Συνταγές

Μαριέλ έφτιαξα χτες επιτέλους το ριζότο σου. Πάρα πολύ ωραίο έγινε. Το τσάκισα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:up: :up: :up:
εχω και μερικες ωραιες καινουργιες συνταγες που εχω δοκιμασει.θα της ανεβασω μολις βρω χρονο:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tσουρεκι

Για 4 μεγαλα τσουρεκια

1,5 κιλα αλευρι περιπου (αναλογα με το αλευρι) και αλευρι λιγο για το προζυμι
1 3/4 κουπες ζαχαρη
1 κουπα χλιαρο γαλα
1 ½ κουπα χλιαρο βουτυρο αγελαδας
7 αυγα χωρισμενα, τα ασπραδια χτυπημενα μαρεγκα
80 γρ νωπη μαγια
1 κουταλια της σουπας αλατι
1 φακελακι μαστιχα
2 φακελακια μαχλεπι
πορτοκαλι και λεμονι ξυσμα
γλυκανισο αν θελουμε (εμενα δεν μου αρεσει και δεν εβαλα)
1 κροκο με νερο και ζαχαρη για να αλειψουμε τα τσουρεκια πριν το ψησιμο.

Κανουμε ένα αραιο προζυμι από την προηγουμενη μερα. Μια κουπα χλιαρο νερο, δυο κουταλιες του γλυκου ζαχαρη και την μαγια. Να μην είναι πολύ ζεστο το νερο γιατι η μαγια είναι ζωντανος οργανισμος και πεθαινει και αν είναι κρυο το νερο δεν βγαινει η μαγια από τον..υπνο ! Προσθετουμε οσο αλευρι χρειαζετε για να κανετε ένα πυχτο χυλο. Σκεπαζουμε με μεμβρανη και αφηνουμε σε χλιαρο μερος μεχρι την επομενη.
Κοσκινιζουμε το αλευρι, προσθετουμε τη ζαχαρη, τα μπαχαρικα, το αλατι, το προζυμι, τους κροκους, την μαρεγκακαι το γαλα και σιγα σιγα καθως ζυμωνουμε το βουτυρο. Αν κολαει πολύ η ζυμη προθετουμε κι άλλο αλευρι, αν είναι πολύ σκληρη, κι άλλο γαλα . η ζυμη πρεπει μετα από ζυμωμα 10-15 λεπτων να είναι ελαστικη , μαλακια και να μην κολαει στα χερια.
Την αφηνουμε να φουσκωσει σε ζεστο μερος για 1 ωρα. Την ξαναζυμωνουμε. Την αφηνουμε ξανα να σηκωθει. Την πλαθουμε σε σχηματα που θελουμε ειτε ατομικα ειτε σε 4 μεγαλα τσουρεκια πλεξουδες η σαλιγκαρια. Τα αφηνουμε ξανα να σηκωθουν για μια ωρα (θελει υπομονη ναι…) Αλειφουμε με τον κροκο και αν θελουμε διακοσμουμε με φιλε αμυγδαλου και παπαρονοσπορο. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 με 180 βα8μους για 50 λεπτα περιπου η μεχρι να παρει χρυσαφενιο χρωμα.

Φωτο θα ακολουθησουν:D

Μίκα κάτι δε βγήκε καλά. Τι εννοείς 1 ¼ κουπες ζαχαρη?

Παιδιάααα μου κλέψαν τη συνταγή νηστίσιμης Black Forest!!!:blink: :blink: :blink:
Βρήκα στο site του 7 ΜΕΡΕΣ TV στις συνταγές, τη δική μου ΙΔΙΑ & ΑΠΑΡΑΛΛΑΚΤΗ!!!! Δείτε συνταγή Black Forest Νηστίσιμη!!! Στις 26 Φεβρουαρίου την έβαλα εγώ και στις 16 Μαρτίου είναι καταχωρημένη αυτή! Μήπως να ζητήσω πνευματικά δικαιώματα????:hmm:
Το καλό είναι ότι μας διαβάζουν γενικότερα.....

Παιδιάααα μου κλέψαν τη συνταγή νηστίσιμης Black Forest!!!:blink: :blink: :blink:
Βρήκα στο site του 7 ΜΕΡΕΣ TV στις συνταγές, τη δική μου ΙΔΙΑ & ΑΠΑΡΑΛΛΑΚΤΗ!!!! Δείτε συνταγή Black Forest Νηστίσιμη!!! Στις 26 Φεβρουαρίου την έβαλα εγώ και στις 16 Μαρτίου είναι καταχωρημένη αυτή! Μήπως να ζητήσω πνευματικά δικαιώματα????:hmm:
Το καλό είναι ότι μας διαβάζουν γενικότερα.....
ΑΑΑΑΑΑ!:blink: :blink: :blink: :blink: :( ;) :lol:

:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: Καλε ειναι ολοιδια! Κλεφτες, κλεφτες...ας ρωτουσαν τουλαχιστον

Στείλτους ένα μέηλ. Είναι υποχρεωμένοι να βάλουν τη πηγή τους. :mad:

Α, για κάνε κάτι.......:mad:

Απότι ειδα, η περιγραφη δεν ειναι επι λεξη ιδια!
Οποτε μπορει να σου πουν οτι δεν ειναι δικια σου!:hmm: :mad: :mad: :mad:

Νομίζω ότι ξέρω την πηγή τους... Έχω μια φίλη δημοσιογράφο και καμια φορά ανταλλάσουμε συνταγές. Της την είχα στείλει, όχι όμως στη νηστίσιμη μόρφή, παραμονές Χριστουγέννων που είχε τα γεννέθλιά της. Μάλλον αυτή το έκανε γιατί δουλεύει σε άλλο περιοδικό του Ομίλου που εκδίδει το 7 ΜΕΡΕΣ TV...:/: :/: :/:

τη νηστισιμη ομως που τη βρηκε??

τη νηστισιμη ομως που τη βρηκε??

Έλα ντε, που τη βρήκε;;;;:mad: :mad: :mad:

Κι εγώ προτείνω να τους κάνεις παρατήρηση, κι ας είναι φίλη σου!:mad: Άκου τη Black Forest!!!:mad: :P :rolleyes:

Η συνταγή για το τσουρέκι που είναι Μίκα? Θέλω να την εκτυπώσω.

Μπράβο βρε Νιαου! Ευχαριστω πολύ!

Μπραβο Φενια, μιας και αυτες τις μερες δουλευω πρωι, μπαινω νωρις μονο:D

Παντως εχω κανει τοσα τσουρεκια αυτες τι μερες που εχω βαρεθει να κανω πλεξουδες :lol: :lol:
τα τελευταια αγανακτησα και τα εκανα σαλιγκαρακια, με ειδε και ο ιδιοκτητης του ξενοδοχειου και του ειπα ''αμα σου αρεσουν'' :lol:

τα τελευταια αγανακτησα και τα εκανα σαλιγκαρακια, με ειδε και ο ιδιοκτητης του ξενοδοχειου και του ειπα ''αμα σου αρεσουν'' :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Εγω πάντως θα τα κάνω πλεξίδες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back