Τα ψαράκια μας!

• Thread starter Thread starter Nonika
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κι εγω 180λιτρο εχω και οταν αξιωσω να εχω δικο μου σπιτι θα παρω διπλασιο,το εχω ταξει στον εαυτο μου.Δεν ειναι συνηθες ολοι εμεις οι ακουαριστες να θελουμε παντα μεγαλυτερο απ'αυτο που εχουμε?:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να το μικρο ενυδρειακι μου με ενα πλατυ και ενα σαλιγκαρακι..ακομη το μεγαλο δεν αξιώθηκα να το τελειωσω!:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC00120.JPG
    DSC00120.JPG
    50 KB · Εμφανίσεις: 160
  • DSC00121.JPG
    DSC00121.JPG
    49,9 KB · Εμφανίσεις: 761
Κι εγω 180λιτρο εχω και οταν αξιωσω να εχω δικο μου σπιτι θα παρω διπλασιο,το εχω ταξει στον εαυτο μου.Δεν ειναι συνηθες ολοι εμεις οι ακουαριστες να θελουμε παντα μεγαλυτερο απ'αυτο που εχουμε?:lol:
Πραγματικά ποτέ δεν είναι αρκετα μεγάλο:lol: εγώ θέλω να πάρω ένα LCD αλλά δεν βγαίνει κ σε πολλά λίτρα νομίζω 180 ειναι το μεγαλύτερο
να το μικρο ενυδρειακι μου με ενα πλατυ και ενα σαλιγκαρακι..ακομη το μεγαλο δεν αξιώθηκα να το τελειωσω!:(:(
Ρια τα σαλιγκάρια ξέρεις δεν ζούνε πολύ δύστυχος:( οπότε καλύτερα να πάρεις γατόψαρα αν θέλεις να σου καθαρίζουν κ το ενυδρείο

Πραγματικά ποτέ δεν είναι αρκετα μεγάλο:lol: εγώ θέλω να πάρω ένα LCD αλλά δεν βγαίνει κ σε πολλά λίτρα νομίζω 180 ειναι το μεγαλύτερο

Ρια τα σαλιγκάρια ξέρεις δεν ζούνε πολύ δύστυχος:( οπότε καλύτερα να πάρεις γατόψαρα αν θέλεις να σου καθαρίζουν κ το ενυδρείο

ναι αυτο σκεφτομουν ..το ξερω αν και αυτο φαινεται ανθεκτικο προς το παρον:rolleyes:..ειπα να περιμενω να φτιαξω και το μεγαλο..σκεφτομουν για χρυσοψαρα που ειναι και ανθεκτικα εχω και ηδη 2 χρυσοψαρακια σε μεγαλη γυαλα..οντως παντως οσο και να ειναι το ενυδρειο θες πιο μεγαλο..:lol::lol::lol:

Το LCD ειναι λιγο βασανιστικό για τα ψαράκια εδω που τα λέμε...και θα περιορισουν καπως τις επιλογες.
Αν σκεφτεις και την ιδεα..να εχεις δηλαδη εναν πινακα με ζωντανα ψάρια να κολυμπάνε..πολυ ωραιο αλλα φρικαλέο σα σύλληψη ιδέας για μένα αφού δεν μπορει να έχει βάθος...

Ρια μου, το φυτακι ψεύτικο δεν ειναι; δε βλεπω καλά...
Παντως σαλιγκαρι και φυτό αληθινό..ξέχνα το! Θα γινει τροφή για το σαλιγκάρι. Αυτο το ενυδρειάκι ειναι ωραίο για να βάλεις κανένα καβούρι μέσα αν σε ενδιαφέρει. Αυτά δε χρειάζονται και πολύ χώρο αλλά ότι κάτσει βυθο ...θα γινει μαμ...

Μα...εννοείται!
Αν σκεφτείς πως το παιδικο μου ονειρο (γνησιο ψαράκι κι εγώ ζωδιακώς γαρ) ήταν ενας τοιχος απο ακρη σε ακρη κι απο πανω ως κάτω να ειναι ενυδρειασμένος......
Οκ μεγάλωσα και κατάλαβα πως αυτο δεν παιζει αλλά με ενα jockeraki...κατι γινεται ε;
Το ενυδρειο και γενικά το νερό στο σπίτι νομιζω πως ειναι τροπος ζωής για εμας!

εμενα κατι τετοιο θα μου αρεσε:

Συνημμένα

• carakia.jpg
    carakia.jpg
    297,1 KB · Εμφανίσεις: 726
Ρια μου, το φυτακι ψεύτικο δεν ειναι; δε βλεπω καλά...
Παντως σαλιγκαρι και φυτό αληθινό..ξέχνα το! Θα γινει τροφή για το σαλιγκάρι. Αυτο το ενυδρειάκι ειναι ωραίο για να βάλεις κανένα καβούρι μέσα αν σε ενδιαφέρει. Αυτά δε χρειάζονται και πολύ χώρο αλλά ότι κάτσει βυθο ...θα γινει μαμ...

οχι ψευτικο ειναι το φυτουλι ναι ξερω οτι τα τρωνε τα ατιμουτσικα..εχω 7 χρονια ψαρια και ενυδρειο μεγαλο δεν αξιωθηκα να παρω..τωρα με αυτο που μου χαρισε η νοτα που την χιλιοευχαριστω..θα ξεκινησω επιτελους κανονικα..τοση μελετη και να κανεις πρακτικη σε μια σταλιτσα ενυδρειο..:blink::blink::blink:ειχα και γαριδουλα καποτε..θα κανω μια δοκιμη με το καβουρακι..

ναι αυτο σκεφτομουν ..το ξερω αν και αυτο φαινεται ανθεκτικο προς το παρον:rolleyes:..
Δεν είναι σαν τα άλλα ψάρια που αν στήσεις καλά το ενυδρείο ζούνε για πολύ γενικά το σαλιγκάρι ζει μόνο λίγους μήνες:(
Το LCD ειναι λιγο βασανιστικό για τα ψαράκια εδω που τα λέμε...και θα περιορισουν καπως τις επιλογες.
Αν σκεφτεις και την ιδεα..να εχεις δηλαδη εναν πινακα με ζωντανα ψάρια να κολυμπάνε..πολυ ωραιο αλλα φρικαλέο σα σύλληψη ιδέας για μένα αφού δεν μπορει να έχει βάθος...
εντάξει δεν νομίζω ότι το βάθος είναι τόσο βασανιστικό δεν είναι όσο το πάχος μια τηλεόρασης δεν ξέρω όμως δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα ότι μπορεί κ να βασανίζονται οπότε αν είναι θα πάρω όταν βρεθώ με χρήματα ένα να μου φύγει το μεράκι κ θα το γεμίσω μόνο με φυτά θα έβαζα κ γκάπι αλλά δεν είναι καθόλου ανθεκτικά κ με το που πεθαίνει ένα στο ενυδρείο μετά γίνεται κρανίου τόπος. Δεν ξέρω το πολύ αλλάζει το PH από το θάνατό τους;:hmm:
Μα...εννοείται!
Αν σκεφτείς πως το παιδικο μου ονειρο (γνησιο ψαράκι κι εγώ ζωδιακώς γαρ) ήταν ενας τοιχος απο ακρη σε ακρη κι απο πανω ως κάτω να ειναι ενυδρειασμένος......
Καλά αυτό που είπες είναι ένα από τα μεγαλύτερα (κ τα άπιαστα)όνειρα μαζί με το συντριβάνι του τοίχου :up:

Δεν είναι σαν τα άλλα ψάρια που αν στήσεις καλά το ενυδρείο ζούνε για πολύ γενικά το σαλιγκάρι ζει μόνο λίγους μήνες:(

εντάξει δεν νομίζω ότι το βάθος είναι τόσο βασανιστικό δεν είναι όσο το πάχος μια τηλεόρασης δεν ξέρω όμως δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα ότι μπορεί κ να βασανίζονται οπότε αν είναι θα πάρω όταν βρεθώ με χρήματα ένα να μου φύγει το μεράκι κ θα το γεμίσω μόνο με φυτά θα έβαζα κ γκάπι αλλά δεν είναι καθόλου ανθεκτικά κ με το που πεθαίνει ένα στο ενυδρείο μετά γίνεται κρανίου τόπος. Δεν ξέρω το πολύ αλλάζει το PH από το θάνατό τους;:hmm:

Καλά αυτό που είπες είναι ένα από τα μεγαλύτερα (κ τα άπιαστα)όνειρα μαζί με το συντριβάνι του τοίχου :up:

παιδια εγω και με μια λιμνουλα με ψαρακια θα τρελαινομουν!!!!!!!!:up::up:

