Καλε μου φιλε.
Όσον αφορά τώρα αυτό που είπατε για την πυόμητρα, μολονότι πράγματι είναι ρίσκο, πιστεύω πως στην περίπτωση που πάθαινε κάτι τέτοιο (ξέχωρα του ότι θεραπέυεται σε μεγάλο βαθμό) δεν θα ήμουν εγώ υπεύθηνος, καθώς δεν θα έχω πάρει εγώ απόφαση γι αυτό!!!
Καταρχην δεν ειναι ρισκο.Ειναι σχεδον βεβαιοτητα η εμφανιση πυομητρας σε γατα που δεν ζευγαρωνει.
Και ομως.ΕΣΥ θα εισαι υπευθυνος.ΕΣΥ θα εχεις παρει αυτην την αποφαση.Η γατα,δεν μπορει να σου μιλησει,να σου πει να την στειρωσεις.Ουτε και εχει επιγνωση της στειρωσης,και τους κινδυνους που κρυβει
η μή στειρωση της.Οταν υιοθετουμε ενα ζωακι,ΕΜΕΙΣ καλουμαστε να παιρνουμε αποφασεις για αυτο.Εμεις ειμαστε υπευθυνοι για αυτα.Εμεις κραταμε τη ζωη τους στα χερια μας.
Καταλαβαινω ποσο πολυ αγαπας την γατουλα σου,καταλαβαινω απολυτα το αγχος σου,αλλα δεν εισαι ενημερωμενος και αυτο μπορει να την σκοτωσει.Ναι..οπως ακριβως στο λεω ειναι.

Η ημιμαθεια καλε μου φιλε,ειναι χειροτερη απο την αμαθεια δυστυχως.
Τουλαχιστον ενημερωσου πρωτα,και μετα παρε την αποφαση σου.
Θα σου πω λοιπον οτι.Οι πιθανοτητες για πυομητρα ειναι παρα πολυ μεγαλες,και η πυομητρα μπορει να αποβει μοιραια.Επισης,κινδυνευει παρα πολυ απο καρκινους στο στηθος και στα γεννητικα οργανα.Μαλιστα,οσο περισσοτερους οιστρους περναει,τοσο περισσοτερο αυξανονται οι πιθανοτητες για καρκινο στους μαστους,που θεριζει δυστυχως.
Το οτι θα βασανιζεται φριχτα απο τους οιστρους το εχεις σκεφτει;Ξερεις ποσο επιπονο ειναι για τη γατα αυτο;
Μια στειρωμένη γάτα αποκλείεται να εμφανίσει διάφορες ασθένειες όπως πυομήτρα, καρκίνο της μήτρας και των ωοθηκών, ενώ μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες εμφάνισης νεοπλασιών των μαστών.
πηγη
Κια θα μου πεις,οτι θα την ζευγαρωσεις,και οπως λες παραπανω..δεν θα εγκατελειπες ποτέ τα γατακια της αδεσποτα.
Αν λοιπον εχεις μια τεραστια φάρμα και μπολικη περιουσια για να φροντιζεις ολα τα γατακια που θα γεννηθουν απο αυτην και ολα τα γατακια που θα κανουν και οι απογονοι της βεβαια,τοτε ολα ειναι μια χαρα.
Αν ομως δεν εχεις,τοτε εχεις προβλημα.
Δες εδω
Ένα αστείρωτο θηλυκό γατί γεννά σε 1 χρόνο,με 2 γέννες, κατά μέσο όρο 12 γατάκια.
Στη συνέχεια, αυτό
και τα γατάκια του μπορούν να δημιουργήσουν 67 νέα γατιά.
Στα 3 χρόνια έχουμε 376 γατιά.
Στα 4 χρόνια έχουμε 2.107 γατιά.
Στα 5 χρόνια, έχουμε 11.801 γατιά.
Στα 6 χρόνια έχουμε 66.088 γατιά.
Στα 7 χρόνια έχουμε....370.092 νέα γατιά.
Στα 8 χρόνια έχουμε 2.072514 γατιά!
Στα 9 χρόνια έχουμε 11.606.077 γατιά...
πηγη
Εδω
[...]Επίσης από ένα δικό μου υπολογισμό λαμβάνοντας υπόψη ότι μια γάτα γεννά περίπου 3 φορές το χρόνο σε 7 χρόνια αυτή και οι απόγονοί της θα είναι περίπου 560.000. Καταλαβαίνετε ότι οι αριθμοί είναι τεράστιοι και αναλογίζεστε πως εάν 560.000 είναι οι γάτες που προέρχονται από μία γάτα μέσα σε μια επταετία, [...]
Του Γιωργου Μαραγκου(κτηνιατρου)
πηγη
Και θα μου πεις οτι θα τα χαριζεις.Ξερεις ποσο αφανταστα δυσκολο ειναι να υιοθετηθουν γατακια;Αντε και εισαι τυχερος την πρωτη φορα,καταλαβαινεις τι σημαινει να γενναει η γατα σου δυο φορες τον χρονο,καθε χρονο;
Η μηπως θα την εχεις να βασανιζεται μια ζωη,με απανωτους οιστρους,χωρις να ζευγαρωνει;Εκτος του οτι τότε μιλαμε για ΣΙΓΟΥΡΗ πυομητρα.

Δεν γινονται αυτα τα πραγματα φιλε μου.
Λες να ειμαστε ολοι εμεις παλαβοι που στειρωνουμε τα γατια μας;Λες να μην τα αγαπαμε;Διεκδικεις μονο εσυ δηλαδη την αγαπη για την γατα σου;
Ενημερωσου τουλαχιστον,αλλα σωστα.Απο γιατρους και επιστημονες,και οχι απο συγγενεις,φιλους,και τον καθε ασχετο.
Ενημερωσου και παρε την αποφαση σου.Να ξερεις ομως,οτι αυτη η αποφαση θα καθορισει την ζωη της,και
μην ξαναπεις ποτέ οτι δεν θα εισαι υπευθυνος εσυ,σε περιπτωση που δεν την στειρωσεις και σου παθει καρκινους η πυομητρα.Γιατι με την στειρωση οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες να παθει κατι,με την ΜΗ στειρωση ομως,η γατα σου θα βασανιζεται και εχει ασυγκρητα περισσοτερες πιθανοτητες για διαφορους καρκινους και πυομητρα.

Στα λεω απολυτα φιλικα,απλα για να σε ενημερωσω.