nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος

Μπορεις να δοκιμασεις και αυτη που ειναι φτιαγμενη απο τσοφλι καρυδιου ή απο καλαμποκι (την ειδα προσφατα σε ενα pet shop).
Oπως εχεις καταλαβει ειμαι πολυασχολη...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειμαστε βλεπω σε σοβαρες αναζητησεις
Μπορεις να δοκιμασεις και αυτη που ειναι φτιαγμενη απο τσοφλι καρυδιου ή απο καλαμποκι (την ειδα προσφατα σε ενα pet shop).
Oπως εχεις καταλαβει ειμαι πολυασχολη...
χιχιχι
Ναι και εγώ το ψάχνω ίσως λίγο πιο πολύ απ΄το κανονικό

Αλήθεια, είναι καλές? Δεν έχω βρει κάπου δυστυχώς...Ίσως θα πρέπει να παραγγείλω

ναι και εγώ...άσε που έχω ένα σκασμό διάβασμα και δε λέω να στρωθώ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μετά από λίγες ημέρες χρήσης, μπορώ να πω ότι δε θα την ξαναγόραζα..Δε θα την πετάξω βέβαια αλλά δε θα την ξαναγοράσω γιατί πολύ απλά δε θέλω να βάζω σκούπα κάθε μέραΑπό την άλλη εάν κάποιοι έχετε την τουαλέτα της γάτας σας στο μπαλκόνι, τότε οκ, δε θα έχετε πρόβλημα..Διαφορετικά, ετοιμαστείτε για πολύυυ πριονίδι..
Δυστυχώς!!!![]()
Γιατί δεν βάζεις την λεκάνη πάνω σε ένα χαλάκι; Εγώ έτσι κάνω και δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα (χρησιμοποιώ πιο λεπτόκοκκη άμμο από αυτή του πεύκου... σχεδόν σαν χώμα είναι η υφή της). Ίσως να μην έχω πρόβλημα επειδή ο γάτος μου ποτέ δεν μπαίνει με τα 4 πόδια στην λεκάνη
Τα μπροστινά πόδια τα βάζει στην άμμο μόνο όταν είναι να τα σκεπάσει 
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατί δεν βάζεις την λεκάνη πάνω σε ένα χαλάκι; Εγώ έτσι κάνω και δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα (χρησιμοποιώ πιο λεπτόκοκκη άμμο από αυτή του πεύκου... σχεδόν σαν χώμα είναι η υφή της). Ίσως να μην έχω πρόβλημα επειδή ο γάτος μου ποτέ δεν μπαίνει με τα 4 πόδια στην λεκάνηΤα μπροστινά πόδια τα βάζει στην άμμο μόνο όταν είναι να τα σκεπάσει
![]()
χιχιχι!τι καλούλης γατούλης!
Όχι εμένα μπαίνουν ολόκληρες μέσα..Μην ξεχνάς ότι έχω 3 γατες οπότε η επισκεψιμότητα της τουαλέτας είναι 3πλάσια
Το χαλάκι το δοκίμασα και αυτό αλλά τίποτα...Η 2 από τις γάτες μου έχουν ουρά φουντωτή σα ρακουν (δεν κάνω πλάκα) και κολλάει επάνω στις ουρές και γίνεται χαμός! Η Αλέκα από την αλλή σκάβει κάθε φορά που μπαίνει μέσα τουλάχιστον 10 λεπτά..Είναι του σκαψίματος..Είναι και ελαφριά αυτή η αμμος και έτσι όπως σκάβει εκσφενδονίζεται μέχρι τη ράχη της!
Γαμώτο! Γιατί κατά τα άλλα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της...
ααα εσύ αυτή που λες που τη βρίσκεις? ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
χιχιχι!τι καλούλης γατούλης!
Όχι εμένα μπαίνουν ολόκληρες μέσα..Μην ξεχνάς ότι έχω 3 γατες οπότε η επισκεψιμότητα της τουαλέτας είναι 3πλάσιαΤο χαλάκι το δοκίμασα και αυτό αλλά τίποτα...Η 2 από τις γάτες μου έχουν ουρά φουντωτή σα ρακουν (δεν κάνω πλάκα) και κολλάει επάνω στις ουρές και γίνεται χαμός! Η Αλέκα από την αλλή σκάβει κάθε φορά που μπαίνει μέσα τουλάχιστον 10 λεπτά..Είναι του σκαψίματος..Είναι και ελαφριά αυτή η αμμος και έτσι όπως σκάβει εκσφενδονίζεται μέχρι τη ράχη της!
Γαμώτο! Γιατί κατά τα άλλα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της...
ααα εσύ αυτή που λες που τη βρίσκεις? ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα...![]()
και ο δικός μου έχει ουρά σαν ρακούν αλλά δεν έχω δει ποτέ άμμο κολλημένη πάνω του
Αλλά από την άλλη δεν σκάβει για να πεταχτεί η άμμος πάνω του. Μόνο όταν έχει λίγη άμμο η λεκάνη και κατουρήσει σε μέρος όπου έχει αφήσει τον πάτο της λεκάνης εκτεθειμένο, κολλάει άμμος με ούρα στην περιοχή στον πισινό του και τον κυνηγάω να τον καθαρίσω (γι' αυτό και φροντίζω να είναι πάντα γεμάτη η λεκάνη
)Αυτή που λέω δε νομίζω να την βρεις και αν την βρεις δεν την συνιστώ γιατί σκορπιζει παντού. Παίζει να είναι η χειρότερη άμμος όσον αφορά το σκόρπισμα. Είναι πολύ ελαφριά και λεπτόκοκκη (οι κόκκοι έχουν 1 χιλιοστό διάμετρο και μισό χιλιοστό πάχος) και κολλάει ακόμα και στα παπούτσια, πατούσες, παντόφλες και γενικά οτιδήποτε πατήσει πάνω στην άμμο (αν πατήσω σε σκορπισμένη άμμο δίπλα από την λεκάνη, θα την μεταφέρω σε όλο το σπίτι). Ο λόγος που την χρησιμοποιώ έχει να κάνει με τον γάτο μου... προσωπικά δεν μου αρέσει και τόσο

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
και ο δικός μου έχει ουρά σαν ρακούν αλλά δεν έχω δει ποτέ άμμο κολλημένη πάνω τουΑλλά από την άλλη δεν σκάβει για να πεταχτεί η άμμος πάνω του. Μόνο όταν έχει λίγη άμμο η λεκάνη και κατουρήσει σε μέρος όπου έχει αφήσει τον πάτο της λεκάνης εκτεθειμένο, κολλάει άμμος με ούρα στην περιοχή στον πισινό του και τον κυνηγάω να τον καθαρίσω (γι' αυτό και φροντίζω να είναι πάντα γεμάτη η λεκάνη
)
Αυτή που λέω δε νομίζω να την βρεις και αν την βρεις δεν την συνιστώ γιατί σκορπιζει παντού. Παίζει να είναι η χειρότερη άμμος όσον αφορά το σκόρπισμα. Είναι πολύ ελαφριά και λεπτόκοκκη (οι κόκκοι έχουν 1 χιλιοστό διάμετρο και μισό χιλιοστό πάχος) και κολλάει ακόμα και στα παπούτσια, πατούσες, παντόφλες και γενικά οτιδήποτε πατήσει πάνω στην άμμο (αν πατήσω σε σκορπισμένη άμμο δίπλα από την λεκάνη, θα την μεταφέρω σε όλο το σπίτι). Ο λόγος που την χρησιμοποιώ έχει να κάνει με τον γάτο μου... προσωπικά δεν μου αρέσει και τόσο![]()
Ααα μάλιστα, κατάλαβα..Αυτή που περιγράφεις ακουγεται 10 φορές χειρότερη από άποψη σκορπίσματος!!!!
Και νόμιζα πως είχε ανοίξει ο δρόμος για τις οικολογικές μπροστά μου
Πάντως οι 2 ρακουνίτσες οι δικές μου μόλις βγαίνουν από την τουαλέτα, δεν έχουν μόνο λίγη άμμο κολλημένη από κάτω αλλά περιμετρικά της ουράς και από πάνω και παντου! Και αυτό το πριονίδι κολλάει στα χαλιά και δε βγαίνει με την απλή ηλεκτρική που έχω..Θέλει την βαρέων βαρών που χρησιμοποιώ για την τρίχα 1 φορά την εβδομάδα...Χάλια γαμωτο

houlieta
Δραστήριο μέλος
Καλημέρα σε όλους!..
Πρωτο μου μνμ στο site και θα ήθελα να ρωτησω κατι..
Έχω δυο γατες στο σπίτι, έναν γατο 12 ετών και μια μικρούλα 6 μηνών.. Με τον γάτο και την άμμο δεν είχα ποτέ πρόβλημα, δεν μπαίνει καθόλου στην άμμο του, στηρίζει και τα 4 ποδαράκια του στα πλαστικά (!!) και ακουμπάει μέσα μόνο με το ένα του ποδαράκι για να σκεπάσει επιμελώς τα δημιουργήματά του.. Ένας κύριος!..
Αυτή η μικρή όμως... Είναι λες και δίνει μάχη! Σκάβει ασταμάτητα μερικές φορές και εκσφενδονίζει άμμο παντού! Αν δεν έχω προλάβει να μαζέψω τις ακαθαρσίες τις πριν μπορεί και να τις πετάξει και αυτές έξω!.. Με τόσο σκάψιμο που ρίχνει μυρίζει η γάτα πιο πολύ από την άμμο!..
Έχετε καμιά συμβουλή;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα και καλωσηρθες.

Κοιτα..ειναι μικρουλα ακομα..και ως γνωστον τα μικρουλακια ειναι πολυ πιο νευρικα,ακομα και στις κινησεις τους.Πιστευω οτι μεγαλωνοντας θα κανει..πιο ηρεμες κινησεις.
Για τη μυρουδια επανω της...βασικα ,αυτο που μυριζει ειναι η αμμος που κολλαει στα τριχωματα.Ισως μια διαφορετικη αμμος που δεν εχει τοσο σκονη;;
Ποια αμμο χρησιμοποιεις;

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα σε όλους!..
Πρωτο μου μνμ στο site και θα ήθελα να ρωτησω κατι..
Έχω δυο γατες στο σπίτι, έναν γατο 12 ετών και μια μικρούλα 6 μηνών.. Με τον γάτο και την άμμο δεν είχα ποτέ πρόβλημα, δεν μπαίνει καθόλου στην άμμο του, στηρίζει και τα 4 ποδαράκια του στα πλαστικά (!!) και ακουμπάει μέσα μόνο με το ένα του ποδαράκι για να σκεπάσει επιμελώς τα δημιουργήματά του.. Ένας κύριος!..
Αυτή η μικρή όμως... Είναι λες και δίνει μάχη! Σκάβει ασταμάτητα μερικές φορές και εκσφενδονίζει άμμο παντού! Αν δεν έχω προλάβει να μαζέψω τις ακαθαρσίες τις πριν μπορεί και να τις πετάξει και αυτές έξω!.. Με τόσο σκάψιμο που ρίχνει μυρίζει η γάτα πιο πολύ από την άμμο!..
Έχετε καμιά συμβουλή;
Όσα λέει η Πουπουλίνα είναι σωστά...
Για τη μυρωδιά επάνω της θα μπορούσες ίσως να της καθαρίζεις την αμμολεκάνη 2-3 φορές την ημέρα τώρα που είναι μικρή έτσι ώστε να μην αναγκάζεται να τα πατάει. Με τον καιρό θα μάθει να αποφεύγει τις.... κακοτοπιές

Λίγη υπομονή θέλει τώρα στην αρχή

ΝΤΕΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Ποσες αμμολεκανες εχεις και ποσο συχνα τις καθαριζεις?
Νομιζω οτι αυτο ειναι πολυ σημαντικο σε τοσο μεγαλο γατοπλυθησμο

ΝΤΕΝΗ
Νεοφερμένο μέλος

nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Γενικα λενε οσες γατες τοσες αμμολεκανες +1, αλλα δεν μπορω να φανταστω σπιτι με 9 αμμολεκανες

Νομιζω οτι αν παρεις αλλες 2 θα εισαι οκ, οσο για την αμμο εννοουσα οτι ειναι σημαντικο να καθαριζεις καθε μερα τις αμμολεκανες 1-2 φορες, το ποσο συχνα θα την αλλαζεις εξαρταται και απο την ποιοτητα της αμμου. Με τοσες γατες νομιζω θα βολευε η κλασικη αμμος που σβολιαζει (και να σβολιαζει καλα), οπως everclean, ή golden white και biocats (πιο οικονομικες).
ΝΤΕΝΗ
Νεοφερμένο μέλος

καθε μερα την καθαριζω αρκετες φορες απλα θελω καποια να κραταει περισσοτερο καιρο γιατι αυτες που δεν ειναι καλες κοστιζουν πολυ με τοσες γατουλες
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Χμμμ!

Μιας κι οι αμμολεκάνες είναι 3, μήπως θα βόλευε η Everclean multi cat;
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Παρακαλω

Η everclean multiple cat ειναι πολυ καλη και κραταει αρκετο καιρο, ακριβη ναι μεν, αλλα νομιζω αξιζει τα λεφτα της.
ΝΤΕΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Πολυ χοντρικα θα τολμουσα να πω οτι μια συσκευασια φτανει για ενα μηνα για 2 αμμολεκανες + 2 γατες (αρχισα να τη χρησιμοποιω πριν δυο μηνες και τωρα εχω παρει και pellets, γι αυτο δεν μπορω να σου απαντησω ακριβως). Νομιζω οτι για τις γατες και τις αμμολεκανες που εχεις θα χρειαζεσαι minimum 4 το μηνα, αλλα πραγματικα αυτο ειναι κατι που μονο εσυ η ιδια εμπειρικα θα μπορεσεις να αποφασισεις. Εαν εισαι σχολαστικη με την καθαριοτητα θα μπορουσες να δοκιμασεις και καποιες πιο φτηνες αμμους, αρκει να σβωλιαζουν καλα.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
ΝΤΕΝΗ, εγώ χρειάζομαι μία 10κιλη το μήνα με μία γάτα όμως η αμμολεκάνη που έχω αγοράσει είναι αρκετά μεγάλη οπότε μάλλον φταίει αυτό.
Υποθέτω ότι η θα χρειάζεσαι όσες σου είπε η Νικολίνα πιο πριν.
Υπολόγισε ότι η μία 10κιλη κοστίζει περίπου 17 - 18 ευρώ, τουλάχιστον τόσο την βρίσκω εγώ.
houlieta
Δραστήριο μέλος
Κορίτσια, ευχαριστώ για τις συμβουλές..Άμμο παίρνω την Friskies, δεν έχω δοκιμάσει από petshop...
Με όσα έχω διαβάσει λέω να αρχίσω να δοκιμάζω κι άλλα πράγματα..
Η μικρή μου σκάβει πιο μανιωδώς όταν η άμμος είναι φρέσκια (μιας ημέρας) και μυρίζει μάλλον από το πολύ ανακάτωμα!.. Το βρωμιάρικο..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- maiksth
- V_Jo
- reuserefuse
- nasstazia
- AnastasiaFox76
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Σμαραγδα21
- spyros1
- Claire Rentfield
- tammy
- Thanos-Jasmin
- mpirarxos
- AntzelaRu
- Ρούλης και Μπία
- kari
- harrisxr650
- aba
- Agiyi
- pepper
- goldmoon
- Aggeliki_Hra
- dimitratheod
- Tina2017
- Kalinaki
- AnnieGr
- roccohooshie
- Tsakoulinaki
- Zoe TsbDc
- uncle_nontas
- gatomana
- Κώστας Δ
- dimdim13
- Elli M.
- Ανδρομάχη Μ
- Χρήστος z750
- Δανάη_Δ
- Alexxkk
- Giannis-Stella
- crazycamber
- Lulu97
- Raktia
- crazydiamond
- faceninaki
- raccoon
- George1990
- Tsecat
- Sovjohn
- ankas
- scaryspider
- ΦΛΩΡΑ
- kat-cats
- Astarty
- ΕλένηΘεσ.
- elena tsaki
- Καλι
- Psipsinel80
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool