Στείρωση στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
δεν ξερω..εμενα δεν εκαναν τιποτα..τις εχω στο δωματιό μου και τωρα εινα περδικια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα ηθελα αν ξερει καποιος να με βοηθησει ..μετα απο ποσες ωρες συνερχεται μια γατα απο την γενικη αναισθησια της στειρωσης??ἕχουν περασει τεσσερις ωρες και η γατα μου δεν εχει συνελθει καθολου..εντελως στην ιδια κατασταση..δεν ειμαι καλα..ανησυχω και αναρωτιεμαι αν πρεπει να κανω κατι..ο γιατρος εχει κλειστο το κινητο..σας παρακαλω στειλτε μου σε προσωπικο μηνυμα την απαντηση γιατι πρωτη φορα γραφω εδω..δεν ηξερα που να γραψω..δεν καταλαβαινω πως να χειριστω το σαιτ..ευχαριστω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.Οταν εγινε η στειρωση,την πηρες αμεσως απο το κτηνιατρειο;
Κανονικα ο σωστος γιατρος δεν επιτρεπει να φυγει η γατα απο το κτηνιατρειο αν δεν εχει αρχισει να συνερχεται.:/:.Την πηρες αμεσως μολις εγινε η εγχειρηση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι την πηρα αμεσως..με αφησε..δεν το ηξερα αυτο..την εχω βαλει κοντα στη σομπα στο καλαθακι της..αλλωστε αυτος την ειχε σε ενα τεραστιο κλουβι χωρις καθολου ζεστη εκει..τι ειναι το καλυτερο να κανω απο δω και περα??να την παω σε αλλον γιατρο??φοβαμαι να την μετακινησω στο κρυο στην κατασταση της..

Κανονικά θα έπρεπε να στην είχε δώσει αφού είχε ξυπνήσει..:(:(:(Πάντα έτσι γίνεται.Βάλτην στα ζεστά.Μην την αφήσεις να κρυώσει.Εχει χάσει αίμα.:(Και ξαναπάρτον τηλέφωνο.Μιλάμε για μεγάλη αναισθησία..:mad::mad::mad:Στείλτου μήνυμα.

Η γατα τωρα εχει ξυπνησει.Αν ακομα δεν εχει,οπωσδηποτε επικοινωνησε με καποιον κτηνιατρο.Ελπιζω να πανε ολα καλα.

Πως είναι το γατάκι;

Τι έγινε η μικρή??

καλησπέρα,
ενδιαφέρομαι να κάνω στείρωση σε αδέσποτα γατάκια που προσέχω , καποια απο τα οποια ηταν ορφανα 1 μηνος και δυσκολευτηκα πολυ για να επιβιωσουν, και κυριως αυτα δυσκολευτηκαν.το budget μου, δεν μου επιτρεπει κατι τετοιο. αν γνωρίζετε κάποιο φιλοζωικό οργανισμό που να κάνει καλύτερες τιμές, παρακαλώ να με κατατοπίσετε γιατί ξεκινησαν να ζευγαρωνουν και ειναι κριμα να γεννηθουν και αλλα καταδικασμένα γατάκια.
ευχαριστώ.

Καλησπέρα

Αν θέλεις διάβασε το παρακάτω Link. Δεν γνωρίζω που μένεις για να υποθεσω πως είναι ότι πρέπει για το αίτημά σου

https://www.mypetz.gr/threads/%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF.232339/

Καλησπέρα σας! Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση..
Χθες το μεσημέρι, στείρωσα την γατούλα μου, η οποία είχε ανοιχτή πυομήτρα. Το ίδιο απόγευμα την πήρα. Οι οδηγίες του γιατρού ήταν:
Να της δίνω Vetrimoxin 2 ml πρωί βράδυ μέχρι να τελειώσει
Να μην την προτρέπω να κάνει ή να μην κάνει κάτι (π.χ. αν θέλει μόνη της να πηδήξει να την αφήσω, αλλά να μην την ανεβάσω σε ψηλό μέρος και αναγκαστεί να κατέβει ενώ δεν θέλει ή δεν μπορεί)
Δεν χρειάζεται να της βάλω bedtadin στα ράμματα ή οτιδήποτε άλλο αρκεί να προσέχω αν ασχολείται πολύ με την πληγή να της βάλω κολάρο.
Επίσης, στις εξετάσεις αίματος εμφανίστηκε λίγο αναιμική, γι'αυτό να παρατηρώ αν απορροφούνται τα ράμματα και σε 10 μέρες που θα την ξαναπάω για να της τα κόψουν θα της κάνουν και εξέταση.

Επειδή δεν είχα ποτέ πριν γάτα και μάλιστα εγχειρισμένη, ρώτησα αν γίνεται να της βάλουν εκείνοι το κολάρο απο τώρα για να βεβαιωθώ ότι δεν θα πειράξει τα ράμματα ενώ δεν κοιτάζω. Μου την έδωσε με το κολάρο (της το είχαν ήδη) και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με το που την φέρνω σπίτι και την βγάζω απο την γατοφόρο, άρχισε να ανεβαίνει σε όλα τα κρεβάτια του σπιτιού και να κόβει βόλτες παραπατώντας. Μετά απο λίγη ώρα ηρέμησε και κοιμήθηκε. Το βραδάκι την άκουγα όταν ξύπναγε να κάνει ένα σιγανό θόρυβο σαν να έχει φλέμα, σαν μικρό και σύντομο γουργούρισμα, (δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα) δεν φαίνεται όμως να την ενοχλεί κάτι στον λαιμό. Επίσης παρά το κολάρο έχει βαλθεί να καθαριστεί και γλύφει πρώτα με τις ώρες το κολάρο και μετά έρχεται τα πάνω κάτω και προσπαθεί να καθαρίσει τα πίσω πόδια της και την πληγή. Πολύ φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα βρει τον τρόπο να γλύψει τα ράμματα και φοβάμαι μην κάνει καμιά ζημιά στην πληγή..
Καμιά συμβουλή?

