Στείρωση στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Απο την Τρίτη που κάναμε τη στείρωση, δεν εχει φάει τίποτα κ πίνει πολύ λίγο νερό! ότι κ αν της κάνω αγριεύει! Έχει μείνει η μισή η καημένη! τί να κάνω? ξέρει κανείς να μου πει?
:confused:
Για να αγριεύει κάτι την ενοχλεί κ ίσως κ γι αυτό της έχει κοπεί κ η όρεξη ρώτησες τον γιατρό σου γι αυτή τη συμπεριφορά; Μήπως πρέπει να την πας να την εξετάσει πάλι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάτι δεν είναι και τόσο ΟΚ για να αγριεύει... της δίνεις αντιβίωση ή κάποιο φάρμακο;;έλεγξε για παρενέργειες μήπως την πειράζει κάτι. Γενικά καλό θα ήταν να την δει ο γιατρός της μήπως και υπάρχει κάτι που την ενοχλεί και δεν φαίνεται... Περαστικά εύχομαι και να νιώσει καλύτερα σύντομα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μ&Μ είναι καλύτερα ο γατούλης σου;Ανένηψε πλήρως;

hello:D!
Ναι, δόξα το Θεό είναι καλά, αν και από την αντιβίωση που του έδωσε προκλήθηκαν ψιλοπροβληματάκια(διάρροια) και πριν από κάποιες μέρες τραυματίστηκε ελαφρά στην περιοχή:mad::(:( χωρίς όμως να παρουσιαστεί πρόβλημα!ουφ...αυτού του γάτου όλο κάτι του τυχαίνει:rolleyes:!
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Άντε με τις υγείες σας τότε!Του έχεις ανοίξει θεματάκι να τον δούμε και να μαθουμε για αυτόν;

την πήγα στο γιατρό και αμέσως μόλις επιστρέψαμε στο σπίτι άρχισε να τρώει.Το κακό είναι ότι έφαγε και τα ράματά της! Μολύνθηκε η πληγή της και τώρα κυκλοφορεί με κολάρο και την τομή ανοιχτή.Κάθε μέρα πάμε στο γιατρό,αλλά αυτό το πράγμα το συνάντησε για πρώτη φορά. Είναι λίγο ζωηρούλα η γατούλα μου...

Περαστικά της μωρέ..... Κουράγιο !!! :)
για το καλό της είναι και γρήγορα όλα θα περάσουν!!!

Άντε με τις υγείες σας τότε!Του έχεις ανοίξει θεματάκι να τον δούμε και να μαθουμε για αυτόν;
Ευχαριστούμε! Όχι ακόμα αλλά έρχεται:D

@hutnana: Περαστικά, ελπίζω να είναι σύντομα περδίκι και πιο ζωηρή από ποτέ!:D

Ευχαριστούμε! Όχι ακόμα αλλά έρχεται:D

@hutnana: Περαστικά, ελπίζω να είναι σύντομα περδίκι και πιο ζωηρή από ποτέ!:D
Άντε άντε θέλουμε να δούμε για ποιον μιλάμε τόσο καιρό!:D

Ο Γάτος μου είναι 8 μηνων.Να τον στειρώσω;θα γίνει σίγουρα σε ένα μήνα λόγω ότι θα πάει σε εξοχή αλλά σκέφτομαι να το κάνω λίγο νωρίτερα για να ηρεμήσει λίγο

Ο Γάτος μου είναι 8 μηνων.Να τον στειρώσω;θα γίνει σίγουρα σε ένα μήνα λόγω ότι θα πάει σε εξοχή αλλά σκέφτομαι να το κάνω λίγο νωρίτερα για να ηρεμήσει λίγο
Αν το συζητήσεις με το γιατρό το και σου πει ότι είναι εντάξει,μπορείς και να τον στειρώσεις.Αλλά έχε υπόψιν σου ότι δεν ηρεμούν όλοι οι γάτοι με τη στείρωση,είναι και θέμα χαρακτήρα.;)

Επειδή σήμερα έκανα τον patsi στείρωση και έχω καταστεναχωρηθεί:(:(:( δέν τρώει και δεν μπορεί να στηριχτεί στα πόδια του ο καυμένος.... Διάβασα ότι υπάρχει μια ειδική τροφή για τις τρείς πρώτες ημέρες μετά την στείρωση. Ποιά είναι αυτή για να την προμηθευτώ??? Και εντέλλει τι παραπάνω προσφέρει... Αυτά, ούφ συγνώμμη για τα πολλά, αλλα πάω να σκάσω...

Διάβασα ότι υπάρχει μια ειδική τροφή για τις τρείς πρώτες ημέρες μετά την στείρωση.
Ίσως εννοείς την ειδική τροφή που προορίζεται για ζώα που αναρρώνουν από επεμβάσεις. Αυτή η τροφή έχει έντονη μυρωδιά και γεύση για να ανοίγει την όρεξη στα ζωάκια και είναι πολύ πιο θρεπτική από την κανονική, ώστε ακόμα κι αν τρώνε λίγο μόνο να παίρνουν όλα όσα χρειάζονται.
Τέτοιες τροφές είναι η Recovery της Royal Canin και η a/d της Hill's.
Όταν όμως αναρρώσει ο γατούλης σου, θα πρέπει να του δίνεις (σε μόνιμη βάση πια) μια τροφή ειδική για στειρωμένες γάτες. Τέτοιες τροφές έχουν οι περισσότερες μάρκες, ρώτησε τον κτηνίατρο και το πετ σοπ σου και θα σε ενημερώσουν σχετικά.
Μπορείς επίσης να ρίξεις μια ματιά στις κριτικές γατοτροφών για να διαβάσεις τη γνώμη άλλων μελών του φόρουμ για διάφορες τροφές.;)

Οταν γραφτηκα σε αυτο το forum δεν ξερω αν ημουν ειλικρινης. Δεν ξερω αν συμπαθω τις γατες. Ξερω μονο πως αγαπουσα τη δικη μου γατα.
Ηταν το πρωτο ζωο που ειχα (αν εξαιρεσω τα ψαρια του ενυδρειου και 2 πουλια που ειχα οταν ημουν 12).
Δεν θελησα να εχω ζωο. H Divina και η αδελφη της αυτοπροσκληθηκαν στο σπιτι μας τον περασμενο Οκτωβρη. Τοτε νομιζα πως ηταν πολύ μικρές, αλλα συγκρινοντας με κατι γατια ενος συγγενη που ειδα προσφατα, συμπεραινω πως θα ηταν καπου 4 μηνων.
Τα ταϊζαμε μεχρι τα Χριστουγεννα. Η γειτονια εχει αρκετές γατες, κυριως αρσενικές, αλλα εμεις ταϊζαμε μονο αυτα τα 2. Η αδελφη της Divina εξαφανιστηκε χωρις να αφησει ιχνη μετα τα Χριστουγεννα.
Τοτε νοιώσαμε μεγαλυτερη συμπονοια για το μικρο που ειχε μεινει πισω, καθως ολο τον καιρό τα αδερφακια ηταν αχωριστα. η Divina ήταν λιγο πιο μεγαλοσωμη, κι ας ετρωγε λιγοτερο. Η αδερφη της ηταν πιο δυναμική, σε σημειο μερικες φορες να μην την αφηνει να φαει. Εγω συμπαθουσα το ντροπαλο γατακι, ειχε μια μουσουδιτσα γεματη αξιοπρεπεια.
Απο τοτε που ανοιχτηκαμε στο μοναχικο πια γατακι-κυριως εγω- ενοιωσα να μεγαλωνουν οι ευθυνες μου. Πηγαμε στο κτηνιατρο, εκανε εμβολια, επαιρνε αντιπαρασιτικο χαπια. Σκεφτομουν πως δεν θα ηξερα τι να κανω με περισσοτερα γατια αν γεννουσε, καθώς τα οικονομικα μου δεν ειναι ανθηρα, και ειναι πολυ δυσκολο να βρεις σπιτια για γατια που δεν ειναι ρατσας. Κι αν τους εβρισκα σπιτι, πως θα ηξερα τι μοιρα θα ειχαν; Στο σπιτι τους εκανε εντυπωση που ασχολιομουν τοσο πολύ. Τελικα της εκανα αντισυλληπτική ένεση 2μηνιαιας δρασης, 2 φορες.
Σκοπευα μολις μαζευα χρηματα να της εκανα μονιμη επεμβαση. Τη λυπομουν που δε θα αποκτουσε γατια, κι ενας λογος ηταν πως ηταν πανεμορφη. Αυτος ειναι κι ο λογος που προσθετω το σχολιο μου. Βλεπω τι τιμες υπάρχουν και μου φαίνεται παράξενο, γιατι εμενα η κτηνιατρος μου ειχε πει πως η εγχειρηση θα κοστιζε γυρω στα 180 ευρώ. Δεν είναι παρα πολλά;
Τελικά μαλλον δε θα χρειαστεί, γιατι η Divina αγνοειται απο την Κυριακή. Μετα τις 3 τα ξημερωματα που την ειδαμε για τελευταια φορα, δεν την εχουμε ξαναδει. Ψαξαμε τη γειτονια, μεχρι και αφισες κολλησα σε 4 στυλους της ΔΕΗ με φωτογραφιες και τηλεφωνο, μηπως καποιος την ειχε δει, αλλα τιποτα. Χαθηκε, με τον ιδιο τροπο που χαθηκε η αδερφη της (και εκεινη την ειχαμε ψαξει). Δεν αντεχω να σκεφτομαι τι μπορει να εγινε. Η γειτονια ειναι γεματη αυλες και κηπους, αλλα η γατα ποτέ δεν απομακρυνοταν πολύ. Ειχε σταθερες ωρες που ετρωγε, και ετρεχε παντα στην πορτα της αυλής η στη γωνια του δρομου οποτε μας ακουγε.
Εγω ακομα ελπιζω οτι θα γυρισει. Αλλα καθε μερα μου φαινεται πιο απιθανο.
Ηταν πολύ ατιθαση για να την περιορισω στο σπιτι και ο αντρας μου δεν την ηθελε, ειδικα τωρα που ειμαι εγκυος. Κοιμοταν σε ενα καλαθακι στην αυλη. Μηπως φταιω εγω τελικα;
Μου λειπει πολύ το κουδουνάκι της.

Ναι, ειναι οντως πάρα πολλά τα λεφτά που λες. 80-100 ευρώ ειναι οι συνήθεις τιμές...

Δεν λείπει πολλές μέρες πάντως, μην απελπίζεσαι! Ρώτησες στην γειτονιά; Ίσως καμιά αφισούλα μήπως κάποιος ξέρει κάτι;

Μερικοι μου ειπαν πως μπορει να εψαχνε γατους και γι αυτο να εφυγε. Αλλα η ενεση της ισχυε μεχρι το Δεκαπενταυγουστο. Και επειτα δε θα γυριζε να φαει;

Συνημμένα

• n610504416_392446_1872.jpg
    n610504416_392446_1872.jpg
    36,9 KB · Εμφανίσεις: 40
Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Δυστυχώς η ένεση δεν είναι καθόλου αξιόπιστη,και μάλιστα πριν λίγο καιρό είχαμε και αγγελία απο κάποιον κύριο που χάριζε γατάκια απο γεννα που είχε προκύψει απο τη γατούλα του,παρόλο που της είχε κάνει ένεση.Όσο για την τροφή,ειδικά οι γάτες που ζουν σε εξωτερικούς χώρους είναι ικανές να τη βρουν ακόμα κι αν δενε ίναι στην αυλή τους,κυνηγ'ωντας.Οι τιμές που αναφέρεις για τη στείρωση είναι όντως υπερβολικές,για θηλυκά είναι περίπου 80-100 ευρώ.Δες στα άρθρα αυτό που αναφέρει τι πρέπει να κάνουμε για να βρούμε μια γατούλα που χάθηκε,κι ελπίζω να την έχεις σύντομα κοντά σου...

Παντως η γατα δεν παρουσιαζε κανενα δειγμα οιστρου.
Ηταν οντως ικανη να κυνηγησει (ειχε σκοτωσει 2 πουλακια στην αυλη, καθώς και πολλά εντομα, μικρα ποντικακια, σαυρες) αλλα δεν ετρωγε αυτα που επιανε (εκτος απο 1 τζιτζικι). Ηταν περιεργη στο φαγητο. Δεν της αρεσαν καν τα αποφαγια (κρεας, παντα) ενώ ηταν εκλεκτική ακομα και με τη μαρκα της κονσερβας.

Παντως η γατα δεν παρουσιαζε κανενα δειγμα οιστρου.
Ηταν οντως ικανη να κυνηγησει (ειχε σκοτωσει 2 πουλακια στην αυλη, καθώς και πολλά εντομα, μικρα ποντικακια, σαυρες) αλλα δεν ετρωγε αυτα που επιανε (εκτος απο 1 τζιτζικι). Ηταν περιεργη στο φαγητο. Δεν της αρεσαν καν τα αποφαγια (κρεας, παντα) ενώ ηταν εκλεκτική ακομα και με τη μαρκα της κονσερβας.
Τι να πω...Ελπίζω πως επειδή είναι θηλυκό,ακόμα κι αν έφυγε να ζευγαρώσει,θα επιστρέψει για να γεννήσει τα μικρά της στο περιβάλλον σας που θεωρεί ασφαλές.Ελπίζω να τη βρεις...:(

Η αλήθεια είναι εγώ δε θα άφηνα ένα πλάσμα που αγαπάω έξω στην αυλή με κρύο κ ζέστα όπως επίσης δεν θα μπορούσα να αγαπάω μόνο τη δική μου γάτα κ να μη νιώθω συμπόνια κ για τα υπόλοιπα ζώα που κυκλοφορούν έξω με αντίξοες συνθήκες. Εν πάση περιπτώσει η γατούλα έφυγε κ ας ελπίσουμε ότι πήγε κάπου καλύτερα κ να μη της συνέβη κάτι

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back