decadence
Νεοφερμένο μέλος
βραζουμε στο ιδιο καζανι λοιπον....
Γνωριζεις σε ποια απο ποια πολη της Γαλλιας παιρνω το τρενο για Αγγλια;;; Αν εχουν στο τρενο καποιους περιορισμους σχετικα με τσαντα μεταφορας κτλ;;;
Οταν κατεβουμε Αγγλια υπαρχει καποιο check point που ελεγχουν τα ζωακια:;;;;
Η aegean Παντως δεχεται το ζωακι μεσα στην καμπινα των επιβατων αν κατεβεις Γαλλια..αυτο μας ειπαν μετα απο επικοινωνια που ειχαμε μαζι τους..
Πληροφοριες σχετικα με το τρενο θα βρεις στο:
https://www.ferryto.gr/el/eurotunnel.html
Exω στειλει μυνημα στο eurostar train με τις ερωτησεις μου και οποτε εχω απαντηση θα σε ενημερωσω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/268328/pets-sea-rail-routes.pdf
Όπως βλέπεις, πάνω είναι το φέρι και στην κάτω μεριά της σελίδας είναι η επιλογή του τρένου (πάντα μιλάμε για Γαλλία-Αγγλία, αλλά έχει κι από άλλες χώρες προς Αγγλία).
Αν θες να πας με τρένο, η μόνη επιλογή είναι αυτή
Country: France
From: Calais (Coquelles)
To: Folkestone (Cheriton)
Rail Company: Eurotunnel Shuttle Service
Απλά, σε περίπτωση που μπερδεύτηκες κι εσύ όπως κι εγώ, το Eurotunnel είναι τρένο που μεταφέρει αυτοκίνητα, δηλαδή οι επιβάτες είναι στα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το ζωάκι λοιπόν παραμένει στο αυτοκίνητό σου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
Η άλλη επιλογή είναι με το φέρι, όμως στη συντριπτική πλειοψηφία των γραμμών πρέπει το γατάκι να είναι εντός του οχήματος του επιβάτη. Ευτυχώς όμως, υπάρχει μια εταιρία, η LD Lines, που επιτρέπει και foot passengers και άρα επιτρέπει και το ζωάκι μαζί σου. Θα το δεις στο pdf που σου έστειλα. Επίσης προφανώς ανήκει στα approved routes για είσοδο κατοικιδίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πληροφορίες από το σάιτ των LD Lines για ταξίδι με κατοικίδιο https://ldlines.co.uk/good-to-know/pets
ENGLAND / FRANCE ROUTES
LD Lines is authorised by the British Department of the Environment, Food & Rural Affairs (DEFRA) to transport pet dogs, cats and ferrets to the United Kingdom in accordance with the Pet Travel Scheme. You may therefore travel on our fleet with your pets, provided you have the mandatory papers.
You must present original documents. Photocopies are not accepted.
Certain breeds of dog reputed to be dangerous are not allowed on British soil.
Please note that, from 1st January 2012, the procedure to bring your pet dog, cat or ferret into the UK has been modified.
Τέλος, υπάρχει και η λύση των animal courriers όπως ανέφερα πριν. Με τους οποίους ίσως να αξίζει να μιλήσεις αφού το γατάκι είναι ράτσας και έχεις αυτό το θέμα με το cargo, εκτός από μεταφορά οδικώς βλέπω ότι κανονίζουν και αεροπορική μεταφορά και σίγουρα θα μπορούν να σου δώσουν πληροφορίες, εναλλακτικές, συμβουλές κλπ. Βέβαια ενδέχεται να είναι η ακριβότερη λύση.
Τέλος, ναι όταν μπαίνεις στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν check points για τα ζωάκια, όπου φαντάζομαι ελέγχουν πάλι τα χαρτιά τους. Υποθέτω ότι αν είναι όλα σωστά και σου επιτρέψουν την επιβίβαση και το ταξίδι, αποκλείεται (?) να έχεις θέμα στο τελικό check point.
Ναι, στο ίδιο καζάνι!
Καλές επιτυχίες και ρώτα ό,τι άλλο θες 
EDIT: Παρόλο που το υπουργείο λέει ότι οι LD lines επιτρέπουν foot passengers και ότι η approved διαδρομή είναι Le Havre - Portsmouth, όσα εισιτήρια κι αν κοιτάζω λένε "only suitable for passengers with vehicles". Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται, θα στείλω μέιλ στην εταιρία.
EDIT 2: Οι LD Lines γράφουν στο site τους ότι
Foot passengers wishing to travel with their pet should book via our call center and travel with their pet in a cage.
Άρα για κάποιο λόγο κλείνεις εισιτήριο μόνο τηλεφωνικά, γι' αυτό δεν το βλέπω στο online booking. Πάντως τους έστειλα ήδη μέιλ ρωτώντας α. αν τελικά γίνεται να μεταφέρεις γάτο με τα πόδια/χωρίς αμάξι, β. πόσο καιρό περίπου νωρίτερα πρέπει να κλείσεις εισιτήριο (που οκ προφανώς θα είναι τελείως χοντρικά αλλά να ξέρουμε τι μας γίνεται, είναι ικανοί να πουν "6 μήνες πριν"). Μόλις λάβω απάντηση θα σου πω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
decadence
Νεοφερμένο μέλος
The commercial port of Folkestone no longer offers any ferry services but just outside the town of Folkestone is the main terminal for the Folkestone Eurotunnel which offers the fastest crossing for France. There are also two passenger terminals (foot passengers only) linking to the Eurotunnel located at St Pancras, London & Ashford, Kent.
The Eurotunnel is a fast transport system to the English coast. The tunnel crosses under the Channel between Coquelles near the French port of Calais and Folkestone in the English county of Kent. The rail service has been operational since the end of 1994.
Αυτο σημαινει οτι δεχεται επιβατες διχως οχηματα το τρενο;;;
Πραγματικα εχω μπερδευτει...
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
decadence
Νεοφερμένο μέλος
Ναι υπάρχει και το Eurostar που φεύγει από St Pancras όπως είπες, αλλά δεν είναι στις εγκεκριμένες διαδρομές που δίνει το υπουργείο τους. Οι εγκεκριμένες διαδρομές είναι ή φέρι ή eurotunnel shuttle service. Επίσης έκανα και δεύτερο edit στο αποπάνω ποστ μου, τσέκαρε αν θες.
Kαλημερα,
μετα απο μικρο ψαξιμο κατεληξα στην ακολουθη πορεια:
Ελευθεριος βενιζελος , πτηση με Aegean και μεταφορα του Γατου στην καμπινα των επιβατων ---> Αφιξη στο Αεροδρομιου του Παρισιου ----> Τρενο Για Calais (Χρονος περιπου 2 Ωρες - Σ αντιθεση με τον χρονο προς Le Havre που ειναι 4.5 Ωρες) --> Αφιξη Calais και μετεπιβιβαση στο Ferry FDFS ----> χρονος ταξιδιου 3 Ωρες περιπου και αφιξη στο Dover ----> Tρενο απο Dover για τον τελικο προορισμο μου Αγγλια..
Αυτα που δεν γνωριζω ακομα και χρηζουν ερευνας ειναι:
1. Aν το τρενο στην Γαλλια δεχεται κατοικιδια
2. Αν το Ferry δεχεται foot passengers και ζωακια
3. Checking point για ζωακια στο Dover
* Τ ολο ταξιδι θα διαρκεσει περιπου 10 ωρες διχως τον χρονο για τις απαιτουμενες αναμονες...
** To κοστος για μεταφοπρα του Γατου οδικως απο Αθηνα ειναι μεγαλυτερο των 500e & διαρκει 4 ημερες...Δεν μ αρεσει σαν επιλογη...Δεν θελω να τον ''φυλακισω'' σ ενα κλουβι 4 μερες ενω υπαρχει η επιλογη να ειναι συνεχως μαζι μου για λιγοτερο χρονο...