Αν ειναι το σωστο κολλαρο, που λογικα θα ειναι, νομιζω οτι οσο και να χτυπιεται δεν υπαρχει περιπτωση να φτασει να γλυψει την πληγη....Εχω διαβασει επισης, οτι το γουργουρητο πολλες φορες το κανουν και οταν πονανε(σαν να κανουν αυτοιαση ενα πραγμα), οπως κι αν εχει ομως, επειδη δεν ειμαι κτηνιατρος(δυστυχως!) δεν παιρνεις ενα τηλ τον γιατρο που την χειρουργησε να σου λυσει τις αποριες? γιατι οτι κι αν λεω εγω μπορει να ναι απλως και μ@@@@κιες....

Σ'ευχαριστώ πολύ catandie, φυσικά και θα τον πάρω, αλλά επειδή η επέμβαση έγινε σε κλινική και μπορώ να καλέσω μετά τις 18:00 φοβήθηκα μην γίνει τίποτα σ'αυτό το διάστημα.. Ούτε 24 ώρες δεν έχει κλείσει που εγχειρίστηκε και μου κάνει τον Ταρζάν.. Τί να πω...

Κανε και εσυ τη Τζευν και ακόλουθα την σε ολο το σπίτι, προσέχοντας την......:whistle:

Περισσότερο την Τσίτα κάνω, αφού όλη την ώρα στα τέσσερα είμαι για να την ξεσφινώσω απο κάπου!

Ε το μικρουλι....ταλαιπωρία ταλαιπωρία αλλα και το παιχνίδι παιχνίδι σε παρακαλώ.....! :D:D υπομονή.... Κι ίσως αν την περιορίζες κάπως σε ένα χώρο? να εκλεινες καμία πόρτα, να την ελεγχεις πιο εύκολα? πυομητρα το κακομοιρουλι....:(

Μάλιστα πυομήτρα! Κι εγώ νόμιζα είναι περίοδος!! Δεν μου κίνησε την περιέργεια γιατί και τα σκυλιά έχουν περίοδο (ξέρω πολύ καλά απο σκυλιά) και το θεώρησα φυσιολογικό! Πάλι καλά απο την μία, φαντάζεσαι να μην το έπαιρνα χαμπάρι ή να ήταν κλειστή πυομήτρα? Θα πέθαινε.. Ο γιατρός μου απο την Αγγλία μου είπε ότι οπωσδήποτε μέχρι 2 ετών πρέπει να τα στειρώνουμε τα ζωάκια μας αρσενικά και θηλυκά ακόμη και αν θέλουμε να τα ζευγαρώσουμε. Ό,τι κάνουμε μέχρι τα 2, μετά στείρωση γιατί οι πιθανότητες να αποκτήσει πρόβλημα είναι αυξημένες μετά απο αυτή την ηλικία.. Τώρα την έχω περιορισμένη στο υπνοδωμάτιό μου, αλλά εξακολουθεί να κάνει μονόζυγο στα κάγκελα του κρεβατιού κι εγώ να παθαίνω ανακοπή όποτε την βλέπω!

Πόσο χρόνων είναι η γατουλα; Ναι δυστυχώς η Ευτυχώς, τα πράγματα καλα στα είπε, και τα 2 Χρόνια μην είναι κ Πολλά να μείνει αστειρωτο το γατακι... Εγώ στείρωσα το δικο μου μικρουλακι την Παρασκευή... 7μηνων και ήδη με οίστρο! Ευτυχώς δεν λες τίποτα που τα προλαβες.... Θα ετρεχες και δεν θα εφτανες... Αλλα όλα καλα! Σε μια ωρα Πάρε να μάθεις για Αυτά που θες κ πες ότι κάνει τον ταρζαν.....:)

2μιση, το καλοκαίρι γίνεται τριών. Περαστικά και στο δικό σου το γατάκι!! Εκεί στους 6-7 μήνες αρχίζει ο οίστρος τους.. Κανονικά πρέπει νωρίτερα απο 2 ετών, πολύ νωρίτερα, απλά αν είναι ράτσας ας πούμε και θέλεις να το ζευγαρώσεις (γιατί πολλοί το έχουν και κόλλημα να τα ζευγαρώνουν τουλάχιστον 1 φορά πριν τα στειρώσουν, δεν ξέρω γιατί.....) τότε το αργότερο μέχρι 2 ετών πρέπει να το στειρώσεις. Και τα σκυλάκια και τα γατάκια! Μίλησα με τον γιατρό, ό,τι μου είπες κι εσύ είπε! Όλα καλά! Και που κάνει τον Ταρζάν να μην ανησυχώ, μόνη της ξέρει καλύτερα αν πονάει θα σταματήσει να το κάνει.

Ναι κι εγω δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο.... Αλλα τέλος πάντων ο καθένας με τις απόψεις του.....:whistle: όλα καλα λοιπόν σου είπαν... Πολυ χαίρομαι! Εμείς όσο πάμε καλυτερευουμε....:clapup: δύσκολο σκ αλλα είμαστε καλύτερα :D τώρα έχεις και σκυλακια και τη γατουλα η εγινες γατο μάνα κι εσυ?:redface:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back