vickymoon
Διάσημο μέλος
τοτε οκ. απλα αν τη ζυγισουν και αποφασισουν να τη βαλουν στις αποσκευες πρεπει να εχει σκληρο κουτακι οχι υφασματινο. ειναι υποχρεωτικοΈχει δηλωθεί ήδη μαζί με το εισιτήριο ότι θα είναι μαζί μου...δήλωσα και τα κιλά της.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vaso
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kyka
Δραστήριο μέλος
αν ταξιδευεις μονη σου δε μπορεις να εχεις δυο γατια μαζι σου. αν ταξιδευεις με αλλον θα χρεωσεις τη μια γατα σ εσενα κ την αλλη στον αλλο παρολα αυτα μπορει να μη επιτραπει κ στις 2 να ειναι στη καμπινα. συνηθως επιτρεπεται ενα ζωο η δυο εξαρταται απο τα κεφια τους. παντως μονη σου 2 γατες δυσκολακι. μαλλον η μια πανω κ η αλλη κατω.
αν εχεις τετοια περιπτωση να με παρεις τηλεφωνο να μιλησω με την εταιρεια. στειλε μου πμ
Σ' έυχαριστώ πολύ για την άμεση ενημέρωση!Δεν έχω να κάνω τώρα κοντα ταξίδι με τις 2 μου γάτες, όταν είναι θα σου το πω.Μέχρι πριν 2 μήνες είχα μόνο την Κύκα την οποία πηγαινόφερνα τακτικά με αεροπλάνα, αλλά τώρα που μπήκε κι ο Αλαντίν στη ζωή μας θα πρέπει να κάνω α-μπε-μπα-μπλομ ποιον θα κρατάω μαζί μου απ' ότι φαίνεται...

vickymoon
Διάσημο μέλος
ποτε μην εκδωσεις το εισιτηριο σου παντως πριν γινουν οκ τα ζωα. μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως
kyka
Δραστήριο μέλος
θα βαζεις επανω αυτον που ειναι ελαφρυτερος η πιο ησυχος. γιατι ορισμενοι εκνευριζονται με το νιαουρισμα και θα σε κανουν να αισθανθεις ασχημα. η εναλλαξ μια ο ενας μια ο αλλος
ποτε μην εκδωσεις το εισιτηριο σου παντως πριν γινουν οκ τα ζωα. μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως
Το ξέρω..Πριν αρχίσω να παίρνω την Κύκα μαζί μου ενημερώθηκα λεπτομερώς για τα πάντα για να μην έχω προβλήματα με νόμους, επιβάτες κλπ..Μέχρι τώρα δε δημιουργήθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα (η Κύκα έχει μπει τουλάχιστον 10 φορές στο αεροπλάνο).
Τώρα με τον Αλαντίν πρέπει να ξαναενημερωθώ!

Αυτός που θα είναι μαζί μου δηλώνεται σαν "pet in cabin" και ο άλλος σαν "cargo"? Χρειάζεται να δηλώσω τα κιλά του "πάνω" και του "κάτω"? Ή δηλώνω απλά τα κιλά και των 2 γατιών και μπορώ να αποφασίσω μέχρι την τελευταία στιγμη ποιος θα έρθει μαζί μου?
vickymoon
Διάσημο μέλος
καλυτερα απο την αρχη.
kyka
Δραστήριο μέλος
καλυτερα ειναι να τα δηλωνεις κ να ειναι ολα ξεκαθαρα. γιατι ξερεις καποιοι που δουλευουν αεροδρομιο ειναι λιγο γκαου και μπερδευονται.
καλυτερα απο την αρχη.
Σ'ευχαριστώ παααρα πολύ!!

Να 'σαι καλά DFC μας!
vickymoon
Διάσημο μέλος

vickymoon
Διάσημο μέλος
Κανονισμοί
- Το ζώο πρέπει να ταξιδεύει σε ειδικό κλουβί που πρέπει να έχει προμηθευτεί ο ίδιος ο επιβάτης, με το όνομα του ζώου γραμμένο επάνω.
- Το κλουβί μέσα στο οποίο θα ταξιδεύει το ζώο πρέπει να είναι εγκεκριμένο για αερομεταφορά σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). Πρέπει υποχρεωτικά να είναι από συμπαγές πλαστικό. Κλουβιά από σύρμα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό δεν θα γίνονται δεκτά (επιτρέπεται όμως να έχουν συρμάτινες πόρτες).
- Το κλουβί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε το ζώο να μπορεί να στέκεται όρθιο, να στρίβει και να ξαπλώνει. Διαφορετικά μπορεί να μην επιτραπεί η μεταφορά του.
- Όλες οι πόρτες του κλουβιού πρέπει να κλειδώνονται με μηχανισμό ασφαλείας.
- Γενικά, επιτρέπεται η μεταφορά ενός (1) μόνο ζώου ανά κλουβί, ενώ ζώα κάτω των 12 εβδομάδων δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν μόνα. Εξαιρέσεις: Σκύλοι και γάτες: μητέρα με κουτάβια ή μητέρα με γατάκια μεταξύ 6-12 εβδομάδων ή έως 3 κουτάβια ή γατάκια από την ίδια γέννα μεταξύ 8 εβδομάδων και 6 μηνών. Το κλουβί πρέπει να είναι πάντοτε αρκετά μεγάλο ώστε να χωρά όλα τα ζώα.
- Για την ασφάλεια και άνεση των ζώων, μπορεί να απαγορευθεί η μεταφορά τους σε περίπτωση που τα κλουβιά που φέρνουν οι επιβάτες δεν πληρούν τις ανωτέρω προδιαγραφές.
- Ο ιδιοκτήτης του ζώου θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των €19 ανά ζώο για επιθεώρηση από την Καναδική Υπηρεσία Γεωργίας κατά την είσοδο στον Καναδά (εξαιρούνται οι πτήσεις από ΗΠΑ).
- Συνιστούμε να αγοράζετε το κλουβί για το κατοικίδιό σας πριν την ημερομηνία της πτήσης.
- Παρακαλούμε μην ξεχνάτε να προετοιμάζετε κατάλληλα το κατοικίδιό σας για το ταξίδι. Είναι σκόπιμο το ζώο να έχει ήδη συνηθίσει στο κλουβί, ώστε να μην αισθάνεται ανασφάλεια κατά τη μεταφορά και την πτήση. Συνιστούμε να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας πριν την αναχώρηση.
- Οι επιβάτες δεν επιτρέπεται να δίνουν στα κατοικίδιά τους φαγητό ή νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης. Καλό είναι όμως να υπάρχει μέσα στο κλουβί ένα μικρό μπολ, καλά στερεωμένο, για το ενδεχόμενο καθυστέρησης.
- Συνιστούμε στους ιδιοκτήτες να τοποθετούν ένα οικείο αντικείμενο μέσα στο κλουβί, όπως π.χ. κουβέρτα ή παιχνίδι, για να αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια το ζώο κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) δεν συνίσταται να μεταφέρονται αεροπορικώς μεγάλα σε ηλικία ζώα, λόγω του αυξημένου στρες που υφίστανται. Η Air Transat δεν θα ευθύνεται για προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν λόγω αυξημένου στρες που υφίστανται τα ζώα μεγαλύτερης ηλικίας (συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας). - Η Υπηρεσία Γεωργίας του Καναδά και η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) δεν συνιστούν την χορήγηση ηρεμιστικών ουσιών στα ζώα πριν το ταξίδι. Εάν σκέπτεστε να χορηγήσετε ηρεμιστικά στο κατοικίδιό σας, παρακαλούμε συμβουλευτείτε πρώτα τον κτηνίατρό σας.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
vickymoon
Διάσημο μέλος
εγω σκεφτηκα να υπαρχει καπου το τηλεφωνο μου κ οποιος εχει προβλημα με ταξιδι να με περνει. μπορει να μη το δω απο το φορουμ. τι λες?
επισης τι αλλο μπορω να κανω πανω σ αυτο??
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
https://flyingcatdefenser.webs.com/
vickymoon
Διάσημο μέλος
koukou
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα το τι χιάζετε εμένα μου ζήτησαν
Διαβατήριο 10 ευρώ μου στοίχισε
Τσιπαριζμα 50 ευρώ
Εμβόλιο λύσσας υποχρεωτικό
Και κανονικά τα εμβόλια του
Τώρα για να ενιδρύσεις την εταιρία που θα πετάξεις ότι θα μεταφέρεις γατάκι πάρε τηλ. στην εταιρία και πες τους το δεν είναι τπτ
Εγώ θα πετάξω με aegean

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
εχω ταξειδεψει με πανινη γατοφορο με Lufthansa γερμανια - ελλαδα χωρις προβλημα...μιλα με το ταξειδιωτικο σου πρακτορα γι'αυτο, ή απευθειας με τη Lufthansa...παντως δε νομιζω να εχεις προβλημαεγω θα πεταξω με Lufthansa και το ταξιδι θα ειναι υπερατλαντικο, 10 ωρες για γερμανια και 3 για ελλαδα. Μηπως ξερετε αν πληρωνεις και το γερμανια-ελλαδα; Εχει κανει κανεις υπερατλαντικο ταξιδι με γατα; Επιτρεπεται να ειναι σε πανινη τσαντουλα αντι για πλαστικο κλουβι; Δεν θελω να παρω πλαστικο κλουβι γιατι δεν θα μπορω να τον κουβαλησω, ενω με την τσαντουλα θα τον εχω στον ωμο. Ελπιζω να μη μου κοστισει πολλα η μεταφορα του γιατι αλλιως με βλεπω να τον αφηνω στον αδερφο μου για ολο το καλοκαιρι :cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
azil
Νεοφερμένο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
το πιο σωστο ειναι να μιλησετε με την αεροπορικη εταιρια για ολα αυτα...κανονικα χρειαζεται εμβολιο λυσσας, πληρωνει ενα ποσο αναλογα με το βαρος του, το ζυγιζουν μαζι με τη γατοφορο, περιπου 10 ευρω το κιλο...πολυ σωστα σας μιλησε ο γιατρος για τσιπ και διαβατηριο, και ναι μπορεις να το παρεις στη καμπινα μαζι σου, κατω απο το καθισμα σου (προσεξε η γατοφορος να μην ειναι πολυ μεγαλη) αλλα πρεπει εκδιδοντας το εισιτηριο σας να αναφερετε σε αυτο "pet in the cabon" καντε το εγκαιρα γιατι επιτρεπονται 2 ζωα μονο μεσα στη καμπιναΚαλημερα σας! Διαβασα τα posts αλλα δεν πολυκαταλαβα καποια πραγματα και θελω να ρωτησω κατι. Ενας φιλος μου στη Θεσσαλονικη θελει να παρει τον γατουλη του Κυπρο το Πασχα η το καλοκαιρι. Του καναμε το πρωτο εμβολιο και ο κτηνιατρος μας ειπε οτι χρειαζεται τσιπ 40 ευρω και διαβατηριο 10 ευρω. Δε μας ειπε ομως οτι πρεπει να κανει υποχρεωτικα το εμβολιο λυσσας.Ξερει κανεις αν πληρωνει εισιτηριο και το γατι στο αεροπλανο? Θα μπορει να το εχει μαζι του το γατακι η στις αποσκευες? Να φανταστω πρεπει να ρωτησει πρωτα αν δεχονται ζωα?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool