Τα ψαράκια μας!

• Thread starter Thread starter ria23
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
ενα θα πω μπουκαλακια στην καταψηξη..αν δεις οτι ζεσταινει επικινδυνα ενα μπουκαλακι μεσα στο ενυδρειο..οχι το νερο σκετο ετσι..βαζεις το μπουκαλακι γεμισμενο με το νερο μεχρι να πεσει η θερμοκρασια και επειτα το βγαζεις..:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πιστεψε με αν πιασει καλοκαιρι στη Λαρισα ολα αυτα ειναι ασκοπα,το'χω κανει.Οταν χτυπαμε εδω 50αρι,με το που θα μπει το μπουκαλι,με ΠΑΓΟ μεσα,σε 15λεπτα το πολυ εχει γινει νερακι καυτουτσικο,ετοιμο να φτιαξεις τσαγακι λιπτον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανω συνηθως γυρω στο 15%,απλα επειδη τωρα που τρεχω με τα γατια και μου τρωνε περισσοτερο χρονο,κανω λιγο παραπανω για να ειμαι καλυμενη σε περιπτωση που αργησω 3-4 μερες την αλλαγη.Τωρα εβγαλα και το μισο καλυμα για να ριξω την θερμοκρασια και σε λιγες μερες θα αρχισω το κλιματιστικο.Ψυκτικος μηχανισμος δεν παιζει,πολλα τα φραγκα!
Ψαροσουπα,οπως τα λες,ετσι ειχα πει και γω τοτε,δεν θα ξαναφησω να γινει κατι τετοιο ΠΟΤΕ ομως,εχασα το αγγελοψαρο μου τοτε που το λατρευα και το αγαπημενο μου πλεκοστομο,το κουκλι μου:(:(:(

Βάλε και λίγο παραπάνω την αεραντλία τώρα. Βοηθάει.
Εγώ δεν τη χρησιμοποιώ καθόλου το χειμώνα, το καλοκαιρι με χρονοδιακοπτη τη βάζω για κανα 5ωρο...

Πιστεψε με αν πιασει καλοκαιρι στη Λαρισα ολα αυτα ειναι ασκοπα,το'χω κανει.Οταν χτυπαμε εδω 50αρι,με το που θα μπει το μπουκαλι,με ΠΑΓΟ μεσα,σε 15λεπτα το πολυ εχει γινει νερακι καυτουτσικο,ετοιμο να φτιαξεις τσαγακι λιπτον!

:lol::lol::lol::lol::lol: σοβαρα..τι να πω παιδι μου..και γω νομιζα μονο εδω καιγομαστε..λοιπον καλυτερα τοτε να βαλεις ενα κουμπαρα για ψυκτικο μηχανημα...;););) φανταζομαι τα ψαρακια να βραζουν ψαροσουπα θα τα φανε τα παιδια σου...:blink::blink:

Φενια τις φυσαλιδες εννοεις?Γιατι αυτες τις εχω μονιμα στο φουλ,να οξυγονωνεται το νερο οσο περισσοτερο γινεται.
Ρια οταν επαθα το σκηνικο με την ψαροσουπα σκεφτηκα για το ψυκτικο μηχανημα και κατεληξα οτι με συνεφερε να παρω κλιματιστικο και να επωφελουμαστε ολοι,κι εγω και τα ψαρια.οποτε δροσιζομαστε ολοι τωρα:)

Φενια τις φυσαλιδες εννοεις?Γιατι αυτες τις εχω μονιμα στο φουλ,να οξυγονωνεται το νερο οσο περισσοτερο γινεται.
Ρια οταν επαθα το σκηνικο με την ψαροσουπα σκεφτηκα για το ψυκτικο μηχανημα και κατεληξα οτι με συνεφερε να παρω κλιματιστικο και να επωφελουμαστε ολοι,κι εγω και τα ψαρια.οποτε δροσιζομαστε ολοι τωρα:)

:lol::lol: ναι βρε...τις φυσαλίδες :P
Αυτο δε χρειάζεται να το έχεις συνέχεια. Θα εχεις θεματα με άλγη καποια στιγμή...Ειδικά αν έχεις φυτά ..εκει ΔΕΝ το συζητάμε για ολη μέρα.

ενα θα πω μπουκαλακια στην καταψηξη..αν δεις οτι ζεσταινει επικινδυνα ενα μπουκαλακι μεσα στο ενυδρειο..οχι το νερο σκετο ετσι..βαζεις το μπουκαλακι γεμισμενο με το νερο μεχρι να πεσει η θερμοκρασια και επειτα το βγαζεις..:):)

:lol::lol::lol::lol::lol: ...με έστειλες με τις πατέντες σου Ρια...:lol::lol::lol::lol::lol:
Και ειδικά οι επεξηγήσεις με αποτελειώσανε κυριοκεκτικά :lol:
Καλόοοοοο

Ψαράκια

Εχω ενα μικρο ενυδρειο 50 λιτρων με φιλτρο, με java moss (ειδος φυτου) και μια γαριδα japanese shrimp (aka Caridina multidentata). Ο θερμοστατης μου χαλασε και δεν σκοπευω να αγορασω αλλον προς το παρον. Θελω ομως να παρω ενα ψαρακι του γλυκου νερου. Πριν το παρω ομως θελω να μαθω καποια πραγματα και θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας. Ενδιαφερομαι για ενα μονο ψαρακι και οχι περισσοτερα, θα ηθελα ομως να ξερω:

ποιο ειδος ψαριου μπορει να ζησει χωρις θερμοστατη σε θερμοκρασια που φτανει τους 25-26C την ημερα και 24C το βραδυ
ποιο ειδος ψαριου μπορει να ζησει σε ενυδρειο των 50 λιτρων (περα απο ψαρια οπως μονομαχοι, zebra, tetra)
ποιο ειδος ψαριου να αποφυγω (με λιγα λογια ποια ψαρια ειναι ευαλωτα σε αρρωστειες οπως fin rot και ick)
το pH του νερου του ψαριου που θα προτεινετε
τα νιτρικα παραγωγα του ψαριου (πχ τα χρυσοψαρα παραγουν πολυ αμμωνια)
ποιο ειδος ψαριου ζει ευτυχισμενο μονο του

Ενδιαφερομαι κυριως για ψαρακι με εντονα χρωματα και αν ειχε και μακρια πτερυγια θα μου αρεζαν επισης. Ειναι πολυ σημαντικο να ξερω ποια ψαρακια ειναι ευαλωτα σε ασθενειες και ποια ειναι πολυ ανθεκτικα γιατι εχω χασει αρκετα απο fin rot και δεν θελω να βλεπω το ψαρακι μου να χανει τα πτερυγια του ενα ενα χωρις να μπορω να κανω τιποτα παραπανω απο το να του δωσω αντιβιωση ή καποιο αλλο φαρμακο πχ για μυκητες και να βαλω αλατι στο νερο του :(

Οτιδηποτε αλλες συμβουλες ειναι ευπροσδεκτες :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα ταιζεις το ναρουτο φρεσκα ψαρακια; Υπεροχη ιδεα :D

ριξε μια ματια εδω μηπως και βγαζεις ακρη...

Ειχα και εγω ενυδρειο πριν πολυ πολυ καιρο αλλα δυστυχως παρολο που εκανα τα παντα σωστα (σωστη θερμοκρασια, σωστο "στρωσιμου" νερου με μετρησεις καθε τοσο), τα τροπικα ψαρακια που εβαζα πηγαιναν στο παραδεισο καθε τοσο. Οποτε τα παρατησα :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ψαράκια

Δεν ξέρω από ενυδρεία, αλλά σου βρήκα κάποια forums για ενυδρεία. Ίσως σε βοηθήσουν... :)
https://www.enydriofilia.net/
https://www.forum4fish.com/forums/index.php

σας ευχαριστω πολυ!! Ειχα ενα χρυσοψαρο περυσι αλλα αρρωστησε και τα πτερυγια του γινονταν ολοενα και πιο κοντα. Του εδωσα απο αντιβιωση μεχρι φυτικα φαρμακα και δεν καταφερα να το σωσω. Μονο ο μονομαχος μου καταφερε να ζησει αρκετα (μεσα στο οριο που ζουν οι μονομαχοι). Γι' αυτο τωρα ψαχνω για ενα ψαρακι που δεν ειναι και τοσο ευαλωτο (πχ τα ψαρια με μακρια πτερυγια ειναι αρκετα ευαλωτα).
Σας ευχαριστω και παλι! Θα ψαξω στα sites που μου προτεινατε και ελπιζω να βρω μια ακρη γιατι στο pet shop δεν τους εμπιστευομαι και τοσο.

Ηρώ μου γεια!!
Εχω κι εγώ ενυδρείο 110 λίτρων με ψαράκια αλλα και με θερμοστάτη.
Ενα καλό φόρουμ στο οποίο μπαίνω κι εγώ αλλα δεν έχω ως τώρα γράψει (μόνον διαβάζω) ειναι το παρακάτω:
www.aquatek.gr οι άνθρωποι ξέρουν αρκετά πράγματα.
Νομίζω όμως πως χωρίς θερμοστάτη μόνον τα χρυσόψαρα και οι μονομάχοι αντέχουν.
Πολλα φιλιά στον Ναρούτο !!!!!!!!!!!!!:)

δυστυχως ουτε οι μονομαχοι πρεπει να ειναι σε ενυδρειο χωρις θερμοστατη :( Τα χρυσοψαρα αντεχουν πολυ σε διαφορες συνθηκες, αλλα το ενα και μοναδικο χρυσοψαρο που ειχα πεθανε τοσο αδικα, χωρις να μπορεσω να κανω τιποτα :( Το πιο πιθανο ειναι να αγορασω καινουριο θερμοστατη γιατι απο οτι βλεπω οι επιλογες μου ειναι αρκετα περιορισμενες :/:

Με θερμοστατη ποια ψαρακια πιστευετε οτι ειναι ανθεκτικα; Να σημειωσω οτι δεν ξερω αν θα μπορω να ελεγχω συνεχεια το pH, οποτε θελω ενα ψαρακι που να μην ειναι πολυ ευαισθητο στις αλλαγες του pH :hmm:

Παω να ρωτησω και εκει για να βγαλω ακρη πριν παρω ψαρακι :D Σε ευχαριστω Αναστασια!:D

δυστυχως ουτε οι μονομαχοι πρεπει να ειναι σε ενυδρειο χωρις θερμοστατη :( Τα χρυσοψαρα αντεχουν πολυ σε διαφορες συνθηκες, αλλα το ενα και μοναδικο χρυσοψαρο που ειχα πεθανε τοσο αδικα, χωρις να μπορεσω να κανω τιποτα :( Το πιο πιθανο ειναι να αγορασω καινουριο θερμοστατη γιατι απο οτι βλεπω οι επιλογες μου ειναι αρκετα περιορισμενες :/:

Με θερμοστατη ποια ψαρακια πιστευετε οτι ειναι ανθεκτικα; Να σημειωσω οτι δεν ξερω αν θα μπορω να ελεγχω συνεχεια το pH, οποτε θελω ενα ψαρακι που να μην ειναι πολυ ευαισθητο στις αλλαγες του pH :hmm:

Παω να ρωτησω και εκει για να βγαλω ακρη πριν παρω ψαρακι :D Σε ευχαριστω Αναστασια!:D
Λοιπόν Ηρώ μου αν πάρεις θερμοστάτη τα πράγματα ειναι πιο απλά... Κι εγώ δεν ελέγχω πλέον καθόλου το ph. Πήρα ένα πολυ καλό φίλτρο της RENA και σώθηκα. Εχω πλακόστομους, κοπαδι απο 12 ροδόστομα, 8 καρδινάλιους (μικρά ειναι τα κοπαδια), ένα μπλε γκουράμι, και κάτι ομορφα ασημί με ιριδισμούς και στρογγυλά πτερύγια και δυο ασημί με πορτοκαλί πτερύγια και μαύρη ουρίτσα(δεν θυμάμαι μωρέ το όνομά τους.) Σώθηκα μ΄αυτον τον συνδιασμο γιατι παλαιότερα μου είχαν προτεινει να πάρω σεβέρουμ και όσκαρ τα οποία ήταν ημιάγρια, δεν το ήξερα και μου ταραξαν το ενυδρείο μου έτρωγαν τα ψάρια ολα.
Σου λέω έχω σωθει με αυτα τα είδη και δεν μετράω και το Ph. Βεβαια μ΄αρέσουν κι οι κλόουν αλλα είχα έναν επι 6 χρόνια που μεγαλωσε το μωράκι μου και μετά οταν πέθανε κανένας άλλος δεν επιβίωσε... Καμμια φορά ξέρεις ειναι και με τις εποχές τους... Το Ph δεν ειναι κατάλληλο για όλα τα ψαράκια στη συγκεκριμένη εποχή. Π.χ επι χρόνια εμενα δεν μου ζουσαν οι πλακόστομοι έως ότου μια φορά επιβίωσαν και εγιναν και τεράστιοι!!! Καλή τύχη Ηρώ μου!!!:) Το λατρεύω το ενυδρείο με χαλαρώνει απίστευτα και πιο πολύ οταν του κάνω εγώ τις αλλαγές νερου και τη συντήρηση. Το βουλώνω και δεν μιλώ για όσες ώρες ασχολούμαι μ΄αυτο και μετά ένα πτώμα :Pκάθομαι και το καμαρώνω...

ευχαριστω πααααρα πολυ Αναστασια!!! Με βλεπω να καταληγω με περισσοτερα ψαρακια απο ενα! Μ αρεσουν πολυ και τα κοπαδια, ειδικα οταν κολυμπανε ολα μαζι!
Ειναι οντως πολυ ωραιο αισθημα οταν το καθαριζεις και τριβεις με τις ωρες το τζαμι για να φυγουν κατι πρασινες τελιτσες και μετα καθεσαι και τα κοιτας να κολυμπανε ηρεμα. Μετεφερα το ενυδρειο μου προχθες απεναντι απο το κρεβατι μου και ειναι τελειο να το κοιτας πριν πεσεις για υπνο. Βεβαια μονο μια γαριδα εχω τωρα και αυτη δεν κολυμπαει και πολυ, μονο στις πετρες κατω ψαχνει για τροφη, αλλα εχει πλακα :D

ευχαριστω πααααρα πολυ Αναστασια!!! Με βλεπω να καταληγω με περισσοτερα ψαρακια απο ενα! Μ αρεσουν πολυ και τα κοπαδια, ειδικα οταν κολυμπανε ολα μαζι!
Ειναι οντως πολυ ωραιο αισθημα οταν το καθαριζεις και τριβεις με τις ωρες το τζαμι για να φυγουν κατι πρασινες τελιτσες και μετα καθεσαι και τα κοιτας να κολυμπανε ηρεμα. Μετεφερα το ενυδρειο μου προχθες απεναντι απο το κρεβατι μου και ειναι τελειο να το κοιτας πριν πεσεις για υπνο. Βεβαια μονο μια γαριδα εχω τωρα και αυτη δεν κολυμπαει και πολυ, μονο στις πετρες κατω ψαχνει για τροφη, αλλα εχει πλακα :D
Ααα ωραία λοιπόν. Αφου έχεις την γαρίδα πάρε μικρά ψαράκια κοπαδάκια που ειναι και ακίνδυνα γι αυτή για να μην την φάνε. Γιατι παλαιότερα που ειχα πάρει κι εγώ δυο γαρίδες και έναν μικρό αστακούλη μου τον λιανίσανε.... Καλή επιτυχία. θα σου βάλω κάποια στιγμή εδω στο θεματάκι σου φωτο απο το δικό μου ενυδρείο!:)
Επίσης οι λάμπες που θα πάρεις παίζουν ρόλο στον όμορφο και ξεκούραστο φωτισμό. Πχ εγώ έχω μια ροζ και μια λευκή και δίνουν ομορφο ξεκούραστο και οχι σκληρό χρώμα.

μια λευκη εχω αλλα καλη μου ακουγεται και η ροζ! Εχω βαλει επισης μια πετρα στην γωνια να βγαζει φουσκες αλλα αν δω οτι θα ενοχλει τα ψαρακια θα την βγαλω. Επειδη εχω java moss το οποιο αναπτυσσεται πολυ γρηγορα εχω μια ταση να αποφευγω τις λαμπες που ευννοουν την αναπτυξη φυτων, συνεχεια πεταω χορτο και το λυπαμαι :( Ισως παρω και κανενα σαλιγκαρι. Παλια ειχα 2 τα οποια ηρθαν καταλαθος με το χορτο. Ειχα και βατραχακι (τραγικο λαθος που το πηρα) αλλα του εκαναν επιθεση τα ψαρια και πεθανε :( Η γαριδα μου αποδειχτηκε πολυ ανθεκτικη. Την εχω περιπου 5-6 χρονια!!! Υποτιθεται οτι ζουν 3-4! Τα τελευταια 2.5 χρονια ομως ζει μονη της στο ενυδρειο :P

Στην αρχη με αυτο το ενυδρειο τραβηξα παρα πολλα. Εχει φρικαρει εντελως. Το καθαριζα ΟΛΟ καθε βδομαδα. Σχηματιζοταν ενα πρασινο φυτοπλαγκτον και καλυπτε τα παντα, απο τις πετρες κατω, μεχρι τα τζαμια, την διακοσμηση και το φιλτρο. Ωσπου μια μερα, οταν πεθανε ο μονομαχος που ειχα τοτε, το αφησα ακαθαριστο για πολυ καιρο και η πρασινιλα διαλυθηκε μονη της σιγα σιγα και απο τοτε δεν ξαναπαρουσιαστηκε αυτο το προβλημα.

μια λευκη εχω αλλα καλη μου ακουγεται και η ροζ! Εχω βαλει επισης μια πετρα στην γωνια να βγαζει φουσκες αλλα αν δω οτι θα ενοχλει τα ψαρακια θα την βγαλω. Επειδη εχω java moss το οποιο αναπτυσσεται πολυ γρηγορα εχω μια ταση να αποφευγω τις λαμπες που ευννοουν την αναπτυξη φυτων, συνεχεια πεταω χορτο και το λυπαμαι :( Ισως παρω και κανενα σαλιγκαρι. Παλια ειχα 2 τα οποια ηρθαν καταλαθος με το χορτο. Ειχα και βατραχακι (τραγικο λαθος που το πηρα) αλλα του εκαναν επιθεση τα ψαρια και πεθανε :( Η γαριδα μου αποδειχτηκε πολυ ανθεκτικη. Την εχω περιπου 5-6 χρονια!!! Υποτιθεται οτι ζουν 3-4! Τα τελευταια 2.5 χρονια ομως ζει μονη της στο ενυδρειο :P

Στην αρχη με αυτο το ενυδρειο τραβηξα παρα πολλα. Εχει φρικαρει εντελως. Το καθαριζα ΟΛΟ καθε βδομαδα. Σχηματιζοταν ενα πρασινο φυτοπλαγκτον και καλυπτε τα παντα, απο τις πετρες κατω, μεχρι τα τζαμια, την διακοσμηση και το φιλτρο. Ωσπου μια μερα, οταν πεθανε ο μονομαχος που ειχα τοτε, το αφησα ακαθαριστο για πολυ καιρο και η πρασινιλα διαλυθηκε μονη της σιγα σιγα και απο τοτε δεν ξαναπαρουσιαστηκε αυτο το προβλημα.
Μα η πρασινάδα πάντα θα δημιουργείται να ξέρεις κι αν δεν εχεις πλακόστομους να την τρώνε θα πρέπει εσύ διαρκώς να την καθαρίζεις με κόφτη... στα τζάμια γιατι στις πέτρες δεν μπορεις να κάνεις κάτι... Επίσης καμμια φορα δημιουργείται απο έλειψη αρκετου φωτος. Και επίσης το να το καθαρίζεις όλο συνεχεις ειναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ γιατι καταστρεφεις την χλωρίδα και κάνεις κακό στα βακτήρια. Ποτέ όλο το ενυδρειο. Ακόμη και στο ξύλωμά του και στην επανεγκατάστασή του κρατάμε πάντα νερό απο το παλιό. Μήπως αυτό ήταν το λάθος? Χόρτο τι εννοεις? Εχεις αληθινά φυτά? Εγώ δεν τα συμπαθώ τα αληθινά γιατι ειναι μέγας μπελάς (για εμένα πάντα) πρέπει να τα κλαδεύεις, να τα καθαρίζεις τα χαλασμένα φύλλα, ακριβώς σαν να έχεις κήπο και εγω δεν μπορω να ασχολούμαι και με πραγματικά φυτά. Το έκανα κάποια χρονιά κι έφτυσα αιμα.... Καλή επιτυχία στην επιλογή σου !!!!:clapup:

Μα η πρασινάδα πάντα θα δημιουργείται να ξέρεις κι αν δεν εχεις πλακόστομους να την τρώνε θα πρέπει εσύ διαρκώς να την καθαρίζεις με κόφτη... στα τζάμια γιατι στις πέτρες δεν μπορεις να κάνεις κάτι... Επίσης καμμια φορα δημιουργείται απο έλειψη αρκετου φωτος. Και επίσης το να το καθαρίζεις όλο συνεχεις ειναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ γιατι καταστρεφεις την χλωρίδα και κάνεις κακό στα βακτήρια. Ποτέ όλο το ενυδρειο. Ακόμη και στο ξύλωμά του και στην επανεγκατάστασή του κρατάμε πάντα νερό απο το παλιό. Μήπως αυτό ήταν το λάθος? Χόρτο τι εννοεις? Εχεις αληθινά φυτά? Εγώ δεν τα συμπαθώ τα αληθινά γιατι ειναι μέγας μπελάς (για εμένα πάντα) πρέπει να τα κλαδεύεις, να τα καθαρίζεις τα χαλασμένα φύλλα, ακριβώς σαν να έχεις κήπο και εγω δεν μπορω να ασχολούμαι και με πραγματικά φυτά. Το έκανα κάποια χρονιά κι έφτυσα αιμα.... Καλή επιτυχία στην επιλογή σου !!!!:clapup:

το καθαριζα ολο αλλα κρατουσα το νερο στο φιλτρο και προσθετα επιπλεον βακτηρια :hmm: Η πρασινιλα που ειχε εμφανιστει ηταν τελειως διαφορετικη απο το γνωστο πρασινισμα στα τζαμια. Ηταν ενα σκουρο πρασινο, σχεδον μαυρο, σαν πεπλο που καλυπτε τα παντα και οταν το επιανες με το χερι σου εβγαζες ολοκληρα κομματια απο αυτο. Ισως να ηταν κυανοβακτηρια γιατι αναπτυσσοταν παρα πολυ γρηγορα. Τωρα ευτυχως εμφανιζεται η αλλη η καλη πρασιναδα, συνηθως μονο στο τζαμι και καθαριζεται ευκολα, την τρωει και η γαριδα.

Τα φυτα ειναι καλη φαση γιατι κρατουν τις τιμες της αμμωνιας σταθερες. Εχω java moss που ειναι απο τα πιο ευκολα φυτα στη συντηρηση. Τα νεκρα φυλλα πεφτουν στις πετρες και τα μαζευει ευκολα η σκουπα καθε φορα που καθαριζω το ενυδρειο. Ειναι καλη κρυψωνα και για την γαριδα :D Παλια ειχα μονο ψευτικα αλλα απο τοτε που πρασινιζε ολο το ενυδρειο τα αφαιρεσα ολα γιατι δεν μπορουσα να τα καθαριζω ενα ενα :P

Ποια θα με βοηθησει να αποκτησω ενυδρειο??:redface::redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back