Συνταγές

Κρυψε μερικη!
Ουφ, εγω απο γλυκα αλλο τιποτα...Να φανταστειται σημερα στον παιδοτοπο ειχε παρτυ 50 ενηλικες και αλλα τοσο παιδια. 5,5 ωρες παρτυ!:blink:
Μετα, πηρα για το σπιτι ενα ταψι τουρτα, απειρα φαγητα και ακομα περισσοτερα αποφαγια.
Μαζευω τα αποφαγια και τα αφηνω στον κηπο για οποια γατα θελει. Τα εξαφανιζουν!Μεχρι και τα τυροπιτακια τρωνε!!!:blink: :blink: :blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχει τα τυχερά της η δουλειά σου! Άσε που κάνουν και οι γατούλες του κήπου σου πάρτυ!!! Πρόσεχε μόνο μην πάρεις κιλά χωρίς να το καταλάβεις...:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eγώ πάντως τσάκισα μια σοκολάτα αμυγδάλου που είχε ξεμείνει μόνη και απροστάτευτη στο ντουλάπι!!!:lol:

Eγώ πάντως τσάκισα μια σοκολάτα αμυγδάλου που είχε ξεμείνει μόνη και απροστάτευτη στο ντουλάπι!!!:lol:

Τουλαχιστον δεν εμεινε μονη της!:lol:
Βρεθηκε καποιος(ποιος???)να την προστατεψει μεσα στο στομαχι του!:lol:

Τουλαχιστον δεν εμεινε μονη της!:lol:
Βρεθηκε καποιος(ποιος???)να την προστατεψει μεσα στο στομαχι του!:lol:
:lol: Και εκεί θα βρει μπόλικη παρέα. :redface: :lol: :lol:

Έχει τα τυχερά της η δουλειά σου! Άσε που κάνουν και οι γατούλες του κήπου σου πάρτυ!!! Πρόσεχε μόνο μην πάρεις κιλά χωρίς να το καταλάβεις...:down:

Μα τα πετουσαν τα φαγητα!Αμαρτια ειναι!:down: :(
Τους ειπα να τα βγαζουμε απ'εξω να τρωνε οι γατες, αλλα μου ειπαν οτι δεν τις θελουν!:down: :mad:
Ε και εγω τα περνω σπιτι!Αν ερθει καμια πεινασμενη γατουλα εξω, της ριχνω λιγα στα κλεφτα, γιατι αν με δουν θα μου βαλουν τις φωνες!

Αχ , Θεέ μου και κολάζομαι ! Κάνω και δίαιτα ή μάλλον προσπαθώ γιατί μου ανοίγει η όρεξη !!! :/::baby:

Τώρα που πολλοί νηστεύουν...ας σας βοηθήσω με μερικές vegan συνταγές
;)

ΚΟΛΟΚΥΘΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Υλικά:
1 1/2 κολοκύθι κίτρινο βρασμένο και στραγγισμένο
1/3 της κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κούπας καρύδια
1 πακέτο σφολιατίνια στρογγυλά

Φτιάχνουμε ένα μίγμα με όλα τα υλικά
και γεμίζουμε τα σφολιατίνια. Βρέχουμε τις άκρες τους
και τα κολλάμε. Τα ψήνουμε για ένα 20λεπτο το πολύ
μέχρι να ροδίσουν σε φούρνο 180C βαθμούς.

Από πάνω πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα
:cool:

Συνημμένα

• pumpkin pastry2.JPG
    pumpkin pastry2.JPG
    176,2 KB · Εμφανίσεις: 46
Κάνω και δίαιτα ή μάλλον προσπαθώ γιατί μου ανοίγει η όρεξη !!! :/::baby:

:/: :lol: :lol: Kι εγω τα ιδια, και μου λεει η μητέρα μου να αρχίσω να προσέχω επειδή εχω κάνει ψωμάκια, κι εγω της απαντώ οτί ηθοποιός (ηθοποιός θέλω να γινω) χωρίς ψωμάκια δε λέει (βλέπε J.Lo:lol: )

Μπράβο Βίκυ! Ωραία τα κολοκυθομπουρεκάκια. Θα τα κάνω! Όταν λες κίτρινο κολοκύθι ποιο εννοείς? Ξέρω τα κανονικά τα κολοκυθάκια τα πράσινα και τις κολοκύθες τις πορτοκαλί τις μεγάλες που τις κάνω γλυκό του κουταλιού και κολοκυθόπιτα αλμύρή. Υπάρχει και κίτρινο κολοκύθι?:hmm:
Επίσης, εσύ ίσως ξέρεις να μου πεις, το γάλα σόγιας μπορώ να το βράσω και να το χρησιμοποιήσω σε μπεσαμέλ όπως το κανονικό γάλα?

Επίσης, εσύ ίσως ξέρεις να μου πεις, το γάλα σόγιας μπορώ να το βράσω και να το χρησιμοποιήσω σε μπεσαμέλ όπως το κανονικό γάλα?

Γινετε:D δεν ειναι και αναγκη να το βρασεις..

δειτε και εδω για vegan recipes

https://www.creativegan.net/en/

Εδώ που τα λέμε ένα δίκιο το'χεις Μίκα. Ζεματάμε το αλεύρι με το βούτυρο και το γάλα το ρίχνουμε χλιαρό, έτσι δεν είναι? Απλά δεν έχω ξανακάνει μπεσαμέλ με γάλα σόγιας και δεν ξέρω πως θα είναι. Πάντως σαντιγί με κρέμα γάλακτος σόγιας δεν γίνεται και απογοητεύτικα χθες. Πάλι καλά που υπάρχει και η Garni που είναι φυτική και με γάλα σόγιας μου βγήκε καλούτσικη η σαντιγί:/:

Κοιτα κανονικα η συνταγη της μπεσαμελ θελει να βρασεις το γαλα με κρεμμυδι και γαρυφαλο αντε και λιγο μοσχοκαρυδο, Μιλαω για την κανονικη συνταγη τις μπεσαμελ. Αλλα δεν ειναι αναγκη καθολου το βρασιμο. και με κρυο γινετε, απλα θελει να ριχνεις λιγο λιγο να μην σου σβολιασει,κι γι αυτο το βραζουνε οι πιο πολλοι. Οσο για κρεμα γαλακτος για σαντιγη, εχει και αλλες πολλες φυτικες, εχει μια σε ενα πρασινο τετρα πακ κουτι που ειναι και πολυ νοστιμη αλλα δεν θυμαμαι ονομα δυστυχως:/:

Αν θελεισ να κανεις κατι σε στυλ παστιτσιο κτλ μπορεις να βαλεις και πουρε πατατας αντι για μπεσαμελ:D

Κοιτα κανονικα η συνταγη της μπεσαμελ θελει να βρασεις το γαλα με κρεμμυδι και γαρυφαλο αντε και λιγο μοσχοκαρυδο, Μιλαω για την κανονικη συνταγη τις μπεσαμελ.
:blink: :blink: :blink: Με κρεμμύδι???!!!:sick: :sick: :sick: Μη λες κακές λέξεις Μίκα!!! Κρεμμύδι στο σπίτι μου δεν βάζω...:mpliaks: :mpliaks: :mpliaks:

Τη μπεσαμέλ τη θέλω για να φτιάξω νηστίσιμο μουσακά (μελιτζάνες, πατάτες, κιμάς σόγιας);)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Κατι σαν τους βρυκολακες με το σκορδο?

Και κολοκυθακι βαλε!:D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Κατι σαν τους βρυκολακες με το σκορδο?
Χειρότερα! Με πιάνει καούρα στο στομάχι κι αρχίζω κι έχω παρενέργιες. π.χ. χάνω τα λόγια μου, ζαλίζομαι κ.α. Μου έλεγε η μητέρα μου από μικρή, "Τι θα γίναι αν βρεις κάποιος άνδρα που θα του αρέσει το κρεμμύδι" κι εγώ απάντούσα "Δεν πρόκειται να παντρευτώ!!!" Τελικά δεν ξέρω πως τα κατάφερα, αλλά ο Κώστας δεν αντέχει το κρεμμύδι επίσης!!!:lol:
Όσο για το σκόρδο, μου γυρνάει το στομάχι ανάποδα αν φάω στο φαγητό. Ούτε σκορδαλιά. Έχω κατέβει από λεωφορείο γιατί κάποιος μου μύριζε σκόρδο:/: Αλλά κατά περίεγργο τρόπο το σκόρδο σκόνη δεν μ'ενοχλεί και το βάζω σχεδόν σε όλα τα φαγητά γιατί έχω υπέρταση και πρέπει να τρώω ...;)

εμενα το σκορδακι πολυ μου αρεσει, αν και η βρωμα του μετα ειναι :down: Το λιστεριν ομως τα διωχνει ολα:up: :up:

Εγώ το φρέσκο σκόρδο απλά το σιχαίνομαι όπως και το κρεμμύδι:down: Τώρα που το θυμήθηκα, πήρα και δοκίμασα το τυρί ΚΟΛΙΟΣ FAST που μου'χε πει η Βίκυ ότι είναι φτιαγμένο από σόγια και δεν περιέχει γάλα. Πολύ καλό! Δεν το έχω δοκιμάσει ψητό σε τοστ ή πίτσα, αλλά έτσι ωμό είναι σαν να τρως κασέρι. Ότι πρέπει για μένα που έχω τρέλλα με τα τυριά αλλά νηστεύω. Κάλο είναι και για μετά τη νηστεία λόγω χοληστερίνης!;)

Μπράβο Βίκυ! Ωραία τα κολοκυθομπουρεκάκια. Θα τα κάνω! Όταν λες κίτρινο κολοκύθι ποιο εννοείς? Ξέρω τα κανονικά τα κολοκυθάκια τα πράσινα και τις κολοκύθες τις πορτοκαλί τις μεγάλες που τις κάνω γλυκό του κουταλιού και κολοκυθόπιτα αλμύρή. Υπάρχει και κίτρινο κολοκύθι?:hmm:

το κολοκύθι το πορτοκαλί ναι. Αυτό που είναι γλυκό. Το γάλα σόγιας το χρησιμοποιώ και για μπεσαμέλ, και στον πουρέ και παντού
:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back