Τα πάντα για την άμμο και το καθάρισμα αμμολεκάνης

konstans απο που την παιρνεις?

καθε φορα που αλλαζω την αμμο πρεπει να πλενω την λεκανη?με τι την πλενω?
Εγω την πλενω με χλωρινη και ενα σφουγγαρακι.Απλα περπει να την ξεπλυνεις καλα.Και το κανω αυτο μια φορα το μηνα που αλλαζω ολοκληρη την μπιοκατσ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Την παίρνω από την αποθήκη της Άννας, στη Άνω Ν.Σμύρνη;).
Κοίτα (σύμφωνα με τα λεγόμενα της βοηθού-μαμάς:P) η biokats κράταγε περίπου 3-4 ημέρες, ενώ αυτή κρατάει πάνω από εβδομάδα σίγουρα.
Βέβαια θα το τσεκάρω και μόνη μου για να είμαι σίγουρη και θα σας πω;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδή ένα δεκάκιλο για ένα γατίνο πόσο σας κρατάει παιδία?Καμιά δεκαριά μέρες?Γιατί εγώ στην αμμολεκάνη για να έχει το απαιτούμενο βάθος η άμμος(δηλαδή τα 7 εκατοστά που έλεγε το κουτί της everclean), έβαλα όλο το εξάκιλο που είχα πάρει δηλαδή σε 4-5 μέρες πρέπει να την αλλάξω.

Την παίρνω από την αποθήκη της Άννας, στη Άνω Ν.Σμύρνη;).
Κοίτα (σύμφωνα με τα λεγόμενα της βοηθού-μαμάς:P) η biokats κράταγε περίπου 3-4 ημέρες, ενώ αυτή κρατάει πάνω από εβδομάδα σίγουρα.
Βέβαια θα το τσεκάρω και μόνη μου για να είμαι σίγουρη και θα σας πω;)
Δηλαδή στις 4 ημέρες την αλλάζατε???:hmm::hmm::)

Δηλαδή ένα δεκάκιλο για ένα γατίνο πόσο σας κρατάει παιδία?Καμιά δεκαριά μέρες?Γιατί εγώ στην αμμολεκάνη για να έχει το απαιτούμενο βάθος η άμμος(δηλαδή τα 7 εκατοστά που έλεγε το κουτί της everclean), έβαλα όλο το εξάκιλο που είχα πάρει δηλαδή σε 4-5 μέρες πρέπει να την αλλάξω.
Εγώ όταν είχα 1 γατά έβαζα 5 κιλά στην αμμολεκάνη της και την άλλαζα κάθε 15 μέρες...:):)Και μάλιστα διατηρούνταν πολύ καλά..:D:D

Απάντηση: Άμμος για γάτες

την αλλαζετε καθε 4 μερες?ακριβη μμο καθε 4 μερες?:hmm:
η πλουσιοι ειστε η δουλευετε για τα γατια σας:/:

Βρε παιδια τι εννοειτε την αλλαζετε,την πετατε ολη και βαζετε καινουρια;Εγω με τεσσερις γατες και αμμο που κανει σβωλους το κανω καθε 15 μερες αυτο,οποτε και απολυμαινω τις αμμολεκανες κιολας.

Mε αμμο που δεν κανει σβωλους ομως,αλλα απλα αποροφαει τα τσισα την αλλαζεις καθε 4-5 μερες.Μηπως αυτο εννοουσε η κοπελα?Γιατι κι εγω οταν επαιρνα την friskies την αλλαζα καθε 4 μερες γιατι δεν μπορουσα να σταθω απο την τσισιλα.Και γινεται και εστια μικροβιων οταν μενουν τα ουρα μεσα.

Να σας ρωτήσω, όσοι έχετε 4 γάτες και πάνω, πόσες αμμοδόχους έχετε;

Να σας ρωτήσω, όσοι έχετε 4 γάτες και πάνω, πόσες αμμοδόχους έχετε;
Μαλλον 2.Γιατι εγω εχω 2 γατια και πανε στην ιδια λεκανη.Οταν φυλοξενουσα και 3ο γατι ειχα 1 για τα 3 και ηταν μια χαρα.Απλα χρειαζοταν τακτικο καθαρισμα για αν ειναι προσβασιμη στα αλλα.

Επίσης να γράψω ότι τις τελευταίες εβδομάδες χρησιμοποιώ την golden white (11γιούρος τα 10κιλά).
Είμαι πολύ ευχαριστημένη, είναι μεν λίγο τσιμπημένη η τιμή, αλλά μου κρατάει πολύ περισσότερο από την biokats. Είναι στο στυλ της εβερκλυν, μη πω και καλύτερη.
Θα την δοκιμάσω για ακόμα μια εβδομάδα για να δω με σιγουριά ότι κρατάει περισσότερο και θα σας πω;).

:eek::eek::eek: ειναι απαισιααα!!! μια φορα την χρησιμοποιησα και κοντεψα να πεθανω!:worry::worry::P:P εχω και αλλο μισο σακουλι μηπως το θελεις???:D:D

Εγω ρωτησα για αμμο που κανει σβωλους,για αυτη που δεν κανει δεν το συζητω,ειναι πεταμενα λεφτα...Ουσιαστικα την αλλαζεις τοσο συχνα που ξεπερνας το κοστος κι αυτης που σβωλιαζει.
Εγω εχω τεσσερις,τους εχω τρεις αμμολεκανες και καθαριζω μια φορα την ημερα.

εμενα η εβερκλιν με εβγαλε 20 μερες παντως...
τωρα για να δουμε η σαχ

Δώρα, εγώ με τη Shah μπορεί να κάνω και μήνα (μη σου πω και 40 μέρες :redface:) για να την αλλάξω ολόκληρη. Την καθαρίζω 1-2 φορές κάθε μέρα και κάθε 2-3 μέρες προσθέτω και λίγη. Με δύο γατιά και μία (ανοιχτή) αμμολεκάνη μέσα στο σπίτι, δεν έχουμε καθόλου μυρωδιές. :)

εμενα η εβερκλιν με εβγαλε 20 μερες παντως...
τωρα για να δουμε η σαχ
Για 20 μέρες σε έβγαλε η εξάκιλη ή η δεκάκιλη?By the way τ'όνομα μου είναι Χάρης.(το λέω γιατί το h.k δεν είναι πολύ διαφωτιστικό.)

Δώρα, εγώ με τη Shah μπορεί να κάνω και μήνα (μη σου πω και 40 μέρες :redface:) για να την αλλάξω ολόκληρη. Την καθαρίζω 1-2 φορές κάθε μέρα και κάθε 2-3 μέρες προσθέτω και λίγη. Με δύο γατιά και μία (ανοιχτή) αμμολεκάνη μέσα στο σπίτι, δεν έχουμε καθόλου μυρωδιές. :)
A αρα ειναι καλα που εγω την αλλαζω καθε δεκαπενθημερο περιπου,με τεσσερις γατες.Κριμα που δε μπορω να τη βρω εδω ρε γμτ...πηρα αυτη του βεροπουλου αλλα καμια σχεση.:/:Ουτε εμεις ειχαμε μυρωδιες,κι ας εχω και αστειρωτα.

Ουφ, απαντάω ότι θυμάμαι.
Δωράκι έτσι μου είπε η μητέρα μου, θα το τσεκάρω κι εγώ όμως, γιατί και εμένα μου φαίνεται περίεργο. Το θέμα είναι ότι με τη biokats τα τσίσα απλώνουν σε μεγάλους σβώλους και πετάς πολύ κάθε φορά.
Σιμώνη τι δεν σου άρεσε;:hmm: Μου κάνει εντύπωση, γιατί ούτε μυρίζει και κάνει πολύ σφιχτούς σβώλους. Είναι λίγο ψιλή βέβαια, αλλά δεν είναι και σαν την everclean που σκορπάει σε όλο το σπίτι;).
Αυτή του Βερόπουλου τη δοκιμάσαμε κι εμείς και ήταν ψιλοχάλια;).
Όσο για την αμμολεκάνη, έχουμε μία λεκάνη μεγάλη;).
Και, τέλος, ΝΑΙ, δουλεύω για τα παιδιά μου:D

Μηπως τελικά παιζουν ρόλο και τα ουρα; Δηλαδη μήπως κάθε γατί εχει διαφορετική οσμη στα τσίσα του; Γιατι εμενα η shah που μου την έφερε η Στέλλα, δεν με ενθουσίασε. Απο οσμή ήταν οκ, αλλα δεν έκανε σβολους και τα τσίσα λάσπωναν στον πάτο της λεκάνης. Αντίθετα με την μπιοκατς έχουμε σβόλους αλλά η αλήθεια ειναι ότι πρεπει να την καθαρίζω και να συμπληρώνω τουλάχιστον μια φορά την μέρα και οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα απολυμαίνω και την αλλάζω ολόκληρη. Δεν έχω υπολογίσει πόσο μου κρατάει αλλα τις 2 βδομάδες τις έχουμε σίγουρα.
Την εβερκλιν να σας πω ότι εγώ την θεωρώ αδικαιολόγητα ακριβή για την ποιότητά της και το αποτέλεσμα που δίνει.

Ουφ, απαντάω ότι θυμάμαι.
Δωράκι έτσι μου είπε η μητέρα μου, θα το τσεκάρω κι εγώ όμως, γιατί και εμένα μου φαίνεται περίεργο. Το θέμα είναι ότι με τη biokats τα τσίσα απλώνουν σε μεγάλους σβώλους και πετάς πολύ κάθε φορά.
Σιμώνη τι δεν σου άρεσε;:hmm: Μου κάνει εντύπωση, γιατί ούτε μυρίζει και κάνει πολύ σφιχτούς σβώλους. Είναι λίγο ψιλή βέβαια, αλλά δεν είναι και σαν την everclean που σκορπάει σε όλο το σπίτι;).
Αυτή του Βερόπουλου τη δοκιμάσαμε κι εμείς και ήταν ψιλοχάλια;).
Όσο για την αμμολεκάνη, έχουμε μία λεκάνη μεγάλη;).
Και, τέλος, ΝΑΙ, δουλεύω για τα παιδιά μου:D

Δεν μου αρεσε πρωτον το οτι ειναι τοσο ψιλη και δευτερον δεν καλυπτε καθολου μυρωδιες..:worry::worry: δεν ξερω αν εγω ειμαι περιεργη:P ή η αμμος δεν ειναι καλη!:P η προσφορα μου παντως ισχυει!:D

Κάτια κι εγώ δεν ενθουσιάστηκα με την Shah,μου έκανε ακριβώς ότι γράφεις κι εσύ;).
Την εβερκλυν κι εγώ την θεωρώ πάρα πολύ ακριβή,παρόλο που είναι καλή, γι'αυτό και μου έκανε καλή εντύπωση αυτή η golden που γράφω;).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back