ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
εχουμε ολα τα αντικειμενα του στο δωματιο μας την αμμολεκανη κρεβατι παιχνιδια πιατακια που τρωει και πινει και πολλες φορες οταν θελω να ειμαι σιγουρη για την ασφαλεια του οταν λειπω και εχει κοσμο σπιτι τον κλεινω μεσα και καθεται δεν εχει προβλημα...σκεφτομαι να παρω κλειστη αμμολεκανη ομως γιατι πλεον εχω καλη αμμο που δεν αφηνει μυρωδια την van cat αλλα οταν σκαβει βγαζει αμμο και στο πατωμα και ειμαι συνεχεια με την σκουπα
χαλαλι του
ευχαριστω
![]()
Ακόμα σκέφτεσαι την κλειστή αμμολεκάνη? Κάντ'το, θα σε σώσει! 
Και γω στο μπανιο εχω την μια αμμολεκανη της Μινι (την ειχαν κοινη με τη Νταιζουλα μου),αλλα τωρα με τα μικρουλικα αναγκαστικα πηρα αλλες δυο οι οποιες βεβαια δεν χωρουν στο μπανιο και τις εχω σε ενα μικρο φις,εξω απο το μπανιο,και γινεται της τρελης ,αντι να κανουν εκει ,πανε πολλες φορες στο μπανιο στη αμμολεκανη της Μινι.Εχω και γω στενοτητα χωρου, ουτε στο σαλονι(εχω καναπε κρεββατι που κοιμαμαι εγω) μπορω να βαλω, ουτε στο δωματιο μου, εχω εκει τη μαμα μου που εχει κινητικα προβληματα (μια πολυ πικρη ιστορια,που οφειλετε σε λαθος γιατρου απο υπερβολικη δοση φαρμακου το 2012 που της εδωσε και μενει απο τοτε μαζι μου),στη κουζινα δεν θελω οποτε μενει αυτο το μικρο κομματακι.
Φλώρα μου καταλαβαίνω... Είναι φορές που δεν τίθεται καν θέμα για το τι επιθυμούμε, αλλά τι μπορούμε

rouli726
Δραστήριο μέλος
van cat εγω προτιμω τη ροζ με αρωμα πουδρας, τρελαινομαι!χαχαχαχαχαα και οταν εχουν παει ξερω γτ μυριζουν τα πατουσινια τους πουδρα.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Για τη σκόνη όμως, φοβάμαι θα σε απογοητεύσω. Μεταξύ Biocats, Van Cat και Everclean, τη λιγότερη σκόνη κατά την "ανάδευση" την κάνει η Everclean.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Χρησιμοποίησα για λίγο την everclean, πολύ καλή άμμος αλλά η τιμή της μου φάνηκε αρκετά τσουχτερή σε σχέση με τη Van Cat που χρησιμοποιούμε τώρα. Μεταξύ αυτών των δυο υπάρχει και η Biocats που έμεινα για κάποιο διάστημα, αλλά μετά την άλλαξαν, την ακρίβηναν, χωρίς όμως η ποιότητά της να ακολουθήσει την τιμή της. '¨Ετσι πήγαμε στη Van Cat κι εκεί μείναμε, από την οποία είμαι αρκετά ικανοποιημένη, κάνει γερούς σβώλους και δεν αφήνει δυσάρεστες οσμές να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, αν και παίρνω τη σχεδόν χωρίς άρωμα (υπάρχει και η μπλε που είναι αρωματική). Διατίθενται σε κουτί και σε σακκούλες, έχει διάφορα είδη.
Για τη σκόνη όμως, φοβάμαι θα σε απογοητεύσω. Μεταξύ Biocats, Van Cat και Everclean, τη λιγότερη σκόνη κατά την "ανάδευση" την κάνει η Everclean.
![]()
Με την Biocats την αρωματική είχα σοβαρό πρόβλημα.
Εμφάνισε ο ένας αλλεργία (είναι αλλεργικός σε διάφορα),μάτωσαν οι πατούσες του και αναγκάστηκα να την αλλάξω.
Την Van Cat δεν την έχω βρει κάπου(μένω Αμοργό και μου στέλνουν από το κτηνιατρείο της Νάξου), για να την δοκιμάσω.
garfeild '15
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση . Σχετικά με το πάχος της άμμου η van cat ειναι πιο ψιλή ή το ίδιο χοντρή με την ever clean?Με ενδιαφέρει να μην την μεταφέρει σε όλο το σπίτι . Σε ευχαριστώ πολύ !
Το ίδιο ψιλή με την ever clean (ίσως και ανεπαίσθητα πιο χοντρή). Όμως μετά από πολλές αναζητήσεις, έχουμε καταλήξει στη Van, καθώς το ίδιο πρόβλημα μεταφοράς χαλικών "ολούθε" είχαμε κι εμείς. Όχι οτι δεν βγαίνει χαλίκι για χαλίκι, αλλά τουλάχιστον η διασπορά είναι κατά πολύ περιορισμένη.

Το μόνο "ελάττωμα" της Van, είναι οτι δεν πωλείται σε όλα τα pet-stores. Προσωπικά την προμηθεύομαι από συνοικιακό κατάστημα (μόλις 7 e.η τιμή), αλλά μια καλή λύση για όσους δεν τη βρίσκουν εύκολα, είναι ο διαδικτυακός τρόπος. Ακόμα καλύτερες τιμές και όλα τα είδη της, με την ευχέρεια να επιλέξεις εκείνη που θα σας ταιριάζει

Κλειστή αμμολεκάνη επίσης, απαραίτητη και συνιστώ ανεπιφύλακτα (αν δεν έχετε ήδη)
rouli726
Δραστήριο μέλος
δεν ξερω για την van cat λεβαντα, ομως η baby powder που παιρνω εγω(ειναι στη ροζ σακουλα) βγαινει σε ψιλη και λιγο πιο χοντρη αμμο. το ξερω σιγουρα γιατι παντα με ρωτανε στα πετ σοπ αν θελω την ψιλη ή την πιο χοντρη.
κι εχει τελειο αρωμα σαν πουδρα. μυριζει σα μωρακι το γατινι μετα χαχα
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αν δεις όμως οτι το καμάρι σου την ανακατεύει με τρόπο που τα χαλίκια πάλι μεταφέρονται σωρηδόν σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο, τότε μάλλον θα πρέπει να εγκαταλείψεις εντελώς την παλιά.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

rouli726
Δραστήριο μέλος
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Μάπα,μην την παρετε.Καλύτερα πάτε στο σούπερ και πάρτε ότι βρείτε ή πάτε στην παραλία και μαζέψτε άμμο από εκεί.Τόσο χάλια.
Λειτουργεί περίπου σαν το πελετ.Τα ούρα γίνονται σκόνη μόνο που τελειώνει πολύ πιο γρήγορα από ότι το πελετ για σόμπες.
Από οσμή είναι σούπερ.Μυρίζει διαρκώς ο χώρος φρέσκο ξύλο και όχι αμμωνία!
Τώρα παρήγγειλα την σωστή(cats best oko plus) και αύριο λογικά την περιμένω.
Με κούρασε η άμμος και θέλω να πάω σε κάτι πιο οικολογικό αλλά και οικονομικό όσο γίνεται.
Για την oko plus πάντως,διάβασα καλές κριτικές.
Θα δούμε!
Τώρα, επειδή ξεμείναμε σήμερα εντελώς από άμμο (πρώτη φορά στα 5 χρόνια) και δεν έχει πετ σοπ ή κτηνιατρείο στην Αμοργό,πήρα μια φρίσκις από το σούπερ.
Για ώρα ανάγκης καλή είναι και αυτή.
Θα σας γράψω εντυπώσεις από την oko plus.
3lbereth
Νεοφερμένο μέλος
Είναι ελαφρύτερη από το μπετονίτη, το σακί είναι διπλάσιο σε μέγεθος από την Catsan και κοστίζει από 9,69 μέχρι 12,30€, αν και κολάζομαι να παραγγείλω από γερμανικό ebay που είναι φτηνότερα.
3-4 tips για να μην παιδεύεσαι:
Χρησιμοποίησε φτυαράκι με μεγάλο grid για να περνάει το πέλλετ.
Για να μη διαλύονται τα σβωλαράκια ή γίνονται σα ζελέ, έχε πάντα στη λεκάνη πάνω από 5 εκ άμμου. Κάθε 4-5 μέρες συμπλήρωσε λίγη για να αναπληρώσεις αυτή που πέταξες.
Περίμενε να περάσουν 10' πριν μαζέψεις τα αποτελέσματα των κόπων τους.
Προτίμησε κλειστή αμμολεκάνη γιατί τα γατιά 'φχαρστιούνται σκάψιμο!
Άλλαξα τον τρόπο που την καθαρίζω κι έτσι κάνω μεγάλη οικονομία: Με τη χρήση, συγκεντρώνεται στον πάτο τριμμένο ψιψιρίδι. Μη σε απασχολήσει, παραμένει πάντα κάτω όσο και να σκάψει το βλαστάρι μας. Για να το καθαρίσω όμως, έπρεπε να πετάξω μεγάλη ποσότητα άμμου που ουσιαστικά ήταν καθαρή. Έτσι, αγόρασα ένα 2ο ψιλό φτυαράκι και ανα 3 εβδομάδες κοσκινίζω τα πέλλετς σε μια σακούλα/λεκάνη/κουβά. Ξεφορτώνομαι το πριονίδι, πλένω, απολυμαίνω και στεγνώνω τη λεκάνη και επιστρέφω τα καθαρά πέλλετς συμπληρώνοντας την απαραίτητη ποσότητα.
Το μόνο - ας πούμε - μείον?
Το πέλλετ είναι πιο ελαφρύ και καθώς η Σοράγια έχει τούφες μαλλί ανάμεσα στα μαξιλαράκια της, όταν... "ξαλαφρώσει", τινάζει ακατάδεκτα τα πατούσια της και μου σκορπίζει εξω λίγους κόκκους, κάτι που θεωρώ ασήμαντο. Με ένα πατάκι ίσως το γλυτώσεις κι αυτό.
Για μακρύτριχες έχουμε τη Nature Gold αλλά είναι εξωφρενικά ακριβή και δεν έχει καλές κριτικές γιατί το πέλλετ είναι πολύ μεγάλο και τα σβωλαράκια διαλύονται.
Σόρρυ για τη σινδόνη αλλά ήθελα καιρό τώρα να γράψω ένα review για την Öko Plus και το post σου μου έδωσε την αφορμή!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Εύχαριστω!Χρησιμοποιώ την Öko Plus σχεδόν ένα χρόνο κι έχω σωθεί. Πιο πριν έβαζα Catsan και η μυρωδιά αμμωνίας ήταν αφόρητη. Επιπλέον, σε 1 μήνα η αμμολεκάνη ήταν άχρηστη καθώς έμοιαζε σα να είχα ρίξει βιτριόλι! Η Öko είναι οργανικό πέλλετ χωρίς χημικά, μυρίζει φρέσκο ξύλο, δε σηκώνει σκόνη, έχει τεράστια απορροφητικότητα, είναι αποτελεσματική, πανεύκολη στο καθάρισμα και βιοδιασπώμενη - πετάω το σβωλαράκι στην τουαλέτα και ξεμπερδεύω. Ένα 10λιτρο σακί κρατάει χαλλλαρά 40 ημέρες και καθώς είναι clumping, η υπόλοιπη παραμένει πεντακάθαρη. Ο δε πάτος της αμμολεκάνης είναι λες και την πήρα χτες. Δεν υπάρχουν καθόλου μυρωδιές, σχεδόν ξεχνάς οτι έχεις γατί. Η δική μου προσαρμόστηκε αμέσως και τη χρησιμοποίησε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.
Είναι ελαφρύτερη από το μπετονίτη, το σακί είναι διπλάσιο σε μέγεθος από την Catsan και κοστίζει από 9,69 μέχρι 12,30€, αν και κολάζομαι να παραγγείλω από γερμανικό ebay που είναι φτηνότερα.
3-4 tips για να μην παιδεύεσαι:
Χρησιμοποίησε φτυαράκι με μεγάλο grid για να περνάει το πέλλετ.
Για να μη διαλύονται τα σβωλαράκια ή γίνονται σα ζελέ, έχε πάντα στη λεκάνη πάνω από 5 εκ άμμου. Κάθε 4-5 μέρες συμπλήρωσε λίγη για να αναπληρώσεις αυτή που πέταξες.
Περίμενε να περάσουν 10' πριν μαζέψεις τα αποτελέσματα των κόπων τους.
Προτίμησε κλειστή αμμολεκάνη γιατί τα γατιά 'φχαρστιούνται σκάψιμο!
Άλλαξα τον τρόπο που την καθαρίζω κι έτσι κάνω μεγάλη οικονομία: Με τη χρήση, συγκεντρώνεται στον πάτο τριμμένο ψιψιρίδι. Μη σε απασχολήσει, παραμένει πάντα κάτω όσο και να σκάψει το βλαστάρι μας. Για να το καθαρίσω όμως, έπρεπε να πετάξω μεγάλη ποσότητα άμμου που ουσιαστικά ήταν καθαρή. Έτσι, αγόρασα ένα 2ο ψιλό φτυαράκι και ανα 3 εβδομάδες κοσκινίζω τα πέλλετς σε μια σακούλα/λεκάνη/κουβά. Ξεφορτώνομαι το πριονίδι, πλένω, απολυμαίνω και στεγνώνω τη λεκάνη και επιστρέφω τα καθαρά πέλλετς συμπληρώνοντας την απαραίτητη ποσότητα.
Το μόνο - ας πούμε - μείον?
Το πέλλετ είναι πιο ελαφρύ και καθώς η Σοράγια έχει τούφες μαλλί ανάμεσα στα μαξιλαράκια της, όταν... "ξαλαφρώσει", τινάζει ακατάδεκτα τα πατούσια της και μου σκορπίζει εξω λίγους κόκκους, κάτι που θεωρώ ασήμαντο. Με ένα πατάκι ίσως το γλυτώσεις κι αυτό.
Για μακρύτριχες έχουμε τη Nature Gold αλλά είναι εξωφρενικά ακριβή και δεν έχει καλές κριτικές γιατί το πέλλετ είναι πολύ μεγάλο και τα σβωλαράκια διαλύονται.
Σόρρυ για τη σινδόνη αλλά ήθελα καιρό τώρα να γράψω ένα review για την Öko Plus και το post σου μου έδωσε την αφορμή!

έχουμε 2 αμμολεκάνες κλειστές αλλά πήρα μόνο δύο 10λτ άμμους.
Θα παραγγείλω αργότερα άλλη μια για το συμπλήρωμα!
Φτυράκι έχω και από τα δύο!
Οι γάτοι μου την comfort την δέχτηκαν αμέσως!
Είναι ακριβώς έτσι στην υφή και η oko plus οπότε δεν θα έχουμε πρόβλημα!
Το να σκορπίζει στο σπίτι δεν με απασχολεί. Είμαι με μια σκούπα στο χέρι γιατί έχω και λυκόσκυλο στο σπίτι και πέφτει πολύ τρίχα.
Άσε που άμμος που να μην μεταφέρεται δεν υπάρχει. Τουλάχιστον εμείς που έχουμε δοκιμάσει άπειρες,δεν έχουμε βρει!
Η μυρωδιά του ξύλου μου αρέσει πολύ και τα γατιά μου δεν δείχνει να τα ενοχλεί, σε αντίθεση πχ με την biokats bianco fresh που είχαμε σοβαρότατο πρόβλημα αλλεργίας και τραβιόμασταν για μήνες με θεραπείες.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Και ούτε το χώρο, λόγω πολύ μικρού μπάνιου και έλλειψης κήπου/βεράντας. Θα πρέπει να το ψάξω λίγο. Η Everclean ήταν καλή ενδιάμεση λύση επειδή την ξέρω και την εμπιστεύομαι αλλά δε μ' αρέσει η σκέψη να πετάω μη βιοδιασπώμενη άμμο με το τσουβάλι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Kouki, η everclean είναι ΚΑΙ πανάκριβη όποτε αυτό και μόνο αρκεί για να μην την ξανά αγοράσω ποτέ!Ουφ εμείς ξαναγυρίσαμε στην Everclean μετά από πιθανή αλλεργία σε άμμο από καλαμπόκι. Ξενερώνω με την Everclean επειδή η αμμοδόχος είναι πολύ βαριά και επειδή δεν είναι βιοδιασπώμενη. Στα συν το ότι δε μυρίζει καθόλου, δε σηκώνει σκόνη και δε μεταφέρεται στο σπίτι σχεδόν καθόλου. Με την καλαμποκένια ναι μεν ήταν πανάλαφρη και την πετούσαμε στην τουαλέτα, αλλά γέμιζε ΟΛΟ το σπίτι. Όταν λέμε όλο, εννοούμε όλο και παντού. Κάθε μέρα σκούπα ΚΑΙ μπλακ εντ ντέκερ, κάθε μέρα τίναγμα τα σεντόνια μας κλπ. Βέβαια το κυριότερο αρνητικό της ήταν η αλλεργία που προκάλεσε στη γατούλα μας. Τέλος πάντων. Αναζητώ βιοδιασπώμενη αλλά δεν έχω χρόνο να κάνω τα κοσκινίσματα που λέτε με το πέλετΚαι ούτε το χώρο, λόγω πολύ μικρού μπάνιου και έλλειψης κήπου/βεράντας. Θα πρέπει να το ψάξω λίγο. Η Everclean ήταν καλή ενδιάμεση λύση επειδή την ξέρω και την εμπιστεύομαι αλλά δε μ' αρέσει η σκέψη να πετάω μη βιοδιασπώμενη άμμο με το τσουβάλι.
Η comfort της cats best που χρησιμοποίησα,παρότι μένω σε γκαρσονιέρα και παρότι ήταν ελαφριά,δεν μεταφερόταν τόσο τραγικά όσο το καλαμπόκι που αναφέρεις. Νορμάλ,μη σου πω ότι με την άμμο από μπετονίτη είχα μεγαλύτερο πρόβλημα.
Anyway,αν μας κάτσει καλά η öko plus,θα παραμείνουμε σε αυτή.
Εκνευρίζομαι με τον μπετονίτη και στο καθάρισμα και στο πλύσιμο της αμμοδόχου που κρατάει άμμο σε κάποια σημεία και βουλώνει η μπανιέρα,συν ότι μετά από κάποιες μέρες αρχίζει να μυρίζει,ειδικά αν μένεις σε μικρό σπίτι.
Χώρια ότι ο μπετονίτης προκαλεί αναπνευστικά και στα γατιά αλλά και σε εμένα που έχω άσθμα.
Γενικά δεν μου αρέσει!!!
εντιτ. Η öko plus δε χρειάζεται κοσκίνισμα. Σβωλιάζει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- maiksth
- V_Jo
- reuserefuse
- nasstazia
- AnastasiaFox76
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Σμαραγδα21
- spyros1
- Claire Rentfield
- tammy
- Thanos-Jasmin
- mpirarxos
- AntzelaRu
- Ρούλης και Μπία
- kari
- harrisxr650
- aba
- Agiyi
- pepper
- goldmoon
- Aggeliki_Hra
- dimitratheod
- Tina2017
- Kalinaki
- AnnieGr
- roccohooshie
- Tsakoulinaki
- Zoe TsbDc
- uncle_nontas
- gatomana
- Κώστας Δ
- dimdim13
- Elli M.
- Ανδρομάχη Μ
- Χρήστος z750
- Δανάη_Δ
- Alexxkk
- Giannis-Stella
- crazycamber
- Lulu97
- Raktia
- crazydiamond
- faceninaki
- raccoon
- George1990
- Tsecat
- Sovjohn
- ankas
- scaryspider
- ΦΛΩΡΑ
- kat-cats
- Astarty
- ΕλένηΘεσ.
- elena tsaki
- Καλι
- Psipsinel80
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
χαλαλι του