aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
αν παρεις μια γατα ή σκυλο και την βαζεις οποτε θελει να γενναει,τι θα κανεις τοσα γατακια?μπορει να γεννανε και 10 την φορα.αν παλι την περιοριζεις εκτος του οτι θα υποφερει και αυτη και εσυ,θα παθει καιπυομητρα και καρκινο.
Είπα ότι μετά από 1-2 γέννες δε μπορώ να φέρω αντίλογο αλλά και δεν μπορώ να είμαι σύμφωνος, αλλά μόνο για τις θυλικές.Δε μου έχει τύχη θυλική γάτα να γεννήσει 10 γατάκια μαζί πότε,μέχρι 6 και μία φορά,συνήθως είχα 3-4 τη γέννα. Δε έχει σημασία αυτό.Είτε 1 είτε 10 πάλι αυξάνονται. Εγώ μιλώ με την ευκολία που αντιμετωπίζουν το θέμα και δίνουν περιθώρια να αγγίξουν μία φυσιολογική διαδηκασία τα ζωάκια.
Και το ότι στην Ελλάδα είμαστε πίσω φταίει η παιδεία,οι κτηνίατροι και οι φιλοζωικές οργανώσεις εξίσου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Εμενα δεν μου φαινεται παραλογη η φιλη σου. Οτι μπορει κανει.
Ο τρόπος που το ανέφερε είναι πολύ κυνικός και έτσι το αντιμετωπίζουν όλοι.Για την ίδια προσωπικά έχω τις ενστάσεις μου ότι στο τέλος θα μπορούσε να το κάνει αλλά η κυνικότητα αυτή κάνει κάτι τόσο βάρβαρο να φαίνεται τόσο απλό.Επίσης δείχνει ότι οι περισσότεροι δε θέλουν να προσπαθήσουν να το παλέψουν όπως έκανες εσύ αλλά πέρνουν την απόφαση πριν δοκιμάσουν. Αυτό σημαίνει κάθομαι στη πολυθρόνα και αποφασίζω να μη μετακινηθώ.Η φιλοσοφία του καναπέους του κινήματος του "γιατηνπαρτημουκισμου".
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
δεν ειναι ευκολια ειναι αναγκη.ξερεις ποσα αδεσποτα γατακια και σκυλακια εχουν μαζευτει εξω απο το σπιτι μου,εκ των οποιων πολλα θυληκα.τι να κανω? να αφησω να γεννησουν 3 σκυλια και να κανουν κουταβακια?ηδη ειχε γεννησειενα αδεσποτο 10 και ειδα και επαθα να τα δωσω.τι να κανω?ηδη εχουν μαζευτει5 σκυλια αν οι γειτονες δουν και καμια 20αρια κουταβια απο αυτα τι νομιζεις οτι θα γινει?θα τα φολιασουν σιγουρα.δεν υπαρχουν περιθωρια για γεννες!
Στην αναγκη η στείρωση του θυλικού αρκεί ή στην έσχατη η αγγειεκτομή του αρσενικού. Τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση. Αν κάτσουμε και το σκεφτούμαι υπάρχει τρόπος να λύσουμε το γόρδιο δεσμό χωρίς το σπαθί.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
και ποια ειναι αυτη η λυση που δεν στειρωνεις με το σπαθι αλλα δεν γεννανε κιολας?δεν μου την λες μπας και γλιτωσω απο τοσα εξοδα που εχω κανει να στειρωνω τα αδεσποτα που πετανε οι αλλοι στο δρομο??
Σου είπα παραπάνω,δε με προσέχεις.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι ο κυνισμος ειναι επικινδυνο πραγμα.
αλλα πολλοι ανθρωποι λογο μεγαλης εμπειριας και επαφης με τα ζωα το προτεινουν εξ αρχης γιατι η αλλες διαδικασιες ειναι δυσκολες.Δεν ειναι απο αναισθησια αλλα απο εμπειρια.
Πολλα παιδια που προτεινουν τη στηρωση τα γατακια τους γεννησαν, ειδαν τις δυσκολιες και γιαυτο το προτεινουν.
Εδω ειμαστε ολοι να το διαψευσουμε.
αλλα σου λεω εγω το παλευα μερα νυχτα να βρω μια λυση και αλλη λυση δεν υπηρχε.Δυστυχως.
Μονο εαν εφευγα απ το σπιτι, επιαρνα δανειο γι αβρω μια μονοκατοικια την οποια θα επρεπε να επιλεξω μακρυα απο τα αυτοκινητα , μακρυα απο δρομο, αρα θελω και αυτοκινητο....και..και...και...
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτος θα ζει με το κομπλεξ του, μην σκας εσυ. Ο καθενας μεσα του βαθεια ξερει ακριβως για ποιους λογους το επιλεγει και το προτεινει

neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Σιγουρα αλλα αυτη η γυναικα μπορει να ξερει μεχρι που μπορει να φτασει. ΚΑι γιαυτο να επιλεγει εξ αρχης τι θα κανει. Το υφος της κανει τη διαφορα, κατι που το ειδες εσυ και μπορεις να κρινεις.Και μενα δεν μου αρεσει η αναισθησια αλλα ακομη και εαν προσπαθησεις και ακομη και εαν γεννησει η γατουλα σου, πολυ φοβαμαι οτι παλι στη στηρωση καταληγεις.![]()
Ναι ο κυνισμος ειναι επικινδυνο πραγμα.
αλλα πολλοι ανθρωποι λογο μεγαλης εμπειριας και επαφης με τα ζωα το προτεινουν εξ αρχης γιατι η αλλες διαδικασιες ειναι δυσκολες.Δεν ειναι απο αναισθησια αλλα απο εμπειρια.![]()
Πολλα παιδια που προτεινουν τη στηρωση τα γατακια τους γεννησαν, ειδαν τις δυσκολιες και γιαυτο το προτεινουν.
Εδω ειμαστε ολοι να το διαψευσουμε.
αλλα σου λεω εγω το παλευα μερα νυχτα να βρω μια λυση και αλλη λυση δεν υπηρχε.Δυστυχως.
Μονο εαν εφευγα απ το σπιτι, επιαρνα δανειο γι αβρω μια μονοκατοικια την οποια θα επρεπε να επιλεξω μακρυα απο τα αυτοκινητα , μακρυα απο δρομο, αρα θελω και αυτοκινητο....και..και...και...
Είναι δύσκολο σε διαμέρισμα και το γνωρίζω αυτό από τα φοιτιτικά μου χρόνια. Δε μπορώ εσένα προσωπικά να σε κατηγορίσω, έκανες ότι μπορούσες. Αν έμενες σε μονοκατοικία όμως θα ήταν θλιβερό να φτάσεις σ'αυτη τη λύση
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
. Μου είπε:"Φροντίζω το σκύλο μου,τον αγαπώ αλλά ο σκοπός ήταν να έχω παρέα και όχι να έχω ένα ζωάκι να φροντίζω.Δεν τον έχω στειρώση αλλά αν δε θα μπορούσα να τον ζευγαρώσω εύκολα θα το έκανα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Δε καταλαβαίνω γιατί το κάνεις θέμα, οι περισσότεροι έτσι σκέφτονται!" Ακριβώς αυτό πιστεύα πριν τη ρωτήσω, και το φέρω ως παράδειγμα μόνο και όχι ότι αυτή είναι η εκπρόσωπος όλον των "κατόχων" ζώων.
εγω δεν συμφωνω με την φιλη σου,δεν ειναι αυτος ο λογος που πιστευω οτι πρεπει να στειρωνω τα ζωα.αν οι ιδιοκτητες σκυλων δεν τα ζευγαρωναν ξερεις ποσα περισσοτερα αδεσποτα θα εβρισκαν ενα σπιτι?
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλα εαν ειπε οτι δεν μπορει να τρεχει για να το ζευγαρωσει, τοτε το δεχομαι και δεν μου φαινεται παραλογο. Ετσι το καυταλαβα ααρχικα. Τωρα λιγο διαφορετικο μου φαινεται που το διαβαζω. Αλλα ναι, για πες πως γινεται να υπαρχει και αλλος τροπος;
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
μπορεις να μου δειξεις που,δεν καταλαβαινω.
Από την αρχή των δημοσιέυσεων, είπα ότι σε έσχατη περίπτωση χωρίς να το έκανα εγώ θα δεχόμουν μετά από 1-2 γέννες να στειρωθεί το θυλικό.Ποτέ το αρσενικό! Και η μόνη στείρωση που επιρεάζει στο ελάχιστο το αρσενικό είναι η αγγειεκτομή.
Από εκεί και πέρα για τα αδέσποτα και τις εγκαταλείψεις πρέπει να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία με την εφαρμογή των ήδη υπαρχών νόμων που δε γίνεται ποτέ αλλά και την θέσπιση πιο αυστηρών.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Α και κατι ακομα: Ρε συ, ποσοι ανθρωποι ζουν σε μονοκατοικιες, ποσοι σε πολυκατοικιες; Αν το καλοσκεφτεις δεν ειναι και πολλοι στις μονοκατοικιες...
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
neisseria
Νεοφερμένο μέλος
Αν η φιλη σου το ολο θεμα το προσεγκισε μονο για να εχει το κεφαλι της υσυχο και γω δεν συμφωνω.
Αλλα εαν ειπε οτι δεν μπορει να τρεχει για να το ζευγαρωσει, τοτε το δεχομαι και δεν μου φαινεται παραλογο. Ετσι το καυταλαβα ααρχικα. Τωρα λιγο διαφορετικο μου φαινεται που το διαβαζω. Αλλα ναι, για πες πως γινεται να υπαρχει και αλλος τροπος;
Απλά να προσπαθήσουμε λίγο ακόμη χωρίς να τα παρατάμε επειδή ξεβολευόμαστε.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
συγνωμη αλλα η στειρωση στο θηλυκο δεν θα γινει με νυστερι? και γιατι τοσο αρνητικος στον ευνουχισμο του αρσενικου? ασε απανταω εγω.επειδη εισαι αντρας και νομιζεις οτι ο σκυλος θα καταλαβει και θα τον πειραξει που θα ευνουχηθει.
ενταξει, οσο ναναι το δικο μας φυλο μας τρομαζει πιο πολυ γιατι ταυτιζομαστε.
εδω σε μενα στο σπιτι, ολοι οι αντρες κοιταζουν συνεχεια τον Φελιξ και τον λυπουνται και οι γυναικες την Οπρα!

neisseria
Νεοφερμένο μέλος
συγνωμη αλλα η στειρωση στο θηλυκο δεν θα γινει με νυστερι? και γιατι τοσο αρνητικος στον ευνουχισμο του αρσενικου? ασε απανταω εγω.επειδη εισαι αντρας και νομιζεις οτι ο σκυλος θα καταλαβει και θα τον πειραξει που θα ευνουχηθει.
Αλλάζει τη συμπεριφορά του, αυτό είναι σίγουρο. Ούτε με τη θυλικιά συμφωνώ αλλά στην έσχατη λύση δε μπορώ να διαφωνίσω κιόλας. Έστω αν δε θέλουμε να έχουμε ούτε μία θυλική στείρα να αρχίσουμε να κάνουμε αγγειεκτομές που δεν επιρεάζουν τις φυσικές ορμές των ζώων και κυρίως την συμπεριφορά τους. Έπίσης ανέφερα το χάπι αλλά για τον λόγο ότι ευθύνεται για την εμφάνηση καρκίνου σε κάποιες περιπτώσεις δε το χρησημοποιώ ούτε αυτό.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool