moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Τεσπα,σημασια εχει να σωθει η γατουλα.Παρα πολλα περαστικα Ναταλια μου,μακαρι να πανε ολα καλα.Θα πανε πιστευω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Η μικρούλα μου..είναι όλο αγάπες. Χθες όλη την μέρα την βγάλαμε αγκαλιά.Είναι βέβαια ούτως ή άλλως χαδιάρα αλλά τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Μέχρι και για να ανοίξουμε την πόρτα αγκαλιά πηγαίναμε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ευχομαι να πανε ολα καλα Ναταλια μου.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Πραγματικά εύχομαι να πάψει να ταλαιπωρείται και να είναι επιτυχής η επέμβαση που θα της κάνετε!
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Έφη αυτό που μου έχει κάνει περισσότερη εντύπωση είναι το πως γίνεται ξαφνικά να άρχισε να πονάει.Όλο το βράδυ κοιμόταν αμέριμνη χωρίς ούτε καν λίγη γκρίνια. Από όταν άρχισε όμως δεν σταμάτησε. Δεν έχω μπορέσει ακόμη να καταλάβω τι έγινε ξαφνικά.Την καημενη γμτ.Χτες συγκλονιστικα με την περιγραφη σου.Ποσο πολυ θα ποναγε γμτ...δεν το αντεχω αυτο.Γενικα δεν αντεχω καποιο ζωντανο πλασμα να ποναει.
Ευχομαι να πανε ολα καλα Ναταλια μου.
Ρε παιδιά..μήπως έσπασε η πυομήτρα και για αυτό άρχισε να πονάει και να βγάζει λίγο αίμα?Τώρα το σκέφτηκα αυτό.
Πάντως σήμερα δεν γκρινιάζει καθόλου..δείχνει πολύ καλύτερα.Μάλλον δεν πονάει. Εξακολουθεί βέβαια να κάνει αγκαλίτσες!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Προσπαθώ πάντως να είμαι αισιόδοξη.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Σύντομα θα έχετε ξεχάσει αυτήν την περιπέτεια κι εύχομαι από καρδιάς το 2ο χειρουργείο να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Πότε θα γίνει το δεύτερο χειρουργείο;
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η καλυτερη,πιστεψε με.Και την προστατευεις απο πυομητρα(οταν δεν ζευγαρωνει) αλλα και απο καρκινο στους μαστους που θεριζει τους σκυλους.Δες εδω.Και εδω.Λοιπον εγω εχω σκυλιτσα... Μιλησα με την κτηνιατρο... Επειδη γεννησε προσφατα μου ειπε πως μπορω να την στειρωσω μετα απο 4 βδομαδες.. Νομιζεται πως η στειρωση ειναι καλη λυση;

Τα κορίτσια
Στους θηλυκούς σκύλους είναι συνηθέστερο να γίνεται στείρωση (ωοθηκυστερεκτομή-αφαίρεση της μήτρας και των ωοθηκών) προληπτικά. Οι λόγοι πολλοί και σημαντικοί. Συνήθως οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν ο σκύλος τους να γεννήσει καθόλου ή τουλάχιστον όχι παραπάνω από μία ή δύο φορές στη ζωή του. Λόγω της ιδιομορφίας του γεννητικού συστήματος της σκύλας, όταν δεν υπάρχει κυοφορία, η επίδραση των ορμονών στη μήτρα σε κάθε οιστρικό κύκλο που περνάει έχει ως αποτέλεσμα μετά από κάποια χρόνια, συνήθως σε μεσήλικα ή υπερήλικα ζώα, την εμφάνιση ενδομητρίτιδας ή ακόμη χειρότερα πυομήτρας (συλλογή μεγάλης ποσότητας πύου μέσα στη μήτρα). Πρόκειται για καταστάσεις επείγουσες κι επικίνδυνες για τη ζωή του ζώου, οι οποίες πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα (αντιβίωση) και όταν ανταποκρίνονται η βελτίωση είναι συνήθως παροδική. Η οριστική λύση δίνεται με χειρουργική επέμβαση (στείρωση δηλαδή). Μόνο που τότε πρέπει να βάλουμε στο χειρουργείο ένα ζώο μεγάλης ηλικίας, επιβαρυμένο από τα μικρόβια και τις τοξίνες τους, που μπορεί να έχει και άλλα προβλήματα λόγω ηλικίας (καρδιοπάθειες, προβλήματα σε ήπαρ-νεφρούς). Η αυξημένη συχνότητα εμφάνισης τέτοιων προβλημάτων στα μεγάλης ηλικίας θηλυκά ζώα καθιστά τη στείρωση του σκύλου προληπτικά ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στη πρόληψη δυσάρεστων και πιθανώς μοιραίων καταστάσεων στο μέλλον. Έχει επίσης στατιστικά αποδειχθεί ότι θηλυκά σκυλιά που στειρώνονται μέχρι την ηλικία των 2 ετών έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού στο μέλλον. Φυσικά, εφόσον αφαιρεθούν η μήτρα και οι ωοθήκες, αποκλείεται στο μέλλον και η εμφάνιση νεοπλασίας (καλοήθους ή κακοήθους) στα όργανα αυτά. Θεραπευτικά στους θηλυκούς σκύλους στείρωση γίνεται στις περιπτώσεις που προαναφέραμε αλλά και σε ζώα με ανωμαλίες στη λειτουργία του γεννητικού συστήματος (ψευδοκυήσεις, ανώμαλος οιστρικός κύκλος σε συχνότητα-διάρκεια), ορμονικές δερματώσεις (αντίστοιχα με τον αρσενικό σκύλο) και σε σκύλους με σακχαρώδη διαβήτη (η εμφάνιση οίστρου στις σκύλες που παίρνουν ινσουλίνη εμποδίζει τον καθορισμό της απαιτούμενης δόσης για κάθε ζώο και κατ επέκταση τον έλεγχο του νοσήματος).
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Η γνωστή πλέον γατούλα της αδερφής μου (η επονομαζόμενη Φίφη)είναι πάλι η αιτία.
Την προηγούμενη φορά λοιπόν πήρε την αντιβίωση της, στις 10 ημέρες που την τελείωσε την πήγαμε ξανά να την δει ο γιατρός και μας είπε ότι είναι μια χαρά και ότι η μόλυνση υποχώρησε. Έμενε λοιπόν το ζήτημα της εύρεσης του κατάλληλου γιατρού για να την χειρουργήσουμε και να ψάξουμε να βρούμε τι υπάρχει τελικά εντός της. Προχθες ήταν πάλι λίγο άκεφη και χθες το βράδυ μόλις η αδερφή μου γύρισε σπίτι είδε μια σταγόνα αίμα. Δεν χρειάστηκε και πολύ για να καταλάβουμε ότι ξαναξεκίνησε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η μικρή ήταν ανήσυχη αλλά δεν ούρλιαζε, όπως την περασμένη φορά. Ψάξαμε επιτόπου τον κτηνίατρο αλλά στάθηκε αδύνατο να τον βρούμε. Η μόνη κτηνίατρος που βρήκαμε ήταν αυτή που είχε κάνει την αρχική στείρωση και τις ενέσεις καταστολής του οίστρου.
Μια και δυό τέλος πάντων την πήγαμε σε αυτήν μιας και δεν υπήρχε άλλη επιλογή.Της κάναμε υπέρηχο και μας είπε ότι δεν υπάρχει μήτρα και προφανώς αυτό που έχει είναι κολπίτιδα.Μας είπε ότι δεν είναι επικίνδυνο για την ζωή της, διότι ο,τι δημιουργείται (πύον και αίμα) είναι στο πίσω μέρος της γάτας και αποβάλλεται, έτσι δεν της δημιουργεί κίνδυνο. Και φυσικά μας πρότεινε να την ανοιξει για να ψάξει να βρει τι υπάρχει μέσα. Ξεκίνησε πάλι αντιβίωση. Ενέσιμη και χάπια.Τι θα γίνει ρε παιδιά με αυτό το θέμα? Πυομήτρα ή κολπίτιδα?Επικίνδυνο ή ακίνδυνο? Μήτρα ή μόνο ωοθήκες? Τι να κάνουμε?
Βρήκαμε έναν γιατρό στην Αθήνα..Ειδικεύεται σε τέτοιες επεμβάσεις.Λέγεται Ιγνάτιος Λιαπής. Τον έχει μήπως ακούσει κανένας?
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η μόνη κτηνίατρος που βρήκαμε ήταν αυτή που είχε κάνει την αρχική στείρωση και τις ενέσεις καταστολής του οίστρου.Μια και δυό τέλος πάντων την πήγαμε σε αυτήν μιας και δεν υπήρχε άλλη επιλογή.Της κάναμε υπέρηχο και μας είπε ότι δεν υπάρχει μήτρα και προφανώς αυτό που έχει είναι κολπίτιδα.Μας είπε ότι δεν είναι επικίνδυνο για την ζωή της, διότι ο,τι δημιουργείται (πύον και αίμα) είναι στο πίσω μέρος της γάτας και αποβάλλεται, έτσι δεν της δημιουργεί κίνδυνο. Και φυσικά μας πρότεινε να την ανοιξει για να ψάξει να βρει τι υπάρχει μέσα. Ξεκίνησε πάλι αντιβίωση. Ενέσιμη και χάπια.
το καταλαβαίνω οτι ήταν η μοναδική λύση να την πάτε στην κτηνίατρο που την εγχείρησε αλλά εγώ δεν θα την ξαναπήγαινα εκεί... έχει- δεν έχει κάνει κάποιο λάθος... κτηνίατροι δεν είμαστε... αλλά καλό είναι να βρείτε κάποιον να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία... ο κτηνίατρος που αναφέρεις σε ποια περιοχή είναι; γνωρίζεις;
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Να διευκρινήσω ότι αναφέρομαι στον δεύτερο γιατρό αυτόν που πρόκειται να χειρουργήσει την γάτα μας στο άμεσο μέλλον (αν το αποφασίσουμε )και για αυτό ρωτάω γνώμες και συμβουλές. Μας τον πρότεινε κτηνίατρος από την Πάτρα και μας είπε ότι είναι αρκετά εξειδικευμένος στον τομέα αυτό.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool