Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας

Απάντηση: Οίστρος κατα την εγκυμοσύνη?

Δεν ξέρω για στείρωση γιατί έχω ακούσει ότι μπορεί να πάθει καρκίνο ή καμία μόλυνση στην πληγή!!! :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω για στείρωση γιατί έχω ακούσει ότι μπορεί να πάθει καρκίνο ή καμία μόλυνση στην πληγή!!! :(
Εχεις ακουσει;Απο ποιον;Επισης εχουμε ακουσει οτι η μαυρη γατα φερνει γρουσουζια..το πιστευουμε;:/:
Καλη μου φιλη,καταρχην οσον αφορα τον καρκινο το ακριβως αντιθετο συμβαινει.Με την στειρωση μειωνονται παρα πολυ οι πιθανοτητες για καρκινο των μαστωνσαφως εξαλειφονται οι καρκινοι στην μητρα..αφου θα εχει φυγει με την στειρωση.
Οσονα φορα την μολυνση και εσυ αν κοπεις σοβαρα και δεν πας σε γιατρο να στο περιποιηθει μπορεις να μολυνθεις.
Οταν στειρωνουμε ενα ζωο,προφανως το παμε σε κτηνιατροι και προφανως του δινει αντιβιωση οποτε για ποιον κινδυνο μολυνσης μιλαμε;
Επισης οταν δεν ζευγαρωνει κινδυνευει αφανταστα απο πυομνητρα που μπορει να αποβει θανατηφορα και φυσικα απο διαφορους καρκινους.
Καλο θα ηταν να ενημερωθεις για την στειρωση απο επιστημονες και να μην αφηνεις τον φοβο σου να σε κανει να σκεφτεσαι ετσι,ή την γειτονισσα,την γιαγια μας κλπ να σε καθοδηγουν λαθος.:)
Δες εδω.Ειναι ενα μονο αρθρο απο τα απειρα κτηνιατρικα αρθρα που υπαρχουν για τα οφελη της στειρωσης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με τη στείρωση εξασφαλίζεις ότι ΔΕ θα πάθει καρκίνο.

Με το να μένει αστείρωτη και να περνάει οίστρους και εγκυμοσύνες, εξασφαλίζεις ότι ΘΑ ΠΑΘΕΙ καρκίνο (πυομήτρα).

Μολύνσεις παθαίνουν όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, είτε κάνουν εγχείριση είτε όχι. Γι' αυτό υπάρχει η αντιβίωση.

Επίσης όταν λες "έχω ακούσει", τι εννοείς ακριβώς; Από ποιον; Την παρακολουθεί κτηνίατρος τη γατούλα ή όχι;

γεια σας. ήρθε κι εμάς η.. ώρα μας κι έτσι, μετά από 3 ήπιους οίστρους, αύριο πάμε για στείρωση της μικρής μας.
έχω απίστευτο άγχος αλλά ξέρω πως είναι για το καλό της.
κι επειδή η δική μας είναι διαολάκι, πιστεύω πως δε θα ταλαιπωρηθεί πολύ στην ανάρρωση. θα της τη σπάει το κολάρο σίγουρα αλλά νομίζω θα το αντέξουμε χωρίς υπερβολικές γκρίνιες.
βέβαια εμένα η επέμβαση με αγχώνει, δε με νοιάζει για τη γκρίνια της, ας μείνω άυπνη και μια βδομάδα μετά, δε με νοιάζει για τη μικρή μου, αρκεί να πάνε όλα καλά αύριο και να είναι ακόμη πιο υγιής η αγαπούλα μας μετά.

wish us luck! :worry:

υ.γ. αν καταφέρω να μη βάλω τα κλάματα και να μη με κουβαλάνε... καλά θα ναι!

Ολα καλα θα πανε καρδουλα μου.Αν και σαφως καταννοω απολυτα το αγχος σου,και εγω τα ιδια ημουν και παντα θα εχω αγχος για τετοια θεματα.Γραψε μας τα νεα σας.:)

Με το καλό και σιδερένιες! Όλα θα πάνε καλά, ναι! Μη μου ανησυχείς! :)

ευχαριστω πολυ για τη συμπαρασταση.
ειμαι σε τετοια κατασταση που προβλεπω η μικρη κανα 2 ωρες μετα την επιστροφη μας να χοροπηδαει κι εγω να μαι με τα υπογλωσια :redface:

γενικα σε τετοια ειμαι πολυ χeστ....ού! καταλάβατε! χαχαχαχαχα
σκεφτομαι διαρκώς τα παντα.

αληθεια, ποσες μερες συνηθως κρατανε το κολλαρο μετα?
θα μας πει βεβαια λεπτομερειες η γιατρος αυριο αλλα τωρα ειναι περισσοτερο η αναμονη που με τρελαινει παρα η επεμβαση, που στο κατω κατω τοσα γατια την κανουν σε ολο τον κοσμο και υποτιθεται πως η γιατρος ειναι καλη κι η σαντι μας υγιης.

Δεν νομίζω να το φοράει για πολλές μέρες. Αν θυμάμαι καλά η δική μου γύρω στις 4 ημέρες το φορούσε, δες εδώ τι όμορφες που είμαστε με το κολάρο, αμέσως μετά τη στείρωση!:P
Μην ανησυχείς βρε, όλα καλά θα πάνε:), όλοι/ες εδωμέσα έχουμε ζήσει τουλάχιστον από μια στείρωση των καμαριών μας..Κι όταν όλα θα λήξουν επιτυχώς, και η ζουζούνα σου βρεθεί ξανά στην αγκαλιά σου, το μόνο αρνητικό που θα θυμάσαι θα είναι η αγωνία σου.
Καλή επιτυχία για αύριο και περιμένουμε νέα σας:)

Το κολλαρο γιατι το βαζουν;
Εγω δεν της εβαλα..

το κολάρο το βάζουν για να μη γλύφουν την πληγή και ανοίξουν τα ράμματα. εσένα δε γλυφόταν? καλά η δική μου θα μας "βρίζει" για το κολάρο, το ξέρω! :D

αχ μετράω τις ώρες... άντε να δούμε.. τα νεότερα θα τα γράψω στο "δικό" μας νήμα, μη μονοπωλούμε εδώ. :P

Το βάζουν για να μη γλείφει την πληγή και της ανοίξουν τα ράμματα. Σε περίπτωση που τα ράμματα είναι απορροφήσιμα, δεν το βάζουν. Όμως η δική μου κτηνίατρος, παρά τους ενδοιασμούς μου, επέμενε να της βάλει τα κλασσικά ράμματα (που κόβονται μετά), διότι τα θεωρεί πιο γερά.
Κι επειδή της έχω εμπιστοσύνη, δεν είχα παρά να συμφωνήσω μαζί της.

Το κολάρο, με βάση τη δική μου εμπειρία, μπαίνει είτε είναι απορροφήσιμα τα ράμματα είτε όχι, και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει πληγή στην τομή...Δεν είναι σίγουρο βέβαια ότι θα ανοίξει αν δεν το φορέσουν αλλά δεν πρέπει να το διακινδυνεύει κανείς..Εμείς κάναμε στείρωση σε πέντε θηλυκές, με απορροφήσιμα ράμματα και κρατήσαμε το κολάρο για 4-5 μέρες, αναλόγως την περίπτωση! Όλα μια χαρά θα πάνε, καλή και γρήγορη ανάρρωση στη γατούλα :)

Εμενα η δικη μου γλειφοταν σπανια και χωρις κολλαρο η επουλωση ηταν νορμαλ και ταχεια!
Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Ναι βρε Ναταλία μου, αλλά δεν είναι όλα ιδιου χαρακτήρα.. Η δική σου προφανώς είναι καλό και φρόνιμο κοριτσάκι..:D
Το δικό μου τουλάχιστον, είναι πολύ ζωηρό, διαόλι θα λέγαμε, οπότε πού να το διακινδυνέψει κανείς?:worry:
Θα ήταν πολύ περίεργη και θα ασχολούνταν διαρκώς με την πληγή, οπότε θεωρώ μάλλον ορθώς έπραξε η κτηνίατρος στη δική μας περίπτωση :/:

Σαφως!
Απλα μου κανει εντυπωση σαν πρακτικη, γιατι δεν το χα ξανακουσει ουτε ο γιατρος μού ειχε αναφερει κατι σχετικο..
:D

Τουλάχιστον ήταν (και εξακολουθεί να είναι) μια αρκετά συνηθης πρακτική, δεν έτυχε να δεις σκυλάκια να το φοράνε? Υπάρχουν και μικρότερα για γάτες.
Κι όχι μόνο για περιπτώσες στείρωσης, αλλά για ορισμένα τραύματα που βρίσκονται υπό θεραπεία: για την αποφυγή επιμόλυνσης και παράλληλα του ρίσκου να φύγει με το γλείψιμο η τοπική φαρμακευτική αγωγή:)
Δες εδώ κι εδώ

Σκυλους εχω δει αλλα υπεθετα οτι το εκαναν για να μην δαγκωσουν ή επειδη...ειχαν λυσσα.
Σ ευχαριστω για τις παραπομπες!

μια ερωτησούλα, επειδή μου το έχουν αναφέρει 2 άτομα ως τώρα που έχουν στειρώσει γατάκια.

παρότι η γιατρός μας είπε πως της έκανε παυσίπονη ένεση,και δε μας είπε κάτι άλλο επαυτού, υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται και κάτι άλλο, εκτός από την αντιβίωση που θα ξεκινήσουμε αύριο? εσείς που στειρώσατε δικά σας γατάκια, τους δίνατε και τπτ παυσίπονο?

'Οχι εκτός από την παυσίπονη που διαρκεί κάτι ώρες, τίποτε άλλο..
Μόνο αντιβίωση και δυναμωτική παστούλα μου είχε συστήσει. Συγκεκριμένα της έδινα "Nutrish Um", βιταμινούχα παστούλα για γάτες.

η κοπελα που μας την ειχε δωσει τη μικρη μας, ηρθε σημερα επισκεψη και μας εφερε μια της hills a/d καπως ετσι , που γραφει για καλυτερη αναρρωση των κατοικιδιων. της εδωσα 2 κουταλιτσες με την ξηρη τροφη και τρελαθηκε η μικρη της αρεσε πολυ. θα της δωσω κι αυριο.

ευχαριστω για τη διευκρινιση γτ αρχισα να ανησυχω π μ ειπαν για παυσιπονο. η αληθεια ειναι πως δε δειχνει να ποναει, οκ σιγουρα νιωθει ισως τα ραμματα λιγο αλλα δε γκρινιαζει.
ετσι κι αλλιως εμπιστευομαι τη γιατρο παροτι δε την ειχαμε ξαναπαει εκει, γτ οτι μας ειπε για την αναρρωση ειναι ακριβως οπως εγιναν και μεχρι ωρας η μικρη ανταποκρινεται καλα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back