CatLover09
Δραστήριο μέλος
5,75 ευρω το 15 κιλο τσουβαλι.Το πηρα απο καταστημα που φερνει πελλετ.Μπορεις να βρεις και σε μαντρες με καυσοξυλα και ξυλαποθηκες.Να προσεξεις ομως να μην εχουν χημικα(κολλες,βερνικι,χρωμα) και να ειναι 100% φυσικο ξυλο και να τονισεις για ποιο λογο τα θες.Αλλιως υπαρχουν και ειδικα(τα ιδια ειναι στην ουσια με αυτα που χρησιμοποιουνται σαν καυσιμη υλη απλα να μην εχουν χημικα) σε πετ σοπ αλλα η διαφορα στην τιμη ειναι τεραστια.Οτι εχει γατα πανω στην συσκευασια η τιμη ειναι 5πλασια δυστυχως.
Τα τσισα γινονται σκονη και οταν γινουν ολα τα πελλετ πριονιδι,τα πετας και βαζεις καινουργια. Στην ουσια καθαριζεις μονο τα κακα.Ξερω πως σας φαινεται παραξενο που θα "μενουν" τα τσισα μεσα(το ιδιο παραξενευτηκα και εγω),ομως καμια σχεση.Ουτε οσμες αφηνει παρα μονο ενα ευχαριστο αρωμα ξυλου,ουτε υγρασια στον πατο της λεκανης!Σωθηκα σας λεω!
Δεν εχω υπολογισει ακομα ποσο κραταει γιατι ειναι καμια εβδομαδα που γυρισαμε απο αμμο σε πελλετ. Κρατανε παντως και συμφερει πολυ περισσοτερο απο την αμμο.
Και ειναι πολυ πιο γρηγορα στο καθαρισμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Αυτα παιρνω εγω https://www.mywoodpellet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=545,75 ευρω το 15 κιλο τσουβαλι.Το πηρα απο καταστημα που φερνει πελλετ.Μπορεις να βρεις και σε μαντρες με καυσοξυλα και ξυλαποθηκες.Να προσεξεις ομως να μην εχουν χημικα(κολλες,βερνικι,χρωμα) και να ειναι 100% φυσικο ξυλο και να τονισεις για ποιο λογο τα θες.Αλλιως υπαρχουν και ειδικα(τα ιδια ειναι στην ουσια με αυτα που χρησιμοποιουνται σαν καυσιμη υλη απλα να μην εχουν χημικα) σε πετ σοπ αλλα η διαφορα στην τιμη ειναι τεραστια.Οτι εχει γατα πανω στην συσκευασια η τιμη ειναι 5πλασια δυστυχως.
Τα τσισα γινονται σκονη και οταν γινουν ολα τα πελλετ πριονιδι,τα πετας και βαζεις καινουργια. Στην ουσια καθαριζεις μονο τα κακα.Ξερω πως σας φαινεται παραξενο που θα "μενουν" τα τσισα μεσα(το ιδιο παραξενευτηκα και εγω),ομως καμια σχεση.Ουτε οσμες αφηνει παρα μονο ενα ευχαριστο αρωμα ξυλου,ουτε υγρασια στον πατο της λεκανης!Σωθηκα σας λεω!
Δεν εχω υπολογισει ακομα ποσο κραταει γιατι ειναι καμια εβδομαδα που γυρισαμε απο αμμο σε πελλετ. Κρατανε παντως και συμφερει πολυ περισσοτερο απο την αμμο.
Και ειναι πολυ πιο γρηγορα στο καθαρισμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μενουν τα τσισα μεσα...Αρα δεν ειναι υγειινο για το γατι,αυτο,σωστα?
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Μενουν τα τσισα μεσα...Αρα δεν ειναι υγειινο για το γατι,αυτο,σωστα?
