φιλοζωικά σωματεία που θα σε ενημερώσουν για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία των ζώων το να παραμένουν αστείρωτα και για το μέγεθος του προβλήματος των αδέσποτων στο οποίο συμβάλλεις με το να μην τα στειρώνεις.Διαφωνώ κάθετα με τη στείρωση στα αρσενικά κατοικίδια και διαφωνώ επίσης στη στείρωση στα θυλικά αν δε γίνουν πρώτα 1-2 φορές μαμάδες.
Όπως πολύ σωστά σου είπαν και παραπάνω, το σεξ και η μητρότητα για τα ζώα είναι διαδικασίες εντελώς διαφορετικές από ό,τι στους ανθρώπους, με εντελώς διαφορετική σημασία και σε εντελώς διαφορετική κλίμακα. Το να προβάλλεις ανθρώπινες αξίες και συναισθήματα στα ζώα, μόνο σε λανθασμένες κρίσεις μπορεί να σε οδηγήσει.Όπως και με τις γατούλες έτσι και στους ανθρώπους. Προτείνω αυτοί που κάνουν στείρωση στο κατοικίδιο τους να δοκιμάσουν πρώτα τη στείρωση στον εαυτό τους.
Ψάξ' το λίγο παραπάνω!!
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool