Τα πάντα για την άμμο και το καθάρισμα αμμολεκάνης

εγω χρησιμοποιω μια βιολογικη απο σιταρι και ειμαι πολυ ευχαριστημενη! Τα μπαλακια τα ριχνω μεσα στην τουαλετα και δεν γεμιζω τις χωματερες με αμμο :P Ουτε κολλαει στο κουτι, ουτε μυριζει και το σημαντικοτερο, δεν ειναι τοξικη για τον γατο μου. Αυτες που γινονται μπαλακια ειναι πιο οικονομικες και πιο καλες. Δε χρειαζεται να αλλαζεις ολη την αμμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω χρησιμοποιω μια βιολογικη απο σιταρι και ειμαι πολυ ευχαριστημενη! Τα μπαλακια τα ριχνω μεσα στην τουαλετα και δεν γεμιζω τις χωματερες με αμμο :P Ουτε κολλαει στο κουτι, ουτε μυριζει και το σημαντικοτερο, δεν ειναι τοξικη για τον γατο μου. Αυτες που γινονται μπαλακια ειναι πιο οικονομικες και πιο καλες. Δε χρειαζεται να αλλαζεις ολη την αμμο.
Eνδιαφέρον. Πώς τη ζητάς; Απλώς λές βιολογική ή υπάρχουν και μάρκες;
Πού τη βρίσκεις; Στα pet shop;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω δεν εχω δει σε πετ σοπ παντως...:(

Εγώ πάντως δεν έμεινα ευχαριστημένη με την catsan...δεν κάνει σβώλους τα τσίσα, δεν μπορείς να τα αφαιρέσεις και έτσι βρωμάει πολύ σύντομα. Είναι φτηνή μεν, αλλα θεωρώ ότι δεν αξίζει...

Α!Την catsan τη δοκίμασα και εγώ....Μου έλυσε το πρόβλημα με το να φτάνει η άμμος ακόμα και στο κρεβάτι μου(διότι πλέον μόνο μερικά πετραδάκια σκορπίζουν γύρω γύρω)αλλά μυρίζει πάρα πάρα πολύ....Και είναι αδύνατον να αφαιρέσεις τα ούρα...Αναρωτιόμουν μήπως κάτι στη διατροφή του μικρού μου φταίει γι'αυτή τη μυρωδιά...Όσοι έχετε δοκιμάσει την catsan μυρίζει;Τα ούρα τα αφαιρείται και αν ναι,πως;;

Α!Την catsan τη δοκίμασα και εγώ....Μου έλυσε το πρόβλημα με το να φτάνει η άμμος ακόμα και στο κρεβάτι μου(διότι πλέον μόνο μερικά πετραδάκια σκορπίζουν γύρω γύρω)αλλά μυρίζει πάρα πάρα πολύ....Και είναι αδύνατον να αφαιρέσεις τα ούρα...Αναρωτιόμουν μήπως κάτι στη διατροφή του μικρού μου φταίει γι'αυτή τη μυρωδιά...Όσοι έχετε δοκιμάσει την catsan μυρίζει;Τα ούρα τα αφαιρείται και αν ναι,πως;;

Μυρίζει!!! τα ούρα αφαιρούνται αν πετάξεις όλη την άμμο... δεν τα κάνει σβώλους για να τα αφαιρέσεις με φτιαράκι και έτσι σύντομα πρέπει να πετάξεις την άμμο για να μην βρωμάει...για μένα δεν μου κάνει...:/:

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι με το που την άλλαξα και πηγε ο μικρός και έκανε την ανάγκη του κατευθείαν μυρισε και αν και την καθάρισα κατευθείαν τίποτα δεν έγινε η μυρωδιά μυρωδιά...Δε γίνεται να βγάλω έτσι το χειμώνα :D...Καμία πρόταση για άοσμη αλλά με χοντρούς κόκκους;;;

Μάλλον έχει να κάνει και με τη γάτα???
Έχεις δοκιμάσει ever clean? Ο φίλος μου αυτή χρησιμοποιεί στη γάτα του που είναι μακρύτριχη και δεν έχει πρόβλημα. Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω δοκιμάσει κάτι άξιο λόγου...
Με χοντρούς κόκκους δεν ξέρω αν γίνονται σβώλοι κάτι που εγώ προτιμάω απο το να μυρίζει η άμμος και να πρέπει να την αλλάζω συνέχεια.
Κρυσταλλική έχεις δοκιμάσει; Είναι ακριβές βέβαια. Εγώ πήρα, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα για να σου πω. Πρέπει να κάνεις δοκιμές...από ότι είδα στις κριτικές άλλοι είναι ευχαριστημένοι με κάποιες, άλλοι όχι...
Μπορεί αν θες να την εκπαιδεύσεις να πηγαίνει τουαλέτα...χαχα :)

Έχω δοκιμάσει την πράσινη,την κόκκινη και την less track της ever clean...Η πράσινη δε μύριζε αλλά η άμμος ήταν παντού ακόμα και στο μαξιλάρι μου,η κόκκινη μύριζε λίγο αλλά αυτό με την άμμο συνεχιζόταν,πήρα τη less track με την οποία βελτιώθηκε το θέμα της άμμου αλλά η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη και τώρα την catsan η οποία μυρίζει πολύ αλλά δε λερώνει...Απλά τον τελευταίο καιρό του δίνω εκτός από ξηρά τροφή(κάθε μέρα)λίγη κονσέρβα ή βραστό κοτόπουλο(με ρύζι ή χωρίς)...Του το βάζω μέσα στη γατοφόρο του μήπως μέχρι τις 24 που έχουμε να πάμε για εμβόλιο καταφέρουμε να βγούμε από το σπίτι χωρίς να μας ακούσει όλη η πολυκατοικία για να μην πω όλη η περιοχή(όταν τον βάζω στη γατοφόρο ουρλιάζειιιιιιιιιιιι)...Σκέφτομαι μήπως αυτό έκανε τη μυρωδιά τόσο έντονη αλλά πάλι τι λιχουδιά να χρησιμοποιήσω;;;

Φαντάζομαι ότι μυρίζει περισσότερο όταν του δίνεις κονσέρβα...Υπάρχουν σε πετ σοπ σε σακουλάκια μικρές νοστιμιές που δεν είναι κονσέρβες και είναι ξηρού τύπου. Δεν είναι κανονικό φαί, είναι για εκπαίδευση, επιβράβευση κλπ.
Ουρλιάζει γιατί ξέρει :) ... άρα και στον γιατρό είναι αγριμάκι... :)
Όταν ουρλιάζει της δίνεις σημασία? δηλαδή "Ηρέμησε, θα πάνε όλα καλά κλπ." Μήπως να μην της δίνεις καθόλου σημασία σαν να μην τρέχει τίποτα?
Επίσης δεν νομίζω όταν είναι στην γατοφόρο για να πάτε στο γιατρό ότι τρώει έτσι? Άσε που μπορεί να κάνει εμετό και από το στρες... Καλό είναι αφού γυρίσετε να της δώσεις να φάει ή λιχουδιά για να συνδέσει ότι κακή η γατοφόρος γιατί σημαίνει γιατρός, αλλά μετά έχει φαί...Βέβαια με τις γάτες δεν είναι σίγουρο τίποτα...

Απαπα δε μου αρεσε καθολου! Με 2 γατια πεθανα στη μυρωδια σε 3 μερες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks::sick::sick::sick:

Πεθανα στν βρωμαααααααααααα

Δοκιμαστε και την Carefur δεν κανει σβωλους αλλα δεν μυριζει καθολου(μονο ευχαριστα) εχει μεγαλους κοκους και δεν βγαινει εκτος λεκανης και ειναι πολυ ποικονομικη!
Εγω απο ολα που εχω δοκιμασει ειναι το καλυτερο!
Ειχα παρει μια απο πετ σοπ MyCat λεγοτανε:blink::D ακριβη αλλα ηταν σαν σκονη και σηκωνε ενα συνεφο σκονη καθε φορα που την καθαριζα!Τα γατια μου τα χαιδευες και ειχαν σκονη πανω τους!:down: Και το σπιτι γεματο αμμοσκονη μεχρι και στην κουζινα!:down: Εκανε βεβαια σβολους και δεν μυρισε καθολου ακομη και μετα απο 20 μερες(!) αλλα την πεταξα λογω σκονης!!!!!
Δεν μπορεις να βρεις κατι που να τα εχει ολα αυτο εχω καταλαβει!

Πεθανα στν βρωμαααααααααααα

Κουνελάκι, φαντάζομαι χρησιμοποιείς άμμο που κάνει σβώλους...αλλά μπορεί να κολάει στα κατσούλια σου και να την μεταφέρουν ολούθε...
Μήπως να τα ξυρίσεις??? :lol::lol::lol:

Κουνελάκι, φαντάζομαι χρησιμοποιείς άμμο που κάνει σβώλους...αλλά μπορεί να κολάει στα κατσούλια σου και να την μεταφέρουν ολούθε...
Μήπως να τα ξυρίσεις??? :lol::lol::lol:
Ιου!!!!!!!!!!:mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks: Μα πρεπει να μου θυμιζεις συνεχεια τη Σφυνξ?:mad::D
Χρησιμοποιω την Carefur και δεν κανει σβολους..

Ιου!!!!!!!!!!:mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks: Μα πρεπει να μου θυμιζεις συνεχεια τη Σφυνξ?:mad::D
Χρησιμοποιω την Carefur και δεν κανει σβολους..

Δεν μπορώ να αντισταθώ :P ...είναι και αργά, με έχει πιάσει η υπερένταση :D

Δεν μπορώ να αντισταθώ :P ...είναι και αργά, με έχει πιάσει η υπερένταση :D
Και πρεπει να την πληρωνουμε εμεις?:mad::lol:

Φαντάζομαι ότι μυρίζει περισσότερο όταν του δίνεις κονσέρβα...Υπάρχουν σε πετ σοπ σε σακουλάκια μικρές νοστιμιές που δεν είναι κονσέρβες και είναι ξηρού τύπου. Δεν είναι κανονικό φαί, είναι για εκπαίδευση, επιβράβευση κλπ.
Ουρλιάζει γιατί ξέρει :) ... άρα και στον γιατρό είναι αγριμάκι... :)
Όταν ουρλιάζει της δίνεις σημασία? δηλαδή "Ηρέμησε, θα πάνε όλα καλά κλπ." Μήπως να μην της δίνεις καθόλου σημασία σαν να μην τρέχει τίποτα?
Επίσης δεν νομίζω όταν είναι στην γατοφόρο για να πάτε στο γιατρό ότι τρώει έτσι? Άσε που μπορεί να κάνει εμετό και από το στρες... Καλό είναι αφού γυρίσετε να της δώσεις να φάει ή λιχουδιά για να συνδέσει ότι κακή η γατοφόρος γιατί σημαίνει γιατρός, αλλά μετά έχει φαί...Βέβαια με τις γάτες δεν είναι σίγουρο τίποτα...

Θα δοκιμάσω αυτές τις λιχουδιές τότε μήπως φταίει αυτό αλλά θα κάνω και μια αλλαγή στην άμμο...Κάνει από μικρή ηλικία;Ο μικρός μου είναι 3,5 μηνών...Όχι δεν έχει πρόβλημα με την κτηνίατρο...Στην κτηνίατρο είναι ένας άγγελος...Κάθεται χωρίς να κουνηθεί να τον ακροαστεί,να του καθαρίσει τα αυτιά...ακόμα και στο εμβόλιο ούτε που κουνήθηκε...Επίσης στο αμάξι είναι πολύ ήσυχος(συνήθως πάω με παρέα και τον έχω με λουράκι έξω,εγώ οδηγώ και οι φίλοι μου τον κρατάνε...).Κάθεται στη θέση και χουζουρεύει,κοιμάται,χαζεύει...Το πρόβλημα μας είναι η γατοφόρος...Με το που τον βάζω μέσα και κλείνω το πορτάκι ουρλιάζει,βγάζει τα χεράκια του απ'τις τρύπες και προσπαθεί να αποδράσει ουρλιάζοντας...Είτε του μιλήσω ,είτε όχι συνεχίζει να ουρλιάζει και μάλιστα όσο πιο πολύ μένει μέσα τόσο πιο πολύ αυξάνεται το ουρλιαχτό...Όχι στη διαδρομή δεν του δίνω τπτ να φάει μέσα στη γατοφόρο...Απλά εδώ και 2 εβδομάδες έχω τη γατοφόρο στο σαλόνι,έχω βάλει μέσα μια ζεστή,μαλακή κουβερτούλα και κάθε βράδυ του βάζω μία λιχουδίτσα μέσα(συνήθως κονσέρβα ή κοτόπουλο)μήπως και μέχρι τις 24 που έχουμε να πάμε για το επόμενο εμβόλιο την έχει συνδυάσει με κάτι θετικό και μείνει μέσα χωρίς να μου σπαράξει την ψυχή...:(

Καλύτερα να κάνεις αλλαγή στην άμμο, παρά να βρωμάει...
Άρα, το πρόβλημα είναι όταν μπαίνει στην γατοφόρο και μέχρι το αυτοκίνητο. Δεν είναι τίποτα σοβαρό καλέ...μάλλον κάποια στιγμή θα το κόψει. Είναι μικρός ακόμα, φοβάται και νοιώθει ανασφάλεια. Αν είναι καλό παιδί στον γιατρό είναι το θέμα...
Δοκίμασε καμιά άμμο να μας πεις εντυπώσεις :)

Δοκίμασα την άμμο των Lion κ είναι απαίσια. Νομίζω ότι την υπόλοιπη θα την κρατήσω για τις γλάστρες γιατί για άμμος γάτας δεν κάνει σίγουρα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back