Τα πάντα σχετικά με το ταξίδι με αεροπλάνο

Που και πως μπορώ να βγάλω διαβατήριο

Καταρχήν γεια σας :)
Τα Χριστούγεννα δεν έχω που να αφήσω την γατούλα μου εγώ είμαι από Κύπρο θέλω να της βγάλω διαβατήριο για να μπορέσω να την πάω μαζί μου αλλά δεν ξέρω πως που και πόσο στοιχίζει αν μπορείτε πέστε μου. :/:
Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι το διαβατήριο της γάτας είναι στην ουσία το βιβλιάριο υγείας της...έφερα ένα γατούλι τον περασμένο Ιούλη από Γερμανία και το μόνο που είχα ήταν το βιβλιάριό του που έγραφε, όμως, στην μπροστινή σελίδα "International pet passport" ή κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι ακριβώς. Ο κτηνίατρός σου δεν ξέρει να σου πει; Μάλλον από αυτόν πρέπει να το πάρετε το "διαβατήριο" (ένα σκούρο μπλε με τα αστέρια της ΕΕ, αν θυμάμαι καλά στο εξώφυλλο) γιατί και του γάτου μου από τον κτηνίατρο που τον παρακολουθούσε εκδόθηκε το βιβλιαράκι:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και αν είναι μονό με το βιβλιάριο του θα το βάλουν κάτω στις αποσκευές γιατί είναι μικρούλι και δεν θέλω να το αφήσω μόνο του:hmm:

Ζητα απ'το Κτηνίατρό σου να σου εκδόσει το Μπλε Διαβατήριο της Ευρωπαικής Ενωσης και μίλα με την εταιρία για το τι ακριβώς θέλει για να ταξειδέψεις...επίσης ανάφερέ το όταν κλείσεις εισιτήριο...

Και αν είναι μονό με το βιβλιάριο του θα το βάλουν κάτω στις αποσκευές γιατί είναι μικρούλι και δεν θέλω να το αφήσω μόνο του:hmm:
ζήτα έγκαιρα να το έχεις μαζί σου ως pet in the cabin εκεί που θα κλείσεις το εισιτήριό σου! ;)

μμμ... ευχαριστώ πολύ :happy:...

Καλησπέρα! Πρόσφατα επέστρεψα στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια στην Αγγλία, φέρνοντας μαζί μου τις τέσσερεις μαύρες πανέμορφες γάτες μου. Όντως, η Β.Α. δεν επιτρέπει ζωάκια στην καμπίνα και η γατούλα θα πρέπει να ταξιδέψει cargo. Στη δική μας περίπτωση πήγαν όλα καλά - αν και τρομαγμένα, τα γατάκια μου ταξίδεψαν με ασφάλεια και το προσωπικό ήταν πολύ υπομονετικό μαζί μου (ειδικά αφού έκλαιγα σε όλη την πτήση απ΄την ανυσηχία)... Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι αφού φτάσαμε στην Αθήνα βρεθήκαμε στο έλεος του ελληνικού τελωνείου - οι γάτες είχαν μεταφερθεί σε μια αποθήκη, το προσωπικό αμέλησε να εννημερώσει και κανείς δε μπορούσε να μου πεί πού βρίσκονται. Μετά από δύο ώρες αναμονής (και στα πρόθυρα νευρικής κρίσης) έψαξα στις αποθήκες και βρήκα τα γατιά μόνη μου. Θα σε συμβούλευα να αρχίσεις να προετοιμάζεις τη γατούλα σου (έχεις δεί το site της Defra;) το συντομότερο δυνατό γιατί η κτηνιατρική διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, και επίσης να βρείς μία έμπιστη εταιρία που θα αναλάβει τη μεταφορά της γατούλας από το σπίτι στο αεροδρόμιο. Καλή τύχη και ελπίζω να μή σε ζάλισα...

Καταρχήν γεια σας :)
Τα Χριστούγεννα δεν έχω που να αφήσω την γατούλα μου εγώ είμαι από Κύπρο θέλω να της βγάλω διαβατήριο για να μπορέσω να την πάω μαζί μου αλλά δεν ξέρω πως που και πόσο στοιχίζει αν μπορείτε πέστε μου. :/:
Ευχαριστώ

Λίγο προσοχή με την Cyprus airways είναι λίγο περίεργοι. Μου έλεγε μία κυρία ενώ από Ελλάδα ταξίδεψε με το σκυλάκι της κανονικά σε γατοφόρο από Ελλάδα, στην επιστροφή από Κύπρο της δημιουργούσαν προβλήματα. Δεν έχεις κάποια φίλη εδώ να στο προσέχει τα Χριστούγεννα?:hmm:

μμ... ευχαριστώ :/:...:(

Γάτα στο διαμέρισμα

γεια!!θελω να παρω ενα γατακι αλλα μενω σε διαμερισμα αρκετα μικρο.εκτος απ αυτο δεν ειμαι απο δω οποτε φοβαμαι οτι θα το ταλαιπορω με τις μετακινησεις(με αεροπλανο).θα ηθελα να μαθω τι χρειαζεται για το ταξιδι με αεροπλανο και αν επιτρεπεται να εχω κατοικιδιο στο διαμερισμα(αν οριζεται απο νομο ή απο τους ιδιοκτητες).ευχαριστω πολυ!!:)

Εξαρτάτε απο τον ιδιοκτήτη μα και απο τον νόμο Ο νόμος ορίζει οτι μπορείς να έχεις μέχρι δυο ζώα και ο ιδιοκτήτης αν θα έχει γενικά Οστέινο αν έχεις συμβόλαιο μπορείς να έχεις ζωάκι ακόμα και αν δεν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης αλλά δεν ξέρεις αν θα το ανανεώσει και γενικά δεν είναι οτι καλύτερο
Ζήτα το καταστατικό της πολυκατοικίας και συζήτα το με τον ιδιοκτήτη Οι περισσότεροι φοβούνται οτι θα φύγεις και θα αφήσεις το ζώο(έλεος)
Τώρα για της μετακινήσεις αν φεύγεις για μερικές μέρες μπορείς να το αφήνεις εκεί και να του αλλάζει κάποιος τροφή και άμμο
Περισσότερα νομίζω μπορούν να σου πουν άτομα με μεγαλύτερή εμπειρία απο εμένα;)

γεια!!θελω να παρω ενα γατακι αλλα μενω σε διαμερισμα αρκετα μικρο.εκτος απ αυτο δεν ειμαι απο δω οποτε φοβαμαι οτι θα το ταλαιπορω με τις μετακινησεις(με αεροπλανο).θα ηθελα να μαθω τι χρειαζεται για το ταξιδι με αεροπλανο και αν επιτρεπεται να εχω κατοικιδιο στο διαμερισμα(αν οριζεται απο νομο ή απο τους ιδιοκτητες).ευχαριστω πολυ!!:)
lenia, μετέφερα το θέμα σου εδώ, που συζητείται εκτενώς το θέμα της μεταφοράς γάτας με αεροπλάνο, δες τις προηγούμενες σελίδες.
Για τον νόμο που ορίζει τη συμβίωση με κατοικίδια, δες εδώ.

παιδια εγω δεν εχω ακομα γατουλα,σκεφτομαι ομως να παρω..τα χριστουγεννα που θα χρειαστει να ταξιδεψω(με αεροπλανο) δε θα μπορεσω να την παρω μαζι μου αν δεν εχω κανει ολα αυτα?εισητηρια εχω κλεισει ηδη,μεχρι ποτε μπορω να κλεισω για τη γατουλα?

Η Καλυψώ θα ταξιδέψει εξωτερικό...

Καλησπέρα σε όλους...
Επειδή σε μερικές μέρες φεύγω για εξωτερικό για χριστούγεννα αποφάσισα να πάρω την καλυψούλα μου μαζί μου... έκλεισα ραντεβού με τον κτηνίατρο για αντιλυσσικό, τσιπάκι και διαβατήριο αλλά έχω ακόμα μερικές απορίες... Ποίος από σας έχει ταξιδέψει με τη γατούλα του στο εξωτερικό γιατί θα ήθελα μερικές συμβουλές οχι τίποτ'άλλο αλλά δε θέλω να ταλαιποριθεί το κακόμοιρο εάν υπάρχει τέτοια περίπτωση..απλά επειδή φεύγω για μεγάλο χρονικό διάστημα δε μου πάει η καρδιά να την αφήσω εδώ, χρονιάρες μέρες!!!

καλησπέρα, επειδή έβλεπα προηγουμένως στις πρώτες σελιδες του θέματος περι αεροπλάνων και μεταφορών ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι καλό και σωστό να δώσω κάποιο χαπάκι στη γάτα μου την ώρα του ταξιδιού γιατί έχω να κάνω μία στάση μέχρι μόναχο και μετά πάω βιέννη και δε ξέρω κατά πόσο θα έπρεπε να την αφήσω ξύπνια ή όχι... ευχαριστώ πολύ :)

Γεια σου. :)Μπράβο σου που θέλεις να πάρεις μαζί σου την Καλυψώ...ειδικά αφού λες ότι θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δεν έχω να σου δώσω τίποτε συμβουλές , το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι σχετικά με το αντιλυσσικό....απ΄ότι ξέρω πρέπει να το κάνεις τουλάχιστον 40 ημέρες πριν το ταξίδι...δεν είμαι απολύτως σίγουρη:hmm:...ας μας πούμε και οι υπόλοιποι τι ξέρουν σχετικά με αυτό....
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να περάσετε όμορφα....αλήθεια σε ποια χώρα θα πάτε?:)

Καλο σας ταξειδι!! Τι άλλες απορίες εχεις??
Το εισιτήριο της μην ξεχάσεις να κλεισεις!

Φιλάκια απο τη συνονόματη Καλυψούλα μου:)

Θα πάω Βιέννη στον πατέρα μου και μου είπε πως εάν είναι να γλιτώσουμε χρήματα και ψυχολογικά σοκ (δικό μου και της γάτας) όταν τη δώσω κάπου να την κρατήσουν καλύτερα να την πάρω μαζί μου.Απλά μία απορία που έχω και την πόσταρα και σε άλλη συζήτηση είναι πως επειδή εγω πάω μέσω Μονάχου μήπως θα ήταν καλύτερα να της έδινα κάποιο χαπάκι για να κοιμηθεί? έχω ακούσει πως είναι πολύ αποτελεσματικό και ειδηκά για μγάλα ταξίδια! Επιπλέον ταξιδεύω με Lufthansa και ήθελα να ρωτήσω κάποιον από σας εάν ξέρει το κοστολόγιο στο περίπου και φυσικά εάν επειδή είναι πάνω από 5 κιλά (είναι 6.300) θα μου την βάλουν cargo.... αυτά:)
ελπίζω να μήν σας κούρασα :)

Θα πάω Βιέννη στον πατέρα μου και μου είπε πως εάν είναι να γλιτώσουμε χρήματα και ψυχολογικά σοκ (δικό μου και της γάτας) όταν τη δώσω κάπου να την κρατήσουν καλύτερα να την πάρω μαζί μου.Απλά μία απορία που έχω και την πόσταρα και σε άλλη συζήτηση είναι πως επειδή εγω πάω μέσω Μονάχου μήπως θα ήταν καλύτερα να της έδινα κάποιο χαπάκι για να κοιμηθεί? έχω ακούσει πως είναι πολύ αποτελεσματικό και ειδηκά για μγάλα ταξίδια! Επιπλέον ταξιδεύω με Lufthansa και ήθελα να ρωτήσω κάποιον από σας εάν ξέρει το κοστολόγιο στο περίπου και φυσικά εάν επειδή είναι πάνω από 5 κιλά (είναι 6.300) θα μου την βάλουν cargo.... αυτά:)
η Lufthansa χρεωνει 10 ευρώ το κιλο...κλεινοντας το εισιτήριο σου κλεισε και θέση (γρηγορα μονο γιατι μονο 2 ζωα επιτρέπονται στη καμπινα μέσα) pet in the cabin για να την έχεις μαζί σου μέσα στη καμπινα...
Αν η γάτα σου ειναι ευκολη στα ταξειδια μην της δώσεις κάτι, αν δεν ειναι, δώσε της με τη συμβουλή του γιατρού σου. :)

Δεν θα σου τη βάλουν cargo λογω βάρους, εγώ ειχα φέρει με την Lufthansa 2 γατάκια συνολικού βάρους 7 κιλών απο τη Γερμανια;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back