Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Επίσης αν δεν αγοράσεις άλλο κλουβί τελικά, θα πρέπει να στρώσεις μια πάνα απορροφητική για τυχόν ατυχήματα. Και βέβαια στην περίπτωση που δεν αλλάξεις κλουβί δεν θα μπορείς να βάλεις μέσα λογικά ούτε νερό, ούτε φαί. Αναγκαστικά δηλ. θα ταλαιπωρηθεί για όσες ώρες ταξιδεύετε. Ισως αν μιλούσες με τον κτηνίατρο να μπορούσε να σε καθοδηγήσει πολύ καλύτερα στο θέμα αυτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Tελικα τον γατουλη μου η εταιρια θα τον βαλει μαζι μου στην καμπινα. Δεν το ηθελα αυτο γιατι φοβαμαι οτι θα κλαιει .....εχετε να μου πειτε κολπακια για να ειναι ησυχος ?
Να πάρεις μαζί σου μια πετσέτα και να τον σκεπάσεις
απ' όσο έχω ακούσει στην αρχή είναι αγχωμένα και ίσως ανήσυχα μετά την απογείωση όμως ηρεμούν και κοιμούνται. Βέβαια οι ώρες είναι πολλές αλλά πιστεύω θα το περάσετε με επιτυχία. Να βάλεις επίσης πάνα στο κλουβάκι του για παν ενδεχόμενο....και καλό σας ταξίδι!
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας,
λοιπον σπουδαζω στην αγγλια και σκεφτομαι τωρα τα χριστουγεννα που θα κατεβω στην ελλαδα να παρω μια γατουλα
αλλα δεν γνωριζω την διαδικασια που ακολουθει για να την μεταφερω μαζι μου στην αγγλια.
το μονο που γνωριζω ειναι οτι πρεπει να της βγαλω διαβατηριο, θα χρειαστει να μεινει σε καραντινα?

Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σου cherrylo! Δυστυχώς η Αγγλία είναι η πιο δύσκολη και ακριβή για να εισάγεις γάτα εκεί. Καταρχήν να ξέρεις ότι για να μεταφέρεις γάτα παντού μέσα στην ΕΕ, χρειάζεσαι εμβόλιο λύσσας, μικροτσιπ. αποπαρασίτωση και διαβατήριο. Πρέπει να έχουν περάσει 22 ημέρες τουλάχιστον από τότε που έκανε η γάτα το εμβόλιο λύσσας για να μπορέσει να ταξιδέψει, κι επίσης με το αεροπλάνο πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μηνών το γατάκι (ή και περισσότερο, εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία. επίσης κάποιες ράτσες γάτας δεν τις δέχονται οι αεροπορικές, όπως τις περσικές). Η Αγγλία δέχεται ζώα μόνο μέσω cargo και μόνο αν πετάς στο Heathrow. Το εισιτήριο για τη γάτα είναι περίπου 400-500 eur αν ταξιδεύεις με Aegean ή 800-900 eur αν ταξιδεύεις με ΒΑ. Easyjet, ryanair δεν μεταφέρουν ζώα. Πιο φτηνές εναλλακτικές, που χρησιμοποιούν αρκετοί που μεταφέρουν ζώα, είναι να πετάξεις στο Παρίσι ή στις Βρυξέλλες (που κοστίζει 40-80 eur για να πάρεις τη γάτα στο αεροπλάνο) και από εκεί να πας με αμάξι στην Αγγλία. Ή να χρησιμοποιήσεις εξειδικευμένη εταιρεία μεταφοράς για ζώα, που και πάλι θα κοστίσει 300 eur και πάνω.
Για περισσότερα, μπορείς να δεις τη σελίδα της Aegean https://el.aegeanair.com/hrisimes-plirofories/taxidiotikes-plirofories/taxidi-me-katoikidia/, έχει ένα link Οδηγίες για την εισαγωγή κατοικίδιων στο Ηνωμένο Βασίλειο
ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες, αλλα διαβασα στην aegean οτι κανει 40ευρω η μεταφορα του κατοικιδιου στο εξωτερικο. Επισης τι ειναι το cargo? Και μηπως ξερετε ποσο θα μου κοστισει το διαβατηριο και τα εμβολια?
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Cargo σημαίνει φορτίο, και δεν πρόσεξες ότι στη σελίδα της Aegean υπάρχει ένα link που έχεις χωριστές οδηγίες για την εισαγωγή κατοικίδιων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μπες εκεί και θα δεις ότι έχει διαφορετική διαδικασία. Το εμβόλιο κάνει γύρω στα 20-30 eur, το μικροτσιπ 30-35 και το διαβατήριο άλλα τόσα.Αν είναι αδέσποτο το γατάκι, μπορεί ο κτηνίατρος να κάνει καλύτερες τιμές, αν και όχι συνήθως στο μικροτσιπ γιατί είναι ταρίφα από τον κτηνιατρικό σύλλογο κι οφείλουν να σου δώσουν απόδειξη.
Akasha
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
Έψαξα λίγο τις ενότητες, ελπίζω να μην είναι αναδημοσίευση, αλλά τα θέματα που βρήκα αφορούσαν κυρίως πτήσεις σε Ευρώπη.
Το θέμα μου λοιπόν: σκέφτομαι να μεταναστεύσω Αμερική και εξετάζω όλες τις παραμέτρους. Από τις πιο βασικές είναι φυσικά η ασφαλής μεταφορά και εγκατάσταση της γατούλας μου. Είναι 6 χρόνων και περίπου 5 κιλά.
Γνωρίζετε εάν μπορεί να ταξιδεύσει στην καμπίνα μαζί μου; Ποιες εταιρίες αεροπορικές υποστηρίζουν κάτι τέτοιο; Αποκλείω να επιτρέψω να τη μεταφέρει εταιρεία μεταφοράς χωρίς να είμαι μαζί. Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά; Είναι η ζωή μου δε μπορώ να σκεφτώ ότι κάτι θα πάει στραβά. Επίσης, έχω ακούσει ότι τα ζώα μπαίνουν καραντίνα ένα διάστμα κάπου απομονωμένα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τέλος, υπάρχουν επιπρόσθετα έγγραφα για την Αμερική που πρέπει να έχει η γατούλα μου;
Αυτά νομίζω.
Ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
Έψαξα λίγο τις ενότητες, ελπίζω να μην είναι αναδημοσίευση, αλλά τα θέματα που βρήκα αφορούσαν κυρίως πτήσεις σε Ευρώπη.
Το θέμα μου λοιπόν: σκέφτομαι να μεταναστεύσω Αμερική και εξετάζω όλες τις παραμέτρους. Από τις πιο βασικές είναι φυσικά η ασφαλής μεταφορά και εγκατάσταση της γατούλας μου. Είναι 6 χρόνων και περίπου 5 κιλά.
Γνωρίζετε εάν μπορεί να ταξιδεύσει στην καμπίνα μαζί μου; Ποιες εταιρίες αεροπορικές υποστηρίζουν κάτι τέτοιο; Αποκλείω να επιτρέψω να τη μεταφέρει εταιρεία μεταφοράς χωρίς να είμαι μαζί. Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά; Είναι η ζωή μου δε μπορώ να σκεφτώ ότι κάτι θα πάει στραβά. Επίσης, έχω ακούσει ότι τα ζώα μπαίνουν καραντίνα ένα διάστμα κάπου απομονωμένα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τέλος, υπάρχουν επιπρόσθετα έγγραφα για την Αμερική που πρέπει να έχει η γατούλα μου;
Αυτά νομίζω.
Ευχαριστώ!
To πιο βασικο ερωτημα ειναι: θα εχεις ενδιαμεση σταση σε χωρα της ΕΕ;
Αν δεν κανεις σταση σε χωρα της ΕΕ, τοτε η γατουλα χρειαζεται διαβατηριο (ζητα τον απο τον κτηνιατρο σου) και αντιλυσσικο εμβολιο. Για το μικροτσιπ δεν ειμαι σιγουρη οτι χρειαζεται, αλλα καλο ειναι να την τσιπαρεις για να μην αντιμετωπισεις προβληματα (πρωτα τσιπαρισμα και μετα αντιλυσσικο ή ταυτοχρονα και τα 2 μαζι). Επισης θα πρεπει να την δει κτηνιατρος λιγες ημερες (μεχρι 7 ή 10) πριν το ταξιδι και να σημειωσει στο διαβατηριο οτι ειναι υγιεστατη και μπορει να ταξιδεψει.
Αν κανεις σταση σε χωρα της ΕΕ, τοτε ειναι απαραιτητο το διαβατηριο, το τσιπαρισμα και ο αντιλυσσικος εμβολιασμος. Αν δεν ειναι τσιπαρισμενη, θα πρεπει να της επαναλαβεις τον αντιλυσσικο εμβολιασμο μετα το τσιπαρισμα και θα πρεπει να περιμενεις 21 ημερες πριν ταξιδεψεις. Επισης θα πρεπει να την δει κτηνιατρος λιγες ημερες πριν το ταξιδι. Προτεινω να αποφυγεις να ταξιδεψεις μεσω Μ. Βρετανιας γιατι νομιζω καποιες αεροπορικες δεν δεχονται ζωα στην καμπινα. Μεσω Γερμανιας, Γαλλιας, Ολλανδιας, κτλ δεν υπαρχει προβλημα.
Οι περισσοτερες αεροπορικες εταιριες επιτρεπουν κατοικιδια στην καμπινα. Θα σου προτεινα να ταξιδεψεις με Delta η Lufthansa, ειναι πιο χαλαροι στις διαστασεις και το βαρος. Οταν κλεισεις τα εισητηρια θα πρεπει να παρεις την αεροπορικη εταιρια τηλεφωνο και να τους πεις οτι ταξιδευεις με γατα. Θα σε ρωτησουν ποσα κιλα ειναι η γατα και τις διαστασεις της τσαντας μεταφορας της (επελεξε πανινη για να μην εχεις προβληματα με τις διαστασεις, εκτος αν η γατα αγριευει και πιστευεις οτι μπορει να κανει την πανινη κομματια). Αν το ταξιδι σου περιλαμβανει πανω απο μια αεροπορικη εταιρια, πχ lufthansa και aegean, θα πρεπει να παρεις ολες τις εταιριες τηλεφωνο. Μερικες εταιριες μπορει να σου ζητησουν να πληρωσεις μεσω τηλεφωνου, οποτε καλο ειναι να εχεις διαθεσιμη μια πιστωτικη καρτα. Υπολογιζε το κοστος μεταφορας μεσα στην καμπινα να φτασει τα 150 ευρω και ισως να χρειαστει να πληρωσεις ενα μικρο ποσο (λιγοτερο απο 50 δολλαρια) στις κτηνιατρικες αρχες στις ΗΠΑ.
Επειδη το ταξιδι θα ειναι μεγαλο, προτεινω να κολλησεις με ταινια στον πατο της γατοφορου 1-2 πανες και να εχεις μαζι σου μια συριγγα (χωρις βελονα) για να της δινεις νερο γιατι ειναι πολυ πιθανο να μη θελει ουτε νερο ουτε τροφη.
Η εισαγωγη κατοικιδιου στις ΗΠΑ ειναι πολυ ευκολη οποτε δεν χρειαζεται να μπει η γατουλα σε καραντινα. Μοναδικη εξαιρεση αποτελει η Χαβαη (εκει χρειαζεται καραντινα)
Edit: Ξεχασα να προσθεσω οτι καλο ειναι να βρεις σπιτι που να δεχεται κατοικιδια πριν κανεις το ταξιδι ή τουλαχιστον να εχεις μια λιστα με ξενοδοχεια που επιτρεπουν κατοικιδια ή μια λιστα με ξενοδοχεια ζωων ωστε αν χρειαστει να την αφησεις καπου, να εχεις εναλλακτικες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Akasha
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

To πιο βασικο ερωτημα ειναι: θα εχεις ενδιαμεση σταση σε χωρα της ΕΕ;
Αν κανεις σταση σε χωρα της ΕΕ, τοτε ειναι απαραιτητο το διαβατηριο, το τσιπαρισμα και ο αντιλυσσικος εμβολιασμος. Αν δεν ειναι τσιπαρισμενη, θα πρεπει να της επαναλαβεις τον αντιλυσσικο εμβολιασμο μετα το τσιπαρισμα και θα πρεπει να περιμενεις 21 ημερες πριν ταξιδεψεις. Επισης θα πρεπει να την δει κτηνιατρος λιγες ημερες πριν το ταξιδι. Προτεινω να αποφυγεις να ταξιδεψεις μεσω Μ. Βρετανιας γιατι νομιζω καποιες αεροπορικες δεν δεχονται ζωα στην καμπινα. Μεσω Γερμανιας, Γαλλιας, Ολλανδιας, κτλ δεν υπαρχει προβλημα.
Καλημέρα. Για να καταλάβω, γιατί ο εμβολιασμός μετά το τσιπάρισμα? Αν το γατί εμβολιάστηκε τώρα τον Ιούλη και βάλουμε τσιπ Σεπτέμβρη για να ταξιδέψουμε τι γίνεται? Φαίνεται λίγο χαζή η ερώτηση αλλά σκάλωσα.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα. Για να καταλάβω, γιατί ο εμβολιασμός μετά το τσιπάρισμα? Αν το γατί εμβολιάστηκε τώρα τον Ιούλη και βάλουμε τσιπ Σεπτέμβρη για να ταξιδέψουμε τι γίνεται? Φαίνεται λίγο χαζή η ερώτηση αλλά σκάλωσα.
Γενικά: https://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/qanda_en.htm
Νομοθεσία κάθε χώρας: https://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/nat_rules_dogscatferret_en.htm
Πχ για Αγγλία (Rabies vaccination, boosters and blood tests) που έφερα εγώ τη γάτα μου πέρσι ο κανονισμός λέει ότι
You must get your dog, cat or ferret vaccinated against rabies before it can travel to another EU country or back into the UK.
Get your pet microchipped before the rabies vaccination or they’ll need to be vaccinated again.
Pets must be at least 12 weeks old when vaccinated against rabies for pet travel.
EU and listed countries
You must wait 21 days after the vaccination (or the last of the primary course of vaccinations) before your pet can enter another EU or non-EU listed country.
This is because your pet isn’t protected against rabies until 21 days after its rabies vaccination. The day of vaccination counts as day 0 not day 1, eg if you have your pet vaccinated on the 1st of the month the earliest it can travel is the 22nd.
After the first vaccination and waiting period, you can enter the UK whenever you like as long as booster vaccinations are given on time and you continue to meet the other entry requirements.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Αααα σ'ευχαριστώ. Μάλιστα, υπάρχει δηλαδή περίπτωση να εμβολιαστεί ο γάτος 2 φορές μέσα σε 3 μήνες. Γίνεται αυτό? Πρέπει να πάω στον κτηνίατρο.
ναι, γιατι χωρις μικροτσιπ δεν γνωριζουν αν οντως αυτο το γατι ηταν αυτο που εμβολιαστηκε.
Μη ξεχνας οτι βρισκεσαι στην Ελλαδα. Βαλε τσιπ στον γατο και πες στον κτηνιατρο να κολλησει μονο αυτοκολλητο αντιλυσσικου για να μη τον εμβολιαζεις ξανα και τον επιβαρυνεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool