Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν θα με χάλαγε καθόλου να το υιοθετούσαμε κι εμείς, πραγματικά δεν πιστεύω πως υπάρχει πιο όμορφο δώρο από ένα βιβλίο."Oι λάτρεις του βιβλίου θα ζηλέψουν σίγουρα αυτή την υπέροχη χριστουγεννιάτικη παράδοση στην Ισλανδία, καθώς αυτή τη μέρα του χρόνου οι οικογένειες και οι φίλοι συνηθίζουν να κάνουν δώρα βιβλία ο ένας στον άλλον και να περνούν τη νύχτα με διάβασμα. Το έθιμο αυτό είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα τους, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα σπίτια πλημμυρίζουν βιβλία.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ισλανδία, τα περισσότερα βιβλία πωλούνται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου και αυτό περιγράφεται ως ραχοκοκαλιά της εκδοτικής βιομηχανίας. Μία ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει στο μικρό νησί με μόλις 329.000 κατοίκους το όποιο έχει μία ιδιαίτερη λογοτεχνική αύρα. Σύμφωνα με άρθρο του BBC, η χώρα έχει τους περισσότερους συγγραφείς, τα περισσότερα βιβλία που έχουν εκδοθεί και περισσότερα βιβλία διαβάζονται από ότι οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Ένας στους 10 Ισλανδούς θα δημοσιεύσει κάποια στιγμή στη ζωή του ένα βιβλίο.
![]()
Ένα ακόμα ιδιαίτερο γνώρισμα της σχέσης των Ισλανδών με το βιβλίο, είναι η αξία που αποδίδεται στο χαρτί, αφού τα e – books δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Ένας ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου ανέφερε ότι το βιβλίο είναι ένα τεράστιο δώρο για τη χώρα. Ο συνδυασμός των γιορτών με ένα καλό βιβλίο είναι σίγουρα μία πολύ ελκυστική πρόταση για αυτούς που το αγαπάνε πολύ."

Πηγή
Για πείτε όμως βρε παιδιά, τι σκοπεύετε να διαβάσετε τώρα τις γιορτές; Εγώ ακόμα αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε 4...
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μπία μου σε ζηλεύω. Κάποτε, όχι και τόσο καιρό πριν, διάβαζα τουλάχιστον ένα βιβλίο την ημέρα, καμμιά φορά αν ήταν του απολύτου ενδιαφέροντός μου και περισσότερα. Είχα ένα για να διαβάζω το βράδυ στο κρεββάτι, ένα το μεσημέρι που χαλάρωνα κι ένα για τις υπόλοιπες ώρες.Διαβάζω κάθε βδομάδα 2 βιβλία,έως τώρα ξεχώρησα πολύ λίγα ως μοναδικά.Το 10 είναι Το αστέρι της θάλασσας του Joseph O' Connor (καταπληκτικό) ,2ο Το ταξίδι του γυρισμου της Lori Lansens και 3ο Οι γυναίκες της Βαρκελώνης της Care Santos.
Πλέον είμαι ευχαριστημένη αν διαβάσω ένα βιβλίο την εβδομάδα.

Πες μας όμως λίγα πραγματάκια για τα βιβλία που αναφέρεις, για να τα έχουμε στα υπ' όψιν, καταλαβαίνεις. Γιορτές έρχονται και όλο και κάποιος θα ρωτήσει "τι βιβλίο να σου πάρω;", ε να μην ξέρουμε να τους πούμε;

Πάντως γενικά τις γιορτές με πιάνει μια μανία να διαβάσω βιβλία που έχουν να κάνουν με ζώα.

Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το 2ο σεναριογράφου επίσης και αναφέρεται στην ιστορία μιάς νέγρας με υπέροχη πλοκή ,σασπένς και βαθειά ανθρωπιά.
Το 3ο μοντέρνο με πλοκή αναπάντεχη ,πληθωρικοί χαρακτήρες ,σασπένς ,ένα πολύ πολύ καλό βιβλίο που σε ρουφούν οι σελίδες του.Όπως βέβαια και τα προηγούμενα.
Τα έχω ξαναδιαβάσει τουλάχιστον 3 φορές.Είναι χοντρά βιβλία .
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
"Oι λάτρεις του βιβλίου θα ζηλέψουν σίγουρα αυτή την υπέροχη χριστουγεννιάτικη παράδοση στην Ισλανδία, καθώς αυτή τη μέρα του χρόνου οι οικογένειες και οι φίλοι συνηθίζουν να κάνουν δώρα βιβλία ο ένας στον άλλον και να περνούν τη νύχτα με διάβασμα. Το έθιμο αυτό είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα τους, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα σπίτια πλημμυρίζουν βιβλία."
....................................................................'
Δεν θα με χάλαγε καθόλου να το υιοθετούσαμε κι εμείς, πραγματικά δεν πιστεύω πως υπάρχει πιο όμορφο δώρο από ένα βιβλίο.![]()
Βάσω μου, ως λάτρης των βιβλίων, συμφωνώ και ευπαυξάνω.
Μα δεν το συζητώ... Η σχέση με το "αληθινό", χειροπιαστό βιβλίο, είναι μια σχέση "ερωτική". Οι αισθήσεις δεν περιορίζονται μόνο την όραση (όπως στην περίπτωση του ηλεκτρονικού), αλλά εμπλουτίζονται με την αφή και την όσφρηση, την απόλαυση να μυρίζεις το χαρτί του (καινούργιο ή παλιό δεν έχει σημασία).Ένα ακόμα ιδιαίτερο γνώρισμα της σχέσης των Ισλανδών με το βιβλίο, είναι η αξία που αποδίδεται στο χαρτί, αφού τα e – books δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή......................

Όσο για τώρα τις γιορτές, δεν έχω ειδικό πρόγραμμα καθότι πάντα, όλο το χρόνο δηλαδή, είτε θα είμαι στην αρχή, είτε στη μέση, είτε στο τέλος κάποιου βιβλίου, οπότε... με όποιο βιβλίο θα με βρουν αυτά τα Χριστούγεννα.
Συγκεκριμένα, αφού τελείωσα το "12 Γραμματόσημα Στον Τοίχο" του Ιορδάνη Κουμασίδη,που βρήκα εξαιρετικό (που σημειωτέον ήταν ένα ευγενικό δώρο από μια ευγενική ψυχή),
μόλις χθες άρχισα το τελευταίο του Paulo Coelho και αφορά τη ζωή της Μάτα Χάρι.
Αν αμφιταλαντεύεσαι πες μας ποια είναι, μήπως σε βοηθήσουμε να διαλέξειςΕγώ ακόμα αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε 4...

Αχ, δεν ξέρω για τις γιορτές, θέλω τόσα, η αλήθεια είναι! Κατ' αρχάς θέλω κάποια στιγμή να διαβάσω τον άνθρωπο χωρίς ιδιότητες. Αλλά δεν ξέρω τελικά αν θα το τολμήσω τώρα. Ίσως κάποιον Μαρίας ή τη Μέρα ανεξαρτησίας του Ρίτσαρντ Φορντ (ο Καναδάς με είχε μαγεύσει).
Ας είμαστε ήρεμοι κι ας οργανώσουμε τον χρόνο μας σωστά κι όλα θα γίνουν! Καλές γιορτές σε όλους, βιβλιόφιλους και μη!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Επίσης είμαι της άποψης οτι πότε-πότε και τα "δεύτερα" είναι χρήσιμα, με την έννοια οτι σε κάνουν να εκτιμάς ακόμα καλύτερα τα "πρώτα"

Καλές γιορτές Φωτεινή μου, να τις περάσεις όπως εσύ επιθυμείς περιτριγυρισμένη από πλάσματα αγαπημένα.

Σε ότι αφορά τον τον Κόελιο, έχω κι εγώ να διαβάσω χρόνια βιβλίο του, αλλά είπα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία.![]()
Επίσης είμαι της άποψης οτι πότε-πότε και τα "δεύτερα" είναι χρήσιμα, με την έννοια οτι σε κάνουν να εκτιμάς ακόμα καλύτερα τα "πρώτα"
Καλές γιορτές Φωτεινή μου, να τις περάσεις όπως εσύ επιθυμείς περιτριγυρισμένη από πλάσματα αγαπημένα.
![]()

Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλό πολύ καλό αλλά δεν με επηρεάζει ,φηφίζω χοντρό βιβλίο αλλά να είναι και καλό γιατί ουκ ολίγα βγήκαν χοντρά και άχρηστα.Τον Κοέλιο και γω δεν τον θέλω,προτιμώ αυτά που δεν σε βάζουν σε διαδικασίες οδοιπορίας χωρίς να φτάνεις σε κάποιο προορισμο.
Σχετικά με το υπέροχο βιντάκι και την οσμή των βιβλίων .Το καλοκαίρι βρήκα στα Ν.Μουδανιά Χαλκιδικής ένα μικρό βιβλιοπωλείο.Μόλις μπήκα με ζάλισε η μυρωδιά του χαρτιού,του ξυσμένου μολυβιού,της σβήστρας και της κιμωλίας.Ενθουσιάστηκα ,δεν ήθελα να φύγω.Οι μνήμες αναζωπυρώθηκαν χάριν αυτού του υπέροχου δώρου ,της όσφρησης.
Που να τα αισθανθείς όλα αυτά μέσα στα σούπερ μάρκετ των βιβλίων,εκεί όπου οι πωλητές θέλουν να σου πασσάρουν ΄΄ο,τι αφήνει καλό κέρδος.
Ψηφίζω το Βιβλιοπωλείο της Γωνίας στην ταινία Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αχ... Πόσα χρόνια έχω να το μυρίσω αυτό βρε παιδιά.Το καλοκαίρι βρήκα στα Ν.Μουδανιά Χαλκιδικής ένα μικρό βιβλιοπωλείο.Μόλις μπήκα με ζάλισε η μυρωδιά του χαρτιού,του ξυσμένου μολυβιού,της σβήστρας και της κιμωλίας.Ενθουσιάστηκα ,δεν ήθελα να φύγω.Οι μνήμες αναζωπυρώθηκαν χάριν αυτού του υπέροχου δώρου ,της όσφρησης.
Από τότε που πήγαινα σχολείο νομίζω.Μαζί σου με χίλια.Ψηφίζω το Βιβλιοπωλείο της Γωνίας στην ταινία Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας.![]()

Guest User 86240
Επισκέπτης
Αν και δεν έχω διαβάσει τα κλασικά της ρωσικής λογοτεχνίας,το συγκεκριμένο μου κόλλησε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγώ πάλι που έχω διαβάσει αρκετά της κλασσικής ρωσικής λογοτεχνίας, αυτό δεν το ήξερα. Θα μπει στην λίστα μου με τα προσεχώς.Αν και το είχα ξαναδιαβάσει,τελείωσα το Ανοιξιάτικες Βροχές του Ιβαν Τουργκένιεφ.Μικρό διήγημα(100+σελ),πολύ έντονο και κρίνοντας από τη γραφή του, τώρα που το ξαναδιάβασα,μάλλον αρκετά αυτοβιογραφικό.Πραγματεύεται την επικράτηση του εμμονικού πάθους έναντι του αγνού κεραυνοβόλου έρωτα.
Αν και δεν έχω διαβάσει τα κλασικά της ρωσικής λογοτεχνίας,το συγκεκριμένο μου κόλλησε.

Ξέρεις, άσχετο ίσως αλλά το έχω παρατηρήσει σε πολλούς συγγραφείς, ακόμα και ΄Ελληνες όπως ο Λουντέμης. Καμμιά φορά τα πιο μικρά σε σελίδες βιβλία, είναι τα πιο δυνατά.
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
χρόνια και ακόμη το θυμάμαι,αυτό κάτι λέει.Όσο για τον Λουντέμη για καμιά δεκαετία τότε...δεν τον άλλαζα με κανένα αλλά και δεν αλλάζω τους ξένους συγγραφείς διότι (και ας μην θεωρηθώ πουριτανή) τα Ιψενικά τρίγωνα είναι ξεπερασμένα γι'αυτούς και ασχολούνται με πιο βαθιά ζητήματα.Οι Έλληνες ως επί το πλείστον πειραματίζονται .Οπωσδήποτε υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
tammy
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Θα συμφωνήσω οτι ο Έλληνας δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με το βιβλίο και ειδικά με τη λογοτεχνία. Κι αυτό γιατί δεν έμαθε, δεν του έδωσαν το καλό παράδειγμα οι (πολυάσχολοι) γονείς του.
Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι για όλους, όμως ας είναι μια αφορμή για πνευματική αφύπνιση, που θα στρέψει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας σ'αυτό το καταφύγιο της ψυχής, θεωρώντας το όχι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Κοντά σ'εκείνους που αγωνίζονται κόντρα στη λαίλαπα της νοοτροπίας του "μαζικού", με μια προσέγγιση διαφορετική, πιο ζεστή κι ανθρώπινη.
tammy
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool