Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας

Καλησπερα

εχω μια γατουλα την Αρια υπολογίζουμε οτι ειναι περιπου 6 μηνων... την πέμπτη ξεκίνησε περιεργη συμπεριφορά (βαρελακια χαδια νιαουρισμα) οπως καταλαβαίνετε της ηρθε ο οίστρος!!!! Αυτο που με ανησυχεί ειναι οτι άρχισε να μην τρώει απο οτι βλέπω εχασε και καποια γραμμάρια και σήμερα μου έκανε και εμετο...
ειναι φυσιολογικό? παντως δεν ηταν τριχομπαλες γιατι το παρατήρησα.... δεν ξερω τι να κανω... στείρωση θα της κανω μολις περάσει ο οιστρος της...
μηπως εχει καποιο αλλο πρόβλημα?

Σας ευχαριστω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι φυσιολογικό να έχει μειωθεί η όρεξή της, συμβαίνει σε αρκετές θηλυκές κατά τη διάρκεια του οίστρου.
Εάν παρατηρείς ότι η αλλαγή στην όρεξή της είναι πολύ μεγάλη, μήπως να ρωτούσες και τον κτηνίατρο; :hmm:
Όπως και να 'χει, εύχομαι όλα να πάνε καλά με την επέμβαση και να είναι σιδερένια γρήγορα! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστω παρα πολυ.. θα την παρατηρήσω και τις επομενες μερες... λογικα σε 3 4 μερες θα εχει τελειώσει ο οιστρος της... σωστα?

μακαρι να πανε ολα καλα... αν και αυτο με το φαγητό με αγχώνει λίγο... :/

Ναι, θα ηρεμήσει σύντομα οπότε και θα μπορείτε να κάνετε την επέμβαση μια χαρά. :)
Δεν θυμάμαι από τη δική μου εάν της είχε κοπεί η όρεξη διότι από πάντα δεν έτρωγε πάρα πολύ αλλά δεν θυμάμαι να είχα παρατηρήσει κάποια αλλαγή στην ποσότητα που έτρωγε.
Στη δική σου βλέπεις κάποια πολύ μεγάλη αλλαγή;

Ναι το παρατηρώ στην ποσότητα που μενει στο μπολάκι... και μενει αρκετή... γενικα πάντως δεν εχει και πολυ όρεξη να ασχοληθεί με παιχνίδια....

Καλησπερα

εχω μια γατουλα την Αρια υπολογίζουμε οτι ειναι περιπου 6 μηνων... την πέμπτη ξεκίνησε περιεργη συμπεριφορά (βαρελακια χαδια νιαουρισμα) οπως καταλαβαίνετε της ηρθε ο οίστρος!!!! Αυτο που με ανησυχεί ειναι οτι άρχισε να μην τρώει απο οτι βλέπω εχασε και καποια γραμμάρια και σήμερα μου έκανε και εμετο...
ειναι φυσιολογικό? παντως δεν ηταν τριχομπαλες γιατι το παρατήρησα.... δεν ξερω τι να κανω... στείρωση θα της κανω μολις περάσει ο οιστρος της...
μηπως εχει καποιο αλλο πρόβλημα?

Σας ευχαριστω...

Εντάξει, τι να πει κανείς.

Η γατούλα μας η Άρια, περίπου 7 μηνών, τις προάλλες είχε κι αυτή οίστρο, έχασε κι αυτή πλήρως την όρεξή της και μάλιστα χθες έκανε και εμετό (τις αμάσητες κροκέτες Orijen που είχε καταβροχθίσει νωρίτερα).

Για τη μείωση της όρεξης μην ανησυχείς, κι η δικιά μας έτρωγε ίσα ίσα 2 μπουκιές τη μέρα για καμια βδομάδα. Με το που της πέρασε ο οίστρος, άρχισε πάλι να τρώει κανονικά :)

Αύριο θα την πάμε για στείρωση κι έχω αγχωθεί κι εγώ αρκετά.

Περαστικά στη συνονόματη :D

χαχαχαχα πλάκα κάνεις??? μάλιστα το εχει το όνομα τοτε :P

Καλησπέρα και πάλι, σας έχω ζαλίσει το ξέρω,
τις τελευταίες δύο μέρες ενώ φαίνεται ότι της έχει περάσει ο οίστρος της (δεν νιαουρίζει κλπ) άρχισαν κάποια άλλα συμπτώματα που με κάνουν και ανησυχώ. Κοιμάται όλη μέρα, δεν τρώει, δεν πίνει νερό και γενικά έχει μια υπερβολική ατονία, με το ζόρι σηκώνετε ενώ ακόμα και αν με το ζόρι προσπαθήσω να την εκνευρίσω για να παίξει μαζί μου, δεν αντιδρά καθόλου. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι φτερνίζεται αρκετά συχνά, κάτι που δεν το είχε παλιότερα. Μήπως έχει κάνεις κάποια ιδέα πάνω σε αυτό; Είναι από τον οίστρο; ή κάτι καινούργιο;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Sofia90 μου, είναι καλύτερα να την δει κτηνίατρος ούτως ώστε να εντοπίσει το πρόβλημα και να το επιλύσει.

Όντως, αυτή η ληθαργικότητα είναι ανησυχητική. Πρέπει να την δει κτηνίατρος.

Καλησπέρα και πάλι, σας έχω ζαλίσει το ξέρω,
τις τελευταίες δύο μέρες ενώ φαίνεται ότι της έχει περάσει ο οίστρος της (δεν νιαουρίζει κλπ) άρχισαν κάποια άλλα συμπτώματα που με κάνουν και ανησυχώ. Κοιμάται όλη μέρα, δεν τρώει, δεν πίνει νερό και γενικά έχει μια υπερβολική ατονία, με το ζόρι σηκώνετε ενώ ακόμα και αν με το ζόρι προσπαθήσω να την εκνευρίσω για να παίξει μαζί μου, δεν αντιδρά καθόλου. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι φτερνίζεται αρκετά συχνά, κάτι που δεν το είχε παλιότερα. Μήπως έχει κάνεις κάποια ιδέα πάνω σε αυτό; Είναι από τον οίστρο; ή κάτι καινούργιο;

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σοφία! όταν διάβασα το mail σου μου φάνηκε τόσο γνωστό! η Ράφη μου είχε οίστρο, έκανε επέμβαση και ενώ όλα ήταν υπέροχα, πρίν απο 3 μέρες άρχισε να φτερνίζεται. απο την πρώτη μέρα πήραμε τηλ τον γιατρό , την είδε και της έδωσε αντιβίωση. όταν επιστρέψαμε απο τον κτηνίατρο ήταν μιά χαρά, αφού όμως της έκανε ενέσιμη αντιβίωση. χθές όμως ήταν τόσο χάλια που δεν σηκώθηκε ούτε για να φάει,ούτε για νερό :( ( επίσης απο την ένεση έκανε ένα οίδημα και της βάλαμε αλουμινόνερο) πήγαμε ξανά κτηνιάτρο, την ξαναείδε μας έδωσε χαπάκια αντιβίωσης, την τάισε με σύριγγα και μετά της ξανα άνοιξε η όρεξη. ξέχασα να πώ το σημαντικότερο..... δεν έτρωγε γιατί είχε πυρετούλι 40.5! σήμερα είναι μια χαρά! με άλλα λόγια.... γρήγορα στον κτηνίατρο!!!!!!!!!!!! και όλα θα πάνε καλά! :)

Σάββατο και κυριακή ο κτηνίατρος μας είναι κλειστός αλλά τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να της δίνω vibramycin, μέχρι να την πάω να την δει(την Δευτέρα).. η κατάσταση της έχει χειροτερέψει όταν σηκώνεται πέφτει σαν να μην έχει καθόλου δύναμη.. και φαί ούτε λόγος.. μόνο νεράκι πηγαίνει και πίνει μόνη της...

τι να κάνω με το θέμα του φαγητού πλησιάζει 2 μέρες που δεν έχει φάει..

η Ράφη δεν πήγαινε να πιεί ούτε νερό! ξεκίνα άμεσα όμως την αντιβίωση και με μια σύριγγα βάλτης να φάει την a/d για να δυναμώσει και να μην την πειράξει η αντιβίωση! παρεπιπτόντως πρίν απο λίγο ο Ρούλης άρχισε να φταρνίζεται και υποπτεύομαι ίωση! πρέπει να τον κόλησε η Ράφη, η ποία πλέον είναι καλά αλλά την αντιβίωσή της την παίρνει όπως μας είπε ο γιατρός! για τον Ρούλη ίδωμεν! :)

Πάνε 5 μέρες απ' όταν έγινε η στείρωση της Άριας. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά αν και ήταν δύσκολη. Μετά που την πήραμε στο σπίτι, η γατούλα ταλαιπωρήθηκε με απανωτούς εμετούς. Έγινε η απαραίτητη αγωγή και να μη σας τα πολυλογώ η γατούλα εδώ και 2 μέρες είναι μια χαρά, τρώει, γουργουρίζει, όλα οκ. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι πλέον δεν πάει να παίξει από μόνη της όπως έκανε παλιά, δε μας κάνει επιθέσεις και κοιμάται αρκετά. Ωστόσο πριν που έκανα κάτι δουλειές με σεντόνια κλπ, αφηνίασε και έπαιζε. Αλλά μετά πάλι ξάπλωσε και λαγοκοιμήθηκε. Είναι από την ταλαιπωρία που πέρασε; Να περιμένω λίγες μέρες ακόμα και μετά ν' αρχίσω να ανησυχώ;

koukimanster, νομίζω ότι είναι κάπως φυσιολογικό να είναι λίγο υποτονική για κάμποσες μέρες μετά από τη στείρωση.
Κι η δική μου για καμία εβδομάδα δεν είχε την ίδια όρεξη να παίζει, να τρέχει, να κυνηγάει τα παιχνίδια της κ.λπ.
Πόσο μάλλον η δική σου που ταλαιπωρήθηκε και με τους εμετούς κ.λπ.
Περίμενες λίγες μέρες ακόμα κι όλα θα στρώσουν. :)

Συμφωνω με τον Γιωργο, ειναι πολυ νωρις για να ανησυχεις, ασε να περασει ενα χρονικο διαστημα μερικων ημερων, προσπαθησε συγχρονως να της δινεις ερεθισματα για παιχνιδι και θα δεις που ολα θα γινουν οπως πριν.

Μια χαρα ειναι τα νεα σας!!Περαστικουλια της.:D

Να 'στε καλά. Δε θέλω να ξαναπάρω τηλέφωνο την κτηνίατρο, το πενθήμερο που μας πέρασε τηλεφωνιόμασταν 10 φορές τη μέρα, όμως τότε υπήρχε λόγος. Δε θέλω τώρα να αρχίσω τις φαντασιοπληξίες! Θα περιμένω τουλάχιστον μέχρι να απορροφηθεί το ράμμα, δηλαδή σύνολο 10 μέρες απ' την εγχείριση, και βλέπουμε!

Τώρα που τα γράφω αυτά κρατάει στο στόμα το αγαπημένο της φιδάκι και πάει πάνω κάτω γρυλίζοντας απειλητικά.

Τέτοια να διαβάζω! Δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος ανησυχίας πάντως, σκέψου πως και η δική μου (και όλα τα γατιά απ' όσα μαθαίνω) είναι μέρες που είναι πιο νωχελική και ήρεμη (σε βαθμό... βαρεμάρας! Συνήθως της λέω: πάλι θα κοιμηθείς παιζί μου; :) ). Πόσο μάλλον η Άρια, που έχει και την ταλαιπωρία αυτή στην πλάτη της, η καλή μου... Οπότε μη στεναχωριέσαι, το τζουτζούκι σου ανακάμπτει! Στο μεταξύ... ποιο είναι αυτό το αγαπημένο της φιδάκι! Ανέβασέ μας φωτογραφία να τη θαυμάσουμε! :)

Στο μεταξύ... ποιο είναι αυτό το αγαπημένο της φιδάκι! Ανέβασέ μας φωτογραφία να τη θαυμάσουμε! :)
Ναι, ναι θελουμε και την Αρια και το φιδακι παρακαλω.:clapup:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back