Όταν μια άμμος δεν σβολιάζει, απλά αλλάζει χρώμα και δεν μπορεί εύκολα να καθαριστεί, το βασικότερο μειωνέκτημα είναι ότι βρωμάει και σε μας αλλά και στο γατί.. Η δυσάρεστη μυρωδιά αμμωνίας μπορεί να αναγκάσει τη γάτα να λερώσει εκτός αμμολεκάνης
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Αν δεν το δοκιμασεις δεν μπορεις να καταλαβεις πως λειτουργει. Τα πελλετ ειναι τοσο απορροφητικα που δεν αφηνει καμια υγρασια στην λεκανη.Σαν να μην υπαρχουν τσισα.Παντως με την αμμο νομιζεις οτι δεν μενουν τα τσισα μεσα? Τιποτα δεν μπορει να καθαριστει απολυτα σωστα.Μην σου πω οτι η αμμος ειναι 3 χειροτερη απο θεμα βρωμας!Μενουν τα τσισα μεσα...Αρα δεν ειναι υγειινο για το γατι,αυτο,σωστα?
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
ξερετε εαν υπαρχουν καταστηματα που πουλανε pellet στην περιοχη της Κηφισιάς κοντά?
Legendary Cat
Νεοφερμένο μέλος
Χαίρετε κι από εμένα! Είμαι καινούργιο μέλος στο φόρουμ και μέλλουσα γατομαμά. Προσπαθώ να βρω μια μη τοξική (χωρίς crystalline silica και sodium bentonite) άμμο για τον γατούλη που θα έρθει στο σπίτι σε μερικές εβδομάδες. Έχετε δοκιμάσει κάποια; Διάβασα στο thread για την swheat scoop αλλά δεν ξέρω από πού μπορώ να την προμηθευτώ. Επίσης, (οι απορίες συνεχίζονται!), δεν ξέρω εάν είναι καλή ιδέα να αλλάξω τον τύπο ή ακόμα και την μάρκα της άμμου την οποία έχει ήδη συνηθίσει ο γατούλης, από την πρώτη μέρα που θα έρθει στο σπίτι. Ο γατούλης είναι ένα τριών περίπου μηνών γατάκι.
Παντως εγω απο περιεργεια πηρα τλφ κτηνιατρο,και ηταν κατηγορηματικη στη χρηση πελλετ,επειδη δεν ειναι υγειινο...Τι να πω,οπως βολευει τον καθεναν,και κυριοτερο,οπως βολευει τα ιδια τα γατια.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Αυτο ειναι σχετικο.Εμεις αμα ρωτησουμε τον δικο μας τι αποψη εχει για τα πελλετ θα μας πει "τι ζωακι ειναι αυτο?"Παντως εγω απο περιεργεια πηρα τλφ κτηνιατρο,και ηταν κατηγορηματικη στη χρηση πελλετ,επειδη δεν ειναι υγειινο...Τι να πω,οπως βολευει τον καθεναν,και κυριοτερο,οπως βολευει τα ιδια τα γατια.
Χαχαχαχχαχαχααχ!Να σαι καλα μου φτιαξες το κεφι

Elektra2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ μόλις τώρα ρώτησα τη δικιά μου κτηνίατρο και μου είπε ότι μόλις τα αγόρασε για να τα δοκιμάσει στη γάτα της. Μετά την everclean που ποτέ δε μύριζε τίποτε, δύσκολα μπορούσε να πάει σε φθηνότερη άμμο. Θα με ενημερώσει μετά το Πάσχα και θα σας πω.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ευα μου δυστυχως στην επαρχια τα πραγματα ειναι τραγικα.Υπαρχει μονο ενας κτηνιατρος ο οποιος εχει μεγαλυτερη εμπειρια στα σκυλια και περα απο αυτο Παρασκευες απογευμα δεν ανοιγει το κτηνιατρειο και μερικα Σαββατα το πρωι επισης δεν το ανοιγει γιατι παει ταξιδακια(??!!!!!). Στυγνος επαγγελματιας και καθολου φιλοζωος.Σε αυτο εχουμε καταληξει. Πριν 2-3 Σαββατα εξω απο το σπιτι μου βρηκα χτυπημενο σκυλακι και ο αντρας μου ελειπε σε ταξιδι Αθηνα.Δεν ειχα αμαξι να το παω στον κτηνιατρο και τον πηρα τηλ μολις κλεισει το ιατρειο να ερθει.Η απαντηση του ηταν να το τραβηξω στην ακρη το σκυλι και οτι δεν μπορει να με βοηθησει γιατι λειπει σε ταξιδι.Και υποψιαζομαι τα ταξιδια του αναψυχης και οχι επαγγελματικα που και επαγγελματικα να ηταν ειναι απαραδεκτος να μας αφηνει ξεκρεμαστους. Η Ελλαδα και ποσο μαλλον η επαρχια δυστυχως στερειται πολλων.Νιωθουμε τεραστια ανασφαλειαε εδω. Ο ενας γατος μου αυτη την στιγμη ειναι αρρωστος και δεν υπαρχει καπου που να μπορω να τον παω και πρεπει να περιμενω μεχρι την Δευτερα.ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ!Χαχαχαχχαχαχααχ!Να σαι καλα μου φτιαξες το κεφι![]()
Ελα μου,τωρα το ειδα.Σοβαρα μιλας?Δε βρηκες κανεναν?Ειναι καλυτερα το σκυλι?Ευχομαι περαστικα!Οσο γι αυτο περι κτηνιατρων,ομολογω οτι φοβαμαι οταν θα ρθει η ωρα να στειρωσω τον δικο μου,γιατι δεν εχουμε σχεδον καθολου γατες στη Θηβα,και η ατακα του γιατρου ηταν "γατα ε?μονο σκυλια μου φερνουν".
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Χαίρετε κι από εμένα! Είμαι καινούργιο μέλος στο φόρουμ και μέλλουσα γατομαμά. Προσπαθώ να βρω μια μη τοξική (χωρίς crystalline silica και sodium bentonite) άμμο για τον γατούλη που θα έρθει στο σπίτι σε μερικές εβδομάδες. Έχετε δοκιμάσει κάποια; Διάβασα στο thread για την swheat scoop αλλά δεν ξέρω από πού μπορώ να την προμηθευτώ. Επίσης, (οι απορίες συνεχίζονται!), δεν ξέρω εάν είναι καλή ιδέα να αλλάξω τον τύπο ή ακόμα και την μάρκα της άμμου την οποία έχει ήδη συνηθίσει ο γατούλης, από την πρώτη μέρα που θα έρθει στο σπίτι. Ο γατούλης είναι ένα τριών περίπου μηνών γατάκι.

Οι πιο υγειινες θεωρουνται οι οικολογικες,οπως πχ απο τσοφλια καρυδιου κλπ.Το θεμα ειναι πως ειναι δυσκολο να τις βρεις σε καταστημα.Βεβαια αν μενει αθηνα,ολα ειναι πιο ευκολα.Επισης ισως μπορεις να βρεις και απο ιντερνετ.
Κοιτα κατι.Επειδη πελε χρησιμοποιω και εγω,πολυ πιθανον να εχει δικιο η γιατρος σου,γιατι οντως δεν το κανει σβωλους..και οντως μεχρι να την καθαρισεις μενουν τα βρεγμενα,ας πουμε πριονιδια.Δεν ξερω πραγματικα.Παντως εγω απο περιεργεια πηρα τλφ κτηνιατρο,και ηταν κατηγορηματικη στη χρηση πελλετ,επειδη δεν ειναι υγειινο...Τι να πω,οπως βολευει τον καθεναν,και κυριοτερο,οπως βολευει τα ιδια τα γατια.

Εγω παιρνω πελλε,απλα επειδη δεν θελω να παρω μπετονιτη,που οντως δεν ειναι και οτι καλυτερο.Αν βρω κατι αλλο οικολογικο,σαφεστατα και θα το προτιμισω.

Εφη μου καλησπερα κι απο εμενα.Θα γελασεις με αυτο που θα πω,δεν εχω παρει ακομη το γατι στο σπιτι,αλλα εχω εφοδιαστει ηδη με αμμολεκανη αμμο φαγητο κλπ.Προβληματιζομαι πολυ για το πελλετ,επειδη η σοφιτα που μενω ειναι ενα ενιαιο δωματιο 65 τμ,κι επειδη θα εχω την αμμο αναγκαστικα στο μπανιο,δε θελω να μυριζει,αλλα με προβληματισε κι αυτο που αναφερθηκε οτι τα τσισα του γατιου γινονται σκονη
εχω παρει 10 κιλα εβερκλιν,κι εδινε κ το πετ σοπ που την πηρα κι αλλα 6 κιλα δωρο,και μια συσκευασια biocat και θα περιμενω να δω ποια προτιμαει 
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Το σκυλακι δεν ηθελα να το μεταφερω περα απο ενα μετρο που το πηγα στην ακρη για να μην το πατησουν,γιατι αν δεν ξερεις που ειναι το χτυπημα μπορει να τα κανεις χειροτερα τα πραγματα.Μεχρι να ερθω σπιτι μου να ψαξω για μεταφορα σε κτηνιατρο αλλης πολης το σκυλακι εξαφανιστηκε(ενω στην αρχη δεν περπατουσε καθολου).Εψαξα και το βρηκα μεσα στο ποταμι να πνιγεται.Μεχρι να περασω απεναντι απο μια γκρεμισμενη γεφυρα για να το βγαλω,με ειχε δει και ετρεχε (τα πισω ποδια κλωτσουσαν στον αερα) παλι να φυγει. Χαθηκε πανω σε βουνο μεσα σε θαμνους σε δυσβατο σημειο.Καλεσα βοηθεια,εψαχνα για μερες αλλα τιποτα.Καταλαβαινω πολυ καλα τους φοβους σου στην επαρχια.Ζουμε δυστυχως μεσα σε μια μονιμη ανασφαλεια.Ελα μου,τωρα το ειδα.Σοβαρα μιλας?Δε βρηκες κανεναν?Ειναι καλυτερα το σκυλι?Ευχομαι περαστικα!Οσο γι αυτο περι κτηνιατρων,ομολογω οτι φοβαμαι οταν θα ρθει η ωρα να στειρωσω τον δικο μου,γιατι δεν εχουμε σχεδον καθολου γατες στη Θηβα,και η ατακα του γιατρου ηταν "γατα ε?μονο σκυλια μου φερνουν".

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Λοιπον ακου κατι.Ενας φιλος μου,ειναι απιστευτα σιχασιαρης.Δηλαδη δεν μπορει καθολου οσμες κλπ.Μικρο σπιτι και αυτος.Εφη μου καλησπερα κι απο εμενα.Θα γελασεις με αυτο που θα πω,δεν εχω παρει ακομη το γατι στο σπιτι,αλλα εχω εφοδιαστει ηδη με αμμολεκανη αμμο φαγητο κλπ.Προβληματιζομαι πολυ για το πελλετ,επειδη η σοφιτα που μενω ειναι ενα ενιαιο δωματιο 65 τμ,κι επειδη θα εχω την αμμο αναγκαστικα στο μπανιο,δε θελω να μυριζει,αλλα με προβληματισε κι αυτο που αναφερθηκε οτι τα τσισα του γατιου γινονται σκονηεχω παρει 10 κιλα εβερκλιν,κι εδινε κ το πετ σοπ που την πηρα κι αλλα 6 κιλα δωρο,και μια συσκευασια biocat και θα περιμενω να δω ποια προτιμαει
![]()
Με την εβερκλιν..βρηκε την υγεια του.Και επειδη παλια εγω επαιρνα την μπιοκατς και ξερω τι δουλεια κανει,θα σου πω οτι πραγματικα η εβερκλυν ειναι η καλυτερη απο αποψη οσμων αλλα και γενικοτερα.Πιο καλη και απο την βιοκατς.Απλα ειναι λιγουλακι ακριβη,αν και κραταει αρκετα.Πιστευω οτι ακριβως επειδη μενεις σε μικρο χωρο,η εβερκλυν ειναι ιδανικη.

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αν δεν το δοκιμασεις δεν μπορεις να καταλαβεις πως λειτουργει. Τα πελλετ ειναι τοσο απορροφητικα που δεν αφηνει καμια υγρασια στην λεκανη.Σαν να μην υπαρχουν τσισα.Παντως με την αμμο νομιζεις οτι δεν μενουν τα τσισα μεσα? Τιποτα δεν μπορει να καθαριστει απολυτα σωστα.Μην σου πω οτι η αμμος ειναι 3 χειροτερη απο θεμα βρωμας!
Mμμ δεν μπορώ να πω ότι έχω πειστεί.Και εμένα μου φαίνεται ανθυγιεινό με την έννοια ότι αφού μένουν τα τσίσα μέσα- και ας απορροφούνται πλήρως από το πέλετ- δεν μπορεί να είναι σωστό.
Θα ήθελα πάρα πολύ κ εγώ να χρησιμοποιήσω φυσικό υλικό αλλά δεν έχω πειστεί από το πέλετ.
Εξάλλου πώς μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά ότι είναι καθαρό ξύλο;Δε θα μπορούσε να έχει ποτιστεί με οποιοδήποτε χημικό;
Όχι ότι η άμμος που χρησιμοποιούμε είναι καλύτερη,το αντίθετο μάλιστα απλά όταν επιλέγεις οικολογικά υλικά πρέπει να είσαι 100%σίγουρος πως είναι πράγματι καθαρά.
Λοιπον ακου κατι.Ενας φιλος μου,ειναι απιστευτα σιχασιαρης.Δηλαδη δεν μπορει καθολου οσμες κλπ.Μικρο σπιτι και αυτος.
Με την εβερκλιν..βρηκε την υγεια του.Και επειδη παλια εγω επαιρνα την μπιοκατς και ξερω τι δουλεια κανει,θα σου πω οτι πραγματικα η εβερκλυν ειναι η καλυτερη απο αποψη οσμων αλλα και γενικοτερα.Πιο καλη και απο την βιοκατς.Απλα ειναι λιγουλακι ακριβη,αν και κραταει αρκετα.Πιστευω οτι ακριβως επειδη μενεις σε μικρο χωρο,η εβερκλυν ειναι ιδανικη.![]()
Θα συμφωνήσω!
Η Εverclean δεν μυρίζει καθόλου κ είναι ιδανική πιστεύω για μικρά σπίτια κ δωμάτια
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- maiksth
- V_Jo
- reuserefuse
- nasstazia
- AnastasiaFox76
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Σμαραγδα21
- spyros1
- Claire Rentfield
- tammy
- Thanos-Jasmin
- mpirarxos
- AntzelaRu
- Ρούλης και Μπία
- kari
- harrisxr650
- aba
- Agiyi
- pepper
- goldmoon
- Aggeliki_Hra
- dimitratheod
- Tina2017
- Kalinaki
- AnnieGr
- roccohooshie
- Tsakoulinaki
- Zoe TsbDc
- uncle_nontas
- gatomana
- Κώστας Δ
- dimdim13
- Elli M.
- Ανδρομάχη Μ
- Χρήστος z750
- Δανάη_Δ
- Alexxkk
- Giannis-Stella
- crazycamber
- Lulu97
- Raktia
- crazydiamond
- faceninaki
- raccoon
- George1990
- Tsecat
- Sovjohn
- ankas
- scaryspider
- ΦΛΩΡΑ
- kat-cats
- Astarty
- ΕλένηΘεσ.
- elena tsaki
- Καλι
- Psipsinel80
- tz3nh
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool