Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Καλημέρα!!Φυσικά και είναι κανονικό χειρουργείο και πρέπει την επέμβαση να την κάνει ένας γιατρός, που ξέρει τη γατούλα και τυχόν προβλήματα υγείας που έχει!Αν όλα είναι φυσιολογικά, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ζήτησε όμως, να της βάλει απορροφώμενα ράμματα, ώστε να μη χρειάζεται να τρέχετε για να σας τα κόψει και, επίσης, να κάνει ο ίδιος ο γιατρός ενέσιμη αντιβίωση μακράς διάρκειας, ώστε να μη χρειάζεται να της δίνεις εσύ την αντιβίωση με σύριγγα!Εμάς, ο γιατρός μας, κράτησε την Μπασσέτ και 24 ώρες στο ιατρείο για παρακολούθηση και την πήρα σπίτι ζωηρή και κεφάτη!Την πρώτη ημέρα, λόγω της νάρκωσης δεν θα τρώει, άστην μόλις πεινάσει, θα φάει και θα πιει. Η δικιά μου, βέβαια, με το που γυρίσαμε έτρεξε και ροκάνισε κροκέτες και ήπιε νεράκιΗ Φαιδρούλα μου είναι πλέον 1 έτους κ 2 μηνών κ πρίν από μια βδομάδα είχε τον πρώτο της οίστρο..που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για στείρωση...Επιτρέψτε μου να έχω τις επιφυλάξεις κ τις απορίες μου όμως...
1. η στείρωση είναι κανονικό χειρουργείο, και θέλω να ξέρω ότι έχω επιλέξει τον κατάλληλο γιατρό (από Οκτώβρη μετακομίζω στη Ζωγράφου,Αθήνα.Αν ξέρει κάποιος έναν καλό κτηνίατρο...)
2. με την αφαίρεση των γεννητικών οργάνων δεν επηρεάζονται η ανάπτυξη και οι ορμόνες της γατούλας?
3. πότε είναι η κατάλληλη εποχή για μία στείρωση??
Τώρα, όσον αφορά στην ανάπτυξή της, , η Φαίδρα σου , δεν ξέρω τη ράτσα της, στους 14 μήνες, πρέπει να έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή της, οπότε δεν θα έχεις να αναρωτιέσαι. Αν είναι κάποια ράτσα που μεγαλώνει πέραν του έτους, πρέπει να ρωτήσεις τον κτηνίατρο για τις επιπτώσεις της στείρωσης. Πάντως, κι εμένα η Μπασσέτ είχε τον πρώτο της οίστρο στην ηλικία της Φαίδρας σου , και ήταν βάσανο για την καημενούλα!Άσε που μερικές ημέρες νωρίτερα, μάλλον είχε προοίστρο, έφυγε από το σπίτι και τρελλαθήκαμε μια μέρα μέχρι να την βρούμε
Αυτός είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος , να πηδήξει από κανένα μπαλκόνι για να ζευγαρώσει, ή να σου ξεφύγει σαν αστραπή μέσα από τα χέρια, όπως εμάς
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vaso
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Εκτροφείς πολλών ρατσών στειρώνουν τα θηλυκά 3-4 μηνών και τα δίνουν στους πελάτες τους χωρίς κανένα θέμα.
Τώρα τυχαία έψαχνα, για μια βιρμανίας που με ρώτησαν και διάβασα ότι όσο νωρίτερο, τόσο λιγότερο πονάει ο οργανισμός, η γατούλα αναρρώνει γρηγορότερα, και ευκολότερα δεν επηρεάζει φυσικά την ανάπτυξη, και όσο νωρίτερα, τόσο μηδενίζεται το ποσοστό να κάνει αργότερα και καρκίνο της μήτρας (αφού έχει αφαιρεθεί), αλλά και καρκίνο του στήθους.
https://www.petside.com/petsideblog/2008/03/pediatric-spayneuter.php
Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν και στο παρελθον ειχαμε στο σπιτι δυο γάτους σε χωριστα χρονικα διαστηματα,μονάχα προαφατως και μεσω του διαδικτυου ανεκασυψα ποσα λιγα γνωριζω για αυτες!
τα γατια που τα χάσαμε βιαιως το μεν και ανεξηγτως το δε, δεν τα ειχαμε στειρωσει και τα αφηναμε να γυρνουν ελευθερα..
τωρα ομως που βρηκα προ 15μερου ενα γατακι αδεσποτο στην ισογεια αποθηκη μου-το υπολογιζω ναναι 2 μηνων-επειδη ειναι θηλυκο και θελω να το κρατησω σκεφτομαι πως η στειρωση ειναι μονοδρομος και μιλω ως εμπειρικος γνωστης της βιολογιας
προχθες ζυγιζε 600 γραμμ περιπου και θαρρω πως κατα τον Φλεβαρη θα βιωσει τον πρωτο του οιστρο
ισως ειναι καλυτερα που βρηκα θηλυκο διοτι στα αρσενικα κακως λεμε στειρωση..διοτι προκειται περι ευνουχισμου
ορος που δεν χρησιμοποιειται για το γυνακειο φυλο διοτι δεν εχει νοημα
δεν υπηρξε ποτε γυνη ευνουχα και στην περιπτωση που βγαλει τις ωοθηκες
δεν την λεμε ευνουχισμενη
σιγουρα ειναι λυπηρο για εναν ανδρα αν αντιστοίχως χασει τους ορχεις του και μαλλον δεν θα εκανα κατι τετοιο στο γατο μου..θα προτιμουσα να πεσει ηρωικα στον σεξουαλικο στιβο παρα να του βγαλω τους γεννητικους του αδενες
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Χαιρετω την φιλοζωικη μας κοινοτητα!
Αν και στο παρελθον ειχαμε στο σπιτι δυο γάτους σε χωριστα χρονικα διαστηματα,μονάχα προαφατως και μεσω του διαδικτυου ανεκασυψα ποσα λιγα γνωριζω για αυτες!
τα γατια που τα χάσαμε βιαιως το μεν και ανεξηγτως το δε, δεν τα ειχαμε στειρωσει και τα αφηναμε να γυρνουν ελευθερα..
τωρα ομως που βρηκα προ 15μερου ενα γατακι αδεσποτο στην ισογεια αποθηκη μου-το υπολογιζω ναναι 2 μηνων-επειδη ειναι θηλυκο και θελω να το κρατησω σκεφτομαι πως η στειρωση ειναι μονοδρομος και μιλω ως εμπειρικος γνωστης της βιολογιας
προχθες ζυγιζε 600 γραμμ περιπου και θαρρω πως κατα τον Φλεβαρη θα βιωσει τον πρωτο του οιστρο
ισως ειναι καλυτερα που βρηκα θηλυκο διοτι στα αρσενικα κακως λεμε στειρωση..διοτι προκειται περι ευνουχισμου
ορος που δεν χρησιμοποιειται για το γυνακειο φυλο διοτι δεν εχει νοημα
δεν υπηρξε ποτε γυνη ευνουχα και στην περιπτωση που βγαλει τις ωοθηκες
δεν την λεμε ευνουχισμενη
σιγουρα ειναι λυπηρο για εναν ανδρα αν αντιστοίχως χασει τους ορχεις του και μαλλον δεν θα εκανα κατι τετοιο στο γατο μου..θα προτιμουσα να πεσει ηρωικα στον σεξουαλικο στιβο παρα να του βγαλω τους γεννητικους του αδενες

Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
απο εναν ανδρα τι περιμενες να διαβασεις;
ας "ακουγεται" και μια ανδρική φωνη εδω μέσα!
moukelis
Επιφανές μέλος
Ανδρικες φωνες υπαρχουν κι αλλες στο φορουμ,και ακουγονται,και η υπευθυνοτητα ως ιδιοκτητης κατοικιδιου δεν εχει φυλο.
Καλως μας ηρθατε.
Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι,μονο που δεν αφαιρουμε τους αδενες ανδρων,που "ζευγαρωνουν" με συναισθημα και λογικη,προστατευονται απο αρρωστιες χρησιμοποιωντας προφυλακτικο,δεν εγκυμονουν οι συντροφοι τους εξι μωρα καθε τετραμηνο,δεν πατουν τα μωρα τους αμαξια ουτε τους ριχνουν φολες,δεν πηδουν απο οροφους πολυκατοικιων για να ζευγαρωσουν,δεν μαρκαρουν την περιοχη τους,δεν τραυματιζουν ο ενας τον αλλο,ουτε σοδομιζουν τους νεαροτερους αρσενικους για να τους επιβληθουν,αλλα τους αδενες γατων,για τους οποιους ισχυουν τα παραπανω.
Ανδρικες φωνες υπαρχουν κι αλλες στο φορουμ,και ακουγονται,και η υπευθυνοτητα ως ιδιοκτητης κατοικιδιου δεν εχει φυλο.
Καλως μας ηρθατε.
καλως σας βρηκα αλλα δεν βλεπω ναχω μελλον εδω ..μολις ειδα εναν αρρενα πουφαγε μπαν και ανησυχω
moukelis
Επιφανές μέλος
Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν ακολουθειτε τους βασικους κανονες του φορουμ και του διαλογου,δεν υπαρχει λογος να αποκλειστειτε φυσικα.Νομιζω οτι αν περιηγηθειτε λιγο στα θεματα θα δειτε πως οι περισσοτεροι εδω ειμαστε πολυ προθυμοι να απαντησουμε,να συζητησουμε,και να μοιραστουμε την αγαπη μας για τα αιλουροειδη,ασχετα απο το φυλο επαναλαμβανω.Αποκλειονται απο το φορουμ οσοι εχουν να μοιραστουν μονο ειρωνια,δογματισμο και αγενεια.
λογικα ακουγονται τα παραπανω,απλα δεν εχω μπει ΠΟΤΕ πριν σε γυναικοκρατουμενο φορουμ..απεναντιας γραφω σε φορουμ οπου τις γυναικες τις "κυνηγουν" (οι αλλοι) και δεν γραφει καμια πλεον!ετερον εκατερον αλλα λεμε τωρα!
σημειωτεον οτι οι ανδρες ΕΙΔΙΚΑ με τους γατους μοιραζονται καποια κοινα γονιδια του χρωμοσωματος Υ το οποιον αν και προβληματικο περιεχει γονιδια που δεν υπαρχουν στις γυναικες και ειναι υπευθυνα για την αναπαραγωγη...
γιαυτο και η ηυξημενη μου ευαισθησια για το θεμα
σαφως ο γατος δεν εχει συνειδηση αυτων των θεματων..ευτυχως!
υγ.ποια παραβαση ορων; μεγαλυτερος νομιμοφρων απο μενα δεν υπαρχει...
moukelis
Επιφανές μέλος
Επαναλαμβανω,θα βρειτε πολλους ανδρες στο φορουμ,και δεν ειδα ποτε να κηνυγαμε καποιον.λογικα ακουγονται τα παραπανω,απλα δεν εχω μπει ΠΟΤΕ πριν σε γυναικοκρατουμενο φορουμ..απεναντιας γραφω σε φορουμ οπου τις γυναικες τις "κυνηγουν" (οι αλλοι) και δεν γραφει καμια πλεον!ετερον εκατερον αλλα λεμε τωρα!
σημειωτεον οτι οι ανδρες ΕΙΔΙΚΑ με τους γατους μοιραζονται καποια κοινα γονιδια του χρωμοσωματος Υ το οποιον αν και προβληματικο περιεχει γονιδια που δεν υπαρχουν στις γυναικες και ειναι υπευθυνα για την αναπαραγωγη...
γιαυτο και η ηυξημενη μου ευαισθησια για το θεμα
σαφως ο γατος δεν εχει συνειδηση αυτων των θεματων..ευτυχως!
υγ.ποια παραβαση ορων; μεγαλυτερος νομιμοφρων απο μενα δεν υπαρχει...

Τουλαχιστον με κακο σκοπο.
Δεν ξερω τι γονιδια μοιραζονται οι αντρες με τους γατους,παντως και οι γυναικες και οι ανδρες ειναι διαφορετικο ειδος απο τις γατες,οποτε η στειρωση ειναι ενα εντελως ασχετο θεμα στις γατες απο οτι στους ανθρωπους.Ειναι καλο βεβαια που εχετε αυξημενη ευαισθησια απο μια αποψη στο συγκεκριμενο θεμα,καθως απο το Μαρτη θα αρχισουν να "γεννουν" και οι καδοι,και πολλα αδεσποτακια που ηρθαν στον κοσμο απο ρομαντικες ιδεες θα ψαχνουν καποιον να τα ταϊζει ανα διωρο και να τα περιθαλψει.
Υ.Γ.υπαρχουν καποιοι κανονες στο φορουμ,αν τους ακολουθειτε οπως σας εξηγησα δεν προκειται να σας διαγραψει κανεις.
Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
και μεταξυ τους!Επαναλαμβανω,θα βρειτε πολλους ανδρες στο φορουμ,και δεν ειδα ποτε να κηνυγαμε καποιον.Τουλαχιστον με κακο σκοπο.
Δεν ξερω τι γονιδια μοιραζονται οι αντρες με τους γατους,παντως και οι γυναικες και οι ανδρες ειναι διαφορετικο ειδος απο τις γατες,οποτε η στειρωση ειναι ενα εντελως ασχετο θεμα στις γατες απο οτι στους ανθρωπους.
Μη σου πω και απο διαφορετικό πλανητη!
Δημήτριος
moukelis
Επιφανές μέλος

Δωρα
Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτο ειναι προσωπικη σου αποψη,ευτυχως που δεν εχουν ολοι την ιδια γιατι δε θα διαιωνιζοταν ποτε το ειδος!
Δωρα
το ενα δεν αποκλειει το αλλο απο οτι φαινεται...
julia
Διακεκριμένο μέλος

Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά, το θέμα μας είναι η στείρωση της γάτας (αρσενικού ή θηλυκού).....![]()
δινουμε ομως και την περιρρεουσα ατμοσφαιρα!
julia
Διακεκριμένο μέλος
δινουμε ομως και την περιρρεουσα ατμοσφαιρα!
Ναι, γατέχων....
το συγκεκριμένο όμως θέμα είναι άρθρο, και καλό είναι να μην το ξεχειλώνουμε... γιατί το διαβάζει κόσμος, που προσπαθεί να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα.

Υπάρχουν πολλά θέματα χαλαρά που και την πλάκα μας κάνουμε, και πλακωνόμαστε και ότι θές....

Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι, γατέχων....
το συγκεκριμένο όμως θέμα είναι άρθρο, και καλό είναι να μην το ξεχειλώνουμε... γιατί το διαβάζει κόσμος, που προσπαθεί να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα.
Υπάρχουν πολλά θέματα χαλαρά που και την πλάκα μας κάνουμε, και πλακωνόμαστε και ότι θές....![]()
σωστα..το ξεχασα..ε!ας σβηστουν τα περιττα
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο προβλημα αν στειρωθει μια γατουλα ενώ κυοφορεί...η μαμα μου θα παει την επομενη βδομαδα να στειρωσει τα τελευταια 2 μικρα γατακια που φροντιζει στην αυλή της(1 αρσενικο και 1 θηλυκο), αλλα μου ειπε οτι ακουει τα βραδια φωνες απο γατες..δεν ξερουμε ομως αν κυνηγουν την μικρη γατουλα που ειναι 6 μηνων τωρα ή την μεγάλη που ειναι αστειρωτη και 11-12 χρονων..αν σε περιπτωση που μεινει εγκυος αυτες τις μερες η μικρή, θα μπορει να κινδυνεψει στη στειρωση?
και κατι άλλο...τωρα εχει 6 γατες που φροντιζει, και ψαχνει τροφη οικονομική για τους προφανείς λογους που να κανει και για στειρωμενα..προς το παρων τους δινει brekkies excel που αν και εχουν πολύ χαμηλα λιπαρα και χαμηλες πρωτεινες, εντουτις μου ειπε οτι παχυναν..εχετε καμια ιδεα τι να τους δινει? στην κυπρο δεν υπαρχει η purina tonus και one..
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool