drusilia
Διάσημο μέλος
Λοιπόν χτες φώναξα διστακτικά "Nεφέλα!" και ακούω "νιαρρ"!!! Αυτό ήταν άκουσε το όνομα της έστω κι έτσι! HAVANAAAA, που είσαι; Έλα να σου μετρήσω διαστάσεις για το άγαλμα που θα σου στήσω!![]()
Μετά απο αυτο νομίζω οτι η Αβάνα επίσημα ανακηρύσεται σαν η γατοψυχολόγα του Mycat!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zorica
Διάσημο μέλος
Τοτε αυτος ειναι ο Γαρφιλδ...Ναι, ναι μην γελάτε καθόλου....Η ηλίθια του σπιτιού...Περνάει ο Φρίξος, με κοιτάει, νιαουρίζει κι αρχίζουμε: τι είναι λεβέντη μου; θες αγκαλίτσα; (τίποτα), θες νεράκι; (τίποτα), θες να βγεις στο μπαλκόνι; (κι άλλο νιαούρισμα), του ανοίγω την μπαλκονόπορτα, με κοιτάει με το ύφος "δεν με καταλαβαίνει κανείς σ΄αυτό το σπίτι", μου γυρνάει πλάτη και φεύγει νιαουρίζοντας πάντα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
γειά σας
μία ακόμα γατίστικη απορία που μου δημιουργήθηκε είναι αν ακούνε οι γάτες στα ονόματά τους...
πόσο καιρό παίρνει σε ένα γατάκι να "μάθει" το όνομά του, αν το μαθαίνει, όπως συμβαίνει με τα σκυλάκια που ξέρουν το όνομά τους και ανταποκρίνονται, ή είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση;
αν έχει κανείς δύο νεοφερμένα γατάκια σπίτι, πώς γίνεται να μάθουν το όνομά τους χωρίς να "μπερδεύονται" και πόσο καιρό κρατάει αυτή η διαδικασία της μάθησης;
υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να κάνουμε το γατάκι μας να μάθει το όνομά του;
αυτές οι απορίες γιατί με τη μουσταρδούλα έχουμε μια επικοινωνία κυρίως καλέσματος, έρχεται ακούγοντας τη φωνή και όχι το όνομα, έτσι μου φαίνεται.. καμιά φορά φωνάζω μουσταρδούλα και σηκώνει το κεφαλάκι της αλλά όχι πάντα... κυρίως έρχεται από τη φωνή..
μήπως ονόματα όπως το μουσταρδούλα ή το ασπρούλα είναι μεγάλα για μια γατίτσα και δε μαθαίνονται εύκολα
και πάλι σας ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
γειά σας
μία ακόμα γατίστικη απορία που μου δημιουργήθηκε είναι αν ακούνε οι γάτες στα ονόματά τους...
πόσο καιρό παίρνει σε ένα γατάκι να "μάθει" το όνομά του, αν το μαθαίνει, όπως συμβαίνει με τα σκυλάκια που ξέρουν το όνομά τους και ανταποκρίνονται, ή είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση;
αν έχει κανείς δύο νεοφερμένα γατάκια σπίτι, πώς γίνεται να μάθουν το όνομά τους χωρίς να "μπερδεύονται" και πόσο καιρό κρατάει αυτή η διαδικασία της μάθησης;
υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να κάνουμε το γατάκι μας να μάθει το όνομά του;
αυτές οι απορίες γιατί με τη μουσταρδούλα έχουμε μια επικοινωνία κυρίως καλέσματος, έρχεται ακούγοντας τη φωνή και όχι το όνομα, έτσι μου φαίνεται.. καμιά φορά φωνάζω μουσταρδούλα και σηκώνει το κεφαλάκι της αλλά όχι πάντα... κυρίως έρχεται από τη φωνή..
μήπως ονόματα όπως το μουσταρδούλα ή το ασπρούλα είναι μεγάλα για μια γατίτσα και δε μαθαίνονται εύκολα
και πάλι σας ευχαριστώ!
Οι γατες ακουνε στα ονοματα τους, η τελος παντων οι πιο πολλες!
Οι δικοι μου μαθανε το ονομα τους απο τους πρωτους μηνες που τους ειχαμε. Δε μπερδευτηκανε ποτε, ο καθενας ξερει το δικο του.
Βεβαια η διαφορα με το σκυλο, ειναι οτι ο σκυλος ερχεται οταν τον φωναξεις... οι γατουλες.... ααααμα γουσταρουν θα ερθουν. αμα δε γουσταρουν, κανουν την παπια! χαχαχα

menia
Δραστήριο μέλος
angela
Δραστήριο μέλος

Τα δισύλλαβα και τα μονοσύλλαβα τα ακούνε πιο εύκολα- όταν θέλουν εννοείται!
Πάντως μαθαίνουν και οι γάτες το όνομα κι ανταποκρίνονται, με την επανάληψη μαθαίνουν. Με την επανάληψη και την ΚΑΛΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.
Τη φωνάζεις πχ. Μουσταρδούλα κι έχει φαγητό.
Πάντα κάτι καλό. Ποτέ μην το συνδιάσει με κάτι που δεν της αρέσει.
Πχ. θέλεις να την πλύνεις και δεν της αρέσει το μπάνιο: "Πού είσαι Μουσταρδούλα μου;" Σκάει μύτη, τη χαιδεύεις την παραπλανείς: "τι ωραίο κορίτσι έχω εγώ;" Γουτσουγουτσου αρκετά και μετά από λίγο την οδηγείς στο μπάνιο.
Όταν έχει κάνει ζημιά, συλλαμβάνεται επ' αυτοφόρω και είσαι μέσα στα νεύρα δε θα εμφανιστεί ακούγοντας το όνομα με αγριοφωνάρα, σιγά μην πιαστεί κορόιδο.

Η Ραλλού μας ακούει σε 2, Ραλλού και Λουλού. Αλλά αν δε θέλει να ακούσει, δεν ακούει παρά μόνο στο θόρυβο από το σακούλι με τις κροκέτες.

Ο Τζο, ανταποκρίθηκε στο όνομα από τη δεύτερη μέρα. Ανταποκρίνεται όμως εξίσου και στο γλυκό τόνο. Σου λέει αυτό είναι για μένα, φαί, αγκαλιά, κάτι καλό ας εμφανιστώ.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
το έχω σκεφτεί κι αυτό, αλλά το ονοματάκι της είναι τέλειο, της ταιριάζει πολύ... και το ασπρούλα είναι μεγάλο... αλλά προς το παρόν η ασπρούλα είναι μακριά..θα αρχίζω να δοκιμάζω το κόλπο με τα μεζεδάκια και το χτύπημα των δακτύλων.. πάντως τη φωνή την αναγνωρίζει! αλλά με τα μεζεδάκια γενικά δεν τρελαίνεται, είναι ολιγοφάγωτη γατίτσα, τρώει όταν θέλει να φάει και όχι χωρίς λόγο... αυτό καλό μου φαίνεται μάλλον....
σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά! ως νέα στη γατο-παρέα έχω ένα σωρό απορίες που δημιουργούνται καθημερινά...και πάλι ευχαριστώ.!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

ασχετο..........Ηρω.........δεν στο εχω ξαναπει.....αλλα με....τρελαινει ο ναρουτο σου..........ειναι πανεμορφος!!!!!!!!!!!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
και μενα ο μπουκακος ερχεται οταν τον φωναζω(.....οταν δεν βαριεται!)και δεν ειναι και το πιο ευκολο ονομα!!!!!!!!!!
ασχετο..........Ηρω.........δεν στο εχω ξαναπει.....αλλα με....τρελαινει ο ναρουτο σου..........ειναι πανεμορφος!!!!!!!!!!!![]()
σ' ευχαριστουμε!!!!
Εγω εχω μια αδυναμια στον μπουκακο σου, εχει πολυ εκφραστικα ματια!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
σ' ευχαριστουμε!!!!Εγω εχω μια αδυναμια στον μπουκακο σου, εχει πολυ εκφραστικα ματια!!
και εμεις σας ευχαριστουμε πολυ!!!!!!!!!!!!!

staman2
Περιβόητο μέλος
Ο Ναρουτο πραγματικά ειναι ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ γάτος. Σαν να εχει βγει απο παραμύθι... οταν τον βλεπω αυτο μου θυμίζει το βλέμμα του.!!!! Να τον χαίρεσαι Ηρώ.και μενα ο μπουκακος ερχεται οταν τον φωναζω(.....οταν δεν βαριεται!)και δεν ειναι και το πιο ευκολο ονομα!!!!!!!!!!
ασχετο..........Ηρω.........δεν στο εχω ξαναπει.....αλλα με....τρελαινει ο ναρουτο σου..........ειναι πανεμορφος!!!!!!!!!!!![]()

Και για να πω και το σχετικο με το θέμα σχόλιο μου, ΝΑΙ ολες οι γάτες ακουν στο όνομά τους. Αλλο το αν ακουν και αλλο το αν υπακούν.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ο Ναρουτο πραγματικά ειναι ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ γάτος. Σαν να εχει βγει απο παραμύθι... οταν τον βλεπω αυτο μου θυμίζει το βλέμμα του.!!!! Να τον χαίρεσαι Ηρώ.
Και για να πω και το σχετικο με το θέμα σχόλιο μου, ΝΑΙ ολες οι γάτες ακουν στο όνομά τους. Αλλο το αν ακουν και αλλο το αν υπακούν.![]()
ΑΚΡΙΒΩς....ειπες τη σωστη κουβεντα!!!!!!!!!!!!!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ο Ναρουτο πραγματικά ειναι ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ γάτος. Σαν να εχει βγει απο παραμύθι... οταν τον βλεπω αυτο μου θυμίζει το βλέμμα του.!!!! Να τον χαίρεσαι Ηρώ.
Και για να πω και το σχετικο με το θέμα σχόλιο μου, ΝΑΙ ολες οι γάτες ακουν στο όνομά τους. Αλλο το αν ακουν και αλλο το αν υπακούν.![]()
σας ευχαριστουμε και ανταποδιδουμε για τα δικα σου!!!

Αυτο με το αν ακουν και αν υπακουν ειναι αυτο που τις κανει να διαφερουν απο τα σκυλια. Ο σκυλος θα τρεξει πανω σου, η γατα αν δεν εχει κεφια σε γραφει κανονικοτατα

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
σας ευχαριστουμε και ανταποδιδουμε για τα δικα σου!!!
Αυτο με το αν ακουν και αν υπακουν ειναι αυτο που τις κανει να διαφερουν απο τα σκυλια. Ο σκυλος θα τρεξει πανω σου, η γατα αν δεν εχει κεφια σε γραφει κανονικοτατα![]()
παρολο που λατρευω και τα σκυλια.......ναι..εχουν...ας το πουμε...πιο δουλοπρεπη συμπεριφορα απο τις γατες...ισως για αυτο αρεσουν περισσοτερο στους αντρες...γιατι θελουν να εξουσιαζουν!!!!!!!!

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος

μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος

angela
Δραστήριο μέλος
όταν τη φωνάζουμε και κουνάει τα αυτιά αλλά δεν ανταποκρίνεται, είναι ένδειξη ότι καταλαβαίνει πως αυτήν φωνάζουμε, ότι την καλούμε, άσχετα αν δεν έρχεται; τώρα αυτό παρατηρώ...βαρέθηκε το γραφείο και πήγε να ξαπλώσει στο κρεβάτι..κουνάει τα αυτιά της όταν την φωνάζω να έρθει...![]()
Είναι σα να σου λέει: Τι; Τι θες;
Έτσι κάνει η κόρη μου χωρίς να ξεκουνιέται!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool