Στείρωση στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Κανένα πρόβλημα, εδώ στειρώνονται γατούλες 3-4 μηνών, που σίγουρα είναι κάτω και απο κιλό. ;) Φυσικά πρέπει ο γιατρός να έχει την ανάλογη εμπειρία;)... αν τον βλέπεις ότι διστάζει... προφανώς και καλύτερα να πας σε άλλον.:redface::)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ! Οι πληροφορίες είναι πολύ διαφωτιστικές. Μήπως ξέρει κάποιος να μου απαντήσει; Έχω μία μικρόσωμη θηλυκιά, είναι μόλις δυόμισι κιλά, ενώ καταναλώνει κανονικά τροφή. Η κτηνίατρος είπε ότι τι βάρος είναι φυσιολογικό και ότι πρέπει να ήταν το τελευταίο της γέννας. Πάντα ήταν τοσοδούλα. Η στείρωση σε μία τόσο μικρόσωμη γατούλα, υπάρχει περίπτωση, να δημιουργήσει επιπλοκές;
Σημείωση: Είναι ενάμιση έτους.

ουτε εγω πιστευω πως θα εχεις προβλημα εξαλου η ναρκωση ειναι το μονο ανησυχιτικο στην ολη υποθεση και η δοσολογια της γινεται αναλογα με τα κιλα που εχει το γατακι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα σας παιδια θα ηθελα να σας ρωτησω και κατι αλλο για την στειρωση εμενα η γατα μου οπως σας ειχα πει ειναι σχεδον 5 χρονων δεν της εχω κανει ακομη στειρωση αλλα δεν εχει γεννησει και ποτε.και μου ειπαν οτι αν δεν εχει γεννησει και τησ κανω στειρωση υπαρχει πιθανοτητα να μου ψοφησει.....ειναι αληθεια αυτο;

Καμμία απολύτως σχέση..δυστυχώς είναι ένας απο τους πολλούς μύθους που κυκλοφορούν..

Σου παραθέτω και αυτό..https://www.parosweb.com/paros-activities/ecology/paws/articles/parion_fos-08-06.html

Καλημερα σας παιδια θα ηθελα να σας ρωτησω και κατι αλλο για την στειρωση εμενα η γατα μου οπως σας ειχα πει ειναι σχεδον 5 χρονων δεν της εχω κανει ακομη στειρωση αλλα δεν εχει γεννησει και ποτε.και μου ειπαν οτι αν δεν εχει γεννησει και τησ κανω στειρωση υπαρχει πιθανοτητα να μου ψοφησει.....ειναι αληθεια αυτο;

Να πεθάνει μια γάτα στην στείρωση δεν έχει να κάνει με το άν έχει γεννήσει ή όχι αλλά με άλλους παράγοντες.

Μια γάτα αστείρωτη έχει, δεν έχει γεννήσει, έχει σοβαρότερες πιθανότητες να πεθάνει απο πυομήτρα ή καρκίνο...:/:

Αν είναι ο γιατρός καλός και η γάτα καλά οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, όπως σε κάθε επέμβαση είτε σε ζώα είτε σε ανθρώπους.:)

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ...!!!

θα ηθελα λιγη βοηθεια... προβλημα 1 : εχω μια γατουλα 7 μηνων κ εχει αρχισει να νιαουριζει μερα-νυχτα, επιπλεον κατουραει μεσα στο σπιτι.... πραγμα που δεν εκανε πριν! θελω να την στειρωσω αλλα δεν ξερω αν ειναι πολυ νωρις... ο γιατρος μου επιμενει στον 1 χρονο αλλα δεν θα την παλεψουμε ετσι...ασε που φοβαμαι μην πεσει απο κανενα μπαλκονι...!!!!
προβλημα 2: μηπως γνωριζετε κανεναν γιατρο ή έστω φιλοζοικη που να μπορω να την στειρωσω οικονομικα???-περιοχη Αττικη-

Οπωσδηποτε τωρα στειρωση..δεν μπορω να καταλαβω πως υπαρχουν γιατροι,που λενε να φτασουν τον 1 χρονο...:confused: στην ελλαδα απο 6 μηνων ξεκινανε τις στειρωσεις,ισως και λιγο πιο νωρις,και στο εξωτερικο ακομα νωριτερα.Αλλα 7 μηνων ειναι μια χαρα..μην σου πω οτι αργησες κιολας.Για κτηνιατρους,θα σε συμβουλευα να μην πας σε φιλοζωικη..
Το σημαντικο ειναι να,να ειναι αξιοπιστος ο γιατρος..βεβαια θα κοιταξεις και τιμες,δεν σου λεω να πας στον ακριβοτερο..γιατι οντως υπαρχουν και λωποδυτες..λογικες τιμες ειναι αρσενικα απο 60-70 ευρω,θηλυκα απο 80-100 ευρω..για κτηνιατρους δες εδω

θα ηθελα λιγη βοηθεια... προβλημα 1 : εχω μια γατουλα 7 μηνων κ εχει αρχισει να νιαουριζει μερα-νυχτα, επιπλεον κατουραει μεσα στο σπιτι.... πραγμα που δεν εκανε πριν! θελω να την στειρωσω αλλα δεν ξερω αν ειναι πολυ νωρις... ο γιατρος μου επιμενει στον 1 χρονο αλλα δεν θα την παλεψουμε ετσι...ασε που φοβαμαι μην πεσει απο κανενα μπαλκονι...!!!!
προβλημα 2: μηπως γνωριζετε κανεναν γιατρο ή έστω φιλοζοικη που να μπορω να την στειρωσω οικονομικα???-περιοχη Αττικη-
1ος χρονου??? Μα ελεος! Μεχρι τοτε η γατα θα το εχει σκασει απο το σπιτι και εσυ θα εχεις πεθανει και απο το κατουρο!
Μια χαρα ειναι να στειρωθει 7 μηνων. Οι περισσοτεροι εδω στειρωνουμε τις γατες μας 6 μηνων.

Κ εμένα 10 μηνών μου είπε για αρσενικό γάτο. Από πότε περίπου αρχίζουν να μαρκάρουν?

εξαρταται το γατο..ακομα και απο 6..εμενα,οταν πηγα τον μπουκακο..στους 7 με 8 μηνες,μου ειπε κιολας οτι το καθυστερησα.Επισης κατι πολυ σημαντικο.Πρεπει να τους στειρωνουμε,ΠΡΙΝ αρχισουν το μαρκαρισμα..γιατι αν το αρχισουν..ακομα και με τη στειρωση,υπαρχει η πιθανοτητα να μην χασουν αυτη τη συνηθεια...

εγω τον στειρωσα 1.5 ετων... θα μπορουσα να τον ειχα στειρωσει και νωριτερα (3-4 μηνων) γιατι ηταν μεγαλοσωμος. Μεχρι τοτε δεν μαρκαρε και δεν ειχε τασεις φυγης ή οτι αλλο εχουν τα αστειρωτα. Γι αυτο και δεν τον ειχα στειρωσει μεχρι τοτε. Επισης θεωρησα καλυτερο να τον αφησω να αναπτυχθει πληρως και να γινει μυωδης (τα στειρωμενα εχουν λιγοτερους μυες). Μεχρι και τα ουρα του δεν μυριζαν ασχημα. Ακουω για ασχημη μυρωδια απο ουρα αστειρωτων και δεν ξερω τι ειναι. Ο δικος μου ομως απο οτι φαινεται ειχε αργη αναπτυξη. Τωρα που ειναι 2.5 ετων, στειρωμενος, αρχισε να μαρκαρει... go figure :/:

Τι μαρκάρει έτσι στο άσχετο? :confused: Άρα απ'ότι κατάλαβα είναι στην ιδιοσυγκρασία της κάθε γάτας. Εμένα τώρα είναι 5 μηνών και αυτοβούλως θα τον στείρωνα 6 μηνών αλλά μου είπαν να περιμένω γιατί χρειάζεται τις ορμόνες και να κατέβουν οι όρχεις. Άρχισα να το σκέφτομαι να περιμένω γιατί ενώ ήταν μεγαλόσωμος για την ηλικία του μετά τις διάρροιες έχει μείνει μισή μερίδα ο κακομοίρης.....

Τι μαρκάρει έτσι στο άσχετο? :confused: Άρα απ'ότι κατάλαβα είναι στην ιδιοσυγκρασία της κάθε γάτας. Εμένα τώρα είναι 5 μηνών και αυτοβούλως θα τον στείρωνα 6 μηνών αλλά μου είπαν να περιμένω γιατί χρειάζεται τις ορμόνες και να κατέβουν οι όρχεις. Άρχισα να το σκέφτομαι να περιμένω γιατί ενώ ήταν μεγαλόσωμος για την ηλικία του μετά τις διάρροιες έχει μείνει μισή μερίδα ο κακομοίρης.....

κοιτα..εννοειται πως θα τον αφησεις να παρει τα επανω του και να αναρρωσει καλε.:) Για τα αρσενικα..διυστανται λιγο οι αποψεις των γιατρων...στους 7 μηνες πιστευω οτι ειναι καλα..απλα αν αρχισει να μαρκαρει..θα πρεπει να τον πας οπωσδηποτε,για να μην γινει συνηθεια..εγω τον μπουκακο τον πηγα εκει περιπου..και δεν μου ειχε μαρκαρει ουτε μια φορα..ποτε του δεν εχει μαρκαρει..σε αντιθεση με την πουπυ(ναι..μαρκαρουν και τα θηλυκα..αλλα σε μικροτερο ποσοστο) που ξεκινησε το μαρκαρισμα παρα πολυ μικρη..την στειρωσα και αυτη περιπου 7 μηνων,αλλα δυστυχως το μαρκαρισμα της εμεινε..που και που μου κατουραει εκτος..:/:

ναι!!! Μαλλον κατι τον εχει στρεσσαρει γιατι ποτε δεν ειχε κατουρησει εκτος!!! (οκ ψεμματα, ειχε κατουρησει μια φορα οταν ηταν 2 μηνων και μαθαινε την τουαλετα του :P). Πολλοι κτηνιατροι θεωρουν τους 9 μηνες καλη ηλικια για στειρωση στα αρσενικα. Εννοειται πως περιμενεις να αναρρωσει πληρως πριν τον στειρωσεις. Ποσα κιλα ειναι ο γατουλης; Ο δικος μου στην ηλικια του δικου σου ηταν γυρω στα 5 και κατι κιλα και συνεχισε να μεγαλωνει μεχρι προσφατα. Τωρα ειναι 7 και κατι (ηταν 7.6 αλλα μαλλον εχει χασει λιγο τωρα). Ανηκει σε καποια ρατσα ο γατουλης σου; Παντως η στειρωση μειωνει ή ακομα και εξαφανιζει το μαρκαρισμα στα αρσενικα. Ο δικος μου ειναι οτι να 'ναι (μεχρι και χρωμα αλλαζει - κοκκινιζει), οποτε δεν ειναι αντιπροσωπευτικο παραδειγμα γατου :P

5 κιλά ήταν?!?!?! :clapup: όχι εμένα ήταν 3,800 πριν κανένα μήνα αλλά τώρα έχει ρέψει ο καημενούλης . Καλά που το είπατε να πω στον κτηνίατρο να τον ζυγίσει κιόλας. Όχι δεν είναι ράτσας απλά σε αντίθεση με άλλα αδέσποτα είχαν μαζέψει την μαμά του και από τότε που γεννήθηκε δεν είχε πρόβλημα σε θέματα φαγητού τον ταίζανε και τον είχανε στα όπα όπα :D οπότε είναι πλήρως αναπτυγμένος. Ναι στο μυαλό μου το έχω αναβάλει κατά πολύ, πέφτουν κι οι γιορτές στην μέση οπότε καλύτερα να αναρρώσει πλήρως, να δω και τι φταίει για τις διάρροιες και το συζητάω από φεβρουάριο. Πάντως μόλις σταμάτησα την τροφή σταμάτησαν και οι διάρροιες οπότε μάλλον δυσανεξία παίζει...:mad: Το βραστό κοτόπουλο του το ταίζω με το κουταλάκι ούτε να το δει δεν θέλει :mad:
Έφη μαρκάρει και η πούπυ???? Πρώτη φορά τ'ακούω αυτό!

ηταν μεγαλοσωμος απο μικρος! Θυμαμαι απο 2 μηνων και πανω εβαζε ενα κιλο τον μηνα. Η κτηνιατρος οταν τον ειχε ζυγισει νομιζε πως ειναι μεγαλυτερος ηλικιακα. Αν δεν εχεις αλλη γατα στο σπιτι και δεν υπαρχει κινδυνος να το σκασει ή να ζευγαρωσει, τοτε μπορεις να καθυστερησεις την στειρωση μεχρι να δειτε τι παιζει με την διατροφη του και την διαρροια.

την καλησπέρα μου έχετε ,θέλω να ρωτήσω το κόστος για Στείρωση πιο ειναι ;
σε θηλυκιά 2.5 ετών
ευχαριστώ προκαταβολικά για της απαντήσεις σας

Φίλε μου δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά ο γιατρός..άλλοι θέλουν 80,άλλοι 100,άλλοι 120 ευρώ..:)

σε ευχαριστώ !!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back