Συνταγές

Μπραβο Φενια, μιας και αυτες τις μερες δουλευω πρωι, μπαινω νωρις μονο:D

Παντως εχω κανει τοσα τσουρεκια αυτες τι μερες που εχω βαρεθει να κανω πλεξουδες :lol: :lol:
τα τελευταια αγανακτησα και τα εκανα σαλιγκαρακια, με ειδε και ο ιδιοκτητης του ξενοδοχειου και του ειπα ''αμα σου αρεσουν'' :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εφτιαξα τα κανελονια σου αναμπου και εγηναν τελεια πολυ μ αρεσουν!!!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαίρομαι που σου άρεσαν Purina :D! Γενικά στο site του νηστικού αρκουδιού έχει πολλές και ωραίες συνταγές.

καλημέρα,
σήμερα μου έχει "κάτσει" να φτιάξω λαζάνια αλλά με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος. μήπως έχετε να προτείνετε καμμια σχετική συνταγή???:)

Εγώ ροδίζω ελφρά στήθος κοτόπουλου κομμένο μικρά κομματάκια στο τηγάνι, ρίχνω κρέμα γάλακτος και μανιτάρια και το σκεπάζω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Στο τέλος προσθέτω και αρκετή μουστάρδα και ανακατεύω μέχρι να πάρει όλη η σάλτσα κίτρινο χρώμα. Πάει ωραία με μακαρόνια, αλλά και με λαζάνια φαντάζομαι θα ταιριάζει. Αν θες, το δοκιμάζεις! ;)

Εγώ σωτάρω σε λίγο βούτυρο το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, μετά ρίχνω τα μανιτάρια, εάν σου αρέσει και λίγο σκόρδο, και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά απο τα μανιτάρια και σβήνω με λίγο κρασί. Στο τέλος ρίχνω τη κρέμμα γάλακτος με 1,2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα μέσα και αλατοπιπερώνω, εάν βάλω παρμεζάνα βάζω λίγο αλάτι ή και καθόλου.
Μετά επιλέγω ένα απο τους δύο τρόπους
1/ Στη κατσαρόλα
Έχω βράσει τα λαζάνια και αφού δέσει η σάλτσα του κοτόπουλου τη ρίχνω και κουνάω την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρω με φρεσκοκομμένο μαιντανό.
2/ Στο φούρνο
Έχω βράσει τα λαζάνια και έχω κρατήσει και ελάχιστο απο το νερό τους μέσα. Τους ρίχνω τη σάλτσα ανακατεύω και τα βάζω όλα σε πυρέξ προσθέτοντας όσο τυρί θέλω, εγώ συνήθως παρμεζάνα και τα βάζω στο φούρνο μέχρι να λειώσουν τα τυριά.:)

Αρίθα και Νερίνα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.. τώρα μπορώ να στείλω τον καλό μου για ψώνια..:P . Θα σας μνημονεύσω την ώρα του φαγητού...

Χτες φτιάξαμε κι εμείς μακαρόνια με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος. Βγήκαν ΤΕΛΕΙΑ. Σας ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Hallo girls! Ήθελα απλά να σας πω - για όσες ενδιαφέρονται - ότι άνοιξα blog με vegan συνταγές ~

:happy:

https://veganfoodforgreeks.blogspot.com/

Hallo girls! Ήθελα απλά να σας πω - για όσες ενδιαφέρονται - ότι άνοιξα blog με vegan συνταγές ~

:happy:

https://veganfoodforgreeks.blogspot.com/

αν και δεν ειμαι χορτοφαγος βρησκω τις συνταγες που εχεις τελειες!!! μου ανοιξες την ορεξη!!!!:up: :up: :up:

Hallo girls! Ήθελα απλά να σας πω - για όσες ενδιαφέρονται - ότι άνοιξα blog με vegan συνταγές

:up: :up: :up: :up: :happy: :happy: :happy:

:kiss: χαχα το ξερα πως τουλάχιστον εσυ θα χαρείς !
Φιλάκιααα!

:up: :up: :up: τελεια!!οποτε ξεμενω απο ιδεες ξερω πλεον που θα ψαχνω για να βρισκω τι θα μαγειρεψω:P !!!

:P xaxaxa εννοείται!

Πω πω τι μου έκανες Βίκυ πρωινιάτικα! Ονειρεύομαι μουσακά!!! Κι εγώ κάπως έτσι τον κάνω μόνο που αντί για μανιτάρια βάζω κιμά σόγιας. Οι φωτογραφίες είναι θάνατος!!!

εεεε βέβαια χωρίς φωτό δεν γίνεται!
Ωραίος γίνεται και ο μουσακάς με κιμά σόγιας
αλλά εμένα μου πέφτει λίγο βαρύς και προτιμώ να αποφεύγω
τα προϊόντα σόγιας όσο μπορώ

:)

α παρεπιπτόντως είναι λίγο 'φτωχό' το blog αλλά με τον καιρό θα εμπλουτιστεί :P

:up: :up: :up: Φοβερή ιδέα για τις συνταγές. Έχω καμια δεκαρια βιβλια με vegeterian συνταγες και μ'αρεσουν πολύ οι νεες ιδέες.
Vicki, τι είναι το αλεύρι νισεστέ;

Δεν είναι αλεύρι νισιστέ. Βάζεις ή αλεύρι ή νισιστέ (αν ρωτάς για τη συνταγή της Βαρβάρας)
:)

Το Νισιστέ είναι κάτι σαν αλευρώδης ζάχαρη.

ααααα Και που το βρίσκεις; Στα μαγαζιά bio;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back