Καλησπέρα κι απο μένα.. χρησιμοποιω μια κοινή απ το πετ σοπ της γειτονιάς μου, λέγεται beclean, αν και δε νομίζω να τη ξέρει κανεις.. γενικά είμαι ικανοποιημενη σβωλιαζει αρκετά καλά κ τα κρατάει συμπαγή, απο άρωμα τίποτα ιδιαίτερο.. όμως,αυτο που μ εχει προβληματισει τελευταία κι είπα ν αλλαξω ειναι η σκόνη που βγάζει κ κατά ποσο αυτο ειναι υγιεινο για τη γάτα μου ή οχι. Ετσι λοιπόν σκέφτηκα να πειραματιστω με κρυσταλλική/σιλικονουχα.. πηρα μια που λεγεται fresh crystals. Παρολο που μπήκε μέσα κι έκανε να δοκιμάσει λίγο, σα κατι να μη της άρεσε κ τελικά δεν έκανε εκεί (στον άλλον όροφο έχω κ 2η αμμολεκανη οπου είχα αφήσει τη συνηθισμένη κ πήγε κι έκανε εκει). Επίσης αυτη η κρυσταλλική προσεξα κατα τη μεταφορά οτι έβγαζε επίσης μια σκόνη, πολυ λεπτη.. κι απο χτες η μικρή μου φτερνιζεται, υπάρχει περίπτωση να την εχει επηρεάσει αυτη η αμμος? Θα τη παρακολουθησω να δω αν ειναι κάτι που θα περάσει ή θέλει γιατρό. Επίσης... η άλλη μου απορία ειναι κατα ποσο ειναι αναγκαίο ν αλλαζουμε ολόκληρη την αμμολεκανη, καταλαβαίνω οτι γίνεται με σκοπό ν απομακρυνθει ο,τι εχει απομείνει, αν όμως καθαριζουμε σχολαστικα κ κάθε φορά που κάνει, δε γίνεται δουλειά?.. πάντα κατι θα μένει? Θελω να πω.. με το να πεταμε ολη την αμμο δε χαλαμε κ αρκετη αμμο σχετικα καθαρη, αν ας πουμε συμπληρωνουμε λιγο μετα απο καθε καθαρισμα, γιατι ολο κατι χανεται.. ετσι λοιπόν δοκιμασα να μην αδειαζω την άμμο αλλα να καθαριζω τοπικά κάποια σημεία που είχε κολλησει ο σβώλος, κι όντως ειναι καθαρός ο πατος. ειναι λάθος που το καθαριζω τοπικά με βρεγμενο σφουγγαρι; αφου το ξυσω με φτυαρακι... κι αφου στεγνωσει απλωνω την άμμο. Επίσης, για το πρόβλημα που κολλαει ο σβώλος στο πάτο έβαλα περισσότερη άμμο κ τώρα τις μισές φορές ας.πούμε δε κολλαει.. ουφφ αυτά.. θα παρακολουσα για τα φώτα σας, γιατί έχω μπερδευτει...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.