Στείρωση στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ναι ναι ευτυχώς, όλα καλά! Αλλά δεν μπορώ να μην ανησυχώ, καταλαβαίνεις! Αχ έτσι, οι πρώτες μέρες είναι πάντα οι χειρότερες! Εγώ αγάπη μου είμαι πολύτεκνη!! :D Έχω πολλά ζωάκια και σκυλάκια και γατάκι και πουλάκια και κουνελάκια...!! Να μας δεις να κοιμόμαστε στο μονό κρεβάτι να πεθάνεις στα γέλια, αυτά απλώνονται κιόλας κι εγώ ξυπνάω σαν γαλλικό οκτώ! Αν και συνήθως τα λυπάμαι που στριμώχνονται εξαιτίας μου και καταλήγω να σηκώνομαι το βράδυ και να κοιμάμαι στον καναπέ!!! :hehe:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαχαχαχαχαχαχαχα ξέρω ξέρω, εγω τώρα που έκανα στείρωση στη μικρη εξορισαμε τον φίλο μας στον καναπε για 2 μέρες να μην μας ενοχλεί.....τι τραβάει κι αυτός!!!!! :redface::redface: και ποιο απ´ όλα προτιμας? απο περιέργεια ρωτάω....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπαμπάς είναι, έχει ευθύνες!! Χαχαχαχαχα! Όλα τα αγαπάω και όλα τα προσέχω το ίδιο μέχρι και μουσική τους παίζω να φανταστείς, τόσο τρέλα! Αλλά αν με ρωτήσεις ποιο ζωάκι μου θα μου στοιχίσει περισσότερο αν χάσω, τότε θα σου πω την ψιψίνα μου και το νεώτερο απο τα σκυλάκια μου (8 ετών) που είναι σαν άνθρωπος χωρίς μιλιά!

Μπαμπάς χωρίς να το θέλει ιδιαίτερα και μάλιστα 2....,αλλα εντάξει, τώρα το μάθαμε! Θυμάμαι όταν βρήκα το πρώτο, μου λέει αν τον δω πάνω στον πάγκο της κουζίνας θα τον χτύπησω να το ξέρεις δεν μπορώ σιχαινομαι! Ναι, ναι, ναι εγω..... Προχτές έτρωγαν απο το ίδιο γιαούρτι....:Ρ και για να μην είμαστε εντελώς off topic αν θες μπες να συνεχίσουμε στο θέμα μου.... Θα μας βάλουν χέρι όπου να ναι....:redface:

ευχαριστω ειχα κανει στειρωση της γατας μου στον αιλουρο πολυ καλος γιατρος εμεινα ευχαριστημενος

Ρε παιδιά, να κάνω μια ερώτηση? Εγώ δεν ήξερα για τη στείρωση στις γάτες, εννοώ γιατί πρέπει να γίνεται. Προσπάθησα όμως να κρατήσω την Chikie τη γατούλα μου μέσα για να μην ζευγαρώσει, αλλά τελικά έμεινε έγκυος.:cry_x: Τα γατάκια γεννήθηκαν κανονικά, εκτός από δύο που ήταν στον ίδιο "σάκο" που γεννήθηκαν με τσαλακωμένη ουρά. Η αλήθεια είναι πως ανησυχώ για τη γάτα μου αν έχει κολλήσει τίποτα και ήθελα να ρωτήσω: μήπως ξέρετε τι είδους εξετάσεις μπορώ να της κάνω και πόσο θα μου κοστίσει?:alljumpy::alljumpy::/:

Καλημέρα Τιμόν και καλώς ήλθες στο MyCat! :)
Η στείρωση στις γάτες έχει διάφορα οφέλη όπως:

1. Αποφυγή ανεπιθύμητων κυήσεων
  2. Αποφυγή μετάδοσης διαφόρων ασθενειών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής (έιτζ & λευχαιμία γάτας κ.λπ.)
  3. Η γάτα με τους συνεχόμενου τοκετούς θα εξαντληθεί
  4. Οι συνεχόμενοι οίστροι και ταλαιπωρούν τη θηλυκή γάτα και μπορεί στο μέλλον να της προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας όπως πυομήτρα κ.α.
Όσον αφορά τις εξετάσεις, προφανώς εννοείς αιματολογικές ώστε να δείτε αν κόλλησε έιτζ, λευχαιμία, λοιμώδη περιτονίτιδα κ.λπ.
Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο στον οποίο την πάτε ώστε να το ρωτήσεις για το κόστος αλλά και να το ρωτήσεις πότε θα μπορούσε να γίνει η στείρωση, δεδομένου ότι αυτήν την περίοδο θηλάζει. :)

Τελευταία επεξεργασία:
Α, Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι όταν διάβασα αυτό το άρθρο για τη στείρωση κατάλαβα μερικά πράγματα...
Βασικά εγώ ήμουν της άποψης ότι η στείρωση δεν κάνει καλό, γιατί δεν ήξερα ότι προφυλάσσει από τόσους κινδύνους. Άλλαξα άποψη όμως. Και μπορώ να πω ότι πήρα και ένα σκληρό μάθημα, αφού βρέθηκα με 5 γάτες! :P :jumpy: (που κάνουν κάπως έτσι όλη μέρα) Τέλος πάντων, έπαθα κ έμαθα! σε ευχαριστώ για την πολύτιμη καθοδηγία σου φίλε!;)

Η στείρωση πλέον είναι μια επέμβαση ρουτίνας που προφυλάσσει το ζώο από διάφορους κινδύνους.
Μερικοί κίνδυνοι ακόμη είναι να χαθεί σε αναζήτηση συντρόφου, να μπλέξει σε καβγάδες που θα γίνουν αιτία σοβαρών τραυματισμών - μετάδοσης ασθενειών κ.λπ.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά! :)

:worry: Μακάρι!!

Ρε παιδιά, να κάνω μια ερώτηση? Εγώ δεν ήξερα για τη στείρωση στις γάτες, εννοώ γιατί πρέπει να γίνεται. Προσπάθησα όμως να κρατήσω την Chikie τη γατούλα μου μέσα για να μην ζευγαρώσει, αλλά τελικά έμεινε έγκυος.:cry_x: Τα γατάκια γεννήθηκαν κανονικά, εκτός από δύο που ήταν στον ίδιο "σάκο" που γεννήθηκαν με τσαλακωμένη ουρά. Η αλήθεια είναι πως ανησυχώ για τη γάτα μου αν έχει κολλήσει τίποτα
Στην παρούσα φάση θα πρέπει να σε ανησυχήσει η έλλειψη ασβεστίου και μεταλλικών στοιχείων που χρειάζεται η γάτα κατά τη διάρκεια, αλλά και αμέσως μετά μια εγκυμοσύνη. Πες στον/στην κτηνίατρό σου να προτείνει ένα σκεύασμα προς το παρόν, και τις αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις τις κάνεις αργότερα. Τώρα που έγινε μαμά χρειάζεταιι ιδιαίτερη φροντίδα.

κατα καποιο τροπο ειμαι υπερ της στειρωσης για πολλους λογους.

εγω παλι ειμαι κατα.
γτ να της στιρονουμε;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
πολλοι οι λογοι αγαπητη.

Ο γείτονας μου που είχε την μπουλουκίτσα πριν απο εμένα της έκανε στείρωση. Είχε μείνει έγκυος αλλα τα κακόμοιρα γατάκια πέθαναν κατευθείαν μόλις γεννήθηκαν απο μια μυστηριώδη ασθένεια. Για να μην ξανασυμβεί αυτο της έκανε στείρωση και πιστεύω οτι έκανε καλά.

Παιδιά καλησπέρα! Ξέρει κανεις κανένα καλο κτηνίατρο εδώ στη γλυφάδα και γύρω που δεν θα με γδάρει στο οικονομικό (κρίση έχουμε) για να πάω το μεγάλο για στείρωση? Ευχαριστώ!

Σε ευχαριστώ πολύ...θα πάρωνα μάθω τιμές γιατί πρέπει να γίνει k αυτό! :)

Μια απορία για τον "γατούλι'' μου:
Είναι περίπου 6 μηνών -τον μάζεψα από τον δρόμο και δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι, φαίνεται πιτσιρίκος. Επίσης, φαίνεται να έχει μόνο 1 όρχι.
Διάβασα ότι θα πρέπει να του κάνουν επέμβαση για να δουν αν υπάρχει εσωτερικά ο 2ος, γιατί διαφορετικά δεν θα εξαλειφθούν τα "αρσενικά" συμπτώματα με την στείρωση.
Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά; Είναι πολύπλοκη διαδικασία; Είναι επικίνδυνο για το ζωάκι;

Ευχαριστώ

Δεν ειμαι σιγουρη αν χρειαζεται επεμβαση για να δουν αν υπαρχει δευτερος κρυμμενος,αλλα νομιζω οτι η επεμβαση δεν ειναι επικινδυνη.Σαφεστατα ολες οι επεμβασςεις εχουν μια επικινδυνοτητα,ακομα και οι πιο απλες,αλλα δεν νομιζω οτι αυτη ενεχει παραπανω κινδυνο απο οποιαδηποτε αλλη.Για πιο σιγουρια ρωτα τον κτηνιατρο σου.:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back