QS-Plan
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλώς σας βρήκα.
Πριν περίπου 2 χρόνια ένας κόπανος παράτησε ένα γατάκι σε ένα πάρκο... ευτυχώς μόλις είχε ανοίξει η δεσποινίδα τα ματάκια της...
το μεγαλώσαμε με μπιμπερό (κάθε 3 ώρες τάισμα η γυναίκα μου) και παρ' όλο που αν έμπαινα ποτέ στη διαδικασία υιοθεσίας ζώου, θα επέλεγα σκύλο, είναι πιο πιθανό να έφευγα εγώ από το σπίτι παρά η Σίσσυ...
2-3 φορές στο παρελθόν, όταν την είχα μαλώσει για μια ζημιά που είχε κάνει, η πρώτη της αντίδραση ήταν να πάει στο κρεββάτι και να κατουρήσει την γυναίκα μου την ώρα που αυτή κοιμόταν...
γενικά κοιμόμαστε αγκαλιά με το γατί... κάθε βράδυ περιμένει να τελειώσω τις δουλειές μου και να πάμε μαζί για ύπνο... πάντα βάζει το χεράκι της στο πρόσωπο ή στο στέρνο μου και κοιμόμαστε αγκαλιά...
εδώ και 3-4 μέρες όμως, σέρνει είναι η αλήθεια και δεν είναι στειρωμένη, μας έχει ρημάξει στο κατούρημα... και εμένα και την γυναίκα μου... είτε μας ψεκάζει με τα ούρα της, είτε μας κατουράει κανονικά... και δεν είναι και το καλύτερο συναίσθημα... μας κατουράει και φεύγει μην ακούσει τα σκολιανά της...
ούτε μπορούμε να κοιμόμαστε πλέον με κλειδωμένες πόρτες αλλά ούτε και να σηκωνόμαστε μέσα στο μαύρο χάλι...
σε τι μπορεί να οφείλεται και πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό το "παιχνίδι" της?
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Αθηνά, Κώστας, Σίσσυ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.

Σιγουρα κατι συμβαινει με την γατουλα και πρεπει να το κοιταξετε.Το πιο πιθανο ειναι οτι επειδη δεν ειναι στειρωμενη,εχει οιστρο και εχει αυτην την συμπεριφορα.
Η γατουλα χρειαζεται στειρωση.Καταρχην βασανιζεται,και βασανιζεται παρα πολυ.Κατα δευτερον κινδυνευει απο πυομητρα αν δεν στειρωθει και εφοσον δεν ζευγαρωνει και απο διαφορους καρκινους.Επισης σας κατουραει.
Η λυση ειναι η στειρωση.
πηγηΠΥΟΜΗΤΡΑ ΣΕ ΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΑΤΑ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ : ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Η πυομήτρα είναι μια από τις συχνές παθήσεις των θηλυκών ζώων, που πολλές φορές επιφέρει την κατάληξη των ζώων. Συχνή πάθηση κυρίως των θηλυκών σκύλων και δευτερευόντως των γάτων. Είναι η συλλογή παθολογικού εκκρίματος (πύον) στη μήτρα με την ταυτόχρονη υπερπλασία του ενδομητρίου. Το έκκριμα αυτό, συνήθως είναι με εξαιρετικά αυξημένο μικροβιακό φορτίο και παρατηρείται συνεχής αύξηση της συλλογής του, με παράλληλη διάταση των τοιχωμάτων κοιλίας και μήτρας. Η αιτία παραγωγής του συγκεκριμένου εκκρίματος είναι κάποια διαταραχή στη λειτουργεία των αδένων του ενδομητρίου και την δράση των προγεσταγόνων και προγεστερόνης.
Η πυομήτρα εμφανίζεται σε ζώα κάθε ηλικίας, κάθε ράτσας, και δεν έχει καμία σημασία αν το ζώο έχει γεννήσει ή όχι. Η άποψη ότι η πυομήτρα εμφανίζεται σε ζώα προχωρημένης ηλικίας και τα οποία δεν έχουν γεννήσει ποτέ, είναι μία άποψη προ πολλού ξεπερασμένη.
Η πυομήτρα εμφανίζεται με δύο τύπους. Ο πρώτος είναι αυτός της κλειστής πυομήτρας, όπου το έκκριμα παραμένει στη μήτρα, είναι πολύ επικίνδυνος και απαιτεί άμεση αντιμετώπιση, η οποία είναι πάντα χειρουργική. Ο δεύτερος τύπος είναι αυτός της ανοιχτής πυομήτρας. Σ' αυτόν το έκκριμα, κάνει την εμφάνιση στον κόλπο και στο αιδοίο του ζώου, δεν είναι τόσο επικίνδυνος και έχουμε κάποια χρονική άνεση αντιμετώπισης του περιστατικού και βέβαια έχουμε την δυνατότητα φαρμακευτικής αντιμετώπισης.
Ο χρόνος εμφάνισης της πυομήτρας είναι περίπου 2-3 μήνες μετά την ωορρηξία.
Αιτίες πυομήτρας είναι πολλές και ποικίλες. 1.- Λόγω υπερευαισθησίας του ενδομητρίου στη προγεστερόνη. 2.- Αύξηση της συγκέντρωσης οιστρογόνων. 3.- Παθογόνα μόλυνση της μήτρας και συνήθως μετά από τοκετό. 4.- Χρόνια χορήγηση αντισυλληπτικών. 5.- Χορήγηση ορμονικών σκευασμάτων σε υπερδοσία. 6.- Ορμονικές διαταραχές του ζώου.
Συμπτώματα της πυομήτρας. Τα συμπτώματα ποικίλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Συνήθως παρατηρείται εξασθένιση, αδυναμία και ανοξεξία του ζώου, πολυουρία, πολυδιψία, έμετος, διάρροια, διάταση των κοιλιακών τοιχωμάτων, πόνος που εντοπίζεται στη κοιλιακή χώρα και πυρετός, ο οποίος στην κλειστή πυομήτρα είναι υψηλός. Τέλος σε ανοιχτή πυομήτρα έχουμε εμφάνιση εκκρίματος δύσοσμου, ορώδους, οροπυώδους, οροαιμορραγικού, βλενοαιμορραγικού. Πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι πιθανόν να παρατηρηθεί αρθριτιδα και πάρεση των άκρων κυρίως των πίσω. Σε προχωρημένες καταστάσεις πυομήτρας, οι τοξίνες από το έκκριμα της μήτρας εισχωρούν στο αίμα και τότε η κατάληξη του ζώου είναι πολύ πιθανή. Αναπόφευκτη όμως, είναι η κατάληξη του ζώου όταν επέλθει ρήξη των τοιχωμάτων της μήτρας, από μεγάλη συγκέντρωση του εκκρίματος και συνεπώς διάταση των τοιχωμάτων της μήτρας.
Διάγνωση της πυομήτρας. Η διάγνωση στηρίζεται σε ψηλάφιση της κοιλιακής περιοχής, λήψη ακτινογραφίας, χρήση υπερηχογράφου και εξέταση αίματος. (Μία γενική αίματος και κάποιες βιοχημικές παραμέτρους). Στην εξέταση αίματος θα παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων, αναιμία, αύξηση ηπατικών ενζύμων.
Θεραπεία πυομήτρας. Η θεραπεία είναι η υστερεκτομή κυρίως σε περιπτώσεις κλειστής πυομήτρας, όπου η αντιμετώπιση πρέπει να είναι άμεση. Η περίπτωση ανοιχτής πυομήτρας αντιμετωπίζεται και με φαρμακευτική αγωγή με πολύ καλά αποτελέσματα, παρ' όλα αυτά καλόν είναι να γίνεται τελικά αφαίρεση της μήτρας, διότι είναι πολύ πιθανό η επανεμφάνιση πυομήτρας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Να θυμάστε πάντα, ότι εάν δεν σκοπεύετε να διασταυρώσετε το ζώο σας, καλό είναι να στειρωθεί έγκαιρα προς αποφυγεί εμφάνισης πυομήτρας.
Σαφως και δεν μπορω να ειμαι σιγουρη οτι οφειλεται στο οτι δεν ειναι στειρωμενη η γατα,παντως ειναι πολυ πιθανο και σιγουρα η γατα βασανιζεται και κινδυνευει αστειρωτη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
QS-Plan
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Το σκευτόμασταν για στείρωση, αλλά κάπου μέσα μου λυπάμαι το να μην γίνει μανούλα μια φορά... Αλλά, μάλλον θα την στειρώσουμε την καϋμενούλα...
Τι κόστος περίπου έχει η διαδικασία της στείρωσης για ένα (σχεδόν) 2χρονο γατάκι? Αρχές Μαΐου του 12 είναι γεννημένη...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σαφως εξαρταται απο τον κτηνιατρο.Ποσο ακριβος ειναι δηλαδη.Περιπου απο 80ευρω,γιατι στα θηλυκα η στειρωση ειναι πιο ακριβη με 100.Καποιοι παιρνουν και 120,αλλα ειναι ακριβη τιμη να το ξερεις.
Καλε μου φιλε,τα ζωα δεν εχουν επιγνωση.Με ενστικτο δρουν.Η γατουλα σου δεν ειναι Δημητρα παπαδοπουλου να λεει "Εγω πότε θα γινω μανα;"

Και σαφως δενε χουν καμια επιγνωση οτι εχουν στειρωθει ουτε οτι δεν θα αποκτησουν γατακια.
Ειναι πραγματικα πολυ κριμα να βασανιζεται,πιστεψε με βασανιζεται πολυ.
Και επισης κινδυνβευει πολυ απο πυομητρα.Με την στειρωση πραγματικα της κανεις καλο.
Σας ευχομαι τα καλυτερα.
Θα περασουμε και απο το θεματακι σας να την θαυμασουμε.

Η στείρωση είναι μια σοφή απόφαση
Η στείρωση είναι μια χειρουργική επέμβαση, που περιλαμβάνει την αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων της γάτας (αρσενικής ή θηλυκής).
Όλοι οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες παίρνουν την απόφαση να στειρώσουν τις γάτες τους, για να τους εξασφαλίσουν την μελλοντική υγεία τους και για να αποφύγουν προβλήματα συμπεριφοράς.
Τα πλεονεκτήματα για τις θυληκές γάτες
Εάν δεν θέλετε η γάτα σας να αποκτήσει γατάκια, η χειρουργική στείρωση είναι η μόνη σωστή επιλογή.Η στείρωση των θυληκών είναι μια ευαίσθητη και ηθικά απόφαση, αν σκεφτούμαι πώς κάθε χρόνο γεννιούνται εκατοντάδες ανεπιθύμητα γατάκια, που καταλήγουν αδέσποτα και ταλαιπωρημένα στο δρόμο.Επιλέον η στείρωση περιορίζει ή και εξηαλείφει κάποια προβλήματα υγείας που συνδέονται με το αναπαραγωγικό, όπως η φλεγμονή της μήτρας ή οι όγκοι των μαστών.Τέλος, μια στειρωμένη γάτα είναι πιό ήρεμη αλλα και πιό ευχάριστη στη συμβίωση αφού σταματά την ενοχλητική συμπεριφορά που εκδηλώνεται τις περιόδους του οίστρου, που αναζητά αρσενικό.
Τι είναι η στείρωση
Η στείρωση είναι μια επέμβαση κατα την οποία αφαιρούνται τα εσωτερικά γεννητικά όργανα της γάτας υπο γενική αναισθησία.Σε κάποιες περιπτώσεις, ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση της γάτας, ο κτηνίατρος μπορεί να αποφασίσει να την κρατήσει για παρακολούθηση για λίγες μέρες μετά την επέμβαση.Συνήθως όμως μπορείτε να την πάρετε σπίτι σας αμέσως μετά την επέμβαση.Για την πρόληψη οποιασδήποτε επιπλοκής απο την αναισθησία, πιθανά να συστηθεί εργαστηριακός έλεγχος του ζώου πρίν απο την επέμβαση.Μετά την επέμβαση, οι θηλυκές γάτες έχουν μια ουλή στο σημείο της επέμβασης, η οποία εξαφανίζεται μετά απο κάποιο διάστημα.
Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για τη στείρωση
Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για το πότε θα πρέπει να στειρώσετε τη γάτα σας.Οι περισσότεροι κτηνίατροι προτιμούν να στειρώνουν τις γάτες πρίν εκδηλωθεί ο πρώτος οίστρος, δηλ. στους 5-6 μήνες ηλικίας.Αν πάλι προτιμάτε να αφήσετε τη γάτα σας να γεννήσει μια φορά προτού τη στειρώσετε θα πρέπει να περιμένετε μέχρις ότου σταματήσει ο θηλασμός και τα μικρά απογαλακτιστούν.
Υπάρχουν κίνδυνοι κατα τη στείρωση ;
Οι κίνδυνοι για την υγεία μιας γάτας που αναπράγει είναι κατα πολύ μεγαλύτεροι απο τους κινδύνους της αναισθησίας ή της χειρουργικής επέμβασης.Η στείρωση μειώνει τις καθημερινές ανάγκες της γάτας σε ενέργειαγι' αυτό το λόγο , η αύξηση του βάρους, η παχυσαρκία και οι παθολογικές καταστάσεις που συνδέονται με αυτή ( όπως π.χ ο διαβήτης) είναι κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη σας.Για να αποφύγετε αυτή την πιθανότητα απλά δεν πρέπει να ταίζετε την στειρωμένη γάτα με την ίδια τροφή που της δίνατε και πρίν την επέμβαση.Επίσης, οι στειρωμένες γάτες έχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν παθήσεις του ουροποιητικού.
Μύθοι σχετικά με τη στείρωση
Η στείρωση θα αλλάξει την προσωπικότητα του γάτου μου.ΨΕΜΑ
Η στείρωση θα περιορίσει την σεξουαλική συμπεριφορά του αρσενικού καθώς και την τάση του να μαρκάρει την περιοχή του με ούρα.Επίσης, μπορεί να μειώσει την επιθετικότητα του ζώου.όμως η προσωπικότητα του ζώου στο σύνολό της δεν επηρεάζεται αφού εξαρτάται απο την γενετική καταβολή αλλά και την δική σας συμπεριφορά.
Οι γάτες πρέπει να γεννήσουν έστω μια φορά προτού στειρωθούν.ΨΕΜΑ
Η στείρωση μιας γάτας πρίν την εκδηλωση του πρώτου οίστρου απομακρύνει την πιθανότητα εμφάνισης όγκου στους μαστούς, πράγμα που δεν συμβαίνει εάν έχει προηγηθεί μία ή περισσότερες γέννες.
πηγη
QS-Plan
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ!!!
Ήδη ψάχνω τον γιατρό να ορίσουμε ημερομηνία... αν θυμάμαι καλά μας είχε πει, πριν 2-3 μήνες, περίπου 100 ευρώ... Μάλλον για αύριο θα γίνει, μιας και όπως διάβασα θέλει να μείνει νηστικό περίπου 12 ώρες...
ashira
Νεοφερμένο μέλος
Μαύρη νύχτα περάσαμε χθες και εγώ και το αγόρι μου!Η 8 μηνών Λούσι μας δεν είχε ησυχία!Νιαούριζε επίμονα μέχρι τις 8 το πρωί, έριχνε πράγματα από τα ράφια και τα έσερνε σε όλο το σπίτι, μας έσπασε και ένα ποτήρι!
Σήμερα νιαουρίζει όλη μέρα! Σκέφτηκα ότι της ήρθε οίστρος (νομίζω είναι σε κατάλληλη ηλικία) αλλά από ότι διάβασα αυτός εκτός από τα νιαουριτά δε συνοδεύεται και με σύρσιμο του πωπού της στο πάτωμα και με τούμπες και άλλα τέτοια ωραία πράγματα?!

Κάθε φορά που πάω στα κρυφά να την πλησιάσω για να δω αν όντως τα κάνει αυτά εκτός απο το νιαούρισμα τη βρίσκω να με κοιτάει και να σταματάει τους θορύβους. Μια φορά μόνο την πέτυχα ενώ ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο να νιαουρίζει, αλλά δεν έκανε τίποτα άλλο από αυτά που προανέφερα... Ξέρει κάποιος τι συμβαίνει στη μικρούλα μου?

Guest User 74802
Επισκέπτης
Καλησπέρα Κέλλυ. Αν είναι σε οίστρο όταν τη χαϊδεύεις στη ράχη κοντά στη βάση της ουρίτσας της θα ''τουρλώνει'' το ποπάκι της (το είπα όσο πιο χαριτωμένα γίνεται).

ashira
Νεοφερμένο μέλος
Νομίζω ότι αυτό το έκανε πάντα!

Καλησπέρα κι από εμένα! Έχω την εντύπωση πως πρόκειται για οίστρο. Συχνά λέγεται πως ο πρώτος οίστρος σε μια γάτα δεν είναι τόσο "αισθητός" όσο οι επόμενοι!
ashira
Νεοφερμένο μέλος
Αν αυτός δεν αποκαλείται αισθητός με τόση φωνή και κακό δεν θέλω να φαντάζομαι πως είναι οι επόμενοι οίστροι κάθε γάτας!
Χαχαχα! Αναφέρομαι φυσικά στο γεγονός πως δεν κάνει όλα τα υπόλοιπα όπως λες (τούμπες κλπ)! Αν αποφασίσεις να τη στειρώσεις δε θα έχεις στο μέλλον τέτοια προβλήματα και θα τη γλιτώσεις κι από πολλές ταλαιπωρίες!

ashira
Νεοφερμένο μέλος
Εννοείται πως η μικρούλα μου ( πρέπει να σταματήσω να τη φωναζω ετσι τώρα που μεγάλωσε!) θα στειρωθεί! Απλως θα αργήσει λίγο λόγω οικονομικής δυσκολίας.
fonzoi
Νεοφερμένο μέλος
Κέλλυ σου
Και έμενα η γατούλα μου μόλις πέρασε τον πρώτο της οίστρο (μάλλον ο πρώτος μιας και δεν ξέρω τίποτα για τη μικρή μου, έχει λίγο καιρό που την βρήκαμε.) τις 2-3 πρώτες μέρες νιαούριζε και έκανε αταξίες σαν την δικιά σου αλλά μετά είχαμε όλα τα συμπτώματα. για καμία βδομάδα δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου, απο την μια γελούσα με τα καμώματα της και απο την άλλη ήμουν σε απελπισία απο την αϋπνία. ο γιατρός της δεν ήθελε να τη στειρώσει αμέσως και είπαμε να περιμένουμε κανα μήνα....αλλά η γλυκούλα μου έχει 2 μέρες που είναι πολύ ανήσυχη πάλι. δεν με βλέπω να τη στειρώνω στα κοντά και γω
περίμενε μερικές μέρες να δεις πως θα εξελιχθεί.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ashira
Νεοφερμένο μέλος
Αχ με βρήκε και την τελευταία εβδομάδα της εξεταστικής! Μάτι δεν θα κλείσω και σήμερα έτσι όπως κάνει. Νιαουρίζει λες και πονάει και ανησυχώ! Όλο τρέχω απο πίσω της να δω τι κάνει και αν είναι καλά!
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
κέλλυ γεια σου..
επειδή τα έχω σχετικά πρόσφατα...νομίζω κι εγώ πως είναι ο πρώτος οίστρος...ο οποίος δεν είναι τόσο έντονος όσο περιγράφεται συνήθως.θα ηρεμήσει για λίγο και μετά θα είναι πάλι έντονος..σιγά σιγά κ το πωπουδάκι θα σέρνει κ πολύ έντονα θα το περνάει.νομίζω είναι καλή ιδέα να μαζεύετε σιγά σιγά χρήματα.το θετικό είναι πως με την κρίση έχουν ρίξει κ οι κτηνίατροι τις τιμές τους.
δεν είναι τίποτα πάντως..εγώ την πήρα κ αμέσως στο σπίτι κ ηρέμησε εντελώς το ζωντανό.άλλη γάτα έκτοτε.καλή υπομονή ως τότε!
ashira
Νεοφερμένο μέλος
Έτσι όπως κάνει φοβάμαι μη μου χτυπήσουν την πόρτα οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας για να παραπονεθούν.Δεν θα έχουν και άδικο οι άνθρωποι.Τι να την κάνω σε τέτοια περίπτωση?
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κ πολλά..όσο μπορείς να τη χαιδεύεις...να την ηρεμείς λίγο..είναι βασανο για τα κακόμοιρα κ θα γίνεται χειρότερο..πάντως αν σου χτυπήσουν ζήτησέ τους λίγη κατανόηση.γατάκι είναι πια,δεν είναι η φιλαρμονική του δήμου.καλή συνέχεια κ με το διάβασμα!
ashira
Νεοφερμένο μέλος
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
nikolaos p.
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool