elvenstar
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι να σου πω κι εγωΔεν ξέρω αν η συγκεκριμένη είναι φοιτητριά πάντως της κτηνιατρικής δεν είναι σίγουρα. Τι γνωμάτευση ήταν αυτή; Ο γάτος γίνεται φλώρος μετά την στείρωση. Αυτή όμως δεν μας είπε από τι επέμβαση έγινε έτσι;
ετσι συστηθηκε σε καποιο αλλο σαιτ,,ως φοιτητρια κτηνιατρικης...παντως το κακο ειναι οτι μπορει να επηρεασει αρνητικα μια μεριδα ανθρωπων που εχουν τις αμφιβολιες τους για την στειρωση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kira
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Τώρα για το τι θα συνέβαινε, υποθέτω ότι θα προσπαθούσε να ζευγαρώσει με τη στειρωμένη, αυτή δεν θα ήθελε και θα ακολουθούσε άγριος καβγάς. Εδώ πολλές φορές ούτε οι γάτες με οίστρο δεν κάθονται με τη μία, πόσο μάλλον οι στειρωμένες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αναρωτιέμαι αν ο φατσούλης μας ήταν ο μόνος γάτος τελικά που δεν ήταν στειρωμένος και (έδειχνε) να μην τον ενοχλεί.

Δεν θέλαμε με τίποτα να τον στειρώσουμε, δεν το αντέχαμε για διάφορους λόγους. Του είχαμε φέρει μια φιλενάδα σπίτι να ζευγαρώσει αλλά μπααα...δεν του καθόταν η άτιμη.
Την είχαμε σπίτι μας σχεδόν έναν μήνα. Κάποια στιγμή βαρέθηκε και εκείνος και απλά την αγνούσε.
Δεν ξαναπροσπαθήσαμε έκτοτε. Αλλά ούτε φώναζε, ούτε είχε τάσεις φυγής, ούτε ψέκαζε ιδιαίτερα (το έκανε κάποιες φορές αλλά όχι συχνά).
Γενικώς δεν μας έδωσε ποτέ την αίσθηση ενός γάτου που υποφέρει. Μα ποτέ. Ούτε κατά διάνοια. Είχε πάντα τα κέφια του για παιχνίδι, κοιμόταν με μας μια χαρά, έτρωγε κανονικότατα. Καμία ένδειξη. Και άψογος και στην υγεία του. Δεν είχε αρρωστήσει ποτέ.

Ρώτησα τότε τον γιατρό και μου είπε πως τα περσίας είναι γενικώς γατιά λίγο τεμπέλικα στον τομέα αυτό. Και "έφυγε" με τα όλα του τελικά ο φατσούλης. Και να είμαι ειλικρινής χαίρομαι γι'αυτό.
Από αυτά που διαβάζω όμως μάλλον ήταν η εξαίρεση.
Να σημειωθεί σαφώς πως δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι, οπότε δεν έπαιζε σενάριο του να ζευγαρώσει με κάποια αδέσποτη γατούλα.
Σε αντίθεση με τον φάτσα, η 1η μου γάτα (θηλυκιά) έκανε σαν τρελή όταν είχε οίστρο. Είχε κάνει μέχρι και πύον στη μήτρα η γλυκιά μου.
Την στειρώσαμε τελικά. Ήταν μονόδρομος. Έκλαιγε, φώναζε και μας έδειχνε έντονα πόσο πονούσε και υπέφερε. Οπότε τότε δεν το σκέφτηκα καν 2η φορά.
Δεν ξέρω, αλλά τελικά μήπως το κάθε γατί έχει την δική του ψυχοσύνθεση στο θέμα αυτό?
Νομίζω πως αν ξαναπάρω γάτο θα περιμένω πρώτα να βεβαιωθώ πως νιώθει δυσάρεστα πριν αποφασίσω αν θα τον στειρώσω.
Mariannioum
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας, Σε μερικές μέρες θα αγοράσει η μαμά μου ( είμα 12 χρ.) ένα όμορφο, θηλυκό γατάκι Περσίας. Είναι σωστό να κάνουμε στείρωση στα ζώα; Δεν το ρωτάω για το γατάκι που θα πάρω, αλλά έτσι γενικά για να ξέρω. Νιώθω ότι έτσι τις στερούμε το δικαίωμα να νιώσουν το συναίσθημα της μητρότητας.
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/Παντως προσωπικα ειμαι υπερ της στειρωσης γιατι πραγματικα το προβλημα με τα αδεσποτα ειναι τεραστιο

zorica
Διάσημο μέλος
CatOwned
Νεοφερμένο μέλος
Πάνος
aretha
Περιβόητο μέλος
Για να τα πάρουμε ένα ένα:
- ΝΑΙ, εμβόλια πρέπει να κάνει. Συνήθως ο πρώτος εμβολιασμός γίνεται σε τρεις επαναληπτικές δόσεις και ακολουθεί ετήσια επανάληψη. Επειδή η γατούλα σου έχει ήδη περάσει κατά πολύ την ηλικία που κανονικά θα έπρεπε να εμβολιαστεί, ίσως να χρειάζεται απλώς το ετήσιο εμβόλιο. Ένας κτηνίατρος θα σου πει καλύτερα.
- Όπως θα διάβασες και στο πιο πάνω άρθρο, η στείρωση θα της εξασφαλίσει καλύτερη και μακρύτερη ζωή: την προφυλάσσει από θανατηφόρες μεταδιδόμενες ασθένειες όπως η ιογενής λευχαιμία και το AIDS της γάτας, την προφυλάσσει από καρκίνους, τη γλιτώνει από την ταλαιπωρία του οίστρου και τους κινδύνους που συνεπάγεται (φόλες, αυτοκίνητα, τραυματισμοί) και πολλά ακόμη.
- Αν βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο εγκυμοσύνης μπορεί και τώρα να γίνει στείρωση, ακριβώς για τον λόγο που ανέφερες κι εσύ, ότι δυστυχώς τα γατάκια δίνονται πολύ δύσκολα.

- Αν οι συνθήκες στο κατάστημα που την έχεις είναι καλές (αν δηλαδή έχει φαγητό και νερό, καλό φωτισμό και εξαερισμό και κάνα-δυό παιχνιδάκια για να ασχολείται) μπορεί να ζήσει κι εκεί, αν είναι αδύνατο να την πάρεις σπίτι. Διαφορετικά, αν οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες, ίσως θα ήθελες να βάλεις μια αγγελία εδώ για να της βρεις ένα σπίτι.
CatOwned
Νεοφερμένο μέλος
Υ.Γ. Τό κατάστημα είναι νομίζω ένας παράδεισος για κάθε wannabe μικρό (γατουλο)εξερευνητή , ή τροφή του είναι γουίσκας γκουρμέ κλπ. κονσέρβες και κροκέτες ( σύν σπιτικό καμιά φορά ) , ο εξαερισμός άριστος , φωτισμός υπάρχει και το βράδυ και τά παιχνίδια του όταν δεν είμαστε εμείς ( οί άνθρωποι ) είναι όοοοολα τά υπολοιπα αντικείμενα αν και τη βρίσκει περισσότερο με τα στυλό και διάφορα στρογγυλά αντικείμενα ;-)
Όσο για να το βάλω σ’ αγγελία…μπάααα… Πλέον το συνήθισα , τ’ αγαπάω και μ’ αγαπάει οπότε μάλλον «στικάραμε» μαζί ;-)
Πάνος
ruko
Διάσημο μέλος

Είσαι πλέον CatOwned όνομα και πράγμα!

Fotini
Διάσημο μέλος
Θα συμφωνήσω κι εγώ με την Αλίκη στο θέμα της στείρωσης. Αν είναι να την πας στο γιατρό μια φορά, καλύτερα να στειρωθεί για να μη βασανίζεται και αυτή κι εσύ με τις γέννες της. Βρες ένα καλό γιατρό που θα την προσέξει και μη φοβάσαι τίποτα. Η στείρωση είναι μια διαδικασία που - όταν ο κτηνίατρος ξέρει τη δουλειά του - απασχολεί γάτα και άνθρωπο το πολύ τρεις ημέρες...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γεράνι
Νεοφερμένο μέλος

Εφτασε η ώρα για στείρωση;

Μετά την στείρωση αλλάζει καθόλου η συμπεριφορά του;
Γιατί ο πατέρας μου επιμένει ότι μετά δεν θα είναι κανονικός γάτος.Μόνο ύπνος και φαί.

drusilia
Διάσημο μέλος

Αυτο που αλλάζει είναι οι τάσεις φυγής ώστε να αναζητήσουν θηλυκά και να οριοθετήσουν την περιοχή τους. Οποτε απο αυτην την άποψη γίνονται περισσότερο "σπιτόγατοι". Αλλά μέχρι εκει.
Εγώ πάντως έχω καταλάβει οτι ειναι μονόδρομος η στείρωση αν ο γατούλης μένει μέσα στο σπίτι μονο. Αλλά και έξω να μένει θα πάρεις μεγάλο ρίσκο αφήνωντάς τον αστείρωτο...
Fotini
Διάσημο μέλος
Ο γάτος μου είναι 5 μηνών.Εχει μειώσει λίγο του γουργούρισμα και έχει συνεχώς "σηκωμάρες"
Εφτασε η ώρα για στείρωση;
Μετά την στείρωση αλλάζει καθόλου η συμπεριφορά του;
Γιατί ο πατέρας μου επιμένει ότι μετά δεν θα είναι κανονικός γάτος.Μόνο ύπνος και φαί.![]()
Ναι, "κανονικός" γάτος δε θα είναι, δηλ. δε θα μπορεί να γ.... θηλυκές - αν εννοεί αυτό ο μπαμπάς σου! Αλλά, θα είναι ο ίδιος χαρακτήρας και δε θα έχει το άγχος του ζευγαρώματος. Θα είναι πιο ήρεμος και πιο χαδιάρης και δε θα χρειαστεί να τον ψάχνετε στις γειτονιές.
deni
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σασ και παλι μετα απο πολυ καιρο..Ομολογω οτι μου ειχε λειψει το site σας και μετανιωνω που εκανα τοσο καιρο να μπω.Αλλα οι περιστασεις.Μερικοι ισως θυμουνται που ζητουσα απελπισμενα συμβουλες οταν ηταν να κανω οδικως ταξιδι μαζι με την ψιψινα μου απο Ελλαδα για Ολλανδια. Και απο τοτε που εφτασα λογω τρεξιματος εκανα πολυ καιρο να μπω. Αυτα περασαν, φτασαμε πολυ καλα και τωρα μας προεκυψαν αλλα.
Χτες πηγα τη μικρη μου για στειρωση. Ηθελα και γω μια φορα οπως και καποια αλλα μελη να τη ζευγαρωσω πριν αλλα εδω ειχαμε το προβλημα οτι στην Ολλανδια δε βρισκεις γατο που να ειναι ακεραιοσ :-) ολοι ειναι στειρωμενοι. Εψαξα αρκετα μπορω να πω να βρω καποιον αρσενικο. Στην αρχη εψαχνα Περσιας τρομαρα μου. Μετα καταλαβα οτι γενικα το ειδος ειναι προς εξαφανιση και εψαχνα εναν υγιη ακομα και κεραμιδογατο.Και οταν πια η κατασταση εφτασε στο απροχωρητο και καναμε τρεισ μερες ολοι στο σπιτι να κοιμηθουμε οτι τα σκουξιματα για την αναζητηση συντροφου, πηγαμε στο γιατρο.
Ολα καλα αυτα που λετε απλα εχω καποιες αποριες. Καταρχασ καθαρα απο περιεργεια ποσο στοιχιζει η στειρωση στην Ελλαδα. Εδω εγω πληρωσα 112.00 ευρω πακετο ολα οπως μου ειπαν: ηρεμιστικη ενεση, τροφη ειδικη για τρεις μερες, και αφαιρεση ραμματων μετα απο δυο βδομαδες.
Και φυσκα η μεγαλη μου ερωτηση. Εμεις γιατι μετα τη στειρωση βαλαμε ΚΩΝΟ?????γιατι κανενας δεν ανεφερε ποτε για κατι τετοιο. Ειναι περιττο η απλα μονο σε αυτη τη χωρα βαζουν αυτο το πραγμα γυρω απο το λαιμο της ψιψινας μου και υποφερει και αυτη και μαζι της και γω? Τι να σασ πω. Τη βλεπω και μαραζωνω. Απο τη μια η καημενη ειναι τοσο απελπισμενη δυσκολευεται να κινηθει, παει να κολλησει τη μουριτσα της στο παραθυρο και χτυπαει το πλαστικο στο τζαμι και τρομαζει, και απο την αλλη εχω και το φιλο μου που την αγαπαει βεβαια αλλα με κοροιδευει και μου λεει οτι ειναι σα λαμπατερ. Και τι να του πω βεβαια οτι εχει αδικο. Καμια φορα οπως με κοιταει μεσα απο τον κωνο- εχει και ενα πλαστικο αυτοκολλητο και καμια φορα γυριζει ο κωνος και δεν βλεπει τιποτε το καημενο αφου εχει το αυτοκολλητο μπροστα ση μουριτσα της- με πιανουν τα γελια και μετα νιωθω τυψεις . Ο γιατρος ειπε λεει να τον κρατησουμε μια βδομαδα σιγουρα και μετα να της το βγαζω οταν θα ειμαι και γω και θα την ελεγχω αλλα οταν θα ειναι μονη της θα πρεπει να το φοραει για κανενα μηνα. Για να μη φαει τα ραμματα. Ειναι φυσιολογικο αυτο η απλα εδω ακολουθουν αλλη τακτικη.Και ρε παιδια αφου εχει τον κωνο το καημενο δε μπορει ουτε να καθαριστει μετα την τουαλετα της ουτε να γλυφτει και υποφερει. αυτη ολη τη μερα δεν εκανε τιποτε αλλο καθαριζοταν.
Για αντιβιωση δε μου ειπε τιποτε απολυτως. Παντως η καημενη σημερα λιγο συνηλθε. Της εδωσα νερακι με το κουταλακι, εφαγε και λιγο απο την τροφη που μας εδωσε ο γιατρος και το απογευμα σκαρφαλωσε και στο γατοδεντρο. ΚΑι ολη τη μερα απο διπλα μου δεν ξεκολλαει το καημενο. Και τωρα εχει κολλησει τη μουριτσα του στην ακρη του λαπτοπ και με βλεπει που γραφω. Λετε να καταλαβαινει οτι γραφω για αυτην? Παλι καλα που δε φοβαμαι μη με παρεξηγησει κανεις σε αυτο το site. :-)
Ασ με συμβουλεψει καποιος.
Ευχαριστω προκαταβολικα για οποιον μου δωσει μια διαφωτιστικη πληροφορια πανω σο θεμα
aretha
Περιβόητο μέλος
...Και όχι μόνο στην Ολλανδία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη! Μόνο στην Ελλάδα το "συζητάμε" ακόμα τόσο πολύ το θέμα...Ηθελα και γω μια φορα οπως και καποια αλλα μελη να τη ζευγαρωσω πριν αλλα εδω ειχαμε το προβλημα οτι στην Ολλανδια δε βρισκεις γατο που να ειναι ακεραιοσ :-) ολοι ειναι στειρωμενοι.
Αλλά πού θα πάει, αργά ή γρήγορα θα πάρουμε κι εμείς μπροστά. Κι εδώ κάπου τόσο κοστίζει η στείρωση θηλυκής γάτας. Για τη στείρωση της Αρήθας μου, έδωσα 100 ευρώ.Καταρχασ καθαρα απο περιεργεια ποσο στοιχιζει η στειρωση στην Ελλαδα. Εδω εγω πληρωσα 112.00 ευρω
Σπάνια τον βάζουν προληπτικά τον κώνο, ακριβώς γιατί ενοχλεί τόσο πολύ τη γατούλα. Συνήθως ο κώνος μπαίνει μόνο αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αν δηλαδή πειράζει πάρα πολύ τα ράμματά της, αν έχει ανοίξει η τομή ή αν έχει μολυνθεί. Και το διάστημα της μιας εβδομάδας μου φαίνεται πολύ μεγάλο...Εμεις γιατι μετα τη στειρωση βαλαμε ΚΩΝΟ?????

Η Αρήθα δεν έβαλε βέβαια κώνο, αλλά δεν έδειξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ράμματά της. Απλώς ο γιατρός μας μου είχε πει να έχω το νου μου για τις πρώτες 2 μέρες και να της αποσπώ την προσοχή όταν πάει να τα πειράξει.
Αν δεν έχει κάποιο ειδικό πρόβλημα η γατούλα, εγώ θα της τον έβγαζα τον κώνο,
προσέχοντάς την όμως για να μην κάνει ζημιά στα ράμματα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Η τιμή της στείρωσης λογική ειναι εκεί γύρω παίζουν και εδώ και εγω 100 ευρώ έδωσα. Αυτό με τον Κώνο που λες μου ακούγεται πολύ ταλαιπωρητικό...βγαλτης το δοκιμαστικά και αν δεις ότι δεν πειράζει τα ράμματα μην της το ξαναβάλεις. Εχει πολλά ραμματάκια? Ο γιατρός τι σου είπε πότε θα πας να τα βγάλετε? Αντιβιωση δεν σου έδωσε γιατί συνήθως κάνουν ενέσιμη που κραταει 2 μέρες περίπου, μετά αν τελικα προκύψει κάποιο πρόβλημα στην τομή σου δίνουν έξτρα, αυτο τουλαχιστον κάνει ο δικός μου γιατρός. Δοκιμασε αυτό με τον κώνο που σου είπα και αν δεις οτι ασχολειται πολυ με τα ραμματα απλά τράβα της την προσοχή σε ένα παιχνίδι για να μην τα πειράζει αν και αν περάσουν 3-4 ημέρες δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος...
deni
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστω
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool