vasileia
Εκκολαπτόμενο μέλος
,είναι κ εύκολα κατοικίδια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chrysa3
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Δεν είναι κ τόσο εύκολα κατοικίδια τα ψαράκια από την άποψη ότι θέλει πολύ προσπάθεια για να "φτιαχτεί" το ενυδρείο ώστε να μη σου πεθαίνουν τα ψαράκια. Εχεις ψάρια αλμυρού υφάλμυρου ή γλυκού νερού;έχεται ψαράκια?εγω κάθε χρόνο παίρνω αλλά μου πεθαίνουνε δεν ξέρω γιατί,τον τελευταίο καιρό δεν έχω ψαράκια αλλά μπορεί να πάρω,είναι κ εύκολα κατοικίδια
![]()
Είχα εγώ θηλυκό αλλά δυστυχώς χάλασε το ph του ενυδρείου κ πέθανε κ αυτός αλλά σχεδόν κ΄όλα τα ψαράκια που είχαΕγω εχω 4 ψαρακια.1 αρσενικο μονομαχο χρωμματος ροζ-μοβ,1 black goldfish(στα ελληνικα λεγεται γκογκολεζος),1 κοινο χρυσοψαρο και 1 baby chinese oranda goldfish.Το μονομαχο τον εχω περιπου ενα χρονο! Το γκογκολεζο περιπου 6 μηνες και τα αλλα 2 τα εχω 1 εβδομαδα.Εχει κανεις θηλυκο μονομαχο???
χθες όμως πήρα μερικά κ τα δύο από αυτά ήταν γαρίδες
οι οποίες κάνουν την ίδια δουλεια με τα γατόψαρα, έναν αλογομούρη δυο αλμπίνο γατόψαρα κ ένα πέπερ έχω κ ένα κοπαδάκι ροδοστομαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
έχεται ψαράκια?εγω κάθε χρόνο παίρνω αλλά μου πεθαίνουνε δεν ξέρω γιατί,τον τελευταίο καιρό δεν έχω ψαράκια αλλά μπορεί να πάρω,είναι κ εύκολα κατοικίδια
![]()
δυσκολα ειναι, και μαλιστα πολυ πιο δυσκολα απο γατα. Ειχα εναν μονομαχο 2 χρονια, ενα black skirt tetra (2 χρονια) και 2 glowing tetra για 2.5 χρονια και τωρα εχω μονο μια γαριδα (4 ετων). Ειναι μεγαλο ζορι γιατι πρεπει να ελεγχεις συχνα το pH, τα επιπεδα αμμωνιας και φωσφορου και να κανεις αρκετα συχνα αλλαγες νερου, να αλλαζεις και να καθαριζεις το φιλτρο, να μαζευεις τα σκουπιδια απο μεσα, να μαζευεις τα φυλλα απο τα φυτα, αν ελεγχεις θερμοκρασια κτλ. Τα glowing tetra τα εχασα μεσα σε λιγες ωρες, μετα απο αλλαγη νερου. Παρολο που το νερο ηταν κανονικο δεν ξερω πως εγινε και πεθαναν. Υποψιαζομαι οτι στην αλλαγη νερου τα επιπεδα χαλκου (απο τους σωληνες) ηταν πιο υψηλα απο το κανονικο και γι'αυτο πεθαναν αμεσως.
Δεν είναι κ τόσο εύκολα κατοικίδια τα ψαράκια από την άποψη ότι θέλει πολύ προσπάθεια για να "φτιαχτεί" το ενυδρείο ώστε να μη σου πεθαίνουν τα ψαράκια. Εχεις ψάρια αλμυρού υφάλμυρου ή γλυκού νερού;
Είχα εγώ θηλυκό αλλά δυστυχώς χάλασε το ph του ενυδρείου κ πέθανε κ αυτός αλλά σχεδόν κ΄όλα τα ψαράκια που είχαχθες όμως πήρα μερικά κ τα δύο από αυτά ήταν γαρίδες
οι οποίες κάνουν την ίδια δουλεια με τα γατόψαρα, έναν αλογομούρη δυο αλμπίνο γατόψαρα κ ένα πέπερ έχω κ ένα κοπαδάκι ροδοστομα
ασχετο, το ενυδρειο το πλησιαζουν καθολου οι γατες σου; Αν ναι, στρεσσαρονται καθολου τα ψαρια; Θελω να παρω εναν μονομαχο και φοβαμαι μη καθεται ο ναρουτο διπλα στο ενυδρειο και φυλαει σκοπια.
chrysa3
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Mια φιλη μου εβαλα μαζι σε μια μεγαλη γυαλα 1 γκογκολεζο και 1 χρυσοψαρο.Το χρυσοψαρο μαδησε την ουρα του γκογκολεζου και πεθανε.Μηπως ξερει κανεις γιατι το χρυσοψαρο μαδησε την ουρα του γκογκολεζου???
επειδη δεν του αρεζε η παρουσια του. Καταρχην οταν παιρνουμε ψαρακια φροντιζουμε να γνωριζουμε ποια ταιριαζουν με ποια. Δεν βαζουμε οτι μας αρεσουν μαζι. Δευτερον η γυαλα ειναι υπερβολικα μικρη για χρυσοψαρο και ποσο μαλλον για 2 ψαρια. Τριτον αν θελουμε ψαρακια παιρνουμε ενυδρειο με φιλτρο και θερμοστατη και οχι γυαλα.
ria23
Διάσημο μέλος

Desdemona
Διάσημο μέλος

whity
Εκκολαπτόμενο μέλος

11 χρονων!!!!!!!!Εγω απο πολυ μικρη ειχα παντα χρυσοψαρα αυτο που μου κρατησε περισσοτερο ηταν 3 χρονια μεχρι που ο πρωην γατακος μου ο γουαϊτι εριξε τη γυαλα οταν ηταν μικρουλης και......παει το ψαρακι. Τωρα κατα καιρους παιρνω χρυσοψαρα και για τα κοριτσια μου . Το τελευταιο πεθανε αφοτου του αγορασα ενυδρειο με φιλτρο. Πριν 2 μηνες πηρα εναν μονομαχο κοκκινο αλλα δεν ξερω να ξεχωριζω το φυλλο. Βλεπω οτι κουραζεται με την πιεση του φιλτρου ομως!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chrysa3
Εκκολαπτόμενο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Στην αρχή που ήταν καινούριο η Κάντυ μόνο της άρεσε να προσπαθεί να τα πιάσει αλλά με τον καιρό όταν κατάλαβε ότι δεν γίνεται να τα πιάσει έχασε το ενδιαφέρον της κ πλέων δεν δίνει καμια σημασία τα ψαράκια περισσότερο στρεσάρονται με τους θορύβους παρά με την παρουσία μιας γάτας.ασχετο, το ενυδρειο το πλησιαζουν καθολου οι γατ
ες σου; Αν ναι, στρεσσαρονται καθολου τα ψαρια; Θελω να παρω εναν μονομαχο και φοβαμαι μη καθεται ο ναρουτο διπλα στο ενυδρειο και φυλαει σκοπια.
Δεν νομίζω ότι το ψαράκι πέθανε γιατί του μάδησε την ουρά, η ουρά ξαναβγαίνει. Τώρα το συγκεκριμένο ψάρι που την μάδησε μάλλον ειναι πολύ επιθετικό θα μπορούσε να έχει ένα άλλο χρυσόψαρο κ να μην το κάνει αυτό, πάντως νομίζω ότι το ψαράκι δέχτηκε επίθεση από το άλλο κ πέθανε ή από κάποια αρρωστια από μαδημένη ουρά δεν πεθαίνει κανέναMια φιλη μου εβαλα μαζι σε μια μεγαλη γυαλα 1 γκογκολεζο και 1 χρυσοψαρο.Το χρυσοψαρο μαδησε την ουρα του γκογκολεζου και πεθανε.Μηπως ξερει κανεις γιατι το χρυσοψαρο μαδησε την ουρα του γκογκολεζου???
whity
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι πολυ μακρια, το εχω και σε φωτο αλλα ελεγε οτι θα το ανεβασει αργοτερα!!Ο μονομαχος σου εχει μακρια ουρα???

dion1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν νομίζω ότι το ψαράκι πέθανε γιατί του μάδησε την ουρά, η ουρά ξαναβγαίνει. Τώρα το συγκεκριμένο ψάρι που την μάδησε μάλλον ειναι πολύ επιθετικό θα μπορούσε να έχει ένα άλλο χρυσόψαρο κ να μην το κάνει αυτό, πάντως νομίζω ότι το ψαράκι δέχτηκε επίθεση από το άλλο κ πέθανε ή από κάποια αρρωστια από μαδημένη ουρά δεν πεθαίνει κανένα
Η μαδημενη ουρα ενος ψαριου οφειλεται σε δυο λογους. Ο πρωτος ειναι καποια μολυνση και ο δευτερος η επιθεση απο καποιο αλλο ψαρι.
Για να υφισταται η δευτερη περιπτωση σημαινει οτι η επιθεση ειναι συνεχομενη και δεν μιλαμε μονο για ενα-δυο τσιμπηματακια.
Η συνεχομενη επιθεση προκαλει πολυ εντονο στρες στο ψαρι που τη δεχεται με αποτελεσμα να εξασθενει πολυ γρηγορα ο οργανισμος του. Ετσι γινεται πολυ ευαλλωτο και ειναι παρα πολυ ευκολο να προσβληθει απο καποια μολυνση και να πεθανει.
RedCat
Διάσημο μέλος
καλησπέρα, μιας και ανοιχτηκε τέτοιο θεμα θα ήθελα να πω ότι μετα από απελπιδες προσπαθειες δεν κατάφερα να διατηρησω το ενυδρειακι που είχα...μαζί με τον Πιου το καναρίνι, τα δύο γατιδακια μου και 2-3 αδεσποτουλες κατω δεν υπαρχει ο χρονος ουτε και το χρήμα για συντηρηση ΚΑΙ ενυδρειου.
Για τον λόγο αυτό χαρίζεται, μαζί με τη λαμπα του, διαφορα διακοσμητικα κλπ. Οποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει ΠΜ
vasileia
Εκκολαπτόμενο μέλος
κ ίσως όταν μεγαλώσω να ξαναπάρω
chrysa3
Εκκολαπτόμενο μέλος

vasileia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
συνήθως δεν ξέρουν το φύλο τους,πρόσεχε μην σου δώσουνε αρσενικό![]()
οι περισσοτεροι μονομαχοι που κυκλοφορουν στην αγορα ειναι αρσενικοι. Οι περισσοτεροι αλλωστε θελουν αρσενικο αφου ειναι πιο εντυπωσιακοι. Ολοι οι αρσενικοι εχουν μακρια ουρα και πτερυγια και φανταχτερα χρωματα. Οι θυληκοι ειναι ακριβως το αντιθετο. Γιατι ομως να μη παρει αρσενικο;
chrysa3
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εχω 1 αρσενικο μονομαχο.Το οποιο το αγορασα πριν 1 χρονο περιπου.Εχει ροζ-μωβ χρωμμα!Με εντυπωσιασε το χρωμμα του γιατι συνηθως βλεπω καποια μπλε.Θελω 1 θηλυκο για να δω απο κοντα τις διαφορες του απο το αρσενικο.Αν τα βαλω μαζι,ισως να κανουν και παιδακια!![]()
ειναι δυσκολη η αναπαραγωγη. Καταρχην πρεπει να εχεις αρκετα μεγαλο ενυδρειο και να εχεις βγαλει το φιλτρο και γενικα το νερο να ειναι οσο πιο ησυχο γινεται. Η θερμοκρασια πρεπει να ειναι γυρω στους 28C, η σταθμη του νερου να μη ξεπερνα τα 10-15 εκατοστα, να εχεις αληθινα φυτα σε καποιες γωνιες για να κρυβεται το θηλυκο και μερικα φυτα που επιπλεουν για να φτιαξει το αρσενικο bubble nest. To αρσενικο το βαζεις στο ενυδρειο το βραδυ και διπλα στο ενυδρειο βαζεις το θηλυκο (με λιγο φως) και το κρατας εκει ολο το βραδυ για να το βλεπει το αρσενικο ωστε να φτιαξει την bubble nest. Το πρωι βαζεις το θυληκο και τα παρατηρεις. Το αρσενικο θα την κυνηγαει και οταν ζευγαρωσουν (θα δεις το θηλυκο να παραγει αβγα και το αρσενικο να τα γονιμοποιει) θα δεις το αρσενικο να παιρνει τα αβγα στο στομα του και να τα τοποθετει στην φωλια. Οταν γινει αυτο, θα βγαλεις το θηλυκο απο το ενυδρειο και θα αφησεις το αρσενικο να προσεχει τα αβγα. Μετα απο 3-4 μερες θα τον βγαλεις και αυτον (σε αυτη τη φαση τα μικρα πρεπει να εχουν βγει απο τα αβγα τους και να κολυμπανε, ειναι παρα πολυ μικρα). Τοτε μπορεις να τα ταιζεις τροφη για μωρα ψαρακια. Νομιζω γεννανε γυρω στα 300 αυγα.
Μη παρεις θηλυκο αν δεν εχεις σκοπο να το ζευγαρωσεις. Δεν θα τα πανε καλα μαζι στο ιδιο ενυδρειο. Γενικα οι μονομαχοι ειναι δυσκολα ψαρια και λιγα ειναι τα ειδη που μπορουν να συνυπαρξουν αρμονικα μαζι.
Α κατι κατι τελευταιο. Αν τελικα θελεις να τα ζευγαρωσεις, οταν τελειωσει το ζευγαρωμα και τα απομονωσεις, φροντισε να τους βαλεις ενα ειδικο φαρμακο για πληγες και fin rot disease γιατι ειναι πολυ ευαλωτα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool