Τα πάντα σχετικά με το ταξίδι με αεροπλάνο

Απάντηση: Μεταφορά με αεροπλάνο

Καλησπερα! θα ηθελα να ρωτήσω αν καποιος εχει ταξιδέψει πρόσφατα απο Αγγλια Ελλάδα με την γατούλα του και ίσωσ μπορέσει να μου δώσει μερικές πληροφορίες. Θέλω να υοθετήσω ενα γατάκι εδω αλλα ανησυχώ πως αν ποτέ αποφασίσω να γυρίσω Ελλάδα δεν θα μπορέσω να την πάρω μαζ'ι μου.Διαβάζω οτι η ΑEGEΑN και η Olympic airways δεν πετανε ζωα απο Αγγλια.... και οι υπολοιπες εταιριες ζητανε πολλα λεφτα και θα πεταξει cargo. Δεν μου αρεσει η ιδεα να πεταξει τοσες ωρες μονο του, οσο για τα λεφτα δεν διαθετω δυστυχως 1000 σχεδον λιρες να πεταξω και εγω και η γατουλα. Αν υπαρχει καποιος ας με κατατοπισει λιγο... γιατι παω να σκασω... Ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν έφευγες με την γατούλα μέσω τραίνου για παρίσι και πετούσατε μετά από εκεί για Ελλάδα; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα! Αν και βλέπω πως είναι λίγο παλιό το θεματάκι, θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πραγματάκια γιατί κ εγώ θα πάρω γατούλα σύντομα μάλλον αλλά θα πρέπει αναγκαστικά να ταξιδεύει μαζί μου από Αθήνα-Κύπρο. Γι'αυτό θα ήθελα να μάθω πόσο καιρό χρειάζεται για να βγει το διαβατήριο της γάτας καθώς και αν πρέπει να περιλαμβάνονται στο βιβλιάριο υγείας και άλλα εμβόλια εκτός από την λύσσα. Το ρωτάω αυτό γιατί θα πάρω το γατάκι μικρό και το πιο πιθανό είναι να μην έχει κλείσει τις 10 βδομάδες και να μην έχουν γίνει όλα τα εμβόλια που χρειάζεται λόγω νεαρού της ηλικίας. Επίσης υπάρχει κάποιος περιορισμός στο θέμα της ηλικίας? (π.χ πολύ νεαρό γατακι) Ταξιδεύω με Aegean και έχω ακούσει ότι είναι λίγο περίεργοι με τα κατοικίδια κ ότι χρεώνουνε πολύ το κάθε κιλό:hmm:Μήπως γνωρίζει κανείς τα σχετικά με το θέμα του ταξιδιού να με βοηθήσει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατ'αρχήν πρέπει να κοιτάξεις τους κανονισμούς της Κύπρου, για να μπει το ζώο στη χώρα.
Δες αυτό (και τα δύο λινκ που παραθέτει), αλλά πάρε τηλέφωνο και την κυπριακή πρεσβεία. Βλέπω ότι θα πρέπει να έχεις ανακοινώσει το ζωάκι...

Ανάλογα με την ηλικία του γατιού, δίνονται άλλοι περιορισμοί (εγώ έφερα τη Μπριάμ όταν ήταν 8 μηνών, αλλά θα ήταν αλλιώς για γατιά 3-7 ή 0-3 μηνών).

Τέλος, για την Aegean, θα πληρώσει το 1.5% του ναύλου της IATA, δες παραπάνω εδώ.

Άντε βρε! Κι η Μπριάμ θα πετάξει μαζί μου, τρεις φορές συνολικά, το καλοκαίρι! Μια χαρά θα πάνε όλα!!! :clapup:

Να της έχεις πολύ catmint στην τσάντα της, τα χαλαρώνει... Εμένα είχε μεταμορφωθεί σε βούδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα για την Κύπρο επειδή το έκανα πολύ προσφατα, αν πετάς με cyprus airways είναι λίγο μυστήριοι, αν πετάς με aegean είναι πιο εξικοιωμένοι με κατικοίδια,
το διαβατήριο στο βγάζει ο κτηνίατρος , η γάτα για να πάει Κύπρο πρέπει να είναι άνω των 6 μηνων και να έχει κάνει εμβόλιο για λύσσα, επίσης πρέπει να έχει microchip, το διαβατήριο μπορεί να στο βγάλει απο 40 εώς 80 ευρώ ανάλογα σε τι γιατρό θα πέσεις, υπόψη οτι ο κτηνιατρικός σύλλογος τους τα παρέχει με 5 ευρώ τα διαβατήρια.
Με οποιαδήποτε εταιρία και αν πετάς πρέπει να τους τηλεφωνήσεις και να κάνες κράτηση για pet in cabin εάν έχεις μια γάτα έγκαιρα, εάν πετάς με κυπριακές αερογραμμες κι εκεί είναι πάλι μπέρδεμα μπορουν να πεταξουν μέχρι 2 γατες ή μέχρι 2 σκύλοι ανά πτήση, η aegean δέχεται 1 σκύλο και μια γάτα απλά δεν τους βάζει να κάθονται δίπλα δίπλα (κοινή λογική )
οποτε όπως και να έχει παρε τους ητλέφωνο και κλείσε θέση γαι το ζωάκι σου πάνω!
Απλά ενημερωτικά η ολυμπιακή δεν δέχεται ζώα στις πτήσεις ουτε πάνω στο αεροσκάφος ουτε κάτω στο αμπάρι ούτε σε γραμματοσημό δεν θέλει να βλέπει ζώα.

@ Γίδι: Ωχ, ολόκληρη διαδικασία για ένα μικρό ζωάκι! Τώρα σχετικά με την Aegean, διάβασα στο κάτω μέρος της σχετικής σελίδας για τα κατοικίδια κάποιους περιορισμούς για την ηλικία, όπου γράφει πως δε γίνονται δεκτά γατάκια κάτω των 10 βδομάδων, αλλά αυτό όπως βλέπω αφορά στην περίπτωση μεταφοράς του ζώου μαζί με της αποσκευές (cargo). Όπως κ να'χει θα ρωτήσω κ γι'αυτό.
Α, και κάτι τελευταίο, λίγο άσχετο:P Που μπορώ να βρω catmint? :)

@ Havana: Βασικά θα πετάξω σε περίπου ένα μήνα με Aegean αλλά στην επιστροφή θα πετάξω με Cyprus Airways γιατί με βολεύει καλύτερα. Τώρα τελευταία όμως οι Κυπριακες αερογραμμές συνεργάζονται με τις Ολυμπιακές στις περισσότερες πτήσεις,ειδικά για Ελλάδα και συχνά η πτήση γίνεται με σκάφος των Ολυμπιακών. Δεν ξέρω σε τέτοια περίπτωση ποιας εταιρείας οι κανόνες εφαρμόζονται σχετικά με τα κατοικίδια, πρέπει να το ψάξω..:worry: Επίσης υπάρχει κανονισμός που λέει ότι η γάτα πρέπει να είναι άνω των 6 μηνών? Επειδή δε το διάβασα κάπου.Τελοσπάντων,το θέμα της ηλικίας με απασχολεί κυρίως επειδή πιθανόν να πάρω τη γάτα μου πολύ σύντομα και θα είναι μικρή σε ηλικία, το πολύ 1,5 μηνών και αναγκαστικά θα πρέπει να φύγω για Κύπρο το Πάσχα και να την πάρω μαζί μου. Αν όντως υπάρχουν περιορισμοί για την ηλικία,δε θα μπορώ να την πάρω μαζί μου και δυστυχώς δεν έχω κάποιον στην Αθήνα να την κρατήσει όσο θα λείπω. Η μόνη λύση που σκέφτομαι είναι ξενοδοχείο για ζώα,αν υπάρχουν στην Αθήνα τέτοια ή να μην πάρω γάτα καθόλου, αν και το θέλω πάρα πολύ εδώ και καιρό..Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά με ξενοδοχεία ζώων,παρακαλώ να μου πει.
Συγγνώμη αν σας ζάλισα με τις απορίες μου, αλλά χρειάζομαι κάποιον να με διαφωτίσει:redface:

@ Γίδι: Ωχ, ολόκληρη διαδικασία για ένα μικρό ζωάκι! Τώρα σχετικά με την Aegean, διάβασα στο κάτω μέρος της σχετικής σελίδας για τα κατοικίδια κάποιους περιορισμούς για την ηλικία, όπου γράφει πως δε γίνονται δεκτά γατάκια κάτω των 10 βδομάδων, αλλά αυτό όπως βλέπω αφορά στην περίπτωση μεταφοράς του ζώου μαζί με της αποσκευές (cargo). Όπως κ να'χει θα ρωτήσω κ γι'αυτό.
Α, και κάτι τελευταίο, λίγο άσχετο:P Που μπορώ να βρω catmint? :)

Βασικά catnip το λένε τελικά, μπερδεύτηκα με το γερμανικό όνομα. Αυτό είναι.
Εγώ σε petshop το πήρα, μερικά ευρώ το σακουλάκι, αποξηραμένο! ;)

Ωραία, σ'ευχαριστώ για την πληροφορία:) Ελπίζω να βρω λύση και με τα άλλα θέματα.

Για να κάνει αντιλυσσικό εμβολιασμό πρέπει να είναι άνω των 6 μήνων , το εμβόλιο αυτό είναι πάρα πολύ βαρύ και δεν ενδίκνειτε για νεαρότερες ηλικίες.
Δεν το γραφει κάπου αλλα όταν σου ζητουν αντιλυσσικό αυτόματα το γατι δεν γίνεται να είναι 2 μηνων.

πόσο είναι η γάτα σου?
Στο πήγαινε δεν θα έχεις κανένα θέμα, στο γύρνα είναι ο χειρότερος πονοκέφαλος ο συνδιασμός των συγκεκριμένων αερποπρικών εταιριων
παρε τηλεφωνο την cyprus και πες τους οτι θες να κλεισεις επιστροφη με το ζωακι σου...κρατα τα ονοματα των υπαλληλων που σου δινουν απαντησεις στα τηλεφωνα
κουραγιο και καλη δυναμη

@ Havana: Βασικά θα πετάξω σε περίπου ένα μήνα με Aegean αλλά στην επιστροφή θα πετάξω με Cyprus Airways γιατί με βολεύει καλύτερα. Τώρα τελευταία όμως οι Κυπριακες αερογραμμές συνεργάζονται με τις Ολυμπιακές στις περισσότερες πτήσεις,ειδικά για Ελλάδα και συχνά η πτήση γίνεται με σκάφος των Ολυμπιακών. Δεν ξέρω σε τέτοια περίπτωση ποιας εταιρείας οι κανόνες εφαρμόζονται σχετικά με τα κατοικίδια, πρέπει να το ψάξω..:worry: Επίσης υπάρχει κανονισμός που λέει ότι η γάτα πρέπει να είναι άνω των 6 μηνώΕπειδή δε το διάβασα κάπου.Τελοσπάντων,το θέμα της ηλικίας με απασχολεί κυρίως επειδή πιθανόν να πάρω τη γάτα μου πολύ σύντομα και θα είναι μικρή σε ηλικία, το πολύ 1,5 μηνών και αναγκαστικά θα πρέπει να φύγω για Κύπρο το Πάσχα και να την πάρω μαζί μου. Αν όντως υπάρχουν περιορισμοί για την ηλικία,δε θα μπορώ να την πάρω μαζί μου και δυστυχώς δεν έχω κάποιον στην Αθήνα να την κρατήσει όσο θα λείπω. Η μόνη λύση που σκέφτομαι είναι ξενοδοχείο για ζώα,αν υπάρχουν στην Αθήνα τέτοια ή να μην πάρω γάτα καθόλου, αν και το θέλω πάρα πολύ εδώ και καιρό..Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά με ξενοδοχεία ζώων,παρακαλώ να μου πει.
Συγγνώμη αν σας ζάλισα με τις απορίες μου, αλλά χρειάζομαι κάποιον να με διαφωτίσει:redface:

σορρυ τωρα διαβασα οτι η γατα θα ειναι 1,5 μηνων
ελπιζω αυτός που θα σου δωσει τη γατα να ξερει οτι απαγοευεται βαση νομοθεσιας η υιοθεσια ζώων κάτων των 8 εβδομαδων και να γνωρίζει οτι παρανομει κι εγκληματει εις βαρος ενός ζώου
Για ξενοδοχειο ζωου θα σου στειλω μυνημα προσωπικο.. αλλα η γνωμη μου ειναι οτι το μωρο δεν θα εχει ουτε εμβολια ουτε αντισωματα και το πιο πιθανο ειναι αν κολλησει καμια πανευκπενια και να πεθανει, γιατι δνε το απιρνεις οταν επιστρεψεις με το καλο??

και τελος ζωα κατω των 3 μηνων δεν ταξιδευουν ουτε πανω ουτε κατω σε κανενα αερσοκαφος σε καμια εταιρια.....

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Δεν το ήξερα ότι θα πρέπει να κλείσει τους 6 μήνες για να κάνει αντιλυσσικό αλλά όντως είναι πολύ βαρύ εμβόλιο, δεν το είχα σκεφτεί έτσι έχεις δίκιο. Επίσης κ εγώ γνωρίζω πως το γατάκι κατά κανόνα πρέπει να γίνει 12 βδομάδων και μετά να δωθεί γιατί πρέπει να ζήσει με τη μαμά του και ν'αποκτήσει κάποια αντισώματα,λάθος το έθεσα πριν.:hmm: Άρα θα το αφήσω γι'αργότερα κ για τους 2 λόγους, απλά επειδή θα το πάρω από εκτροφείο μάλλον, δεν ξέρω αν μπορώ να το ''κρατήσω'' και να το πάρω όταν γυρίσω. Και πολύ αργότερα αν πάρω γατάκι όμως, (π.χ σε μερικούς μήνες) πάλι δε θα μπορεί να ταξιδέψει μαζί μου πριν γίνει 6 μηνων,οπότε δύσκολα τα πράγματα.Θα πρέπει όταν ταξιδεύω για Κύπρο αναγκαστικά να το αφήνω σε κάποια έμπιστη сatsitter εδώ στην Αθήνα να μου το φροντίζει μέχρι να γυρίσω.Υπάρχει περίπτωση να βρω κάποιον από την παρέα εδώ στο φόρουμ? Αν ξέρεις κάποιο έμπιστο άτομο στείλε μου σε πμ να το έχω υπόψιν.
Όπως κ να'χει σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου,με βοήθησαν κ συγγνώμη αν σε ζάλισα:P:):)

Καταρχήν ρίξε μια ματιά εδώ: Cat Sitters

Σ'ευχαριστώ.:) Νομίζω πως κάτι βρήκα για να έχω υπ'όψιν σε περίπτωση που χρειαστώ βοήθεια.

Καλησπερα.
Απο εκτροφειο ειδικα δε γινεται να στο δωσουν μικροτερο απο 12 εβδομαδων,ειναι και θεμα υγειας του ζωου και κανονισμου της FIFe.Με τα αεροσκαφη της Ολυμπιακης υπαρχει θεμα γιατι τα περισσοτερα απο αυτα δεν εχουν ειδικο χωρο για τα κατοικιδια στις αποσκευες και πανω στην καμπινα δε δεχονται,οποτε δεν ειναι απλα θεμα αεροπορικης,αλλα και αεροσκαφους.Καλυτερα θα ηταν να επαιρνες σε καθε εταιρια που θα χρησιμοποιησεις χωριστα,και να ζητουσες να σου στειλουν με fax τον κανονισμο τους ωστε να εχεις γραπτη ενημερωση,και να εχεις μαζι σου το χαρτι οταν πας στο αεροδρομιο.Οπως και να εχει,στην ηλικια που ειναι το γατακι δε γινεται να ταξιδεψει οπως πολυ σωσττα σου ειπαν και πιο πανω με καμια αεροπορικη.

Για τις Ολυμπιακές δεν αναφέρει κάτι στη σελίδα τους https://www.olympicair.gr/el-gr/taksidiwtikes-plirofories/310-katoikidia.cmt ότι απαγορεύονται τα ζώα στην καμπίνα, αλλά ένα περίπου ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί μαζί με τις υπόλοιπες εταιρείες απ'ότι βλέπω.Τώρα αν μερικά αεροσκάφη δεν επιτρέπουν,θα το μάθω παίρνοντας τηλ όταν κάποια στιγμή ταξιδέψω με κατοικίδιο και θα τους ενημερώσω ώστε να με βάλουν σε πτήση που να επιτρέπεται υποθέτω.

Στα περισσοτερα τουλαχιστον περισυ που τξιδευα εγω συνεχως με Ολυμπιακη δεν επιτρεποταν,δεν ξερω αν αλλαξε κατι φετος...Παντως τσεκαρε το νωριτερα για να βρεις πτηση που και να σε βολευει,και να δεχονται ζωο.

Χμμ θα το ψάξω όταν έρθει εκείνη η ώρα..;)

Καλησπέρα, καλησπέρα σε όλους!!

Είμαι πάλι στο ψάξιμο, αυτή τη φορά για μία τσάντα να μεταφέρω τη Μπριάμ...
Η εταιρεία με την οποία ταξιδεύω επιβάλλει να είναι τσάντα, και όχι κουτί, μαλακής επιφάνειας, με σύνολο διαστάσεων 118 εκατοστά.

Έχω βρει αυτά, αλλά δεν ξέρω ποιο θα της είναι πιο άνετο. Έχουμε μία τσάντα τώρα, πιο μικρή όμως, που ανοίγει από μπροστά κι από το πλάι, με φιλέ και στις δύο πλευρές γιανα βλέπει.

Τι λέτε; Με ενδιαφέρει τόσο η δική της άνεση, όσο και η δική μου, μιας και θα είμαι με μία βαλίτσα στο χέρι. Όταν είχαμε έρθει εδώ, είχα τη βαλίτσα από τη μία και την τσάντα περασμένη πάνω μου από την άλλη.

alina28964.jpgdsc01199small.jpg

Συνημμένα

• alina28964.jpg
    alina28964.jpg
    623,1 KB · Εμφανίσεις: 149
  • dsc01199small.jpg
    dsc01199small.jpg
    445,4 KB · Εμφανίσεις: 120
  • alina28964.jpg
    alina28964.jpg
    623,1 KB · Εμφανίσεις: 149
  • dsc01199small.jpg
    dsc01199small.jpg
    445,4 KB · Εμφανίσεις: 120
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
τρολλευ....:)

Απάντηση: Ταξίδι με αεροπλάνο

Κι εμένα μ'αρέσει, αλλά αν σέρνω τη βαλίτσα από τη μία, θα δυσκολεύομαι να σέρνω τη Μπριάμ από την άλλη. :/:
Συν το ανέβα-κατέβα σε λεωφορεία και τρένα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back