anna 21
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα!
Έχω διαβάσει άπειρα κείμενα για τη στείρωση της γάτας και, μιας και σκέφτομαι (παρόλο που ακόμα αμφιταλαντεύομαι) να στειρώσω τη γατουλίνα της φωτογραφίας μου (τη βρήκα αδέσποτη το Φλεβάρη κι έκτοτε τη φροντίζω) ή οποία παρεπιπτόντως, σύμφωνα με το γιατρό είναι μεγαλύτερη των 10 ετών, θέλω να ρωτήσω το εξής:
Μετά τη στείρωση η γάτα μπορεί να μένει έξω από το σπίτι όπως όλον αυτό τον καιρό; (στην αυλή μου-προσωπικό χώρο)
Δυστυχώς δεν μπορώ να την έχω οικόσιτη και με δεδομένο ότι μετά τη στείρωση σταματά να "τριγυρνάει", αναρωτιέμαι αν θα θέλει να κόβει βόλτες έξω..
Ευχαριστώ!![]()
μπορει να συνεχισει να μενει εξω, αφου εκει εμενε τοσο καιρο, μονο τις πρωτες μερες μπορει να χρειαστει να την εχεις μεσα μεχρι να συνελθει εντελως απ τη ναρκωση και την επεμβαση.
αν ειναι οντως τοσο μεγαλη η γατουλα δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα. τα ηλικιωμενα ζωα ειναι πιο πιθανο να εχουν καποιο προβλημα με τη ναρκωση και εκτος αυτου απο καποια ηλικια και μετα οι γατες δεν εχουν οιστρο. ποσο καιρο την εχεις? εχεις παρατηρησει αν ζευγαρωνει (Αφου ειναι εξω)? εχει μεινει εγκυος? τωρα βλεπω οτι λες οτι την εχεις απ τον φλεβαρη. αν απο τοτε δεν εχει μεινει εγκυος, πολυ πιθανο να μην εχει αλλο οιστρους. ολα αυτα φυσικα με επιφυλαξη τι θα σου πει ο κτηνιατρος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο γιατρός μου έχει επιστήσει την προσοχή, να της κάνω δηλαδή απαραιτήτως στείρωση, διότι δεν την προλαβαίνω από τις γέννες!
Έχει κάνει δύο γέννες, μία τον Απρίλη και μία μέσα Ιουλίου! Και τώρα δηλαδή, είναι πολύ πιθανό να είναι ξανά εγκυμονούσα, αν και ο γιατρός δεν μπορούσε να σιγουρευτεί με την ψηλάφηση, μιας και είναι νωρίς ακόμη.
Ανησυχώ κι εγώ λίγο για την ηλικία, αλλά ο ίδιος ακούγεται εξαιρετικά σίγουρος και καθησυχαστικός..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

θα τα συζητησω διεξοδικα ολα.. η αληθεια ειναι οτι τον εμπιστευομαι τον συγκεκριμενο, τον ξερω κι απο παλιοτερα και ειναι οικογενειακος γνωστος..
ποσο κοστιζουν οι εξετασεις αιματος;

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
"Γιατι να μην μπορει να μεινει εξω;; Απλα δεν θα εχει οιστρο και δεν θα ζευγαρωσει. Οσο για τις βολτες...αν εχει μαθει σε αυτο τον τροπο ζωης η γατουλα σου τοτε θα κανει και τις βολτουλες της."
ρωταω επειδη σκεφτομαι γω τωρα "μετα τη στειρωση δεν θα ειναι συνεχεια στο ψαξιμο ή στη γυρα για αρσενικο, -ισως η διαθεση για εξερευνηση να κοπει".

Ενταξει, μπορει να ναι μπουρδες αυτα, αλλα θελω να χω μια ιδεα..
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σήμερα το μεσημεράκι τελείωσε με επιτυχία -δοξάζω το γιατρό και τα αποτελέσματα που έφερε- η στείρωση της γιαγιούλας μου της γάτας.
Όλα πήγαν κατ' ευχήν, την παρέλαβα κατά τις 8 το βραδάκι, μέσα στο ειδικό κλουβάκι του κτηνιάτρου, σε μια κατάσταση "τα έχω δει όλα"

Από τη στιγμή που την έβγαλα από το κλουβί, άρχισε να περιφέρεται έξω στο τετράγωνο της αυλής, μέσα στα όρια του σπιτιού (όπως έχω προαναφέρει εξάλλου ότι περισσότερο έξω τη "βγάζει"), προσπαθούσε να βρει μια στάση/θέση να βολευτεί και όποτε πήγαινα μαλακά να τη σηκώσω, πονούσε και γρύλλιζε επιθετικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή τη στιγμή περιφέρεται κάπου μέσα στον κήπο, αλλά δεν μπορώ να την εντοπίσω.. δεν μπορούσα πραγματικά να τη σηκώσω καθόλου για να τη βάλω στο κλουβάκι.. όποτε το έβλεπε το 'βαζε στα πόδια, τι με κονσέρβα το δοκιμάσαμε, τι με παιχνίδι, τι με ατελείωτη υπομονή και καλέσματα με ψιτ ψιτ... ερχόταν αλλά έκανε βόλτες από 'δω κι από 'κει, σα να μας αποφεύγει.
Φοβάμαι πάρα πολύ για την τύχη της.. γενικά να πω πως δεν διατρέχει κίνδυνο μέσα στα όρια του σπιτιού από αυτοκίνητα κλπ, αλλά φοβάμαι μήπως μέσα στο χάσιμό της μπερδευτεί-χαθεί/τραυματιστεί..
έχω αγχωθεί τόσο πολύ που δεν περιγράφεται..

σημειωτέον, κάθε μισή ώρα πηγαίνω μέσα στα μαύρα σκοτάδια με το φακό, κάνω όλο το γύρο ψάχντοντάς τη, αλλά δεν την εντοπίζω..
Πείτε μου κάτι σας παρακαλώ για να ξεκολλήσω.. θα με βοηθούσε, αλήθεια...!

akoylini
Νεοφερμένο μέλος
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

και που τη δελεασα για να ερθει σπιτι, ακολουθησε τη μυρωδια αλλα δεν αγγιξε τιποτα. Ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο κι οτι μπορει να θελησει να φαει απο αυριο..Σκεφτομαι πως ειναι καπου εξω και κινδυνευει.. οχι τιποτα αλλο, αυριο πρεπει να την ξαναπαω για να της κανει τη 2η ενεση την αντιφλεγμονοδη. Ελπιζω να τη βρω αυριο!

Ενημέρωσε μας πως είναι όταν τη βρείς!
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν μπορείτε να φανταστείτε (ή μάλλον, μπορείτε
) πόση πρόοδο έχει κάνει από εχθές!Με ακολούθησε, έφαγε λιγάκι, ανέβηκε και στην καρεκλίτσα της (που χθες δεν μπορούσε ούτε να διανοηθεί να πηδήξει) και τώρα κοιμάται μέσα στο σπίτι!

Το ανέκδοτο της υπόθεσης είναι πως σήμερα ο γιατρός μου έδωσε μια σύριγγα να της κάνω εγώ τη 2η αντιβίωση και επειδή δεν έχω ξανακάνει σε κάποιον, δεν ήξερα πόσο να τη χώσω μέσα στο δέρμα της (σβέρκος) και τελικά χύθηκε όλη κάτω

(άμπαλη)
Είμαι τόσο ευτυχισμένη...

΄ΤΟΣΟ ανακουφισμένη...
αύριο λέω να την πάω για επανέλεγχο στο γιατρό, μήπως και χρειαστεί να της κάνει εκείνος την ένεση, αλλά μπορεί και να μη χρειάζεται γιατί είναι ήδη καλύτερα...
Είχατε δίκιο όλοι σας...
Σας ευχαριστώ πολύ!!! Μου δώσατε πραγματικά κουράγιο..

αυτη ειναι απο τις προαλλες..

NightFox
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας,
Το ονομα μου ειναι Νικος και ειμαι καινουριος εδω.Θα ηθελα την βοηθεια σας.Η γατα μου σημερα κατι σαν να επαθε.Δεν ξερω αμα ειναι προβλημα υγειας η κατι αλλο. Επαθε διαστολη κορης και χαιδευεται παντου.Επισης κανει κατι σαν μαλαξεις με τα ποδαρακια της συνεχεια,ξερετε αυτο που εκαναν μωρα.Ειναι θηλυκια και περιπου 6 μηνες χρονων.
AnnieGr
Δραστήριο μέλος
..Και αστείρωτη μήπως..;
Irin@
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool