Διατυπώνονται διάφορες ενστάσεις για τη στείρωση στα ζώα φίλε μου, προσωπικά έχω ακούσει πάρα πολλά. Μερικά φαίνεται οτι θα μπορούσαν να στέκουν κιόλας. Όλες αυτές οι ενστάσεις όμως ξεκινούν από μια διαστροφή, αν θέλεις της λογικής: σαν αφετηρία έχουν τον παραλληλισμό γάτας με άνθρωπο. Μια πολύ καλή αντιπαράθεση, μπορείς να διαβάσεις και στα αρχικά σχόλια αυτού του άρθρου. Οι απόψεις του-της neisseria, θα μπορούσαν να στέκουν, καλοδιατυπωμένες κτλ. Ναι αλλά θα διαβάσεις σε πολλά σημεία, απόψεις του στυλ:
"κι εσύ μπορείς να κολλήσεις αφροδίσια νοσήματα, δηλαδή πρέπει να σε στειρώσουμε?"
"ο καθένας μπορεί να κάνει ένα παιδί, και μετά να το παρατήσει, τι δηλ. θα πρέπει να στειρωθούμε όλοι?"
Τελείως λάθος δηλαδή από τη βάση τους αυτή οι ισχυρισμοί. Ελπίζω να βλέπεις τη διαφορά.
Άσε το άλλο το κουφό που άκουσα πρόσφατα: "Τι δηλαδή, πρέπει να στερήσουμε από το ζωάκι τη χαρά του έρωτα?". Δηλαδή, έλεος. Η γατούλα μου όταν τελειώνει το φαγητό, ο,τι μένει, προσπαθεί να το θάψει επί 5 λεπτά, ξυνοντας το παρκέ, κι αυτό το κάνει κάθε μέρα...Δηλαδή ξεκολλήστε.....Δεν έχει συνειδητό το ζώο, ζευγαρώνει για να σταματήσει να υποφέρει, έλεος πια με όλα αυτά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.