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.dfdsseaways.co.uk/Customer-Service/calais-dover/FAQs/
9. Can foot passengers travel on DFDS Seaways Dover - Calais ferries?
Our cross channel ferries are designed for passengers travelling with their own vehicles. As such foot passengers cannot travel on DFDS Seaways' Dover - Calais route.
Τα τρένα στη Γαλλία απ' όσο ξέρω δέχονται ζώα σε κλουβί με προδιαγραφές διαστάσεων κλπ, δεν υπάρχει μόνο μία εταιρεία όμως οπότε καλά είναι να το ψάξεις.
Check points υπάρχουν μόλις μπεις στην Αγγλία, αλλά αυτό γιατί σε απασχολεί;
Τέλος, το ταξίδι από το σαρλ ντε γκολ στο Καλαί είσαι σίγουρη ότι είναι τόσο λίγο; Μακάρι, θυμάμαι ότι είχα δει ότι ήταν 3 ώρες και βάλε.
https://www.seat61.com/dogs-by-train.htm#.U2d4MNxXdQA ενδιαφέρουσες πληροφορίες γενικά για μεταφορά κατοικιδίων στην Ευρώπη.
decadence
Νεοφερμένο μέλος
Η μόνη που δέχεται foot passengers είναι η LD Lines. Αυτό το βλέπεις στο λινκ που σου έδωσα παραπάνω, όπου περιγράφονται τα approved routes. Σημειώνονται μόνο οι LD Lines ως accepting foot passengers.
https://www.dfdsseaways.co.uk/Customer-Service/calais-dover/FAQs/
Τα τρένα στη Γαλλία απ' όσο ξέρω δέχονται ζώα σε κλουβί με προδιαγραφές διαστάσεων κλπ, δεν υπάρχει μόνο μία εταιρεία όμως οπότε καλά είναι να το ψάξεις.
Check points υπάρχουν μόλις μπεις στην Αγγλία, αλλά αυτό γιατί σε απασχολεί;
Τέλος, το ταξίδι από το σαρλ ντε γκολ στο Καλαί είσαι σίγουρη ότι είναι τόσο λίγο; Μακάρι, θυμάμαι ότι είχα δει ότι ήταν 3 ώρες και βάλε.
https://www.seat61.com/dogs-by-train.htm#.U2d4MNxXdQA ενδιαφέρουσες πληροφορίες γενικά για μεταφορά κατοικιδίων στην Ευρώπη.
Moλις εστειλα μυνημα στην LD LINES σχετικα με τροπο κλεισιματος εισητηριου (online??? - phone??) καθως και να επιβεβαιωσω οτι δεχονται foot passengers , αν και εχεις δικιο...
Θα σε ενημερωσω σχετικα...
Kαι δεν ειμαι κοριτσακι αλλα αγορακι

Τ αλλο που μ εχει μπερδεψει ειναι αν οι LD lines κανουν το δρομολογιο calais - Dover..Δεν μπορω να το βρω αυτο
decadence
Νεοφερμένο μέλος
μολις ελαβα απαντηση απο LD Lines...Tην μονη εταιρεια Ferry ποθυ δεχεται Foot Passengers:
Good morning,
Thank you for your mail,
Unfortunately on this route we do not take foot passengers, (Αναφερεται στην διαδρομη Le havre - Portsomouth)
The route that will allow this is Newhaven to Dieppe but pets are not allowed to stay with you on the ferry, The cat would have to be in a basket .
One can take pets on the Calais to Dover routes but only in a vehicule.
Kind regards,
Προφανως εννοει οτι αφηνεις το γατακι σου μολις μπει στο πλοιο και θα το βαζουν σ ειδικο χωρο...Μην επιτεθει και κατασπαραξει και κανεναν...
Βεβαια τωρα εχω μια περιεργη και υποπτη απορια...Μπορει καποιος να εμπιστευθυει το ζωακι του στα χερια αλλων:;; Αν το παρει καποιος;;;;
ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
AEΡΟΠΛΑΝΟ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ
ΑΦΙΞΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟ Paris CDG
ΤΡΕΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ DIEPPE, HTOI:
- Aeroport Paris-Charles de32λεπτό - every 10 minutes£4
- Paris Magenta4λεπτό - every 5 minutes£1
- Paris St Lazare1ώρες 17λεπτά - hourly£19
- Rouen-Rive-Droite47λεπτό - hourly£7
- Dieppe
Taking the train from Paris to Dieppe is the best way to get from the French capital to the historic French ferry port city in Normandy.
Trains between these cities leave from Paris Gare Saint Lazare train station and arrive at the Dieppe train station in northern France.
Trains are operated by SNCF, and they run once every hour or two for most of the day.
The travel time on trains from Paris to Dieppe ranges from 2 hours and 5 minutes to 2 hours and 20 minutes, making the trip quick and convenient.
All trains on this route require a change at Rouen Rive Doite. Trains from Paris to Rouen are InterCity trains, while trains from Rouen to Dieppe are TER trains.
The price of a single ticket for a train from Paris to Dieppe starts at 21.30 euros for second class and 33.30 euros for first class. Discounts are available if you make your booking online before you travel.
Ferry απο Dieppe για Newheaven UK
Tρενο απο Newheaven για τον ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Από κει και πέρα, το μόνο που με φρικάρει εμένα είναι το εξής: άντε και τα κανονίζεις όλα αυτά και πας να πετάξεις με το γάτο, με το σκεπτικό ότι θα πάτε μέσω Καπερναούμ μεν, αποφεύγοντας το να τον βάλεις στο πορτ μπαγκάζ του αεροπλάνου δε. Αν τυχόν υπάρχει αλλεργικός επιβάτης στην πτήση τι γίνεται; Γιατί δεν είναι ΚΤΕΛ που οκ θα ανοίξεις το παράθυρο (??) και άμα ο άλλος ζοριστεί θα βγει να κάνει και μια βόλτα (υποθετικά όλα αυτά, αν ο αλλεργικός δεν είναι φοβερά αλλεργικός και δεν τουμπανιάσει). Στο αεροπλάνο όμως πιθανό αλλεργικό σοκ σημαίνει αναγκαστική προσγείωση και τεράστιος κίνδυνος για τον άνθρωπο με την αλλεργία.
Ξέρω περίπτωση πτήσης εξωτερικού στην οποία δε σερβιρίστηκαν φυστίκια γιατί υπήρχαν άτομα που είχαν δηλώσει σοβαρή αλλεργία και η οδηγία σ' αυτές τι περιπτώσεις είναι ότι τα φυστίκια μένουν φυλακισμένα και δεν σερβίρονται καν γιατί λόγω της κυκλοφορίας του αέρα μόνο από κλιματισμό στην καμπίνα ουσιαστικά εγγυάται τη διάδοση του αλλεργιογόνου.
Τεσπα πλατείασα (ΠΑΛΙ). Η ουσία είναι ότι αν τυχόν παίξει κάτι τέτοιο τι κάνεις; Γιατί χρόνια τώρα που πετάω, ποτέ δε με έχουν ρωτήσει όταν κλείνω εισιτήρια αν έχω αλλεργίες στις γάτες ή στα ζώα γενικά. Άρα τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις; :/ Σου λένε ξαφνικά "ναι άκυρο τελικά ο γάτος πετάει στις αποσκευές";
decadence
Νεοφερμένο μέλος
H Aegean παντως μας ειπε οτι τον περνουμε κανονικα στην καμπινα..
Ομως ποσο μπορει να ενοχλησει πιθανο αλλεργικο επιβατη, οταν ο γατος ειναι κλεισμενος στον γατοφορο;;;
Προσωπικα δεν μπορω να τον στειλω με Cargo γιατι ειναι περσιας και δεν το δεχονται..Eιναι στην μαυρη λιστα του τειρεσια η ρατσα του..

Εγω ειμαι προβληματισμενος στο οτι τους τον αφηνω..Και ποιος μου λεει οτι δεν θα τον βουτηξει κανενας;;; Αντε βγαλε ακρη μετα..
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αναφορικά με το αεροπλάνο, από τότε που μου είπε η φίλη μου ότι ονειρευόταν να φάει φυστίκια με maltesers και τελικά τα φυστίκια δεν εμφανίστηκαν ποτέ λόγω αλλεργίας συνεπιβάτου, με έχει πιάσει ένας φόβος. Τι να πω δεν ξέρω, όταν έρθει η ώρα να κλείσουμε εισιτήρια θα το ρωτήσω αυτό οπωσδήποτε γιατί είναι σοβαρό.
decadence
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Άρα θεωρώ όλα καλά
Χαλάρωσε λοιπόν
Μιλάμε για Αγγλία, όταν με το καλό έρθεις θα δεις ότι σπάνε να μην πω τι με τους ελέγχους και τις προδιαγραφές και τους κανόνες και και και, πράγμα που συνήθως είναι για καλό :Ρ
decadence
Νεοφερμένο μέλος
Εργαζομαι Αγγλια εδω και 7 μηνες..σπουδασα κ εδω πριν 10 χρονια...οποτε εχω παρει μια γευση..
Ισχυει οτι πρεπει να εχει χορηγηθει αποπαρασιτωση 10 μερες πριν μπεις Aγγλια και οχι σε διαστημα μεγαλυτερο των 10 ημερων;;;
Γνωριζει κανεις:;;;
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
anna 21
Δραστήριο μέλος
Βρισκομαι σε απογνωση και εγραψα αυτο το μυνημα και σε αλλο θεμα. Φευγουμε για Καναδα ,14 ωρες ταξιδι,...δεν θα ειναι ο γατουλης μας μαζι μας ..θα παει cargo ....το προβλημα μου ειναι το φαι και το νερο....που τα βαζω ?...η μηπως να μην βαλω καθολου. Δεν νομιζω να παθει κατι χωρις να φαει και να πιει νερο για 14- 16 ωρες ......η γατοφορος ειναι μικρη και δεν εχει χωρο για μπωλακια αλλα και μικρα να του εβαζα το νερο θα χυνοταν 100%.....εχετε καποια ιδεα ...εσεις τι εχετε κανει σε αναλογη περιπτωση ?
στη θεση σου θα ρωτουσα οπωσδηποτε τον κτηνιατρο μου. ουτε εγω νομιζω οτι θα παθει κατι τοσες ωρες χωρις νερο και φαγητο, απλα ειναι πολλες ωρες η πτηση και δεν ξερω μηπως ειναι καλυτερο σε τετοια περιπτωση να του δωσεις καποιο ηρεμιστικο πριν να μην φρικαρει το ζωντανο. εχω παει Καναδα και το ταξιδι ειναι κουραστικο ακομα και οταν δεν εισαι σε κλουβι!
kat-cats
Διάσημο μέλος
στην αρχη ελεγα να τον παρω μαζι μου στην καμπινα αλλα μπορει να κλαιει και το οτι θα μας ακουει θα τον κανει να θελει να βγει εξω ,...θα ειμαι με τα δυο μου παιδια που πετανε πρωτη φορα και θελω να εχω την προσοχη μου σε αυτα....επισης η εταιρια για cargo μου ειπε .....
kat-cats
Διάσημο μέλος
Δεν ξέρω μήπως θα μπορούσατε να αγοράζατε ένα μεγαλύτερο κλουβί από αυτό που έχετε, ένα δηλαδή που να μπορεί να κινηθεί λίγο, να του βάζατε ίσως και λίγο νερό μέσα ή και άμμο σε ένα ταψάκι....ίσως να ένοιωθε λίγο καλύτερα. Με ποια εταιρία ταξιδεύετε;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool