Τελικά το όνομα στις γάτες "πιάνει";!

Λοιπόν χτες φώναξα διστακτικά "Nεφέλα!" και ακούω "νιαρρ"!!! Αυτό ήταν άκουσε το όνομα της έστω κι έτσι! HAVANAAAA, που είσαι; Έλα να σου μετρήσω διαστάσεις για το άγαλμα που θα σου στήσω!:up::up::up::lol:

Μετά απο αυτο νομίζω οτι η Αβάνα επίσημα ανακηρύσεται σαν η γατοψυχολόγα του Mycat! :lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, ναι μην γελάτε καθόλου....Η ηλίθια του σπιτιού...Περνάει ο Φρίξος, με κοιτάει, νιαουρίζει κι αρχίζουμε: τι είναι λεβέντη μου; θες αγκαλίτσα; (τίποτα), θες νεράκι; (τίποτα), θες να βγεις στο μπαλκόνι; (κι άλλο νιαούρισμα), του ανοίγω την μπαλκονόπορτα, με κοιτάει με το ύφος "δεν με καταλαβαίνει κανείς σ΄αυτό το σπίτι", μου γυρνάει πλάτη και φεύγει νιαουρίζοντας πάντα...
Τοτε αυτος ειναι ο Γαρφιλδ...:lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ερώτηση: ακούνε οι γατίτσες στα ονόματά τους;

γειά σας
μία ακόμα γατίστικη απορία που μου δημιουργήθηκε είναι αν ακούνε οι γάτες στα ονόματά τους...

πόσο καιρό παίρνει σε ένα γατάκι να "μάθει" το όνομά του, αν το μαθαίνει, όπως συμβαίνει με τα σκυλάκια που ξέρουν το όνομά τους και ανταποκρίνονται, ή είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση;

αν έχει κανείς δύο νεοφερμένα γατάκια σπίτι, πώς γίνεται να μάθουν το όνομά τους χωρίς να "μπερδεύονται" και πόσο καιρό κρατάει αυτή η διαδικασία της μάθησης;

υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να κάνουμε το γατάκι μας να μάθει το όνομά του;

αυτές οι απορίες γιατί με τη μουσταρδούλα έχουμε μια επικοινωνία κυρίως καλέσματος, έρχεται ακούγοντας τη φωνή και όχι το όνομα, έτσι μου φαίνεται.. καμιά φορά φωνάζω μουσταρδούλα και σηκώνει το κεφαλάκι της αλλά όχι πάντα... κυρίως έρχεται από τη φωνή..

μήπως ονόματα όπως το μουσταρδούλα ή το ασπρούλα είναι μεγάλα για μια γατίτσα και δε μαθαίνονται εύκολα

και πάλι σας ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα δικά μου όχι μόνο ακούν...από μακριά κιόλας αλλά απαντάνε άμα τα φωνάζεις.!!!Κάτι που κάνω για να εκνευρίζω την Μπετίνα είναι το εξής:Όταν κάθεται ήσυχη στο καλαθάκι της ή στην πολυθρόνα πάω από πίσω για να μην με βλέπει και φωνάζω ¨μπετίναααα" με σιγανή φωνή...Την βλέπω στο πρώτο ακουσμα γυρίζει το ένα αυτί προς τα πίσω ..στο δεύτερο κάλεσμα το άλλο αυτί και στο τρίτο γυρίζει το κεφάλι νευριασμένη και μου κάνει μπράαααα σαν να λέει: ¨Τι με θέλεις πάλι"Ακούν σίγουρα στο όνομα τους...Βγαίνω στο μπαλκόνι φωνάζω ¨Βρούκο" και σε 3 λεπτά έχει καταφθάσει...:):):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γειά σας
μία ακόμα γατίστικη απορία που μου δημιουργήθηκε είναι αν ακούνε οι γάτες στα ονόματά τους...

πόσο καιρό παίρνει σε ένα γατάκι να "μάθει" το όνομά του, αν το μαθαίνει, όπως συμβαίνει με τα σκυλάκια που ξέρουν το όνομά τους και ανταποκρίνονται, ή είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση;

αν έχει κανείς δύο νεοφερμένα γατάκια σπίτι, πώς γίνεται να μάθουν το όνομά τους χωρίς να "μπερδεύονται" και πόσο καιρό κρατάει αυτή η διαδικασία της μάθησης;

υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να κάνουμε το γατάκι μας να μάθει το όνομά του;

αυτές οι απορίες γιατί με τη μουσταρδούλα έχουμε μια επικοινωνία κυρίως καλέσματος, έρχεται ακούγοντας τη φωνή και όχι το όνομα, έτσι μου φαίνεται.. καμιά φορά φωνάζω μουσταρδούλα και σηκώνει το κεφαλάκι της αλλά όχι πάντα... κυρίως έρχεται από τη φωνή..

μήπως ονόματα όπως το μουσταρδούλα ή το ασπρούλα είναι μεγάλα για μια γατίτσα και δε μαθαίνονται εύκολα

και πάλι σας ευχαριστώ!

Οι γατες ακουνε στα ονοματα τους, η τελος παντων οι πιο πολλες!

Οι δικοι μου μαθανε το ονομα τους απο τους πρωτους μηνες που τους ειχαμε. Δε μπερδευτηκανε ποτε, ο καθενας ξερει το δικο του.
Βεβαια η διαφορα με το σκυλο, ειναι οτι ο σκυλος ερχεται οταν τον φωναξεις... οι γατουλες.... ααααμα γουσταρουν θα ερθουν. αμα δε γουσταρουν, κανουν την παπια! χαχαχα:D

Σίγουρα το ακούν! Νομίζω ότι τα 2σύλλαβα ονόματα τα μαθαίνουν πιο εύκολα. Η Μένια ακούει στο όνομά της, όπως μέσα σε ένα μήνα το πολύ μάθανε να ακούνε και τα γατάκια που εν καιρώ φιλοξενώ. Απλά λες το όνομά τους και χτυπάς τα δάκτυλα ή το χέρι σιγά στο πάτωμα, για να τους κινήσεις την προσοχή. Δεν είναι δύσκολο!

Το Μουσταρδούλα είναι μεγάλο, ναι και δε βγαίνει κι υποκοριστικό! Τι να το φωνάζεις το γατούλι: "Δούλα"; Α πα πα! Θα βγάλει φωνή και θα σου πει: Δούλα μου είσαι και φαίνεσαι! :lol::lol::lol:

Τα δισύλλαβα και τα μονοσύλλαβα τα ακούνε πιο εύκολα- όταν θέλουν εννοείται!

Πάντως μαθαίνουν και οι γάτες το όνομα κι ανταποκρίνονται, με την επανάληψη μαθαίνουν. Με την επανάληψη και την ΚΑΛΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.
Τη φωνάζεις πχ. Μουσταρδούλα κι έχει φαγητό.
Πάντα κάτι καλό. Ποτέ μην το συνδιάσει με κάτι που δεν της αρέσει.
Πχ. θέλεις να την πλύνεις και δεν της αρέσει το μπάνιο: "Πού είσαι Μουσταρδούλα μου;" Σκάει μύτη, τη χαιδεύεις την παραπλανείς: "τι ωραίο κορίτσι έχω εγώ;" Γουτσουγουτσου αρκετά και μετά από λίγο την οδηγείς στο μπάνιο.
Όταν έχει κάνει ζημιά, συλλαμβάνεται επ' αυτοφόρω και είσαι μέσα στα νεύρα δε θα εμφανιστεί ακούγοντας το όνομα με αγριοφωνάρα, σιγά μην πιαστεί κορόιδο.:P

Η Ραλλού μας ακούει σε 2, Ραλλού και Λουλού. Αλλά αν δε θέλει να ακούσει, δεν ακούει παρά μόνο στο θόρυβο από το σακούλι με τις κροκέτες.:hmm:
Ο Τζο, ανταποκρίθηκε στο όνομα από τη δεύτερη μέρα. Ανταποκρίνεται όμως εξίσου και στο γλυκό τόνο. Σου λέει αυτό είναι για μένα, φαί, αγκαλιά, κάτι καλό ας εμφανιστώ.

χεχε... καμιά φορά τη λέω μουστάρδα... αλλά κι αυτό μεγάλο... λέτε να τη λέω ντιζόν; :D το έχω σκεφτεί κι αυτό, αλλά το ονοματάκι της είναι τέλειο, της ταιριάζει πολύ... και το ασπρούλα είναι μεγάλο... αλλά προς το παρόν η ασπρούλα είναι μακριά..

θα αρχίζω να δοκιμάζω το κόλπο με τα μεζεδάκια και το χτύπημα των δακτύλων.. πάντως τη φωνή την αναγνωρίζει! αλλά με τα μεζεδάκια γενικά δεν τρελαίνεται, είναι ολιγοφάγωτη γατίτσα, τρώει όταν θέλει να φάει και όχι χωρίς λόγο... αυτό καλό μου φαίνεται μάλλον....

σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά! ως νέα στη γατο-παρέα έχω ένα σωρό απορίες που δημιουργούνται καθημερινά...και πάλι ευχαριστώ.!:D

ο ναρουτο ακουει στο ονομα του παρολο που ειναι τρισυλλαβο. Αν τον φωναξεις (και δεν κοιμαται) τρεχει. Αν κοιμαται απλα κανει ενα μιουυυυυυυυυυυυ και συνεχιζει τον υπνο του. Δε νομιζω οτι εχει μεγαλη σημασια αν το ονομα ειναι μεγαλο. Καποιες φορες τον φωναζω ναρουτακο, ναρουτο-κουν, ναρουτο-τσαν, ναρουτο-σαν και ερχεται, ποτε δεν ειχα προβλημα. Αν δυσκολευεται να μαθει το ονομα της φωναζε την και οταν ερχεται δινε της την αγαπημενη της λιχουδια. Μπορεις να της ριχνεις treat, στην αρχη μακρια και σιγα σιγα να το φερνεις ολο και πιο κοντα φωναζοντας την με το ονομα της.

και μενα ο μπουκακος ερχεται οταν τον φωναζω(.....οταν δεν βαριεται!)και δεν ειναι και το πιο ευκολο ονομα!!!!!!!!!!:):)

ασχετο..........Ηρω.........δεν στο εχω ξαναπει.....αλλα με....τρελαινει ο ναρουτο σου..........ειναι πανεμορφος!!!!!!!!!!!:D:D:D:D

και μενα ο μπουκακος ερχεται οταν τον φωναζω(.....οταν δεν βαριεται!)και δεν ειναι και το πιο ευκολο ονομα!!!!!!!!!!:):)

ασχετο..........Ηρω.........δεν στο εχω ξαναπει.....αλλα με....τρελαινει ο ναρουτο σου..........ειναι πανεμορφος!!!!!!!!!!!:D:D:D:D

σ' ευχαριστουμε!!!! :D Εγω εχω μια αδυναμια στον μπουκακο σου, εχει πολυ εκφραστικα ματια!!

σ' ευχαριστουμε!!!! :D Εγω εχω μια αδυναμια στον μπουκακο σου, εχει πολυ εκφραστικα ματια!!

και εμεις σας ευχαριστουμε πολυ!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D:D

Ο Ναρουτο πραγματικά ειναι ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ γάτος. Σαν να εχει βγει απο παραμύθι... οταν τον βλεπω αυτο μου θυμίζει το βλέμμα του.!!!! Να τον χαίρεσαι Ηρώ.:up::up:
Και για να πω και το σχετικο με το θέμα σχόλιο μου, ΝΑΙ ολες οι γάτες ακουν στο όνομά τους. Αλλο το αν ακουν και αλλο το αν υπακούν.
:)

Ο Ναρουτο πραγματικά ειναι ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ γάτος. Σαν να εχει βγει απο παραμύθι... οταν τον βλεπω αυτο μου θυμίζει το βλέμμα του.!!!! Να τον χαίρεσαι Ηρώ.:up::up:
Και για να πω και το σχετικο με το θέμα σχόλιο μου, ΝΑΙ ολες οι γάτες ακουν στο όνομά τους. Αλλο το αν ακουν και αλλο το αν υπακούν.:)

ΑΚΡΙΒΩς....ειπες τη σωστη κουβεντα!!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol:

Και για να πω και το σχετικο με το θέμα σχόλιο μου, ΝΑΙ ολες οι γάτες ακουν στο όνομά τους. Αλλο το αν ακουν και αλλο το αν υπακούν.
:)

σας ευχαριστουμε και ανταποδιδουμε για τα δικα σου!!! :D

Αυτο με το αν ακουν και αν υπακουν ειναι αυτο που τις κανει να διαφερουν απο τα σκυλια. Ο σκυλος θα τρεξει πανω σου, η γατα αν δεν εχει κεφια σε γραφει κανονικοτατα :lol:

σας ευχαριστουμε και ανταποδιδουμε για τα δικα σου!!! :D

Αυτο με το αν ακουν και αν υπακουν ειναι αυτο που τις κανει να διαφερουν απο τα σκυλια. Ο σκυλος θα τρεξει πανω σου, η γατα αν δεν εχει κεφια σε γραφει κανονικοτατα :lol:

παρολο που λατρευω και τα σκυλια.......ναι..εχουν...ας το πουμε...πιο δουλοπρεπη συμπεριφορα απο τις γατες...ισως για αυτο αρεσουν περισσοτερο στους αντρες...γιατι θελουν να εξουσιαζουν!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol:

Αν του το ψυθιριζεις στο αυτι ενω το χαιδευεις, αν του το λες ενω το ταιζεις λιχουδια και οταν το μαλωνεις αποκλειεται να μη καταλάβει

Η Καραμελα πιο πολυ ακουει οταν τη φωναζω κοριτσι μου! Αν και δεν χρειαζεται να τη φωναζω...ολη την ωρα απο πισω μου σαν ουρα την εχω:lol:

όταν τη φωνάζουμε και κουνάει τα αυτιά αλλά δεν ανταποκρίνεται, είναι ένδειξη ότι καταλαβαίνει πως αυτήν φωνάζουμε, ότι την καλούμε, άσχετα αν δεν έρχεται; τώρα αυτό παρατηρώ...βαρέθηκε το γραφείο και πήγε να ξαπλώσει στο κρεβάτι..κουνάει τα αυτιά της όταν την φωνάζω να έρθει...:D

όταν τη φωνάζουμε και κουνάει τα αυτιά αλλά δεν ανταποκρίνεται, είναι ένδειξη ότι καταλαβαίνει πως αυτήν φωνάζουμε, ότι την καλούμε, άσχετα αν δεν έρχεται; τώρα αυτό παρατηρώ...βαρέθηκε το γραφείο και πήγε να ξαπλώσει στο κρεβάτι..κουνάει τα αυτιά της όταν την φωνάζω να έρθει...:D

Είναι σα να σου λέει: Τι; Τι θες;
Έτσι κάνει η κόρη μου χωρίς να ξεκουνιέται! :lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back