εμενα κατι τετοιο θα μου αρεσε:
καλα αυτο πιστευω ειναι ΤΟ ονειρο!:rolleyes:μονο που για να το καθαρισεις θες ειδικο συνεργειο !:lol::lol::lol:

Κοίτα τα γκάμπυ έχουν ωραία χρώματα και δεν απαιτούν χώρο. Απλά σκέψου πως η κίνηση του ψαριού θα περιορίζεται στο πάνω κάτω κυρίως κι οχι προς το βάθος αφου αυτά δεν εχουν βαθος μεγαλύτερο των 20 cm περιπου.
Τα συγκεκριμένα πεθαίνουν σχετικά εύκολα και κυρίως το καλοκαιρι.
Το ph αναλόγως των κυβικών θα επιρρεαστεί και του πότε θα προλάβεις να απομακρύνεις οτιδήποτε πεθαμένο.
Αν εχεις ενα μεγάλο ενυδρειο πχ και ψοφίσουν 2 γκάμπυ, (οχι μανες ομως) οκ...και να μην τα προλάβεις δεν ειναι για πανικό.
Βασικά είναι πολύ ευαίσθητα οταν ανεβαινει η αμμωνία και τα νιτρικά γενικότερα.

περι ονείρων...

Εν ολίγοις...ολοι μας θα θέλαμε ένα σπίτι δικο μας, αρκετά λεφτουδάκια, να γκρεμίσουμε ενα τοιχο και να κανουμε χωστό μέσα ενα τεράστιο ενυδρειο κατασκευή.... εεεεεε;
Βάλτε το σπίτι, βάλτε τα λεφτά κι εγώ βάζω τη γνώση και τη ...βαριοπούλα χιχιχι

Εν ολίγοις...ολοι μας θα θέλαμε ένα σπίτι δικο μας, αρκετά λεφτουδάκια, να γκρεμίσουμε ενα τοιχο και να κανουμε χωστό μέσα ενα τεράστιο ενυδρειο κατασκευή.... εεεεεε;
Βάλτε το σπίτι, βάλτε τα λεφτά κι εγώ βάζω τη γνώση και τη ...βαριοπούλα χιχιχι
εγω σπιτι δικο μου εχω, τοιχο εχω και βαριοπουλα εχω ......λεφτα δεν εχω:lol::lol::lol::lol:

Μια απο τα ιδια,ενα σαλονι που να χωριζεται με εναν τοιχο απο ενυδρειο θελω αλλα μονο με λαχειο,οποτε...:(
Σαλιγκαρακια δεν κρατανε,γλειφτη να παρεις,γερα καρυδια,δεν παθαινουν τιποτα.
ΡΗ δε μετραω ποτε,ουτως η αλλως προσαρμοζονται σ'αυτο που ζουν,αμμωνια νιτρωδη και νιτρικα θελουν παρακολουθηση και φυσικα εβδομαδιαιες αλλαγες,αν τηρουνται αυτα και να ψοφησει κανενα ψαρακι δεν επηρρεαζεται το νερο.;)
Οσο για το λεπτο ενυδρειο τοιχου μπορει να φανταζει ωραιο αλλα τα ψαρακια θα δεινοπαθουν εκει μεσα...:(

Μια απο τα ιδια,ενα σαλονι που να χωριζεται με εναν τοιχο απο ενυδρειο θελω αλλα μονο με λαχειο,οποτε...:(
Σαλιγκαρακια δεν κρατανε,γλειφτη να παρεις,γερα καρυδια,δεν παθαινουν τιποτα.
ΡΗ δε μετραω ποτε,ουτως η αλλως προσαρμοζονται σ'αυτο που ζουν,αμμωνια νιτρωδη και νιτρικα θελουν παρακολουθηση και φυσικα εβδομαδιαιες αλλαγες,αν τηρουνται αυτα και να ψοφησει κανενα ψαρακι δεν επηρρεαζεται το νερο.;)
Οσο για το λεπτο ενυδρειο τοιχου μπορει να φανταζει ωραιο αλλα τα ψαρακια θα δεινοπαθουν εκει μεσα...:(

Εξαρτάται πόσο καιρο το εχεις το ενυδρειο. Βασικά το ph θελει ελεγχο στο στήσιμο, δηλαδή έλεγχος του ph του νερού της βρύσης πρώτα απο όλα.
Μετά το ελέγχεις περιοδικά, κακό δεν κάνει. Πρέπει να ελέγχεται στανταρ αν υπαρχουν δίσκοι ή αν ειναι αλμυρού νερού.
Τωρα η συχνότητα αλλαγών εχει να κανει με διάφορα. Μεγεθος ενυδρειου..αριθμό ψαριών...υποστήριξη με φίλτρα κλπ. Καθε 7-10 μέρες σίγουρα υαλοβαμβακας αλλαγή κι οσο για το νερο ή λιγο και συχνότερα ή λιγο περισσότερο και πιο αραια. Προτιμήστε την πρώτη επιλογή ειναι ασφαλέστερη αλλα το νερο να εχει επεξεργαστεί προ 12ωρου πάντα.
Γενικά όχι απότομες αλλαγές στο περιβάλλον των ψαριών.
Στα ενυδρεία άνω των 100 οπωσδήποτε κι ενα εξωτερικό φίλτρο παιδια, βοηθάει τα μάλλα! (αυτο καθε 3 μηνες καθαρισμό μη σκάζεστε)

κι ΟΚ, αφού δε θετε τη βαριοπούλα μου...οταν πιασω εγω το jockeraki ...θα σας φωνάξω να κάνετε εσείς όλη τη δουλεια κι εγώ να βλέπω :P

Το εχω 2χρονια το συγκεκριμενο οποτε δεν πολυμετραω παραμετρους πλεον,καθε εβδομαδα αλλαζω 15-20% του νερου κι ειμαι ησυχη.Αλλαζω κ τον υαλοβαμβακα τακτικα-οχι τη μερα της αλλαγης νερου-και δεν κανω τιποτα αλλο.Τωρα που ζεσταινει ο καιρος μονο αγχωνομαι,εχω βαλει air condition στο δωματιο μονο για τα ψαρια να φανταστεις γιατι παλιοτερα εβρασαν ολα μου τα ψαρια,ειχε φτασει 50 βαθμους εκει μεσα-τοσο ειχε κι εξω βασικα!

Το εχω 2χρονια το συγκεκριμενο οποτε δεν πολυμετραω παραμετρους πλεον,καθε εβδομαδα αλλαζω 15-20% του νερου κι ειμαι ησυχη.Αλλαζω κ τον υαλοβαμβακα τακτικα-οχι τη μερα της αλλαγης νερου-και δεν κανω τιποτα αλλο.Τωρα που ζεσταινει ο καιρος μονο αγχωνομαι,εχω βαλει air condition στο δωματιο μονο για τα ψαρια να φανταστεις γιατι παλιοτερα εβρασαν ολα μου τα ψαρια,ειχε φτασει 50 βαθμους εκει μεσα-τοσο ειχε κι εξω βασικα!

Α καλά...κι εγώ είχα κανει μια ψαρόσουπα...πρώτης τάξεως κάποτε.
Ειχε γεννήσει η γκαμπινα και ειχα καπου 60 μωρά! (αυτα στην αρχή ειναι σα σπερματοζωάρια και στο μήνα αρχιζεις και βλεπεις να κανουν χρωματάκι..στο 3μηνο ειναι ψαράκια πλεον)
Ειχε φτάσει 34 βαθμους το νερό...
Πάντως απο τότε δεν ειχα πια απώλειες. Αλλαξα εντελώς τη συνθεση του ενυδρειου κι ειμαι μια χαρα. Μικρά...δεν!
Ο ψυκτικος μηχανισμός ειναι το μονο που μου λειπει προς το παρον αλλά ειναι πανακριβο ρε γμτ...
Παντως 20% καθε βδομάδα ειναι πολύ. Καντο 10% αν ειναι οντως καθε βδομάδα.

Κανω συνηθως γυρω στο 15%,απλα επειδη τωρα που τρεχω με τα γατια και μου τρωνε περισσοτερο χρονο,κανω λιγο παραπανω για να ειμαι καλυμενη σε περιπτωση που αργησω 3-4 μερες την αλλαγη.Τωρα εβγαλα και το μισο καλυμα για να ριξω την θερμοκρασια και σε λιγες μερες θα αρχισω το κλιματιστικο.Ψυκτικος μηχανισμος δεν παιζει,πολλα τα φραγκα!
Ψαροσουπα,οπως τα λες,ετσι ειχα πει και γω τοτε,δεν θα ξαναφησω να γινει κατι τετοιο ΠΟΤΕ ομως,εχασα το αγγελοψαρο μου τοτε που το λατρευα και το αγαπημενο μου πλεκοστομο,το κουκλι μου:(:(:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back