Τα πάντα για την άμμο και το καθάρισμα αμμολεκάνης

tsitsini

Νεοφερμένο μέλος

Η tsitsini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 94 μηνύματα.
Έχω μία απορια (ξανά!!). Την αμμολεκάνη με τι να την πλύνω ώστε να απολυμανθεί σωστά? Κάπου διάβασα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε χλωρίνη ή κάποιο απορρυπαντικό με άρωμα γιατι απωθεί τις γάτες. Τι μου προτείνετε να χρησιμοποιήσω, και πόσο συχνά κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να την πλένω?:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μην αγχωνεσαι για τις αποριες, γινεσαι καλυτερη γατομαμα ετσι !! :P
εγω δεν βαζω χλωρινη, χρησιμοποιω ζεστο/χλιαρο νερο και σαπουνι πιατων. ελπιζω να κανω καλα, καπου διαβασα μονο με νερακι, αλλα διφωνω να πω την αληθεια, ενα σαπουνοειδες για να καθαριζει καλο ειναι. και η δικια μου μια χαρα παει μετα το πλυσιμο με σαπουνι πιατων.:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εγώ κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου. και πόσο συχνά την πλένεις?

Έχω μία απορια (ξανά!!). Την αμμολεκάνη με τι να την πλύνω ώστε να απολυμανθεί σωστά? Κάπου διάβασα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε χλωρίνη ή κάποιο απορρυπαντικό με άρωμα γιατι απωθεί τις γάτες. Τι μου προτείνετε να χρησιμοποιήσω, και πόσο συχνά κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να την πλένω?:/:

Α, ωραία:lol: Μετά το θέμα για το πού πετάμε τα κακάκια, τώρα πώς πλένουμε την αμμολεκάνη...σωστό:D

Έχω 2 αμμολεκάνες και τις πλένω και τις δύο κάθε εβδομάδα με ζεστό νερό και πράσινο σαπούνι. Για απολύμανση χρησιμοποιώ αγνό, παρθένο ξυδάκι:P;)

μια φορα την εβδομαδα την πλενω, καθε κυριακη, που της αλλαζω και παντελως την αμμο. και το πρασινο σαπουνι λεει παντως, μμμμμ..... :hmm::hmm::hmm:

εγώ να την πώ την αμαρτία μου την πλένω με ΟΜΟ. κάνω σαπουνάδα και έχω ειδική σκούπα που την τρίβω... τη στεγνώνω καλα και είμαι οκ. ελπίζω δηλαδή. την πλενω κάθε που αλλάζω άμμο

Με την ever clean, το κουτί παραμένει καθαρό για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, απ 'οτι αν χρησιμοποιούμε τις κοινές άμμους. Εγώ καθαρίζω σχολαστικά την αμμο τρεις φορές την ημέρα, με φτυαράκι κανονικό πρώτα και, μετά, με φτυαράκι με μικρές τρυπούλες, έτσι, δεν μένει τίποτε βρώμικο μέσα. Αλλάζω τελείως την άμμο κάθε 3-4 εβδομάδες και πάλι, στον πάτο του δεν έχει παρά πολύ λίγη κολλημένη άμμο(βέβαια, έχω μόνο μία γατίτσα). Το κουτί το πλένω με ζεστό νερό και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Μετά, το περνάω με μωρομάντηλα (εσωτερικά , καθώς και το χείλος της λεκάνης). Το χείλος της λεκάνης σχεδόν κάθε μέρα θα το καθαρίσω με μωρομάντηλα. Απορρυπαντικά δεν χρησιμοποιώ, αν θελήσω ποτέ να χρησιμοποιήσω, κι εγώ θα βάλω υγρό πιάτων. Ξύδι θα έβαζα, αλλά, επειδή ξύδι βάζουμε εκεί που ΔΕΝ θέλουμε να ξανακατουρήσει η γάτα, δεν βάζω, μη μυρίσει της Μπασσέτ και έχουμε πρόβλημα!

Και εγώ την πλένω κάθε φορά που αλλάζω όλη την άμμο (κάθε 3-4 εβδομάδες με everclean άμμο) και χρησιμοποιώ ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό (το μασσαλίας που δε μυρίζει πολύ). Στα φόρτε της απολύμανσης την έπλενα με betadine surgical scrub, αλλά είπα να μη γίνομαι νευρωτική και το έχω αραιώσει! :D

Και εγώ την πλένω κάθε φορά που αλλάζω όλη την άμμο (κάθε 3-4 εβδομάδες με everclean άμμο) και χρησιμοποιώ ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό (το μασσαλίας που δε μυρίζει πολύ). Στα φόρτε της απολύμανσης την έπλενα με betadine surgical scrub, αλλά είπα να μη γίνομαι νευρωτική και το έχω αραιώσει! :D
Ναι, δεν χρειάζονται υπερβολές, έχουμε κι΄αλλες δουλειές:lol::lol::lol:

Για να είμαι ειλικρινής και εγώ στην αρχή είχα σκεφτεί το detol!!!:whistle:αλλά μετά είπα να μην γίνω υπερβολική. Βασικά πρέπει ν αλλάξω και την άμμο του γατακίου μου και σκέφτομαι την everclean γιατί διάβασα πολύ καλές κριτικές!

Φωτεινή μου όλα είναι μια αλυσίδα!!! Το ένα σε οδηγεί σε άλλο!!!

Κι εμείς έχουμε δύο αμμολεκάνες. Ανα δέκα μέρες τις αλλάζουμε. Την ''χρησιμοποιημένη'' την πλένω με ζεστό νερό και χλωρίνη. Έτσι κι αλλιώς μετά από δέκα μέρες που θα την ξαναχρησιμοποιήσουμε δεν μυρίζει απολύτως τίποτα κι έχουν εξατμιστεί και τυχόν υπολλείματα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα

εγω την πλένω με ζεστό νερο και Klinex χωρις χλώριο..:)

Άμμος για γάτες

Ποιά είναι η γνώμη σας για την άμμο της Friskies;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σου προσφέρει, κατά τη γνώμη μου, τα απολύτως βασικά: απορροφά τα τσίσα, χωρίς να τα κάνει μπαλάκια, και καλύπτει ελαφρά τις μυρωδιές, τις πρώτες μέρες. Θέλει πολλή προσπάθεια να καθαρίσεις τους κόκκους που έχουν λερωθεί, και μετά από μια εβδομάδα, ο χώρος της άμμου μυρίζει πολύ έντονα αμμωνία. Η ίδια μυρωδιά περνά σύντομα και στο δοχείο της άμμου.
Βασικά, για να θεωρηθεί αποτελεσματική πρέπει να την αλλάζεις το αργότερο κάθε 15 μέρες, πλένοντας καλά και το δοχείο της γάτας...
Νομίζω πως με λίγο περισσότερα χρήματα μπορείς να πάρεις άλλη άμμο, πιο αποτελεσματική, που θα κάνει και τη δική σου ζωή πιο εύκολη και με λιγότερες μυρωδιές ;) ειδικά αν το δοχείο της γάτας σου βρίσκεται σε κλειστό χώρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συμφωνω απολυτα με την προλαλησασα........για μενα οι καλυτερες ειναι οι biocat & ever clean...ειναι ομως η προσωπικη μου αποψη:):):)

Και η catsan!

η φρισκις ειναι απλα συμπαθητικη. πολυ καλη αμμος ειναι η μπιοκατς στο πρασινο σακι:):)καλη και οικονομικη:):)

η φρισκις ειναι απλα συμπαθητικη. πολυ καλη αμμος ειναι η μπιοκατς στο πρασινο σακι:):)καλη και οικονομικη:):)

στο πρασινο ειναι αυτη που δεν εχει αρωμα πορτοκαλι??? ειναι καλυτερη απο το πορτοκαλι??? γιατι εγω αυτην ( πορτοκαλι) εχω παρει

στο πρασινο ειναι αυτη που δεν εχει αρωμα πορτοκαλι??? ειναι καλυτερη απο το πορτοκαλι??? γιατι εγω αυτην ( πορτοκαλι) εχω παρει

το πρασινο σακι εχει αρωμα πευκο, το πορτοκαλί σακι εχει αρωμα πορτοκάλι. η πρασινη ειναι απιθανη, η πορτοκαλι δεν μ'αρεσει καθολου......

α..........ωραια την επομενη θα παρω την πρασινη........αν και νομιζω οτι στο κτηνιατρειο που παω δεν εχει την πρασινη,πρεπει να εχει την ουδετερη....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back