Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Κορίτσια, ευχαριστώ για τις συμβουλές..
Εγώ όμως είμαι αγοράκι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
houlieta
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Γεια σου κι εσένα!

ΝΤΕΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Κοίτα, εγώ έχω αγοράσει κλειστή αμμολεκάνη και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με μυρωδιές, ακόμη και 1 - 2 λεπτά μετά από το ξαλάφρωμα της Άρτεμης.

Πιστεύω ότι ο συνδυασμός κλειστής άμμου και της Everclean συμβάλλει πολύ σ' αυτό.
Οπότε δοκιμάζεις κι ό,τι σε ικανοποιήσει πιο πολύ.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Για τις μυρωδιές παίζει ρόλο και η διατροφή...
Με ανοιχτές λεκάνες δεν έχω κανένα πρόβλημα με οσμές.
Να ρωτήσω όμως κάτι για τις κλειστές. Πώς είναι στο σκόρπισμα της άμμου; Ο δικός μου όταν σκάβει για να σκεπάσει τα κατορθώματά του, σπρώχνει την άμμο στην άκρη της λεκάνης και ρίχνει άμμο στο πάτωμα. Αν πάρω κλειστή θα συμβαίνει το ίδιο;
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν εξαφανιζεται η αμμος απο το πατωμα τελειως, αλλα μειωνεται δραστικα, αναλογως και ποια γωνια της αμμολεκανης θα διαλεξει το καμαρι σου

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Να ρωτήσω όμως κάτι για τις κλειστές. Πώς είναι στο σκόρπισμα της άμμου; Ο δικός μου όταν σκάβει για να σκεπάσει τα κατορθώματά του, σπρώχνει την άμμο στην άκρη της λεκάνης και ρίχνει άμμο στο πάτωμα. Αν πάρω κλειστή θα συμβαίνει το ίδιο;
Κοίτα, από την άμμο δεν θα γλυτώσεις!

Απλώς όντως θα μειωθεί σημαντικά η ποσότητα που θα σκορπίζεται διότι η άμμος που θα εκτοξεύει ο μικρός κατά το σκάψιμο θα πέφτει μέσα στα τοιχώματα του καπακιού.

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορείς επίσης να ψάξεις να βρεις αυτές που είναι "βαθιές"!Για τις μυρωδιές παίζει ρόλο και η διατροφή...
Με ανοιχτές λεκάνες δεν έχω κανένα πρόβλημα με οσμές.
Εμείς έχουμε 2 αμμολεκάνες.
Η μια έχει χαμηλο σκαλάκι (άρα και βάθος) και η άλλη έχει πολύ πιο ψηλό σκαλάκι. Στη δεύτερη, το σκόρπισμα κυριολεκτικά εκμηδενίζεται..

Αυτο στο λέω ΕΙΔΙΚΑ εάν δεν αποδεχτει το πορτάκι(γιατί πολλές γατούλες που δεν έχουν μάθει από την αρχή, δεν το αποδέχονται).
Έβγαλα νόημα ή να ξαναπώ?

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Έχει και μια τάση να κάνει την ανάγκη του όπως αυτή η γάτα:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Αμφιβάλλω πως θα δεχτεί το πορτάκι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το άλλο που με απασχολεί είναι το μέγεθος. Ο γάτος μου είναι μεγάλος (8 κιλά) και δεν ξέρω αν θα χωράειΈχει και μια τάση να κάνει την ανάγκη του όπως αυτή η γάτα:
Μμμ..Περίεργο συνήθειο

Θέλω να πιστεύω ότι θα το κόψει..Δε θα του είναι πρόβλημα.
Όσο αφορά το μέγεθος εγώ έχω αγοράσει αυτήν εδώ
https://www.google.gr/imgres?q=catit...bnw=105&start=48&ndsp=23&ved=1t:429,r:20,s:48
και είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή! Γιατί? Γιατί είναι πολύ μεγαλύτερη από τις κοινές χωρίς να είναι διπλή και έχει και το πλεονέκτημα ότι εκτός από το πορτάκι ανοίγει και η οροφή για εύκολο καθάρισμα και για να το αποδεχτεί ο γάτος σταδιακά..Δες και εδώ πως είναι..
https://www.crystalclearpet.com/shop/cats/litter/catit-jumbo-litter-tray_buy.htm
Η πατέντα αυτή είναι απίστευτα βολική και για το καθάρισμα όπως καταλαβαίνεις..
Εάν παρατηρήσεις, έχει πολύ ψηλό σκαλοπατάκι σε σχέση με τις κοινές κλειστές τουαλέτες. Η δική μου γάτα είναι πολύ μανιακή με το σκάψιμο και απο τότε που πήραμε αυτή, σταμάτησε να σκορπάει παντού την άμμο!Επίσης φαίνεται πολύ καθαρά στην εικόνα το "βήμα" ας το πουμε ότι είναι πολύ πλατύ..Αυτό σημαίνει ότι δεν αφήνει την άμμο να βγει..
Σκέφτηκα ότι ίσως ο γατούλης σου να μπορέσει να κρατήσει και το παλιό του συνήθειο με το να κάνει τα κακάκια του όρθιος
μιας και η οροφή θα είναι ανοιχτή! Κάμπριο!!
Εμείς πάντως την αφήνουμε ανοιχτή την οροφή και άμμος μεταφέρεται μόνο από πατουσάκια

Βλέπω ότι μένεις Ασία..
Εάν ήσουν Ελλάδα θα μπορούσα να σου πω που να τη βρεις..Πάντως είναι της εταιρίας catit εάν τελικά σε ενδιαφέρει

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλή φαίνεται και μ' αρέσει η ιδέα της οροφής!!! Δεν πιστεύω ότι θα κόψει το συνήθειο... είναι ικανός να αρχίσει να κάνει αλλού την ανάγκη του αν δεν τον βολεύει κάτι (λερώνει εκτός αν η άμμος του δεν είναι πεντακάθαρη). Άσε που με βολεύει και εμένα ο τρόπος που κάθεται στην λεκάνη (δεν ακουμπάει τα περιττώματά του). Θα ψάξω να την βρω, μπορεί να σταθώ τυχερή
Σκέφτομαι επίσης να πάρω μια αυτόματη 
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχει τις ιδιοτροπίες του τι να κάνουμε?Καλή φαίνεται και μ' αρέσει η ιδέα της οροφής!!! Δεν πιστεύω ότι θα κόψει το συνήθειο... είναι ικανός να αρχίσει να κάνει αλλού την ανάγκη του αν δεν τον βολεύει κάτι (λερώνει εκτός αν η άμμος του δεν είναι πεντακάθαρη). Άσε που με βολεύει και εμένα ο τρόπος που κάθεται στην λεκάνη (δεν ακουμπάει τα περιττώματά του). Θα ψάξω να την βρω, μπορεί να σταθώ τυχερήΣκέφτομαι επίσης να πάρω μια αυτόματη
![]()

Μπορεί και να τη βρεις..Δεν ξέρω!
Όσο αφορά τις αυτόματες, δεν ξέρω πόσο το έχεις κοιτάξει, αλλά έχουν κάποια μειονεκτήματα..Το έψαχνα και εγώ σε κάποια φάση για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο..Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι το κόστος..Δηλαδή, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να αγοράζεις ΜΗΝΙΑΙΩΣ που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία τους.Και το κόστος είναι αρκατά υψηλό..Ακριβότερο από την άμμο κατά πολύ..Δυστυχώς..
Και το άλλο είναι ότι πολλές από αυτές παράγουν ήχο που κάποιες γάτες τις ενοχλει.
Έτσι όπως τα κάνει ο δικός σου, ίσως να έπρεπε να τον μάθεις σε κάτι τέτοιο..
https://www.youtube.com/watch?v=5ILP4Zc5aWE
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Καλή φαίνεται και μ' αρέσει η ιδέα της οροφής!!! Δεν πιστεύω ότι θα κόψει το συνήθειο... είναι ικανός να αρχίσει να κάνει αλλού την ανάγκη του αν δεν τον βολεύει κάτι (λερώνει εκτός αν η άμμος του δεν είναι πεντακάθαρη).
Βικτώρια, πιστεύω ότι ίσως και πάλι να μπορεί να ακολουθεί την συνήθεια του να κάθεται στα 2 πίσω πόδια και να κάνει την ανάγκη του αφού τα 2 μπροστινά θα τα τοποθετεί ίσως στο άνοιγμα της αμμολεκάνης;

Όσο για το πορτάκι, μην ανησυχείς..
Τις 3 - 4 πρώτες ημέρες που θα κάνεις αλλαγή της αμμολεκάνης σε κλειστή, να την έχεις χωρίς το καπάκι ώστε να την συνηθίσει.
Μετά κλείνεις την αμμολεκάνη αλλά δεν βάζεις το πορτάκι και μετά από κανένα τριήμερο το κάνεις κι αυτό.
Κι εάν δεις ότι "ψάχνεται" να βρει τον τρόπο, σπρώξε του με τα μπροστινά του πόδια το πορτάκι ώστε να δει πως ανοίγει και να πιάσει το νόημα.

kiss bill
Δραστήριο μέλος
Καλημέρα παιδιά!
Σήμερα πήγα για τα καθηρωμένα (πλέον) Σαββατιάτικα ψώνια στο πετ σοπ και κοιτούσα για άμμο! Και είδα πως είχε φέρει μια καινούρια 100 % οικολογική, χωρίς άρωμα! Είναι πριονίδι ΑΛΛΑ όχι συμπιεσμένο σαν ξυλαράκια αλλά απλά, πριονίδι. Το όνομα αυτής feline pine scoop και ναι είναι ΚΑΙ clumping!!![]()
https://www.felinepine.com/index.php/clumping/
Λόγω της υφής της, σκεπάζει αλλά ταυτόχρονα γίνεται και πιο εύκολα αποδεκτή από την γάτα..
Είναι 1,8 κιλά και κοστίζει 4ευρώ. Ισοδυναμεί δε με περίπου 7,5 κιλά κοινής άμμου.
Ακόμα δεν την έχουμε δοκιμάσει (αν και την αγοράσαμε) γιατί οι λεκάνες μας είναι ακόμα γεμάτες...
Ο μοναδικός μου προβληματισμός είναι τα πριονίδια..δε θα κολλάνε επάνω στα πατουσάκια? Εάν συμβαίνει αυτό, τότε δυστυχώς θα πουμε αντίο..
Αλλά προς το παρόν ανυπομονούμε![]()
Δοκιμασαμε κι εμεις τη συγκεκριμενη αμμο και ενω κανει πολυ καλα τη δουλεια της εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα. Κολλαει στα πατουσακια και μεταφερεται σε ολο το σπιτι. Εγω εχω τη λεκανη στο μπαλκονι και οταν παω για να καθαρισω κολλαει στις παντοφλες και τελικα το σπιτι τη δευτερη μερα εχει γινει σα ξυλουργειο. Ποσο μαλλον για καποιον που εχει τη λεκανη μεσα στο σπιτι.
Επειτα το πριονιδι ειναι τοσο μικρο που μπορει να βρισκεται παγιδευμενο για πολλες ωρες αναμεσα στα δακτυλα του γατου. Ερχεται στα ποδια μου να ζυμωσει, ακομα και ωρες μετα τη χρηση της τουαλετας και γεμιζει το παντελονι μου πριονιδι.
Αυτο σημαινει οτι καταπινει αρκετο απο αυτο οταν γλειφει τα πατουσακια του, κατι που το θεωρω αρκετα επικινδυνο.
Θα σας εξηγησω το γιατι. Πιστευω οτι το πριονιδι εχει εμποτιστει με καποιο ειδος κολλας ή το χειροτερο σε χημικα για να μπορεσει να εχει αυτες τις πραγματι καλες συγκολητικες ιδιοτητες. Αυτο το διαπιστωσα οταν προσπαθησα να καθαρισω με νερο το φτιαρακι. Το κολημενο στο φτιαρακι πριονιδι δεν εφυγε με το νερο αλλα εγινε μια λιπαρη και κολλωδης ουσια που μπορουσες να τη βγαλεις μονο με επιμονο ξυσιμο.
Και επειδη το φυσικο πριονιδι δεν εχει τετοια συμπεριφορα, αμφιβαλλω αν η συγκεκριμενη αμμος ειναι οντως 100% χωρις χημικα, αρα και οικολογικη. Παντως, στο πλαι της συσκευασιας γραφει με μεγαλα γραμματα οτι ειναι χωρις χημικα αλλα απο κατω η διατυπωση ειναι διφορουμενη και λεει οτι ειναι απαλλαγμενη απο τα "σκληρα" χημικα (....instead of harsh chemicals).
Τα συμπερασματα δικα σας....
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Δοκιμασαμε κι εμεις τη συγκεκριμενη αμμο και ενω κανει πολυ καλα τη δουλεια της εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα. Κολλαει στα πατουσακια και μεταφερεται σε ολο το σπιτι. Εγω εχω τη λεκανη στο μπαλκονι και οταν παω για να καθαρισω κολλαει στις παντοφλες και τελικα το σπιτι τη δευτερη μερα εχει γινει σα ξυλουργειο. Ποσο μαλλον για καποιον που εχει τη λεκανη μεσα στο σπιτι.
Επειτα το πριονιδι ειναι τοσο μικρο που μπορει να βρισκεται παγιδευμενο για πολλες ωρες αναμεσα στα δακτυλα του γατου. Ερχεται στα ποδια μου να ζυμωσει, ακομα και ωρες μετα τη χρηση της τουαλετας και γεμιζει το παντελονι μου πριονιδι.
Αυτο σημαινει οτι καταπινει αρκετο απο αυτο οταν γλειφει τα πατουσακια του, κατι που το θεωρω αρκετα επικινδυνο.
Θα σας εξηγησω το γιατι. Πιστευω οτι το πριονιδι εχει εμποτιστει με καποιο ειδος κολλας ή το χειροτερο σε χημικα για να μπορεσει να εχει αυτες τις πραγματι καλες συγκολητικες ιδιοτητες. Αυτο το διαπιστωσα οταν προσπαθησα να καθαρισω με νερο το φτιαρακι. Το κολημενο στο φτιαρακι πριονιδι δεν εφυγε με το νερο αλλα εγινε μια λιπαρη και κολλωδης ουσια που μπορουσες να τη βγαλεις μονο με επιμονο ξυσιμο.
Και επειδη το φυσικο πριονιδι δεν εχει τετοια συμπεριφορα, αμφιβαλλω αν η συγκεκριμενη αμμος ειναι οντως 100% χωρις χημικα, αρα και οικολογικη. Παντως, στο πλαι της συσκευασιας γραφει με μεγαλα γραμματα οτι ειναι χωρις χημικα αλλα απο κατω η διατυπωση ειναι διφορουμενη και λεει οτι ειναι απαλλαγμενη απο τα "σκληρα" χημικα (....instead of harsh chemicals).
Τα συμπερασματα δικα σας....
Έχεις απόλυτο δίκιο!
Δεν ξέρω εάν είδες τη δική μου κριτική αλλά ακριβώς τα ίδια πράγματα έγραφα..
Απαλλάχτηκα από αυτη 5 μέρες τώρα, κάναμε φασίνα, και ακόμα πριονίδια βρίσκουμε...
Απαράδεχτο!Όσο αφορά στο θέμα κόλλα..Και σε αυτό συμφωνώ..Δεν ξέρω τι περιέχει πάντως γίνεται σα σβώλλοι μελιού κάπως έτσι και κολλάνε πολύ στον πάτο εάν η γατούλα δεν τα καλύψει καλά..Περιττό να σας πω ότι μου "εκαψε" τον πάτο των αμμολεκανών μου σε 2-3 σημεία ενώ για να φύγει οριστικά αυτή η κολλά από τα τοιχώματα έτριβα μισή ώρα..Τσαντίστηκα!!!
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Επισης το βρισκω επικινδυνο για το αναπνευστικο της γατας, δεν παει να ειναι και οικολογικο...
