Τα πάντα για την άμμο και το καθάρισμα αμμολεκάνης

Καλημέρα σε όλες και όλους!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας για την everclean white. Νομίζω ότι διάβασα ότι πολλοί από εσάς πήρατε την προσφορά της εποχής που έκανε την everclean αρκετά προσιτή. Αλλά δεν καταλαβαίνω πως καθαρίζεται αυτή η άμμος. Οι μπλε κόκκοι σημαίνουν ότι έχει λερωθεί η άμμος, αν έχω καταλάβει καλά. Αλλά αυτοί οι κόκκοι είναι πάρα πολύ λεπτοί και δεν καθαρίζονται εύκολα. Σημαίνει ότι πρέπει να την αλλάζω ολόκληρη κάθε φορά? Την έβαλα προχτές και σήμερα (αφού την καθαρίζω ενδελεχώς κάθε πρωί) έχει διάσπαρτους (όχι πολλούς) μπλε κόκκους. Αν είναι να πρέπει να αλλάζει κάθε δύο μέρες δεν γίνεται... Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά? Εσεις πως το κάνετε? Η αμμολεκάνη είναι σχετικά μεγάλη 51 χ 40 και η εξάκιλη φτάνει για να γεμίσει άντε 3 φορές.

Όχι όχι!!!! Οι μπλέ κόκκοι δεν είναι για να αφαιρούνται!
Η άμμος καθαρίζεται όπως όλες οι άμμοι που κάνουν σβόλους! Γεμίζεις την αμμολεκάνη περίπου στα 5 εκ. καθαρίζεις καθημερίνα απο σβόλους και κακάκια και όταν χρειαστεί συμπληρώνεις!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι όχι!!!! Οι μπλέ κόκκοι δεν είναι για να αφαιρούνται!
Η άμμος καθαρίζεται όπως όλες οι άμμοι που κάνουν σβόλους! Γεμίζεις την αμμολεκάνη περίπου στα 5 εκ. καθαρίζεις καθημερίνα απο σβόλους και κακάκια και όταν χρειαστεί συμπληρώνεις!:)

Ευχαριστώ Λουκουμά, αλλά τότε γιατί γίνονται αυτοί οι μπλε κόκκοι? Κατά τα άλλα, έχει ένα ωραίο διακριτικό άρωμα και καθαρίζεται εύκολα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ Λουκουμά, αλλά τότε γιατί γίνονται αυτοί οι μπλε κόκκοι? Κατά τα άλλα, έχει ένα ωραίο διακριτικό άρωμα και καθαρίζεται εύκολα.

Oι μπλέ κόκοι προυπάρχουν δεν δημιουργούνται!:)
Και αν θυμάμαι καλά είναι αντιμικροβιακοί!:)

Απάντηση: Άμμος για γάτες

Πήρε κι εμένα το μάτι μου την Everclean White αλλά δεν ξέρω ποιες είναι οι ιδιότητές της.
Μήπως γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει; :)

Από όσο είδα εγώ, εκτός του ότι είναι πανάκριβη (:P), είναι λέει αντιβακτηριακή και διαρκεί 4 φορές περισσότερο από κοινές άμμους. Εξουδετερώνει έλεγε καλύτερα τις οσμές, καθώς οι κόκκοι τις περιέχουν άνθρακα (; ) αν θυμάμαι καλά.

Πάντως αν την δοκιμάσει κάποιος ας μας πει πόσο περόπου κρατάει, και αν ισχύει και αυτό για τις οσμές, γιατί αν κρατάει κανένα μήνα οκ συμφέρει να δώσεις 17-20 ευρώ και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. :P

Σταυρούλα μου όλες οι everclean κρατάνε τόσο... Τουλάχιστον εγώ κάθε τόσο τις αλλάζω χωρίς κανένα πρόβλημα! :) Τώρα αν η συγκεκριμένη κρατάει και παραπάνω... Παράδεισος!

Χμμ.... 4 φορές πάνω από τοις κοινές άμμους ε; Ε, έναν μήνα θα εννοεί οπότε! ;)

Όταν έπαιρνα την Everclean μου διαρκούσε περίπου 20 - 25 μέρες και με τα 2 γατιά.
Θα μπορούσα να τη δοκιμάσω μια φορά πάντως ώστε να δω τι εντυπώσεις θα μου αφήσει... :hmm:

Από όσο είδα εγώ, εκτός του ότι είναι πανάκριβη (:P), είναι λέει αντιβακτηριακή και διαρκεί 4 φορές περισσότερο από κοινές άμμους. Εξουδετερώνει έλεγε καλύτερα τις οσμές, καθώς οι κόκκοι τις περιέχουν άνθρακα (; ) αν θυμάμαι καλά.

Πάντως αν την δοκιμάσει κάποιος ας μας πει πόσο περόπου κρατάει, και αν ισχύει και αυτό για τις οσμές, γιατί αν κρατάει κανένα μήνα οκ συμφέρει να δώσεις 17-20 ευρώ και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. :P

Eγώ 6 του μήνα πήρα με την προσφορά 2 10κιλες +2 6κιλες δώρο..
Έχω 3 γατιά και 2 αμμολεκάνες..
Με γέμισμα απο την αρχή και των 2 αμμολεκάνων, καθημερινό καθάρισμα της άμμου και συμπλήρωση όταν χρειάζεται το ένα 10κιλο δεν το έχω ανοίξει ακόμα!:)

Δεν ξέρω αν βοήθησα!:redface:

Όταν είχα everclean και είχα μόνο τον Ντάμπο ναι μου κρατούσε ένα μήνα και λίιιγο παραπάνω κιόλας, αλλά από τότε που πήρα και την μικρή δεν κρατούσε πλέον ούτε μήνα δυστυχώς. Οπότε αναγκαστικά την άλλαξα με biocats, της οποίας χρειάζομαι 2 συσκευασίες το μήνα και είμαι σχετικά καλά, αλλά δεν με ικανοποιεί τόσο η μυρωδιά της, κατά τα άλλα δεν έχω παράπονο. :P

Οπότε αν αυτή η everclean white κρατάει και με δύο γατιά, το ένα παραγωγικότατο ζωή να 'χει, ένα μήνα θα με βόλευε πιο πολύ καθώς ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένη με την everclean. Από κάθε άποψη. Γιατί εδώ η biocats κάνει 10 ευρώ οπότε δίνω 20 το μήνα για άμμο, οπότε τα ίδια λεφτά θα μου φύγουν. Αρκεί να κρατάει μήνα. :P

ps: Thanks, Λουκουμά. :P Ναι βοήθησες. :D

Κι εγώ Σταυρούλα μου είχα πρόβλημα με τη μυρωδιά... Τώρα περιμένω πότε θα φέρει την biokat's bianca το online petshop απ' όπου παραγγέλνω, η οποία όπως μας είπαν οι προλαλήσαντες είναι άοσμη, μήπως και βολευτούμε καλύτερα... Πάντως εγώ δεν χρειαζόμουν 2 σακούλες τον μήνα με την biokat's... :hmm:

Εγώ δύο χρειάζομαι, έχω δύο αμμολεκάνες και η μια η κλειστή είναι λίγο πιο μεγάλη οπότε παίρνει παραπάνω άμμο μέσα. :/
Συνήθως χρειάζομαι μια 10κιλη και μια 6κιλη και μου κρατάει ίσως λίγο παραπάνω από μήνα. :)

Κι εγώ Σταυρούλα μου είχα πρόβλημα με τη μυρωδιά... Τώρα περιμένω πότε θα φέρει την biokat's bianca το online petshop απ' όπου παραγγέλνω, η οποία όπως μας είπαν οι προλαλήσαντες είναι άοσμη, μήπως και βολευτούμε καλύτερα... Πάντως εγώ δεν χρειαζόμουν 2 σακούλες τον μήνα με την biokat's... :hmm:

το οποίο είναι ? αν επιτρέπεται.. :redface:

Γιατι δεν δοκιμαζετε πελλετ? Με 5 ευρω και δυο γατους περναω μια χαρα τον μηνα και τα πελλετ σου δινουν την αισθηση οτι η αμμολεκανη και το δωματιο που βρισκεται ειναι διαρκως πεντακαθαρα! 20 ευρω τον μηνα ειναι παρα πολλα για τις σ*ατουλες τους.

Τελευταία επεξεργασία:
Τώρα μόλις διάβασα αυτά που γράφουν στο κουτί της EC white. Οι μπλέ κόκκοι δημιουργούνται όταν υπάρχει υγρασία ώστε να αφαιρούνται εύκολα. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Εγώ βλέπω διάσπαρτους μπλε κόκκους, οι οποίοι είναι δύσκολο να φύγουν διότι είναι πολύ λεπτοί, αλλά η άμμος νομίζω ότι καθαρίζεται πλήρως και ας μείνουν κάποιοι. Έχω πάρει 2 συσκευασίες των 16 κιλών (10 + 6 δώρο) και τώρα έχω στη μέση την πρώτη 6κιλη. Δηλαδή έχουμε καταναλώσει την πρώτη 10κιλη. Καλύπτει όμως άψογα τις οσμές, καθαρίζεται το ίδιο εύκολα όπως και οι άλλες everclean (βέβαια, μόνο μια άλλη έχω πάρει αλλά δεν θυμάμαι τον τύπο της), αφήνει κάποια χαλικάκια στα πόδια, αν και έχω κλειστή αμμολεκάνη (αφήνω μόνο την πορτούλα δεμένη ψηλά διότι ακόμα και σε αυτήν δεν χωρά απολύτως άνετα) και ο δικός μου ειδικά, βγάζει πολλά χαλικάκια έξω και τα μεταφέρει παντού μέσα στο σπίτι. Είναι άσπρα όμως και φαίνονται και καθαρίζονται εύκολα. Αυτά προς το παρόν, θα σας πω νεώτερα όταν τις καταναλώσουμε και τα 32 κιλά.
Αν με 16 κιλά βγαίνει ο μήνας και συνεχιστεί η προσφορά :) συμφέρει. Διότι με 18 ευρώ καθάρισες.

Γιατι δεν δοκιμαζετε πελλετ? Με 5 ευρω και δυο γατους περναω μια χαρα τον μηνα και τα πελλετ σου δινουν την αισθηση οτι η αμμολεκανη και το δωματιο που βρισκεται ειναι διαρκως πεντακαθαρα! 20 ευρω τον μηνα ειναι παρα πολλα για τις σ*ατουλες τους.

Πως ανταποκρίνεται στις μυρωδιές? και πόσο εύκολα τα γατάκια προσαρμόστηκαν στην καινούργια υφή? Την χρησιμοποιείς καιρό?

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Πως ανταποκρίνεται στις μυρωδιές? και πόσο εύκολα τα γατάκια προσαρμόστηκαν στην καινούργια υφή? Την χρησιμοποιείς καιρό?
Τα τσισα δεν μυριζουν καθολου,τα κακα θελουν αμεσως μαζεμα αλλιως μυριζουν αρκετα.Το μονο μειον των πελλετ.Την μεταβαση την εκανα σταδιακα. Πανω απο τα πελλετ εβαλα μια στρωση χρησιμοποιημενης αμμου οπου προσαρμοστηκαν σχεδον αμεσως. Χρησιμοποιω τα πελλετ περιπου 2 μηνες και ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Ουτε να ψαχνω για καλη και οικονομικη αμμο,ουτε να σηκωνει σκονη,ουτε να γινεται το σπιτι παραλια.

Δεν θα πω κάτι που δεν θα ξέρατε (λογικά), αλλά έχω ενθουσιαστεί και κάπου πρέπει να το πω! Όπως είχα γράψει, έπαιρνα την Family Friends από τα ΑΒ. Ε, τις τελευταίες 3 μέρες (το ξέρω, δεν είναι πολύ) πήρα την Biokat’s την πράσινη και έχω ξετρελαθεί. Καταρχήν, το οικονομικό:
Family Friends: 3€ τα 5kg => 6€ τα 10kg
Biokat’s: 10€ τα 10kg
Όπως και να το κάνουμε, έχει μια διαφορά, αλλά πιστεύω ότι η Biokat’s θα κρατήσει (πολύ) περισσότερο λόγο του (παν)εύκολου καθαρίσματος. Βασικά τώρα καταλαβαίνω τι θα πει η φράση «σβολιάζουν τα τσισάκια» που μέχρι τώρα μόνο είχα διαβάσει. Μέχρι τώρα, τα τσισάκια σβολιάζουν και οι σβόλοι δεν έσπασαν καθόλου στο καθάρισμα και έτσι μπόρεσα να βγάλω πραγματικά μόνο την λερωμένη άμμο. Με την Family Friends γινόντουσαν μια μάζα μεν, αλλά μου ήταν πραγματικά αδύνατο να την βγάλω χωρίς να σπάσει, και φυσικά έσπαγε σε εκκατοντάδες κομματάκια (ουσιαστικά όσοι και οι κόκκοι της άμμου που είχαν λερωθεί) με αποτέλεσμα να πρέπει να πετάξω και καθαρή άμμο στην προσπάθεια να την καθαρίσω ικανοποιητικά.
Με την Family Friends έβρισκα συνεχώς χαλικάκια έξω από την αμμολεκάνη, υποθέτω ότι κολλούσαν στα πατουσάκια της αφού μερικές φορές τα έβρισκα και στο κρεβάτι μου. Η αλήθεια είναι ότι βρήκα και με την Biokat’s αλλά μόνο απ’ έξω από την αμμολεκάνη και συντριπτικά λιγότερα.

Όσο για την μυρωδιά, παίρνω πίσω αυτά που είχα πει για την Family Friends, δεν ξέρω γιατί στην αρχή μου είχε μυρίσει καλά, τελευταία το είχε χάσει, δεν ήταν ευχάριστο. Με την Biokat’s πραγματικά δεν μυρίζει καθόλου ο χώρος, και αν πας πολύ κοντά στην αμμολεκάνη μυρίζει και ωραία!! (Υποθέτω είναι αυτή η μυρωδιά που λέτε και σε μερικούς αρέσει σε άλλους όχι. Προσωπικά μου άρεσε, έχει μια απαλή μυρωδιά φρεσκάδας όπως το αντιλαμβάνομαι.) Ακόμα και αν αποδειχτεί ότι δεν κρατάει περισσότερο, άρα δεν είναι πιο οικονομική (που πραγματικά δεν βλέπω τον παραμικρό τρόπο που να γίνει κάτι τέτοιο λόγω του καθαρίσματος) αξίζει κάθε ευρώ παραπάνω κατά την γνώμη μου. Έλεγα μήπως δοκιμάσω κι άλλες που έχει το pet shop, αλλά δεν ξέρω τώρα, μου έκανε τόσο καλή εντύπωση που θα ψάξω 1000% πάλι αυτή!!

Καλησπέρα!

Αυτήν την άμμο που αναφέρεις, την έχω χρησιμοποιήσει εγώ. Την πήρα μια φορά και μόνο, γιατί δεν με βόλεψε.
Στα συν, ότι είναι πολύ απορροφητική και clumping.
Στα μείον, ότι επειδή είναι πολύ ελαφριά, η μισή βγαίνει έξω και τη μεταφέρει και παντού. Τουλάχιστον ο δικός μου, που σκάβει μανιωδώς! Πάντως του άρεσε..

Αυτή που έχω να προτείνω, όσον αφορά στις οικολογικές άμμους, είναι η Cat's Best Gold Litter. Είναι της ίδιας εταιρίας, αλλά είναι πιο χοντρά κομμάτια, έχουν απαλή υφή, πολύ απορροφητικά κι αυτά και είναι και clumping, το οποίο με έχει σώσει! Σκουπίζονται εύκολα τα όποια κομματάκια βγουν έξω και δεν τα βλέπω πουθενά αλλού στο σπίτι, ή τουλάχιστον σπάνια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν μπορείς να τη βρεις εύκολα, εγώ την παραγγέλνω στο petshop της γειτονιάς μου. Είναι λίγο τσουχτερή από τιμή, στα επίπεδα EverClean, τα 10lt 17,80€ (από 17,40 που το έπαιρνα στην αρχή), αλλά το καλό είναι ότι αν καθαρίζεις τακτικά (2 φορές τη μέρα), κρατάει μήνα και παραπάνω, για ένα γατί πάντα.

Το τηλέφωνο της αντιπροσωπείας δεν το έχω κρατήσει και δεν μπορώ να το ξαναβρώ κιόλας, πάντως αν το βρεις θα σε ενημερώσουν για τα σημεία πώλησης.

Καλησπέρα!

Αυτήν την άμμο που αναφέρεις, την έχω χρησιμοποιήσει εγώ. Την πήρα μια φορά και μόνο, γιατί δεν με βόλεψε.
Στα συν, ότι είναι πολύ απορροφητική και clumping.
Στα μείον, ότι επειδή είναι πολύ ελαφριά, η μισή βγαίνει έξω και τη μεταφέρει και παντού. Τουλάχιστον ο δικός μου, που σκάβει μανιωδώς! Πάντως του άρεσε..

Αυτή που έχω να προτείνω, όσον αφορά στις οικολογικές άμμους, είναι η Cat's Best Gold Litter. Είναι της ίδιας εταιρίας, αλλά είναι πιο χοντρά κομμάτια, έχουν απαλή υφή, πολύ απορροφητικά κι αυτά και είναι και clumping, το οποίο με έχει σώσει! Σκουπίζονται εύκολα τα όποια κομματάκια βγουν έξω και δεν τα βλέπω πουθενά αλλού στο σπίτι, ή τουλάχιστον σπάνια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν μπορείς να τη βρεις εύκολα, εγώ την παραγγέλνω στο petshop της γειτονιάς μου. Είναι λίγο τσουχτερή από τιμή, στα επίπεδα EverClean, τα 10lt 17,80€ (από 17,40 που το έπαιρνα στην αρχή), αλλά το καλό είναι ότι αν καθαρίζεις τακτικά (2 φορές τη μέρα), κρατάει μήνα και παραπάνω, για ένα γατί πάντα.

Το τηλέφωνο της αντιπροσωπείας δεν το έχω κρατήσει και δεν μπορώ να το ξαναβρώ κιόλας, πάντως αν το βρεις θα σε ενημερώσουν για τα σημεία πώλησης.
Αυτα πελλετ δεν ειναι? Εγω αγοραζω πελλετ για σομπες χωρις χημικα 100% φυσικο ξυλο ελατο-πευκο και το 15κιλο κοστιζει 5,70 ευρω και κραταει πανω απο ενα μηνα με 2 γατους.Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με αυτα που πουλανε στα πετ σοπ ομως και το τονιζω, μεγαλη προσοχη να μην εχουν χημικα πανω.

Αυτα πελλετ δεν ειναι? Εγω αγοραζω πελλετ για σομπες χωρις χημικα 100% φυσικο ξυλο ελατο-πευκο και το 15κιλο κοστιζει 5,70 ευρω και κραταει πανω απο ενα μηνα με 2 γατους.Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με αυτα που πουλανε στα πετ σοπ ομως και το τονιζω, μεγαλη προσοχη να μην εχουν χημικα πανω.

Ναι, pellet είναι, με βολεύουν όμως, γιατί είναι και clumping. Αυτά που αναφέρεις κάνουν σβώλους ή απλώς απορροφούν;

Ναι, pellet είναι, με βολεύουν όμως, γιατί είναι και clumping. Αυτά που αναφέρεις κάνουν σβώλους ή απλώς απορροφούν;
Απορροφουν οπως τα κλασικα πελλετ.Απλα καθημερινα με ενα μεγαλο φτυαρακι κοσκινιζω τα πελλετ και πεταω την σκονη(πριονιδι).Αυτα που παιρνεις εσυ γινονται σβωλοι?:eek:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back