Εγω παλι παρηγγειλα την golden white ξαναμανα...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Και εγω συμφωνω.Γενικα αμμος που εισπνεεται ευκολα..σιγουρα δεν κανει..οτι και να ειναι.
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Έχεις απόλυτο δίκιο!
Δεν ξέρω εάν είδες τη δική μου κριτική αλλά ακριβώς τα ίδια πράγματα έγραφα..
Απαλλάχτηκα από αυτη 5 μέρες τώρα, κάναμε φασίνα, και ακόμα πριονίδια βρίσκουμε...
Απαράδεχτο!Όσο αφορά στο θέμα κόλλα..Και σε αυτό συμφωνώ..Δεν ξέρω τι περιέχει πάντως γίνεται σα σβώλλοι μελιού κάπως έτσι και κολλάνε πολύ στον πάτο εάν η γατούλα δεν τα καλύψει καλά..Περιττό να σας πω ότι μου "εκαψε" τον πάτο των αμμολεκανών μου σε 2-3 σημεία ενώ για να φύγει οριστικά αυτή η κολλά από τα τοιχώματα έτριβα μισή ώρα..Τσαντίστηκα!!!
Ναι, διαβασα την κριτικη σου την επομενη μερα αφου εβαλα την αμμο στη λεκανη και ημουν προετοιμασμενος. Στον δικο μου δεν κολλαει στη ραχη ή στην ουρα οπως εγραφες, αλλα στα ποδια. Δυστυχως ηταν πολυ καλο για να'ναι αληθινο.
Θα μπορουσα να εβαζα σκουπα καθε 2η μερα αν πιστευα οτι αξιζε τον κοπο. Αλλωστε και με τη biocats που χρησιμοποιουσα, εβρισκα αμμο μεσα και σκουπιζα συχνα.
Επισης το βρισκω επικινδυνο για το αναπνευστικο της γατας, δεν παει να ειναι και οικολογικο...
Εγω παλι παρηγγειλα την golden white ξαναμανα...
Η συγκεκριμενη αμμος δε σηκωνει σκονη οπως ο μπετονιτης και δεν εισπνεει κατι επικινδυνο. Ομως επειδη ειναι ελαφρυ και πολυ μικρο, κολλαει αναμεσα στα δακτυλα και στην προσπαθεια του να καθαριστει, καταπινει αρκετο πριονιδι.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ πάντως έμεινα ικανοποιημένος με την Golden White με τους πιο χοντρούς κόκκους και δεν σκόρπιζε πάρα πολύ.
Η λεπτόκοκκη τώρα μου φάνηκε ότι μύριζαν πιο γρήγορα τα ούρα και τα κόπρανα και μου κράτησε πιο λίγο καιρό.
Εάν ξαναβρώ την χοντρόκοκκη, ίσως την ξαναπάρω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- maiksth
- V_Jo
- reuserefuse
- nasstazia
- AnastasiaFox76
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Σμαραγδα21
- spyros1
- Claire Rentfield
- tammy
- Thanos-Jasmin
- mpirarxos
- AntzelaRu
- Ρούλης και Μπία
- kari
- harrisxr650
- aba
- Agiyi
- pepper
- goldmoon
- Aggeliki_Hra
- dimitratheod
- Tina2017
- Kalinaki
- AnnieGr
- roccohooshie
- Tsakoulinaki
- Zoe TsbDc
- uncle_nontas
- gatomana
- Κώστας Δ
- dimdim13
- Elli M.
- Ανδρομάχη Μ
- Χρήστος z750
- Δανάη_Δ
- Alexxkk
- Giannis-Stella
- crazycamber
- Lulu97
- Raktia
- crazydiamond
- faceninaki
- raccoon
- George1990
- Tsecat
- Sovjohn
- ankas
- scaryspider
- ΦΛΩΡΑ
- kat-cats
- Astarty
- ΕλένηΘεσ.
- elena tsaki
- Καλι
- Psipsinel80
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool